گزیده ها قسمت دوم


گزیده ها قسمت  دوم  7 دی - 98
حکیمی‌پور: برخی اصلاح‌طلبان از ترس شکست ثبت‌نام نکردند
رئیس یکی از احزاب اصلاح‌طلب می‌گوید عده‌ای از اصلاح‌طلبان از ترس شکست و عدم اقبال مردم در انتخابات ثبت‌نام نکردند.
احمد حکیمی‌پور در گفت‌وگو با روزنامه آرمان اظهار داشت: اصلاح‌طلبان می‌توانند در انتخابات فعال باشند، خود را بازسازی و نقد کنند و با مطالبات مردم نزدیک باشند و همچنین به اصلاح ساختار، گفتمان و رفتار نیز بپردازند. انتخابات نیز یکی از کنش‌های جریانات سیاسی است که بر اساس آن می‌توانند خود را محک بزنند که چقدر با مردم و جامعه در پیوندند و چه میزان می‌توانند در درون جامعه مقبولیت داشته باشند.
حال رویکرد عده‌ای از دوستان از ترس اینکه شکست بخورند یا مقبولیت نداشته باشند وارد بازی انتخابات نمی‌شوند را نوعی رفتار منفعلانه می‌دانم.
وی می‌افزاید: این‌گونه نیست که حتما و لزوما باید به انتخاباتی وارد شویم که در آن صددرصد پیروز خواهیم شد و در صورت عدم پیروزی باید بی‌خیال انتخابات شده و از کنار آن بگذریم. من معتقدم اینها بهانه کسانی است که از شکست یا کم رأی آوردن می‌ترسند و این درست نیست. من فکر می‌کنم اصلاح‌طلبان باید در صحنه باشند.
حکیمی‌پور گفت: برخورد تحریمی برای کسانی است که به‌دنبال روش‌های غیراصلاح‌طلبانه‌اند. البته در دل اصلاح‌طلبان نیز هستند کسانی که چنین دیدگاه‌هایی دارند، اما این‌گونه نیست که بخواهند دیدگاه خود را به کل اصلاح‌طلبان تعمیم دهند.
او همچنین گفته است: متأسفانه اصلاح‌طلبان فرصت خوب بعد از انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و شوراها را که وقت بازسازی، برنامه‌ریزی، تحلیل واقع‌بینانه و ارزیابی و نقد روشنی داشتند، به راحتی از دست دادند و مثل همیشه  از کنار آن گذشتند و کماکان محفل‌گرایی و مناسبات غیرشفاف نمی‌گذارد که جریان اصلاح‌طلب جلو برود. در همین حال حاضر واقعا معلوم نیست قرار است چه اتفاقی رخ دهد و چه کسی چه کاری انجام دهد. باید سوال کرد شورای عالی، شورای هماهنگی، احزاب و اشخاص هر کدام چه بخشی از کار را به عهده می‌گیرند و چه کاری انجام می‌دهند؟ این سردرگمی متأسفانه نتیجه بی‌مسئولیتی و فرار از مسئولیت و پاسخگویی برخی افرادی است که وقتی همه چیز بر وفق مراد است عنان جریان اصلاحات را در دست می‌گیرند و پاسخگو نیستند و زمانی هم که اوضاع خراب است به راحتی جا خالی می‌کنند و معلوم نیست که باید آنها را کجا پیدا کرد.
اصلاح‌طلبان از رأی مردم می‌ترسند چون دولت و مجلس را اجاره‌ای کردند
عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان بدون اشاره به ریزش مطلق رأی طیف متبوع خود مدعی شد اصلاح‌طلبان شاخص، به خاطر نظارت استصوابی و افتادن مجلس از چشم مردم در انتخابات، ثبت‌نام نکردند.
عبدالله ناصری از جمله کسانی است که صراحتاً گفتند دولت، رحم اجاره‌ای ماست. آنها با همین نگاه، مجلس را هم اجاره‌ای و گوش به فرمان می‌خواستند و با طیف حامیان دولت، ائتلاف اکثریت را در مجلس تشکیل داده‌اند. این طیف ضمناً به پولکی کردن فهرست‌ها پرداختند، چنان که روزنامه آفتاب یزد دو سال پیش فاش کرد دبیر کل یکی از احزاب اصلاح‌طلب از هر نامزد برای قرار گرفتن از فهرست ائتلاف امید، 2 میلیارد تومان پول خواسته است.
با وجود این واقعیت‌ها، عبدالله ناصری که مشاور خاتمی هم هست، به سایت انتخاب گفته است: «با وجود درخواست رئیس دولت اصلاحات، برخی از شخصیت‌ها حاضر به نامزد شدن نشدند و دلیل آنها نیز این بود که علاوه بر نظارت استصوابی که همواره مانعی برای حضور اصلاح‌طلبانه با وزن واقعی‌شان است، دیگر از نگاه مردم مجلس فاقد کارکرد است
وی افزود: «من خود نیز شاهد بودم برخی از دوستان اصلاح‌طلب کارآمد و شاخص قبل از وقوع اعتراضات آبان ماه قصد داشتند خود را نامزد کنند اما بعد از رخدادهای اعتراضی و بحران اجتماعی که در سطح کشور اتفاق افتاد، حاضر به ثبت نام نشدند
ناصری گفت: «فعالان سیاسی شاخص اصلاح‌طلب بر این باور هستند که قوه مقننه، در پی حوادث اخیر اندک اعتباری را که داشت، اکنون از دست داده است. با این وجود، برنامه کلان اصلاح‌طلبان این بود که در انتخابات اسفند ماه، چهره‌هایی از میان نسل جدید خود را برای انتخابات مجلس نامزد کنند تا شاهد نوعی چرخش قدرت در درون حلقه داخلی اصلاحات باشیم اما متأسفانه در این حوزه نیز شاهد بودیم که افرادی بسیار اندک خود را نامزد کردند
یادآور می‌شود ثبت‌نام برخی از چهره‌های معروف اصلاح‌طلب- چه آنها که در مجلس حضور دارند و چه بیرون از آن- با یقین به اینکه مردم دیگر به آنها رأی نخواهند داد، صورت گرفته است. به عنوان مثال اخیراً صادق زیباکلام تصریح کرد آقای عارف که در تهران 1/5 میلیون رأی آورد، حال 150 هزار رأی کسب نمی‌کند.
رئيس پايگاه سوم پليس امنيت عمومي پايتخت از دستگيري يکي از عوامل اصلي تخريب اموال دولتي و سازماني در اغتشاشات اخير خبر داد.
به گزارش خبري پليس، سرهنگ علي شاملو اظهار داشت: با پشت سر گذاشتن غائله اغتشاشات اخير، شناسايي و دستگيري عاملان و آشوبگران اين حوادث در دستور کار مأموران قرار گرفت. در همین راستا ماموران این پايگاه با اشرافيت اطلاعاتي، فردي که در تخريب اموال دولتي و سازماني(خودرو گشت کلانتري) و شيشه هاي ساختمان برخي ادارات نقش عمده اي داشت را شناسايي کردند.
شاملو افزود: اين فرد در جريان اغتشاشات به همراه چند نفر ديگر از همدستانش در محدوده خيابان وليعصر(عج) از تخريب‌کنندگان اصلي بوده و افراد را به تخريب اموال عمومي تحريک مي کرد که بلافاصله از سوي ماموران شناسايي شد.
وی اظهارداشت: تلاش براي دستگيري اين فرد به علت متواري شدنش ادامه داشت تا اينکه در بامداد روز چهارم دي ماه در مخفيگاهش دستگير شد.این متهم در جريان اغتشاشات اخير خسارت‌هاي زيادي را به اماکن دولتي وارد آورده بود و نهايتا با قرار ميلياردي روانه
زندان شد.
رئيس پايگاه سوم پليس امنيت عمومي پايتخت با تاکيد بر اينکه حساب افرادي که به دنبال ايجاد اغتشاش و ناامني هستند با عموم مردم جداست، تاکید کرد: نيروي انتظامي قاطعانه در برابر افرادي که به دنبال اغتشاش و ناامني در سطح جامعه باشند ايستاده و اجازه نخواهد داد اين عده معدود باعث بي‌نظمي و هرج و مرج شوند.

مقامات ارمنستان تحقیقات درباره یک «شبکه فرزندخواندگی غیرقانونی» را در این کشور آغاز کرده‌اند که احتمالا چندین پزشک، بیمارستان و پرورشگاه در این شبکه فعال بوده‌اند.
به گزارش ایسنا، در ماه نوامبر سال جاری سرویس‌های امنیتی ارمنستان اعلام کردند شبکه‌ای را که بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ میلادی ۳۰ کودک را تحت عنوان فرزندخواندگی به ایتالیایی‌ها فروخته بودند، شناسایی کرده‌اند.
«
سوزان پاتواکانیان» یکی از زنانی است که در سن ۱۶ سالگی پزشکان او را مجبور کردند کودکش را واگذار کند. احتمال می‌رود که کودک «سوزان» در یک شبکه زیرزمینی فروش کودکان تحت عنوان فرزندخواندگی در ارمنستان فروخته شده باشد.
سوزان که اکنون ۳۵ سال دارد می‌گوید: ۱۹ سال پیش در بیمارستانی که برای زایمان رفته بودم، پزشکان مرا تهدید کردند اگر موافقت نکنم که فرزندم را رها کنم، آنها به پلیس اطلاع می‌دهند که زیر سن قانونی باردار شده‌ام.
سوزان می‌گوید که هرگز نمی‌خواسته این کار را انجام دهد اما تحت فشار کادر پزشکی، سندی را امضا و کودک خود را به آنها می‌سپرد.
وکیل سوزان می‌گوید که ۱۹ سال پیش کادر پزشکی، نوزاد سوزان را ربوده‌اند و در شبکه فرزندخواندگی غیرقانونی فروخته‌اند.
یک پزشک بیمارستان مرکزی زنان و زایمان در پایتخت ارمنستان، دستیارش و مدیر پرورشگاه ایروان در ۱۸ دسامبر دستگیر شدند با این حال به گفته کمیته تحقیق با قرار وثیقه اکنون آزادند. آنها مظنون به سوء استفاده از وظایف خود برای جدا کردن نوزادان از والدینشان بر اساس نقشه از پیش تعیین شده هستند.
وکیل پزشک بازداشت شده مدعیست که این پزشک بی‌گناه است و موکلش این اتهامات را «پوچ و بی‌اساس» می‌داند. این پزشک گفته است که سوزان را به یاد نمی‌آورد اما بایگانی اسناد بیمارستان نشان می دهد که او ۲۰ سال پیش نوزاد سوزان را به دنیا آورده است.
بازرسان تاکنون تعداد پرونده‌ها و دوره‌ای را که این شبکه فعال بوده، مشخص نکرده‌اند با این حال به‌نظر می‌رسد این شبکه ده‌ها سال است که در ارمنستان فعالیت می‌کند.
وکیل سوزان پاتواکانیان که از سال ۲۰۱۳ از موکلش دفاع می‌کند می‌گوید که این شبکه قدرتمندتر از مافیای مواد مخدر است و بسیاری از سیاستمداران ارشد، پلیس، زایشگاه‌ها و پرورشگاه‌ها در آن مشارکت دارند.
این وکیل می‌گوید تا جایی که اطلاع دارد کسی تاکنون نتوانسته است فرزندش را پیدا کند.
مقامات دریافته‌اند که فرزندخواندگی توسط خارجی‌ها چهار برابر شهروندان مقیم ارمنستان است.
به گزارش یورونیوز، مقامات ارمنستان که به نظر می‌رسد قصد مبارزه با این شبکه را دارند تمامی پرونده‌های فرزندخواندگی را در کشور تعلیق کرده‌اند تا تحقیقات مربوط به این پرونده تکمیل شود.