یک زمانی برای عادی جلوه دادن زندگی و خوراک ساده ی خمینی شیاد گفته می شد همیشه عدسی می خورد. در صورتی که
بعداز انقلاب خلیفه و جانشین شاه شد وجانشین وی نیز کاخ نشین ثروتمندترین ایرانی
شده است که آشپز وتیم پزشکی ویژه ی مستقر در بیت خود دارد.
عدس در مقايسه با ديگر حبوبات خشك،
سريعتر و راحتتر پخته ميشود. آنها سريع طعمهاي عالي را از ديگر غذاها و چاشنيها
به خود جذب ميكنند و ارزش غذايي بالايي دارند و در تمام طول سال در دسترس هستند.عدس منبع فوقالعاده مواد مغذي مهمي است كه براي داشتن
متابوليسم خوب لازم و ضرورياند. در تركيبات دانه عدس علاوه بر فسفر كه سبب بهبود
عملكرد مغز ميشود مواد ديگري مانند فولات وجود دارد كه عامل مهمي براي بهبود خلقوخو
و برطرف كردن استرس در افراد است.ولي حبوبات
به طور كلي نفاخ هستند و بايد كامل پخته شوند. برخلاف ساير حبوبات كه نفخ آنها با
خيساندن تا حدي از بين ميرود، نفخ عدس با خيساندن چندان از بين نميرود و با
اينكه نفخ آن كمتر از نخود و لوبياست، اما به هر حال نفخ دارد.درمانگران طب سنتي توصيه زيادي درباره مصرف باقالا و عدسي
با گلپر دارند، چون وقتي باقالا و عدسي با گلپر خورده شود از ميزان نفاخي آنها
كاسته ميشود، بنابراين افرادي كه با مصرف اين گونه خوراكيها دچار نفخ و دل
دردهاي ناشي از آن ميشوند، ميتوانند با اضافه كردن اين ادويه خوشبو و خوش طعم هم
نفاخي باقالا و عدس را كنترل كنند و هم طبع سرد آنها را تعديل كرده و يك غذاي بدون
عارضه مصرف كنند.گياه گلپر
از خانواده جعفري است و دانه (ميوههاي) آن داراي اسانس است. اين گياه فقط در
ايران ميرويد و از قديم براي معطركردن و طعم بخشيدن به غذا مورد استفاده بوده
است. براي استفاده از گلپر بايد دانههاي آن را پودر كرد و سپس بهصورت مستقيم يا
مخلوط با گياهان ديگر - به خصوص به شكل ادويهجات ايراني - مورد استفاده قرار داد.
گلپر گذشته از اينكه هضمكننده خوبي است؛ مقوي معده، ضدميكروب و ضداسپاسم است و
خاصيت ضدنفخ قوي دارد.