خوراكيها
چرا بايد چلغوز خورد؟8سفند-92
چرا بايد چلغوز خورد؟8سفند-92
اکنون مشخص شده
که چلغوز اصطلاحی نیست که گاهی موقع صحبت بعنوان متلک مورد استفاده واقع می شود ،
بلکه نوعی دانه ای چرب است که کلسترول خوب دارد ومزایای دارویی فراوانی دارد.
"چلغوز"، دانهاي پرچرب و سرشار از اسيدهاي آمينه ضروري و
اسيدهاي چرب غيراشباع مفيد است. روغن آن همچون روغن زيتون از افزايش كلسترول بد
خون جلوگيري كرده و سرخرگها را از آسيب حفظ ميكند و از حملات قلبي ميكاهد. چلغوز
از نوعي كاج كه بومي هيماليا، پاكستان و افغانستان است به دست ميآيد و به جز قيمت
بالايش، پروتئين، فيبر، آنتي اكسيدان، پتاسيم، ويتامين E، چربي و انرژي بالايي هم
دارد.
- خواص چلغوز:
* به دليل كمك به كاهش تريگليسريد خون يار مهربان كبد است و به جهت
فيبر و چربي بالا كوركننده خوب اشتهاست. پتاسيم و منگنز آن به تعادل فشار خون كمك
كرده و منيزيم اين دانه از بيخوابيهاي شبانه ميكاهد و دردهاي عضلاني، خستگي
مفرط، تنش و اضطراب را برطرف ميكند.
* تك چربي اشباع شده در آن، خاصيت روغن زيتون را دارد و براي قلب
مفيد است. علاوه بر آن با كاهش دادن كلسترول و محافظت از رگهاي خوني در مقابل
آسيب ديدگي، مانع از بروز حمله قلبي ميشود.
* آنتي اكسيدان موجود در آن سلولها را از آسيبهاي راديكالهاي آزاد
محافظت ميكند.
* منبع غني آهن است كه ميزان گلبولهاي قرمز بدن را بالا ميبرد.
* منيزيم آن درد عضله، خستگي مفرط و تنش را برطرف ميكند.
* ويتامين A و E در آن براي پوست و چشم مفيد است.
* نياسين (نوعي ويتامين B3) تقويتكننده حافظه و كاهش دهنده فشار خون است.
* با ايجاد احساس سيري مانع از افزايش وزن ميشود.
* منبع غني آهن است كه ميزان گلبولهاي قرمز بدن را بالا ميبرد.
* منيزيم آن درد عضله، خستگي مفرط و تنش را برطرف ميكند.
* ويتامين A و E در آن براي پوست و چشم مفيد است.
* نياسين (نوعي ويتامين B3) تقويتكننده حافظه و كاهش دهنده فشار خون است.
* با ايجاد احساس سيري مانع از افزايش وزن ميشود.