گزیده ها 13 بهمن -94

گزیده ها 13 بهمن -94
همراهان بیمار اورژانسی پشت سر آمبولانس با شتاب، پدر 57 ساله شان را دنبال می کردند تا زودتر به بیمارستان رازی رشت برسد و جانش را نجات دهند؛ اما مسیر آمبولانس یکباره منحرف و در کمربندی لاهیجان – رشت وارد پمپ بنزین شد.
بعد از چند دقیقه سوختگیری، آمبولانس راهی رشت شد اما همراهان مدعی هستند کادر اورژانس، باوجود اعلام قبلی پزشک معالج در لاهیجان، بیمار را بموقع نپذیرفتند.
زمان این رویداد ششم بهمن ماه جاری و بیماری فرد، نارسایی قلبی و ریوی اعلام شده است.
«وهاب ده هفت» فرزند این بیمار در مراجعه به ایرنا اعلام کرد که به علت تاخیر در اعزام و نیز پذیرش دیرهنگام اورژانس، پدرش براساس اعلام کادر پزشکی حدود 12 دقیقه از دنیا رفته بود و باوجود اینکه کادر احیا از نجات وی ناامید شده بود، با دقت عمل و تعهد یک دانشجوی پزشکی، احیای بیمار جواب داد و به زندگی بازگشت.
وی مدعی شد: وقتی به بیمارستان رسیدیم نه تنها مسئولان اورژانس پدرم را پذیرش نکردند بلکه آنقدر ما را در این ساختمان و آن ساختمان بیمارستان به دنبال کارهای اداری فرستادند که پدرم پس از یک ساعت، هوشیاری خود را از دست داد و کارش به بخش احیای قلبی ریوی (CPR) کشید؛ گروه احیا حدود 30دقیقه روی پدرم که در آن زمان اعلام می کردند از دست رفته، کار کرد.
ده هفت ادامه داد: تیم احیا کم کم ناامید شد و عوامل در حال ترک اتاق احیا بودند؛ تنها خانم دانشجوی دکتری دست از کار نکشید و توانست پدرم را پس از 12 دقیقه و در کمال ناباوری کادر احیا، به زندگی بازگرداند که از وی کمال تشکر را داریم و نشان می دهد درجامعه پزشکی اگر یک عضو به هر علتی اهمالی در کارش داشته باشد، دیگران کار خودشان را با تعهد و دقت عمل انجام می دهند.
خانواده بیمار که پس از بازگشت دوباره پدرشان به زندگی آن هم توسط یک دانشجوی پزشکی متعهد خوشحال بودند موضوع سوختگیری آمبولانس حین رانندگی که غیرمعمول تلقی می شود و نیز آنچه آن را بی توجهی عوامل اورژانس بیمارستان در پذیرش بیمار خواندند، اظهار گلایه کردند.
خبرنگار ادعای این فرد را پس از دریافت فیلم سوختگیری آمبولانس و مستندات پذیرش بیمار در بیمارستان، برای پاسخگویی، به مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان اطلاع داد.
فردین مهرابیان مدیر روابط عمومی این دانشگاه در گفت وگو با ایرنا گفت: با راننده خاطی آمبولانس بیمارستان 22 آبان لاهیجان به علت کوتاهی در انجام وظیفه، برخورد قانونی شده است.
وی همچنین درباره نحوه پذیرش بیمار در اورژانس بیمارستان پاسخ داد: با توجه به تعداد بیماران مراجعه کننده و بستری بخش های مختلف بیمارستان رازی و شلوغی، هماهنگی بین بخشی برای نجات جان بیمار و تمهید تخت بستری خالی در اورژانس ICU و CCU مستلزم جابه جایی بیماران در بخش هاست که بندرت پیش می آید که زمان بر باشد.
مهرابیان تاکید کرد: تلاش حوزه درمان و بیمارستان ها بر این است که با فعال کردن هرچه بیشتر ستاد هدایت بیماران و واحد امور بیمارستانی، نسبت به رفع این مشکل اقدامات شایسته ای صورت گیرد تا این انتقال با حداکثر سرعت و در کمترین زمان ممکن انجام گیرد.
انتخابات آیووا آیا می‌تواند یک پیش‌بینی خوب برای رئیس‌جمهور بعدی ایالات‌متحده باشد. با بررسی سوابق نامزدهای دو دهه اخیر مشخص می‌شود تنها کسی که توانسته از آیووا پیروز میدان باشد و در نهایت راه کاخ سفید را پیدا کند، باراک اوباما، رئیس‌جمهور فعلی ایالات‌متحده بوده است. اما بررسی سوابق افرادی مانند بیل کلینتون، رونالد ریگان و جورج بوش پدر نشان می‌دهد آنها در گام اول در آیووا قدم لرزانی داشته‌اند و قافیه را به رقبای خود در این ایالت باخته‌اند. اما آنها توانسته‌اند در سایر ایالت‌ها نتیجه مطلوبی به دست آورند و راه به کاخ سفید ببرند.
انتخابات آیووا روز گذشته برگزار شد که تا لحظه تنظیم این گزارش از نتایج آن خبری به بیرون درز نکرد. اما نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که دونالد ترامپ با 28 درصد شانس بیشتری دارد تا در میان جمهوری‌خواهان نتیجه نهایی را به دست آورد. تد کروز با 23 درصد در رده بعدی قرار گرفته است. در دموکرات‌ها نیز هر چند هیلاری کلینتون با 3 درصد اختلاف (45 به 42 درصد) نسبت به سندرز در صدر نظرسنجی‌ها قرار گرفته اما اعلام پیروزی براساس نتایج نظرسنجی در این حزب کاری دشوار است.
 
انتخابات مقدماتی به‌گونه‌ای برگزار می‌شود که نامزدها حق دارند پیش از برگزاری انتخابات سخنرانی کنند. دونالد ترامپ پیش از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا یک روز پیش از برگزاری انتخابات گفت که از پیروزی خود در این انتخابات اطمینان دارد. او گفته است: «ما پیروزیم و به همه جا نفوذ می‌کنیم.» این در حالی است که درگیری‌های لفظی بین وی و تد کروز حتی تا یک روز پیش از برگزاری انتخابات ادامه داشته است.
روز یکشنبه تد کروز سعی کرد در سخنانی اوانجلیکاها را نسبت به دونالد ترامپ دلسرد کند و وی را یک «دروغگو» خطاب کرد. با پیوستن سارا پیلین به کمپ تبلیغاتی ترامپ، رای تندروهای مذهبی مانند گروه تی‌پارتی و اوانجلیکاها به سود ترامپ خواهد بود. اما تد کروز بر این باور است که ترامپ در مورد عقاید مسیحی خود دروغ می‌گوید و تاکید دارد وی در برابر سقط جنین، ازدواج همجنس‌گراها مانند یک مسیحی معتقد فکر نمی‌کند و ترامپ را متهم کرد مانند دموکرات‌ها به آزادی مذهب اعتقاد دارد.
 
در جبهه دموکرات‌ها نیز این درگیری‌های لفظی به شکل آرام‌تری ادامه داشت. هیلاری کلینتون به‌طور غیر مستقیم، بی‌آنکه نامی از برنی سندرز، نامزد سوسیالیست‌ دموکرات‌ها بیاورد وی را «ایده‌آلیست» خطاب کرد و گفت: «وعده‌ای نمی‌دهد که بعدها نتواند به آن عمل کند.» برنی سندرز در این ایالت هواخواه بی‌شماری دارد. اوضاع وی در نیوهمپشایر هم از هیلاری کلینتون بهتر است اما مشکل این نامزد دموکرات این است که در همه ایالت‌ها هواخواه ثابت و پرشمار ندارد. بیشتر جوانان این حزب طرفدار برنی سندرز هستند و همین موضوع کار را برای وی مشکل می‌کند.
چه کسی پیروز می‌شود؟
در مورد انتخابات روز گذشته و اینکه چه کسی پیروز میدان خواهد شد، گمانه‌زنی‌های فراوانی شده است. روزنامه تورنتو استار بر این باور است که گفتمان انقلابی سندرز، آرای هیلاری کلینتون را تهدید می‌کند. اما سایت نظرسنجی «fivethirtyeight» می‌نویسد: نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که آرای هیلاری کلینتون در آیووا نسبت به برنی سندرز بهتر است و وی احتمالا بتواند پیروز راند اول مسابقات درونی این حزب باشد. در جبهه جمهوری‌خواهان نیز بیشتر نظرسنجی‌ها احتمال پیروزی دونالد ترامپ را بالا اعلام کرده‌اند. دونالد ترامپ به‌طور متوسط با اختلاف 6 درصدی در نظرسنجی‌های مختلف، پیروز آیووا اعلام شده است. البته برخی می‌گویند نتایج این نظرسنجی‌ها ممکن است با نتایجی که در روز انتخابات به دست می‌آید، تفاوت داشته باشد.
ترامپ 6 میلیون نفری
دونالد ترامپ جدا از اینکه یک چهره برجسته تلویزیونی است، نحوه استفاده از رسانه را به خوبی می‌داند. او در شبکه اجتماعی توییتر جزو سلبریتی‌ها محسوب می‌شود. مرد 7 میلیارد دلاری ایالات‌متحده در توییتر خود 6 میلیون «دنبال‌کننده» دارد. رقم‌های میلیونی در فالوئرها (دنبال‌کننده) در توییتر یا سایر شبکه‌های اجتماعی معمولا به سوپراستارهای سینمایی و دنیای موسیقی تعلق می‌گیرد اما دونالد ترامپ که سعی دارد پای خود را در عرصه سیاست باز کند توانسته مقدار زیادی فالوئر در توییتر برای خود دست و پا کند. به گزارش رویترز، کمپین ترامپ در توییتر با کلید واژه «realDonaldTrump@» 6 میلیون فالوئر دارد. هنوز در میان سایر نامزدهای جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها کسی به اندازه وی نتوانسته فالوئر داشته باشد.
نکته مهم این است که کاربر این توییتر تنها 49 کاربر دیگر را دنبال می‌کند و میان دنبال‌کننده و دنبال شونده یک اختلاف اساسی وجود دارد. در مقابل تد کروز، اصلی‌ترین رقیب ترامپ در نظرسنجی‌ها، در میدان مجازی هم رقابت را به رقیب پرنفوذ خود باخته است. کاربری کروز در حالی که 14 هزار حساب کاربری را در توییتر دنبال می‌کند، خود 775 هزار فالوئر دارد. کارشناسان حوزه دیجیتال می‌گویند ترامپ مانند کروز در حال بده و بستان‌های پیامی با سایر کاربران نیست اما توانسته با یک ارتباط یک طرفه پیام خود را به میلیون‌ها نفر در سراسر آمریکا برساند.
این کارشناسان می‌گویند ترامپ توانسته از شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان یک ابزار مفید و قابل‌توجه استفاده کند. یکی از اساتید دانشگاه که در حوزه شبکه‌های اجتماعی تدریس می‌کند بر این باور است که نامزدهای جمهوری‌خواهان پیام‌های فالوئرهای خود را دنبال می‌کنند. شما نمی‌دانید کاربری که با‌ وی در ارتباط هستید هکر است، یک افراطی است یا یک زندانی. این امر می‌تواند به ضرر شما تمام شود. این در حالی است که دونالد ترامپ با هیچ‌یک از کاربرهایی که وی را دنبال می‌کنند ارتباط دو طرفه ندارد. ترامپ تنها حساب‌هایی را که دنبال می‌کند، فرزندانش هستند و چند هتلی که از آن وی است و در توییتر حساب کاربری دارد. البته در میان آنها نام تعداد محدودی سلبریتی از جمله استیو تایلر (خواننده معرف راک آمریکایی) و مجیک جانسون، بازیکن بزرگ بسکتبال‌ آمریکایی دیده می‌شود.
برخی می‌گویند دونالد ترامپ برای رقابت با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز روی شبکه‌های اجتماعی سرمایه‌گذاری کرده است. وی هفته پیش به دلیل اختلافاتی که با مسوولان این شبکه، به‌ویژه مگان‌کلی مجری مناظرات جمهوری‌خواهان در آن شبکه دارد، از حضور در مناظره آخر جمهوری‌خواهان در این شبکه سر باز زد. در شبکه فاکس‌نیوز مجریان این برنامه در عمل به دو دسته تقسیم شده‌اند. دسته اول که جزو فالوئرهای ترامپ در توییتر به حساب نمی‌آیند. در این دسته می‌توان مگان کلی را نام برد که در نخستین مناظره تلویزیونی جمهوری‌خواهان با ترامپ جدال لفظی داشت و ترامپ نیز وی را با کلمه‌ای رکیک مورد نوازش قرار داد.
اما در دسته دوم مجریانی هستند که وی را دنبال می‌کنند. البته بیشتر مجریان این شبکه ترجیح داده‌اند تا رقبای ترامپ، به‌ویژه تد کروز را در توییتر دنبال کنند و پیام‌های آنها را دوباره بازنشر دهند. البته در بررسی‌های صورت گرفته از حساب کاربری ترامپ، کاربرهایی بیشتر پیام وی را باز نشر می‌دهند که به نظر افراطی و نژادپرست می‌رسند. مانند کاربری با نام «نژاد سفید» که بیشتر مطالب ترامپ را بازنشر می‌کند. توییتر برای ترامپ یک محل بدون سانسور است. او در این محل بهتر می‌تواند از حربه خود علیه دیگران استفاده کند: «حمله مستقیم.» برای مثال او دیگر در اینجا شرم ندارد تا عکس نامناسبی از مگان کلی را که در روی جلد مجلات کار شده، در توییت خود بازنشر کند و وی را با الفظ رکیک و سخیف مورد التفات قرار دهد. ترامپ از موفقیت‌آمیز بودن استفاده از شکبه‌های اجتماعی به خوبی آگاه است.
در حالی که وی در مناظره هفتم جمهوری‌خواهان غیبت داشت اما ترافیک حساب کاربری وی نشان می‌دهد که کدامیک از جمهوری‌خواهان بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. برای همین وی زمانی که متوجه ترافیک عجیب و غریب حساب کاربری خود در توییتر می‌شود، می‌گوید این بهترین نظرسنجی است و گویای همه‌چیز است. البته حضور مردم در حساب کاربری یک نفر نمی‌تواند به منزله حمایت از آن شخص باشد، بلکه شاید نشانه توجه بیشتر مردم به این حساب کاربری باشد.
فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرد: پلیس در بحث مبارزه با مواد مخدر اتکایی به کمک سازمان‌های بین‌المللی ندارد.
به گزارش ایسنا، سردار حسین اشتری در حاشیه همایش سراسری معاونان و روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر با حضور در جمع خبرنگاران درباره خرید تجهیزات و امکانات در شهرهای مرزی، گفت: در خصوص خرید تجهیزات، امکانات و اقدامات کنترلی پیشنهادات لازم از سوی ناجا به دولت داده شده و در برنامه پنج ساله ششم نیز لحاظ شده است که امیدواریم با حمایت‌هایی که صورت می‌گیرد دست ما برای خرید تجهیزات به‌روز، بازتر باشد.
وی با بیان اینکه ناجا نیازمندی‌های خود را به دولت و مجلس شورای اسلامی اعلام کرده است، خاطر‌نشان کرد: امیدواریم با حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی بخشی از مشکلاتمان رفع شود.
اشتری درباره اینکه انسداد مرز‌ها به چه شکلی صورت گرفته است، بیا‌ن‌ کرد: در مناطقی که اولویت داشته است، انسداد صورت گرفته، ولی به یکسری تجهیزات نیازمندیم که امیدواریم آنها را به دست بیاوریم و در تمامی مرزها انسداد داشته باشیم.
ناجا اتکایی به سازمان‌های بین‌المللی ندارد
فرمانده نیروی انتظامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر سازمان‌های بین‌المللی به نیروی انتظامی در امر مبارزه با مواد مخدر کمک می‌کنند ، توضیح داد: ما اتکایی به کمک‌ سازمان های بین‌المللی نداریم و گرچه گزارشاتی را از ماموریت‌ها به این سازمان‌ها ارائه کرده‌ایم، اما بدون اتکا به این سازمان‌ها با قاطعیت کار خود را ادامه می‌دهیم.
فرمانده ناجا در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که با بودجه فعلی نیروی انتظامی در سال 95 آیا امکان افزایش حقوق و مزایای ماموران پلیس وجود دارد یا خیر به ایسنا، گفت: معیشت و حقوق کارکنان ناجا همیشه جزئی از دغدغه‌ و اولویت‌های ما بوده و در این خصوص ما پیشنهادات خود را به ستاد کل نیروهای مسلح و دولت داده‌ایم که امیدواریم گشایش‌هایی انجام شود.
اشتری در ‌عین ‌حال افزود: البته یکسری اقدامات در ناجا در این خصوص انجام شده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که نظر پلیس درباره حذف اعدام قاچاقچیان در آیین‌ دادرسی کشوری جدید چیست، خاطر‌ نشان کرد: در این خصوص پیش‌تر صحبت شده و ما نیز مذاکراتی داشته‌ایم. هر چیزی که بازدارندگی داشته باشد باید عمل شود. در این خصوص منتظر نظر قوه قضاییه هستیم.
در همایش سراسری معاونان و روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا علاوه بر فرمانده نیروی انتظامی و رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر، رحمانی فضلی وزیر کشور نیز حضور دارد.

لازوتکین، فضانورد و مهندس فضایی روسیه در سفر به ایران در بازدید از تپه‌های مریخی دامغان، زمینه‌های همکاری در طرح راه‌اندازی کمپ تحقیقاتی - توریستی این منطقه را بررسی می‌کند.
سیروس برزو، روزنامه نگار علمی حوزه کیهان‌نوردی و پیشگام ترویج دانش فضایی در کشور که زمینه این سفر را فراهم کرده است در گفت‌و‌گو با ایسنا، بازدید از تپه‌های مریخی دامغان را از اهداف اصلی سفر این فضانورد سابق روسیه به ایران عنوان کرد و گفت: تپه های مریخی دامغان که شباهت زیادی به سیاره سرخ دارند، ارزش توریستی و تبلیغاتی بسیار بالایی داشته و نه فقط محل مناسبی جهت راه‌اندازی کمپ تحقیقاتی برای شبیه سازی و تمرین کاوش‌های آینده انسان در مریخ بلکه فرصتی طلایی و استثنایی در زمینه توریسم هم هستند. البته هوشیاری و عکس العمل مناسب مسوولان دامغان شرط است و جدیت و علاقمندی آنها می تواند به انجام برنامه هایی علمی در سطح بین‌المللی مثل راه‌اندازی کمپ تحقیقاتی کاوش‌های مریخی منجر شود.
وی درباره علت انتخاب لازوتکین برای این سفر گفت: لازوتکین از مهندسان برجسته شرکت انرگیا - سازنده سفینه‌های مختلف فضایی از جمله ناو کیهانی سایوز - است که مدت ها به عنوان مربی با فضانوردان کار می کرده و از سال 1992 در مرکز آموزش فضانوردان آموزش دیده است. سفر فضایی وی در سال 1997 به عنوان مهندس پرواز "سایوز 25" اهمیت زیادی برای او بوجود آورد زیرا در جریان این ماموریت دو حادثه مهم رخ داد که می توانست منجر به برهم خوردن برنامه ها و صدمه اساسی به مجتمع مداری میر شود. یک آتش سوزی که با سرعت عمل، شجاعت و تیزهوشی او و همکارانش به سرعت مهار شود و حادثه وحشتناک دیگر، تصادف ناو باربری پروگرس بود که این حادثه نیز با شجاعت و درایت وی و همکارانش کنترل شد.
برزو خاطرنشان کرد: لازوتکین بعد از خروج از گروه فضانوردان به عنوان یکی از بنیانگذاران مرکزهمکاری های فضایی "سیاره زمین" به ترویج فضانوردی پرداخت و مدیریت مرکز ترویج و آموزش فضا کودکان و جوانان روسیه را بر عهده گرفت. او بعدها به عنوان معاون مدیر امور علمی و آموزشی و روابط عمومی موزه یادمان فضایی انتخاب شد و بالاخره به مدت سه سال مدیریت این موزه یادمان فضایی را بر عهده داشت. امروز هم به عنوان یکی از مدیران کلیدی موسسه زوزدا فعالیت دارد.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد او بتواند در زمینه ایجاد ارتباط با برخی موسسات و دانشگاه ها که در زمینه برنامه هایی علمی در سطح بین‌المللی راه‌اندازی کمپ تحقیقاتی کاوش‌های مریخی فعالیت داشته باشند مفید واقع شود.
برزو درباره برنامه های این فضانورد روسی در سفر به ایران گفت: برنامه ریزی هایی جهت حضور لازوتکین در مجامع مختلف دانشگاهی و انجمن های ستاره شناسی در حال انجام است و چنانچه ارگان یا مرکزی علاقمند است لازوتکین در آنجا برنامه داشته باشد می تواند با مدیر نمایشگاه یادمان های فضایی - علی ترابی - هماهنگی‌های لازم را انجام دهد.
گفتنی است، الکساندر لازوتکین در 30 اکتبر1957 در مسکو به دنیا آمد. درسال 1975 دبیرستان را به پایان رساند و شش سال بعد به عنوان مهندس مکانیک با تخصص مکانیک تجهیزات پروازی از پژوهشکده حمل و نقل هوایی مسکو فارغ التحصیل شد. وی از آوریل سال 1981 به عنوان مهندس در بخش شماره 607 پژوهشکده حمل و نقل هوایی مسکو و از 14 نوامبر 1984 در انرگیا مشغول به کار شد. وی آموزش سامانه های مختلف به فضانوردان آینده از جمله سامانه مختلف که برای راهپیمایی فضایی به کار می رفت بر عهده داشت.
در سال 1989 مسوولان انرگیا، وی را به عنوان نامزد سفر به فضا برای معاینه پزشکی به انستیتوی بررسی مشکلات پزشکی فرستادند. بعد از معاینه ای کامل مشخص شد که او توانایی سفر به فضا را دارد.
وی عملا از 1992 در مرکز آموزش فضانوردان دوره تعلیمات عمومی فضانوردی را طی کرد و در 1994 موفق به دریافت گواهینامه فضانوردی شد.
لازوتکین چند دوره به عنوان عضو گروه های پشتیبانی، همراه با فضانوردان اصلی تمام مراحل آموزش را طی می کرد و سرانجام 10 فوریه سال 1997 به عنوان مهندس پرواز سفینه فضایی «سایوز 25» به فرمانده واسیلی تسیبلیف و همراهی رینولد اوالد راهی مجتمع مداری میر شد.
سفر لازوتکین به میر بسیار پرماجرا شد. در روز 23 فوریه در ایستگاه یک آتش‌سوزی رخ داد که او و همکارانش بلافاصله وارد عمل شدند و آن را خاموش کردند اما از آن وحشتناکتر حادثه تصادف ناو باربری پروگرس بود که نه در گذشته و نه بعد از آن چنین اتفاقی نیفتاده بود.
پروگرس ام-34 در ساعت 10 و 22 دقیقه روز 24 ژوئن 1997 از مجتمع مداری «میر» جداشد و قرار بود روز بعد اتصال مجدد آن با هدایت تسیبلیف انجام شود. روز بعد درساعت 9 و 18 دقیقه تسیبلیف هدایت پروگرس را به عهده گرفت.
این کار را نه از داخل پروگرس، بلکه از میر و با استفاده از دستگاه های ارتباطی بین دو ناو انجام می داد. ناگهان کنترل ناو از دست تسبلیف خارج شد و در مسیر نامعلومی را در پیش گرفت و با واحد اسپکتر که بخشی از مجتمع مداری میر بود تصادف کرد.
به این ترتیب واحد اسپکتر و باتریهای خورشیدی آن صدمه دید. مرکز هدایت پرواز بعد از بررسی جوانب مختلف حادثه اعلام کرد خطری فضانوردان را تهدید نمی کند.
در 5 اوت 1997 ناو کیهانی سایوز تی ام-26 به سرنشینی آناتولی سالاویف و وینوگرادوف برای عملیات تعمیر اسپکتر به فضا پرتاب شدند و سفر فضایی لازوتکین پس از 184 روز و 22 ساعت و هفت دقیقه و 40 ثانیه در 14 اوت پایان یافت.
لازوتکین در سال 2002 مجددا به تمرین برای سفر به فضا مشغول شد اما در اوت 2005 در حالی که در آمریکا مشغول آموزش بود، حالش خراب شد و به بخش مراقبت ویژه قلب بیمارستان در هوستون اعزام شد، پزشکان در آنجا او را از ادامه تمرین منع کردند. در بازگشت به مسکو مجددا مورد معاینه قرار گرفت و بالاخره براساس تصمیمات کمیسیون عالی پزشکی در نوامبر 2007 وی از سفر به فضا کنار گذاشته شد.
وی که فضانورد فعالی در زمینه های اجتماعی است از سال 1999 به عنوان یکی از بنیانگذاران مرکز همکاری های فضایی «سیاره زمین» به ترویج فضانوردی پرداخته بود همچنین مدیریت مرکز ترویج و آموزش فضا کودکان و جوانان روسیه را بر عهده گرفت. از سال 2010 نیز به عنوان معاون مدیر امور علمی و آموزشی و روابط عمومی موزه یادمان فضایی و از 2011 تا 2014 در سمت مدیر موزه یادمان فضایی فعالیت کرد و امروز به عنوان یکی از مدیران کلیدی موسسه زوزدا - سازنده تجهیزات فضایی از جمله لباس و وسایل ایمنی فضانوردان - است.