خوراکیها
با خواص «هِل» آشنا شوید 10 اسفند -94
با خواص «هِل» آشنا شوید 10 اسفند -94
«هل» گیاهی است که در مناطق حاره و گرم میروید. وطن
آن هندوستان میباشد و حدود 80٪ مصرف هل دنیا از هندوستان صدر میشود.
این گیاه پایا و علفی است که ریزوم آن ساقههای هوائی مانند برگ بهم پیچیده گاهی تا ارتفاع 4 متر خارج میشود.
یک یا دو ساقه گل دهنده از قاعده ساقههای هوائی خارج میشود که دارای گلهای کوچک برنگ سفید یا سبز روشن میباشد.
میوه هل بیضی شکل، مانند قلب و برنگ زرد یا سبز روشن بطول 1-2 سانتیمتر است. دانههای معطر و مطبوعی برنگ قهو های مایل به قرمز در آن وجود دارد که به مصرف ادویه و خوشبو کردن غذاها میرسد.
هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
هل دارای اسانس فرار و معطری در حدود 4% میباشد ضمنا این گیاه دارای مواد رزینی و چربی نیز است.
* خواص داروئی
1) هل تقویتکننده قلب است
2) بادشکن بوده و گاز معده و روده را خارج میسازد
3) تقویتکننده بدن است
4) ادرار آور است
5) قاعده آور است
6) مقوی سیستم هضم است
7) باعث هضم غذا میشود
8) زخمهای دهان را برطرف میکند بدین منظور دم کرده هل را در دهان مزمزه کنید.
9) خوشبوکننده دهان است
10) برای تسکین گوش درد، گرد هل را در گوش بریزید
11) برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و تهوع، از دم کرده هل استفاده کنید
12) اشتها آور است
13) تب را پائین میآورد
14) معالج سرماخوردگی است
15) برای تسکین درد رماتیسم مفید است
16) ترشی معده را برطرف میکند
17) ضد مسمومیت است
18) برای رفع بیماریهای چشم مفید است
* طرز استفاده
دم کرده: مقدار 30 گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید بمدت 10 دقیقه دم بکشد سپس صاف کرده و بنوشید. هل را همچنین میتوان به چایی اضافه کرد.
* مضرات
مقدار مصرف زیاد هل برای رودهها مضر است.
این گیاه پایا و علفی است که ریزوم آن ساقههای هوائی مانند برگ بهم پیچیده گاهی تا ارتفاع 4 متر خارج میشود.
یک یا دو ساقه گل دهنده از قاعده ساقههای هوائی خارج میشود که دارای گلهای کوچک برنگ سفید یا سبز روشن میباشد.
میوه هل بیضی شکل، مانند قلب و برنگ زرد یا سبز روشن بطول 1-2 سانتیمتر است. دانههای معطر و مطبوعی برنگ قهو های مایل به قرمز در آن وجود دارد که به مصرف ادویه و خوشبو کردن غذاها میرسد.
هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
هل دارای اسانس فرار و معطری در حدود 4% میباشد ضمنا این گیاه دارای مواد رزینی و چربی نیز است.
* خواص داروئی
1) هل تقویتکننده قلب است
2) بادشکن بوده و گاز معده و روده را خارج میسازد
3) تقویتکننده بدن است
4) ادرار آور است
5) قاعده آور است
6) مقوی سیستم هضم است
7) باعث هضم غذا میشود
8) زخمهای دهان را برطرف میکند بدین منظور دم کرده هل را در دهان مزمزه کنید.
9) خوشبوکننده دهان است
10) برای تسکین گوش درد، گرد هل را در گوش بریزید
11) برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و تهوع، از دم کرده هل استفاده کنید
12) اشتها آور است
13) تب را پائین میآورد
14) معالج سرماخوردگی است
15) برای تسکین درد رماتیسم مفید است
16) ترشی معده را برطرف میکند
17) ضد مسمومیت است
18) برای رفع بیماریهای چشم مفید است
* طرز استفاده
دم کرده: مقدار 30 گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید بمدت 10 دقیقه دم بکشد سپس صاف کرده و بنوشید. هل را همچنین میتوان به چایی اضافه کرد.
* مضرات
مقدار مصرف زیاد هل برای رودهها مضر است.