اوین نامه ی کیهان 17 اسفند -94
روحاني: صالحي كه وزيرخارجه نيست، درباره برجام از ظريف بپرسيد
نوبت اعتراض رئيس جمهور به دولتمردان منتقد برجام رسيد
نوبت اعتراض رئيس جمهور به دولتمردان منتقد برجام رسيد
مانور دادن تبلیغاتی اوین
نامه ی کیهان سربازجو شریعت نداری همسو باخبر
گزاری دروغ پرداز پاسداران فارس با علی ا کبر صالحی متولد عراق که نفوذی باقیمانده از دولت احمدی نژاددرون دولت
روحانی است تا ضمن گرفتن انتقام برجام از این مهره نفوذی به عنوان چماق علیه ی
دولت روحانی وبرای ایجاد شکاف بین اعضای
تیم مذاکره کننده ی هسته ای استفاده شود تادر مجموع سیاست مخالفت با برجام و دولت
روحانی دنبال شود. به خصوص پس از شکست
مفتضح باندهای دلواپسان نگران در نمایش
انتخابات 7 اسفند تهران نیازبه اینگونه مهره برای تبلیغات و مانور علیه ی دولت
روحانی وبرجام می باشد.
دکتر
روحاني ديروز در بخشي از سخنان خود، در پاسخ به سوالي در خصوص ممنوعيت انتشار
تصوير سيد محمد خاتمي گفت: «شوراي عالي امنيت ملي مصوبه اي در زمينه ممنوع
التصويري رئيس جمهور اسبق نداشته است... دبيرخانه هم چنين حقي ندارد. من از دبير
شورا پرسيدم، گفتند چنين مصوبه اي نيست. ضمن اينکه اگر مصوبه اي هم باشد،
غيرقانوني است.»
در خصوص اين بخش از سخنان رئيس جمهور محترم ذکر اين نکته ضروري است که شوراي عالي امنيت ملي در زماني که آقاي روحاني تصدي دبيرخانه آن را به عهده داشتند، مصوبه شماره 298 را تصويب مي کند که براساس آن تعيين و ابلاغ خطوط خبري (موضوع قانون مطبوعات) به عهده دبير خانه شوراي عالي قرار مي گيرد. مدتي بعد، در زمان تصدي سمت دبيري شوراي عالي امنيت ملي، اين موضوع بار ديگر در شورا مطرح و طي مصوبه شماره 645، اختيار مذکور کماکان در اختيار دبيرخانه باقي مي ماند.
پس از رخداد فتنه 88 و فجايع مربوط به آن و نقش آفريني سران فتنه و عوامل آنها در آشوب و بلواي هشت ماهه در کشور، و نيز رخداد بهمن ۸۹ دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي طي مصوبه شماره 567، اقدام به اعمال محدوديت هاي حداقلي براي برخي سران فتنه و عوامل آشوب هاي خياباني مي کند. اين مصوبه تاکنون توسط هيچ مرجعي باطل و يا توسط خود شورا لغو نشده است.
اکنون بايد از رئيس محترم جمهور پرسيد در خصوص سه مصوبه اي که شماره آنها فوقاً ذکر شد، چه توضيحي دارند و بر چه اساسي مصوبات قانوني يک مرجع عالي را خلاف قانون و شوخي مي دانند!؟
سرويس سياسي- رئيس جمهور در پاسخ به سخنان هفته گذشته رئيس سازمان انرژي اتمي درباره تاخير طرف غربي در انجام تعهدات خود براي رفع تحريم ها گفت: آقاي صالحي وزير اقتصاد يا امور خارجه نيستند و اين سوال ها را نبايد از وي پرسيد!
منتقدان دولت يازدهم با لحن عتاب آلود رئيس آن ناآشنا نيستند. از بي شناسنامه و بي سواد خواندن آنها تا حواله کردنشان به جهنم. اما به نظر مي رسد در اين دايره تنگ جايي براي نقدهاي رقيق دولتمردان هم نيست.
کمتر از يک ماه پيش بود که رئيس جمهور دست اندرکاران برجام را دور هم جمع کرد و به آنان مدال هاي رنگارنگ داد. سهم علي اکبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي، از اين مدال ها نشان درجه يک شجاعت بود که با دست آقاي روحاني بر سينه صالحي جاي گرفت.
هفته پيش رئيس سازمان انرژي اتمي در گفت وگو با وبگاه «العربي الجديد» بر ادامه فعاليت هسته اي ايران تاکيد و اعلام کرد که غرب در اجراي تعهدات خود براساس برجام، تاخير دارد و هنوز برخي تحريم ها برداشته نشده است.
صالحي گفت: من هنوز با ارنست مونيز (وزير انرژي آمريکا) جهت بررسي مکانيزم اجرا، در ارتباط هستم. تهران به آنچه بايد، متعهد است، اما تاخيري در طرف مقابل هست که مسئوليتش هم با خودش است. هيچ مانع مشخصي وجود ندارد اما منظورم اينجا، تاخيرشان در اجراي برخي نقاط به شکل کامل است.
صالحي در ادامه، «رفع تحريم به موجب توافق» را از مصاديق اين تاخير برشمرد و گفت: تا الان برخي بانک هاي بزرگ اروپايي تحريم هايش را به طور کامل پايان نداده اند چرا که قبلاتعهد داده اند که با ايران مراوده تجاري نداشته باشند. ما هنوز منتظر هستيم که وزارت خارجه ايران با اتحاديه اروپا تماس بگيرد و اين بحران را حل کند. هيئت انرژي اتمي مسئول اين بخش نيست اما ارزيابي من اين است که سير امور به طور نسبي خوب است.
صالحي که وزير اقتصاد و خارجه نيست!
گويا اين سخنان رقيق صالحي به مذاق رئيس کابينه يازدهم خوش نيامده و با واکنش روحاني در نشست خبري ديروز مواجه شد.
رئيس جمهور روز گذشته در پاسخ به سوالي درباره اين سخنان رئيس سازمان انرژي اتمي گفت: آقاي دکتر صالحي در زمينه مسائل اتمي هر چه بگويند صاحب نظر هستند چون ايشان وزير اقتصاد يا رئيس بانک مرکزي و يا وزير خارجه نيستند بلکه مسئول انرژي اتمي هستند و نسبت به انرژي اتمي مي توانيد از آقاي صالحي سوال کنيد.
وي تصريح کرد: براي اولين بار بعد از برجام وارد تجارت مواد هسته اي شديم. در حالي که در مخيله کسي نمي آمد که ما بتوانيم راجع به مواد هسته اي با دنيا تعامل و تبادل مواد داشته باشيم و يا با همکاري کشورهاي ديگر راکتور تکميل کنيم.
روحاني با تاکيد بر اينکه تعامل با دنيا شروع شده و برجام اجرا شده است، خاطر نشان کرد: اينکه گفته شود در اجراي برجام هيچ نقصي وجود ندارد درست نيست و ممکن است نقايصي باشد که بايد برطرف شود.
رئيس جمهور افزود: در زمينه هسته اي براي نخستين بار پس از برجام در تجارت مواد هسته اي فعال شديم و اصلاچند سال پيش در مخيله کسي نمي گنجيد که ما مي توانيم چنين تبادلات هسته اي داشته باشيم که UF6 بدهيم کيک زرد بگيريم يا آب سنگين بفروشيم!
بانک ها مي ترسند، آمريکا فعال تر باشد
رئيس دولت تدبير و اميد با بيان اينکه برخي موسسات خصوصي و برخي بانک ها هنوز از ورود به معامله با ايران هراس دارند که مصداق همان ترسيدن مارگزيده از ريسمان سياه و سفيد است، تصريح کرد: بانک هايي که قبلابه خاطر کار با ايران جريمه شده اند الان از کار کردن با ايران مي ترسند که در اين زمينه آمريکا بايد فعال تر باشد و بايد به همه آن ها با تاکيد اعلام کنند که در رابطه با ايران آزاد هستند.
رئيس جمهور با اشاره به اينکه برجام از 26 دي ماه عملياتي شده است، گفت: اما در يکي از کشورهاي همسايه ديروز بانک مرکزيشان به بانک هاي ديگر اعلام کرده است که براي کار با ايران آزاد هستند. بنابراين هنوز هم آمريکايي ها بايد در اجراي برجام فعال تر باشند و خواست ما اين است که در برخي موارد در صورتي که تلاش لازم را نداشته اند، اقدامات موثر را انجام دهند اما به اين معنا نيست که در بانک ها فعال نيستيم و مخارج تبادلات ارزي ما کاهش نيافته باشد و يا بيمه فعال نشده باشد.
روحاني گفت: ممکن است يک بيمه گر که شرکت آمريکايي است در کار بيمه تعلل کند و يا اينکه يکي از بانک ها مشکل سوئيفتش حل نشده باشد اما وقتي بررسي مي کنيم متوجه مي شويم تحريم آن بانک مربوط به مسائل هسته اي نبوده است.
مدل سازي از برجام پرهزينه؟!
روحاني بدون اشاره به مشکلات و هزينه هاي سنگين مدل برجام براي حل مسئله هسته اي، گفت: ما مي توانيم به هيئت مذاکره کننده اجازه دهيم راجع به بقيه موضوعات هم با دنيا صحبت کنند و در آن مذاکرات هم باز به نتيجه اي شبيه به برجام خواهيم رسيد.
رئيس دولت يازدهم با تاکيد بر اينکه مسيري که طي مي کنيم از نظر من درست است و ممکن است مشکلات جزئي باشد که بايد رفع شود، خاطرنشان کرد: اگر سوالي در مورد برجام باشد مي توانيد از آقاي عراقچي بپرسيد، اگر در زمينه سياست خارجي سوالي باشد وزير خارجه و در حوزه اقتصادي، وزير اقتصاد پاسخگو هستند هم چنين در مسائل هسته اي دکتر صالحي پاسخگوي سوالات شما هستند.
برجام زنده است اما فقط در پاستور!
همچنين روز گذشته خبرنگاري گفت کارشناسان داخلي معتقدند به آن ميزان که برجام در نهاد رياست جمهوري زنده و پويا نشان داده مي شود، اما در واقعيت و بازار و بين مردم چنين امري تا اين لحظه حس نمي شود و طرف آمريکايي و اروپايي در اجراي برجام آن قدر همراهي نمي کنند و با زدن خودکار خود به ميکروفون از اين موضوع نيز مانند ضرب آهنگي که ضربه خودکار به ميکروفون ايجاد مي کند، به عنوان يک واقعيت ياد کرد.
آقاي روحاني در پاسخ گفت: دست ما بعد از تصويب برجام باز شده مثلاما قبلايک ميليون بشکه نفت مي فروختيم اما اکنون يک ميليون و 400 بشکه مي فروشيم و نمايندگان مجلس نيز دولت را مکلف به فروش بالاي دو ميليون براي سال آينده کرده اند. در عين حال روابط بانکي ما برقرار شده و اين چيزي مخفي نيست. ما امروز مشکل نفتي نداريم. قيمت دلار را مردم بالعيان در بازار مي بينند در عين حال که مي بينيم در کشورهاي مجاور ارز خارجي چه وضعي دارد و ما چيز مخفي نداريم و همه چيز به وضوح براي مردم مشخص است.
مردم برجام را لمس مي کنند
روحاني خاطرنشان کرد: هرکس در صادرات کالاو واردات مواد اوليه است برجام را حس مي کند، هرکس مي خواهد حساب ال سي باز کند برجام را حس مي کند، مسافريني که امروز سوار هواپيما يا قطار مي شوند برجام را قدم به قدم لمس مي کنند. در عين حال رسانه هاي منصف هم اين شرايط را لمس مي کنند اما برخي رسانه ها برايشان سخت است شرايط را بپذيرند.
وي افزود: خيلي ها مي گفتند اين ها مي گويند سانتريفيوژ مي چرخد زندگي مردم هم مي چرخد اما حالامي بينيد که واقعا سانتريفيوژهاي ما مي چرخد و زندگي مردم هم مي چرخد و برجام يک مثل آفتاب تابان است و اگر چشم ها را باز کنيد مي بينيد آفتاب هست.
رئيس جمهور کشورمان همچنين تصريح کرد: ممکن است در مواردي ايراد و اشکال باشد که ما اين ايرادات را به طرف هاي اروپايي و آمريکايي تذکر مي دهيم اما اروپا و آمريکا به تعهدات اصلي خود عمل کردند و اگر ايرادي باشد ما به آن ها اعلام مي کنيم.
روحاني يادآور شد: از شرکت هاي هواپيمايي و مسافران هوايي بپرسيد آن ها قبلابراي سوخت گيري بايد در کشور ثالثي مي نشستند اما حالااين مشکل وجود ندارد البته به اين معنا نيست که حواس ما جمع نباشد و اگر در مواردي ايراد بود تذکر ندهيم.
وي به سياق سابق رسانه هاي منتقد برجام را به دروغگويي متهم کرد و افزود: من از بعضي رسانه ها که در انتخابات و برجام کم لطفي داشتند مي خواهم واقعيت را همان طور که هست براي مردم توضيح دهند. مردم نيز در انتخابات نشان دادند حرف هاي دروغ و تهمت ها بر رويشان اثري ندارد و در اين انتخابات يک امنيت واقعي را حس کردند.
کمک هاي خود را به يمن مي رسانيم
روحاني در پاسخ به پرسشي درباره رويکرد ايران نسبت به تحولات يمن اظهار کرد: سياست ما نسبت به مسائل منطقه اي روشن است. ما دنبال کمک به دولت و مردم عراق، سوريه، لبنان و ساير کشورها از جمله يمن هستيم. ما کمک هاي نوع دوستانه خود را به يمن انجام داده و انجام مي دهيم. حالايک کشور همسايه يمن رابطه اش را با ما قطع کرده، اما راه هاي ديگري وجود دارد تا ما کمک هاي خود را به يمن برسانيم.
وي با اشاره به وضعيت بد مردم يمن و ادامه بمباران دولت سعودي در يمن خاطرنشان کرد: سازمان هاي بين المللي و قدرت هاي بزرگ به يمن توجه ندارند اما ما در همه مذاکراتي که داشته ايم به مسئله يمن اشاره کرده ايم. ما کمک هاي نوع دوستانه به مردم يمن را ادامه مي دهيم، البته شرايط براي کمک سخت است اما هيچ وقت کمک جمهوري اسلامي ايران به مردم يمن قطع نشده است.
در خصوص اين بخش از سخنان رئيس جمهور محترم ذکر اين نکته ضروري است که شوراي عالي امنيت ملي در زماني که آقاي روحاني تصدي دبيرخانه آن را به عهده داشتند، مصوبه شماره 298 را تصويب مي کند که براساس آن تعيين و ابلاغ خطوط خبري (موضوع قانون مطبوعات) به عهده دبير خانه شوراي عالي قرار مي گيرد. مدتي بعد، در زمان تصدي سمت دبيري شوراي عالي امنيت ملي، اين موضوع بار ديگر در شورا مطرح و طي مصوبه شماره 645، اختيار مذکور کماکان در اختيار دبيرخانه باقي مي ماند.
پس از رخداد فتنه 88 و فجايع مربوط به آن و نقش آفريني سران فتنه و عوامل آنها در آشوب و بلواي هشت ماهه در کشور، و نيز رخداد بهمن ۸۹ دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي طي مصوبه شماره 567، اقدام به اعمال محدوديت هاي حداقلي براي برخي سران فتنه و عوامل آشوب هاي خياباني مي کند. اين مصوبه تاکنون توسط هيچ مرجعي باطل و يا توسط خود شورا لغو نشده است.
اکنون بايد از رئيس محترم جمهور پرسيد در خصوص سه مصوبه اي که شماره آنها فوقاً ذکر شد، چه توضيحي دارند و بر چه اساسي مصوبات قانوني يک مرجع عالي را خلاف قانون و شوخي مي دانند!؟
سرويس سياسي- رئيس جمهور در پاسخ به سخنان هفته گذشته رئيس سازمان انرژي اتمي درباره تاخير طرف غربي در انجام تعهدات خود براي رفع تحريم ها گفت: آقاي صالحي وزير اقتصاد يا امور خارجه نيستند و اين سوال ها را نبايد از وي پرسيد!
منتقدان دولت يازدهم با لحن عتاب آلود رئيس آن ناآشنا نيستند. از بي شناسنامه و بي سواد خواندن آنها تا حواله کردنشان به جهنم. اما به نظر مي رسد در اين دايره تنگ جايي براي نقدهاي رقيق دولتمردان هم نيست.
کمتر از يک ماه پيش بود که رئيس جمهور دست اندرکاران برجام را دور هم جمع کرد و به آنان مدال هاي رنگارنگ داد. سهم علي اکبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي، از اين مدال ها نشان درجه يک شجاعت بود که با دست آقاي روحاني بر سينه صالحي جاي گرفت.
هفته پيش رئيس سازمان انرژي اتمي در گفت وگو با وبگاه «العربي الجديد» بر ادامه فعاليت هسته اي ايران تاکيد و اعلام کرد که غرب در اجراي تعهدات خود براساس برجام، تاخير دارد و هنوز برخي تحريم ها برداشته نشده است.
صالحي گفت: من هنوز با ارنست مونيز (وزير انرژي آمريکا) جهت بررسي مکانيزم اجرا، در ارتباط هستم. تهران به آنچه بايد، متعهد است، اما تاخيري در طرف مقابل هست که مسئوليتش هم با خودش است. هيچ مانع مشخصي وجود ندارد اما منظورم اينجا، تاخيرشان در اجراي برخي نقاط به شکل کامل است.
صالحي در ادامه، «رفع تحريم به موجب توافق» را از مصاديق اين تاخير برشمرد و گفت: تا الان برخي بانک هاي بزرگ اروپايي تحريم هايش را به طور کامل پايان نداده اند چرا که قبلاتعهد داده اند که با ايران مراوده تجاري نداشته باشند. ما هنوز منتظر هستيم که وزارت خارجه ايران با اتحاديه اروپا تماس بگيرد و اين بحران را حل کند. هيئت انرژي اتمي مسئول اين بخش نيست اما ارزيابي من اين است که سير امور به طور نسبي خوب است.
صالحي که وزير اقتصاد و خارجه نيست!
گويا اين سخنان رقيق صالحي به مذاق رئيس کابينه يازدهم خوش نيامده و با واکنش روحاني در نشست خبري ديروز مواجه شد.
رئيس جمهور روز گذشته در پاسخ به سوالي درباره اين سخنان رئيس سازمان انرژي اتمي گفت: آقاي دکتر صالحي در زمينه مسائل اتمي هر چه بگويند صاحب نظر هستند چون ايشان وزير اقتصاد يا رئيس بانک مرکزي و يا وزير خارجه نيستند بلکه مسئول انرژي اتمي هستند و نسبت به انرژي اتمي مي توانيد از آقاي صالحي سوال کنيد.
وي تصريح کرد: براي اولين بار بعد از برجام وارد تجارت مواد هسته اي شديم. در حالي که در مخيله کسي نمي آمد که ما بتوانيم راجع به مواد هسته اي با دنيا تعامل و تبادل مواد داشته باشيم و يا با همکاري کشورهاي ديگر راکتور تکميل کنيم.
روحاني با تاکيد بر اينکه تعامل با دنيا شروع شده و برجام اجرا شده است، خاطر نشان کرد: اينکه گفته شود در اجراي برجام هيچ نقصي وجود ندارد درست نيست و ممکن است نقايصي باشد که بايد برطرف شود.
رئيس جمهور افزود: در زمينه هسته اي براي نخستين بار پس از برجام در تجارت مواد هسته اي فعال شديم و اصلاچند سال پيش در مخيله کسي نمي گنجيد که ما مي توانيم چنين تبادلات هسته اي داشته باشيم که UF6 بدهيم کيک زرد بگيريم يا آب سنگين بفروشيم!
بانک ها مي ترسند، آمريکا فعال تر باشد
رئيس دولت تدبير و اميد با بيان اينکه برخي موسسات خصوصي و برخي بانک ها هنوز از ورود به معامله با ايران هراس دارند که مصداق همان ترسيدن مارگزيده از ريسمان سياه و سفيد است، تصريح کرد: بانک هايي که قبلابه خاطر کار با ايران جريمه شده اند الان از کار کردن با ايران مي ترسند که در اين زمينه آمريکا بايد فعال تر باشد و بايد به همه آن ها با تاکيد اعلام کنند که در رابطه با ايران آزاد هستند.
رئيس جمهور با اشاره به اينکه برجام از 26 دي ماه عملياتي شده است، گفت: اما در يکي از کشورهاي همسايه ديروز بانک مرکزيشان به بانک هاي ديگر اعلام کرده است که براي کار با ايران آزاد هستند. بنابراين هنوز هم آمريکايي ها بايد در اجراي برجام فعال تر باشند و خواست ما اين است که در برخي موارد در صورتي که تلاش لازم را نداشته اند، اقدامات موثر را انجام دهند اما به اين معنا نيست که در بانک ها فعال نيستيم و مخارج تبادلات ارزي ما کاهش نيافته باشد و يا بيمه فعال نشده باشد.
روحاني گفت: ممکن است يک بيمه گر که شرکت آمريکايي است در کار بيمه تعلل کند و يا اينکه يکي از بانک ها مشکل سوئيفتش حل نشده باشد اما وقتي بررسي مي کنيم متوجه مي شويم تحريم آن بانک مربوط به مسائل هسته اي نبوده است.
مدل سازي از برجام پرهزينه؟!
روحاني بدون اشاره به مشکلات و هزينه هاي سنگين مدل برجام براي حل مسئله هسته اي، گفت: ما مي توانيم به هيئت مذاکره کننده اجازه دهيم راجع به بقيه موضوعات هم با دنيا صحبت کنند و در آن مذاکرات هم باز به نتيجه اي شبيه به برجام خواهيم رسيد.
رئيس دولت يازدهم با تاکيد بر اينکه مسيري که طي مي کنيم از نظر من درست است و ممکن است مشکلات جزئي باشد که بايد رفع شود، خاطرنشان کرد: اگر سوالي در مورد برجام باشد مي توانيد از آقاي عراقچي بپرسيد، اگر در زمينه سياست خارجي سوالي باشد وزير خارجه و در حوزه اقتصادي، وزير اقتصاد پاسخگو هستند هم چنين در مسائل هسته اي دکتر صالحي پاسخگوي سوالات شما هستند.
برجام زنده است اما فقط در پاستور!
همچنين روز گذشته خبرنگاري گفت کارشناسان داخلي معتقدند به آن ميزان که برجام در نهاد رياست جمهوري زنده و پويا نشان داده مي شود، اما در واقعيت و بازار و بين مردم چنين امري تا اين لحظه حس نمي شود و طرف آمريکايي و اروپايي در اجراي برجام آن قدر همراهي نمي کنند و با زدن خودکار خود به ميکروفون از اين موضوع نيز مانند ضرب آهنگي که ضربه خودکار به ميکروفون ايجاد مي کند، به عنوان يک واقعيت ياد کرد.
آقاي روحاني در پاسخ گفت: دست ما بعد از تصويب برجام باز شده مثلاما قبلايک ميليون بشکه نفت مي فروختيم اما اکنون يک ميليون و 400 بشکه مي فروشيم و نمايندگان مجلس نيز دولت را مکلف به فروش بالاي دو ميليون براي سال آينده کرده اند. در عين حال روابط بانکي ما برقرار شده و اين چيزي مخفي نيست. ما امروز مشکل نفتي نداريم. قيمت دلار را مردم بالعيان در بازار مي بينند در عين حال که مي بينيم در کشورهاي مجاور ارز خارجي چه وضعي دارد و ما چيز مخفي نداريم و همه چيز به وضوح براي مردم مشخص است.
مردم برجام را لمس مي کنند
روحاني خاطرنشان کرد: هرکس در صادرات کالاو واردات مواد اوليه است برجام را حس مي کند، هرکس مي خواهد حساب ال سي باز کند برجام را حس مي کند، مسافريني که امروز سوار هواپيما يا قطار مي شوند برجام را قدم به قدم لمس مي کنند. در عين حال رسانه هاي منصف هم اين شرايط را لمس مي کنند اما برخي رسانه ها برايشان سخت است شرايط را بپذيرند.
وي افزود: خيلي ها مي گفتند اين ها مي گويند سانتريفيوژ مي چرخد زندگي مردم هم مي چرخد اما حالامي بينيد که واقعا سانتريفيوژهاي ما مي چرخد و زندگي مردم هم مي چرخد و برجام يک مثل آفتاب تابان است و اگر چشم ها را باز کنيد مي بينيد آفتاب هست.
رئيس جمهور کشورمان همچنين تصريح کرد: ممکن است در مواردي ايراد و اشکال باشد که ما اين ايرادات را به طرف هاي اروپايي و آمريکايي تذکر مي دهيم اما اروپا و آمريکا به تعهدات اصلي خود عمل کردند و اگر ايرادي باشد ما به آن ها اعلام مي کنيم.
روحاني يادآور شد: از شرکت هاي هواپيمايي و مسافران هوايي بپرسيد آن ها قبلابراي سوخت گيري بايد در کشور ثالثي مي نشستند اما حالااين مشکل وجود ندارد البته به اين معنا نيست که حواس ما جمع نباشد و اگر در مواردي ايراد بود تذکر ندهيم.
وي به سياق سابق رسانه هاي منتقد برجام را به دروغگويي متهم کرد و افزود: من از بعضي رسانه ها که در انتخابات و برجام کم لطفي داشتند مي خواهم واقعيت را همان طور که هست براي مردم توضيح دهند. مردم نيز در انتخابات نشان دادند حرف هاي دروغ و تهمت ها بر رويشان اثري ندارد و در اين انتخابات يک امنيت واقعي را حس کردند.
کمک هاي خود را به يمن مي رسانيم
روحاني در پاسخ به پرسشي درباره رويکرد ايران نسبت به تحولات يمن اظهار کرد: سياست ما نسبت به مسائل منطقه اي روشن است. ما دنبال کمک به دولت و مردم عراق، سوريه، لبنان و ساير کشورها از جمله يمن هستيم. ما کمک هاي نوع دوستانه خود را به يمن انجام داده و انجام مي دهيم. حالايک کشور همسايه يمن رابطه اش را با ما قطع کرده، اما راه هاي ديگري وجود دارد تا ما کمک هاي خود را به يمن برسانيم.
وي با اشاره به وضعيت بد مردم يمن و ادامه بمباران دولت سعودي در يمن خاطرنشان کرد: سازمان هاي بين المللي و قدرت هاي بزرگ به يمن توجه ندارند اما ما در همه مذاکراتي که داشته ايم به مسئله يمن اشاره کرده ايم. ما کمک هاي نوع دوستانه به مردم يمن را ادامه مي دهيم، البته شرايط براي کمک سخت است اما هيچ وقت کمک جمهوري اسلامي ايران به مردم يمن قطع نشده است.