گزیده ها قسمت چهارم

گزیده ها قسمت چهارم 16 اسفند -94
ظریف عازم جاکارتا شد
وزیر امور خارجه کشورمان در اولین مقصد سفرش به چند کشور آسیایی و اقیانوسیه، تهران را به مقصد جاکارتا ترک کرد.
محمدجواد ظریف ساعتی قبل به منظور انجام سفر به چند کشور آسیایی و اقیانوسیه و در اولین مقصد سفرش تهران را به مقصد جاکارتا پایتخت اندونزی ترک کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی ضمن دیدار و گفت‌وگو با مقامات این کشور در نشست فوق‌العاده وزرای خارجه و سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی شرکت می کند در نشست فوق‌العاده اشاره شده، مقامات شرکت کننده درباره افزایش شهرک‌سازی‌های اسرائیل، اوضاع قدس و خشونت‌های اخیر گفتگو کنند.
این نشست پنجمین نشست این سازمان درباره فلسطین و اقدامات صهیونیستی در یهودی سازی مقدسات اسلامی و مسیحی است که تحت عنوان "اتحاد برای راهکار عادلانه" برگزار می‌شود.
وزیر خارجه ایران پس از اندونزی به سنگاپور و از آنجا به بروئنی سفر خواهد کرد و پس از آن به منظور شرکت در چهاردهمین نشست مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا به تایلند خواهد رفت.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران پس از آن به نیوزیلند می‌رود و از آنجا هم راهی استرالیا خواهد شد.

حسین جابرانصاری سخنگوی دستگاه دیپلماسی نیز ظریف را در این سفر همراهی می‌کند.

در این سفر بر اساس آنچه پیش از این اعلام شده یک هیأت اقتصادی ظریف را همراهی خواهد کرد. همچنین رئیس دستگاه دیپلماسی در این سفر علاوه بر گفت‌وگو و رایزنی با همتایان خود در ارتباط با مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی در مورد گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی با مقامات این کشورها گفت‌وگو خواهد کرد.

سفر محمدجواد ظریف به برخی از کشورها فوق برای اولین بار صورت می‌گیرد و مقامات برخی از این کشورها نیز در سال 94 در قالب هیات‌هایی به ایران سفر داشته‌اند. از جمله می‌توان به سفر وزیر خارجه و معاون وزیر خارجه استرالیا اشاره کرد که به ترتیب در فروردین و مرداد 94 به تهران سفر کردند و از ظریف برای سفر به این کشور دعوت به عمل آوردند.

وزیر خارجه اندونزی نیز امسال دو بار به تهران سفر کرد که آخرین سفر وی مربوط به 23 دی ماه است، زمانی که روابط ایران و عربستان به اوج تیرگی رسید و در تحلیل‌ها عنوان می‌شد که یکی از اهداف سفر «رتنو مرسودی» به تهران و ریاض میانجی‌گری برای حل و فصل اختلافات بین ایران و عربستان است.

دون پرامودوینای، وزیر امور خارجه تایلند نیز اوایل بهمن‌ماه برای دیدار با مقامات کشورمان و شرکت در نهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و تایلند به ایران آمد، چند روز بعد از این سفر، معاون نخست‌وزیر تایلند برای دیدار با مقامات کشورمان در راس یک هیات اقتصادی راهی تهران شد.

توجه به شرق و گسترش روابط با کشورهای این منطقه از جمله اولویت‌های دستگاه سیاست خارجی کشورمان است، چنان‌که در سال جاری شاهد سفر رییس‌جمهوری چین به تهران بودیم و قرار است در اوایل سال 95 نیز نخست‌وزیر ژاپن و رییس‌جمهوری کره جنوبی راهی تهران شوند.

به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت امور خارجه دوشنبه هفته گذشته در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی اعلام کرد که سفر آسیایی ظریف از 15 اسفند آغاز خواهد شد.

وی با بیان این‌که وزیر خارجه کشورمان در ابتدای این سفر به جاکارتا خواهند رفت، ادامه داد: اجلاس فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی در مورد موضوع فلسطین در جاکارتا برگزار خواهد شد و وزیر خارجه کشورمان به نمایندگی از ایران در این اجلاس شرکت خواهد کرد.

انصاری هم‌چنین به سفر رییس دستگاه دیپلماسی کشور به کشورهای تایلند، برونئی، نیوزیلند، استرالیا و سنگاپور در چارچوب همین تور آسیایی اشاره و اعلام کرد: در این سفر یک هیات اقتصادی وزیر خارجه را همراهی می‌کند.

این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به تلاش دستگاه دیپلماسی و کشور برای استفاده حداکثری از فضای پسابرجام و ظرفیت آزاد شده جهت گسترش مناسبات با کشورهای مختلف از جمله کشورهای آسیایی تصریح کرد: در این سفرها مناسبات اقتصادی از جمله اولویت‌ها است و در مورد همکاری‌های سیاسی، منطقه‌یی و بین‌المللی نیز رایزنی و گفت‌وگو خواهد شد.

تور اسیایی و اقیانوسیه ظریف 11 روز به طول خواهد انجامید.
خرید بنزین باکارت جایگاهداران به‌جای کارت شخصی درحالی زمان سوخت گیری در روزهای پایانی سال را افزایش می‌دهد که وزارت نفت پیشنهاد داده مردم برای کوتاه شدن صف‌ بنزین‌ از کارت شخصی استفاده کنند.
به گزارش مهر، متوسط مصرف بنزین ایران از ابتدای سال‌جاری تاکنون حدود ۷۲ میلیون لیتر در روز بوده است که همزمان با آغاز شمارش معکوس برای فرا رسیدن مسافرت و رفت و آمدهای مرسوم پایان اسفند ماه و ایام نوروز پیش بینی می‌شود در روزهای پایانی سال بار دیگر مصرف این فرآورده نفتی با ثبت یک رکورد جدید سه رقمی شود.
برای نخستین بار نوروز سال ۱۳۹۳ متوسط مصرف بنزین ایران از مرز یکصد میلیون لیتر در روز گذشت و در دوازدهمین روز فروردین متوسط مصرف این محصول پرطرفدار نفتی در محدوده ۱۰۰ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر در روز جاخوش کرد.
نوروز سال جاری برای دومین سال متوالی متوسط مصرف بنزین ایران رکوردشکن شد و همچون سال قبل در دوازدهمین روز فروردین ماه سال جاری متوسط مصرف کشور به بیش از ۱۰۵ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر در روز رسید.
از سوی دیگر در حالی که در طول چند هفته گذشته متوسط مصرف بنزین کشور همواره در محدوده کمتر از ۷۰ میلیون لیتر در روز بوده است که در برخی از روزهای هفته به ویژه پنج شنبه‌ها متوسط مصرف بنزین از محدوده ۸۰ میلیون لیتر در روز عبور کرده که می‌توان پیش بینی کرد که در روزهای پایانی سال جاری و ایام نوروز ۱۳۹۵ یک رکورد جدید برای مصرف این فرآورده استراتژیک نفتی به ثبت برسد.
در این بین در حالی مسئولان شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برنامه‌ریزی‌هایی برای ذخیره‌سازی، تامین و توزیع بنزین مردم در روزهای پایانی اسفند ماه و نوروز را در دستور کار قرار داده اند که توقف تخصیص سهمیه‌ها و عدم استفاده مردم از کارت سوخت جایگاهداران به جای کارت‌های شخصی به چالش جدی عرضه بنزین در آستانه نوروز تبدیل شده است.
صف‌ آرایی نوروزی مردم در پمپ بنزین‌ها
در طول چند ماه گذشته ادامه و یا توقف عرضه کارتی بنزین با واکنش‌های متعددی همراه بوده به طوری که بیژن زنگنه وزیر نفت خدود یک ماه قبل با تاکید بر اینکه «به دنبال توقف عرضه کارتی بنزین در جایگاه‌ها هستیم»، تاکید کرد: «برای نهایی کردن این موضوع مذاکرات با دولت آغاز شده است

مشاهدات خبرنگار مهر از سطح جایگاه‌های سوخت در سطح کلانشهر تهران نشان می دهد که هم اکنون بیش از ۹۰ درصد مردم از کارت جایگاهداران به جای کارت شخصی برای خرید بنزین آزاد استفاده می کنند و عملا با حذف سهمیه ها، کارت‌های بنزین برای مردم بی اعتبار شده است.
از سوی دیگر گزارش‌های منتشر شده از سوی سامانه هوشمند سوخت هم حاکی از آن است که مراجعه مردم برای صدور کارت المثنی بنزین حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد کاهش یافته و در مجموع با قطع سهمیه‌ها، مردم استفاده از کارت جایگاه‌داران به جای کارت شخصی برای خرید بنزین را ترجیح می‌دهند.
ناصر رئیسی فرد هفته گذشته در گفتگو با مهر با اشاره به محدودیت‌های استفاده از کارت جایگاه‌داران برای خرید بنزین توسط مردم، گفت: «هر کارت سوخت جایگاه‌داران در طول شبانه‌روز تنها برای انجام ۲۵۰ عملیات سوخت‌گیری طراحی شده است

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایی صاحبان جایگاه‌های سوخت با بیان اینکه هم‌اکنون به ازای هر نازل در جایگاه‌‌های سوخت، یک کارت نصب شده است، تاکید کرد: با توجه به محدودیت ۲۵۰ بار سوخت‌گیری در طول شبانه‌روز، پس از انجام این عملیات، عملاً کارت سوخت از چرخه مصرف خارج می‌شود و به دنبال آن نازل جایگاه هم از مدار بهره‌برداری خارج خواهد شد.
این مقام مسئول با اعلام اینکه با توجه به محدودیت‌های خرید بنزین با استفاده از کارت‌های سوخت جایگاهداران در برخی از جایگاه‌های سوخت، شاهد افزایش مدت زمان سوخت‌گیری و شکل‌گیری صف‌های نسبتاً طولانی هستیم، تاکید کرد: پیش‌بینی می‌شود در روزهای پایانی سال و ایام نوروز که پیک مصرف بنزین کشور اتفاق می‌افتد، عملاً مدت زمان سوخت‌گیری خودروها در جایگاه‌ها با افزایش بیشتری همراه شود.

۳ جهش نوروزی مصرف بنزین
همزمان با چالش و دردسرهای جدید عرضه کارتی بنزین، با ورود به هفته پایانی سال به طور سنتی سه سه دوره پیک مصرف بنزین اتفاق خواهد افتاد.

از این رو پیک اول در روزهای ۲۷ تا ۲۹ اسفند و همزمان با آغاز سفرهای نوروزی در کشور آغاز خواهد شد ضمن آنکه جهش دوم پنجم و ششم فروردین ماه سال ۱۳۹۵ و با به پایان رسیدن تعطیلات رسمی کلید می‌خورد و در نهایت جهش سوم مصرف بنزین ۱۳ تا ۱۵ فروردین ماه سال آینده به وقوع خواهد پیوست.

این جهش مصرف بنزین در حالی در این سه بازه زمانی شکل خواهد گرفت که در کنار چالش‌های خرید بنزین آزاد در جایگاه‌ها، سید ناصر سجادی در گفتگو با مهر با اشاره به ذخیره سازی مطلوب بنزین برای ایام نوروز، گفت: هم اکنون اعزام گروه‌های گلگشت بازرسی از وضعیت جایگاه‌های بنزین و گازوئیل در کل کشور و به ویژه مسیرهای پر رفت و آمد سیاحتی و زیارتی آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در پاسخ به این پرسش مهر که آیا برای ایام نوروز آغاز سال جدید احتمال توقف عرضه کارتی بنزین در کشور وجود دارد؟ توضیح داد: «در شرایط فعلی هیچ گونه برنامه جدیدی برای توقف عرضه کارتی و یا افزایش قیمت بنزین به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ابلاغ نشده است

عباس کاظمی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی هم تاکید کرده است: «هرگونه توقف عرضه کارتی بنزین در گروی ابلاغ مصوبه هیات دولت خواهد بود

در این بین با توجه به افزایش زمان سوخت گیری در جایگاه‌ها در آستانه نوروز، مسئولان وزارت نفت پیشنهاد می‌کنند مردم با استفاده از کارت شخصی، می‌توانند به دور از محدودیت‌های استفاده از کارت جایگاهداران در مدت زمان کوتاه تری بنزین خریداری کنند که استمرار این رفتار منجر به کاهش زمان سوخت گیری در پمپ بنزین‌ها در ایام نوروز خواهد شد.
عصر ایران نوشت: از میان تمام روسای مجلس ایران حداد عادل تنها رئیس مجلسی است که تنها یک دوره به صندلی ریاست پارلمان ایران تکیه زده و همین مسئله بیانگر این است که «ادیب سیاستمدار» در سیاست ورزی برخلاف ادبیات ید طولایی ندارد.

هاشمی رفسنجانی، مهدی کروبی، ناطق نوری و علی لاریجانی هیچگاه در جریان رقابت برای کسب کرسی ریاست مجلس، زمین بازی را به رقیب واگذار نکردند اما حداد عادل دوبار، پنجه در پنجه علی لاریجانی برای کسب ریاست مجلس انداحت اما هر دو بار نیز مغلوب «فیلسوف سیاستمدار» شد.

حداد در سودای رسیدن به کرسی ریاست قوه مجریه نیز طعم ناکامی را پس از یک دوره کامیابی ناشی از تغییر ترکیب مجلس، چشیده است. کسی که در انتخابات 92 با هزار آرزو و در قالب ائتلاف 2+1 با ولایتی و قالیباف وارد کارزار شد اما در آخر به واسطه اختلافات سیاسی با این دو نامزد انتخابات و پی بردن به این معنا که رای‌اش از دیگران نامزدهای انتخابات کمتر است، از انتخابات ریاست جمهوری کنار کشید تا بازهم نشان بدهد که رئیس مجلس سابق، سیاست ورز چیره دستی در عرصه سیاسی ایران نیست.

انتخابات اسفند ماه سال 94 دیگر، زمین بازی بود که رئیس مجلس هفتم در آن با شکست روبرو شد. حداد عادل که تصور می‌کرد می‌تواند به واسطه لیستی که معرفی کرده بود و همچنین ناشناخته بودن لیست اصلاح‌طلبان، بازهم بر کرسی‌ نمایندگی مجلس تکیه بزند و حتی به ریاست پارلمان برسد اما با رای مردم تهران هم حداد عادل هم 29 یار او در فهرست اصول‌گرایان از رسیدن به مجلس بازبمانند. حداد بعد از 16 سال از رسیدن به مجلس باز ماند.

فراکسیون حداد عادل یعنی فراکسیون اصول‌گرایان در مجلس نهم که در مقابل فراکسیون رهروان ولایت فراکسیون نزدیک به علی لاریجانی تشکیل شده بود، دیگر ناکام بزرگ انتخابات مجلس در کنار حداد عادل بود.

از 69 نماینده ابقا شده مجلس نهم در مجلس دهم تنها 17 نفر عضو فراکسیون اصول‌گرایان(یاران حداد) هستند و 38 نفر عضو فراکسیون رهروان ولایت(یاران لاریجانی).

اعضای راه یافته از فراکسیون اصول گرایان
احمدرضا سالک- حسینعلی حاجی دلیگانی-امیر حسین قاضی زاده- نصرالله پژمان فر- محمد دهقان- ابوالفضل ابوترابی- احمد امیرآبادی فراهانی- علیرضا سلیمی-جواد کریمی قدوسی- سید راضی نوری- سید محمدباقر عبادی- عباس پاپی زاده- سیدراضی نوری- جمشید جعفرپور- احمد امیرآبادی- محمد مهدی زاهدی- علیرضا سلیمی

اعضای راه یافته از فراکسیون رهروان ولایت
محمد قسیم عثمانی- عبدالکریم حسین زاده- حمیدرضا فودلادگر- سید ناصر موسوی لارگانی- عزیز اکبریان- محمد جواد کولیوند علیرضا محجوب- کاظم جلالی- بهروز نعمتی- علی مطهری- محمود نگهبان سلامی- هادی شوشتری- هادی قوامی- عبدالرضا عزیزی- عبدالله سامری- غلامرضا کاتب- حسینعلی شهریاری-رحیم زارع-محمد مهدی برومندی- جعفر قادری- محسن بیگدلی-عبدالرضا مصری-غلامرضا تاج گردون- محمد حسین قربانی- حسن خسته بند-غلامعلی جعفرزاده-مهرداد بائوج لاهوتی-الله یار ملکشاهی-عزت الله یوسفیان ملا- محمد دامادی- قاسم احمدی- محمد آشوری-محمد حسن آصفری-محمد علی پورمختار-امیر خجسته- سید حسین نقوی حسینی- محمدرضا پورابراهیمی – نادر قاضی پور

همانطور که مشاهده می‌کنید، حداد عادل بعد از مجلس‌های ششم و هفتم ناکامی های متعددی را در کارزارهای انتخابی چه در سطح مردم و چه درون پارلمان تجربه کرده است.
طی 10 سال گذشته در کشور مصرف مواد مخدر صنعتی به 25 درصد افزایش یافته است.گردش مالی سالیانه حدود 1600 میلیارد دلاری از تجارت مواد مخدر در جهان به این معنا است که جهان با چالش و بحران عظیم اعتیاد رو به رو است.

به گزارش آستان، معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری در خصوص اعتیاد جوانان گفت:گردش مالی حدود 1600 میلیارد دلار در تولید و توزیع مواد مخدر در جهان که اقتصادی ناسالم را یدک می کشد تاثیرات بسزایی در ایجاد ناامنی،فسادهای مالی و اقتصادی،حتی جنایت های هولناک دارد که اقتصادی نامطلوب را رقم می زند.
دکتر پرویز افشار معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری با بیان این مطلب که دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل گزارشاتی را عنوان کرده است افزود:بر اساس گزارش سازمان ملل در سال گذشته حدود 250 میلیون نفر حداقل یک مرتبه مواد مخدر را مصرف کرده اند که برای تامین مواد مخدر مصرفی این افراد حدودا 11 میلیون نفر در تولید و توزیع مواد مخدر نقش داشته اند.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد:مصرف مواد مخدر علاوه بر تاثرات منفی بر اقتصاد،سیاست و فرهنگ یک جامعه هدف اصلی شان تخریب نسل جوان است که بر جنبه های اجتماعی کشورها تاثیر می گذارند.
دکتر افشار در ادامه تصریح کرد:متاسفانه در ایران الگوی مصرف به سوی مواد صنعتی تغییر پیدا کرده است و زنان بیشتر گرایش به مصرف مواد مخدر دارند.طی یک دهه گذشته میران مصرف مواد مخدر صنعتی از 3 درصد به 25 درصد رسیده است که در این میان تمایل زنان به دو برابر رسیده است.

این مقام عالی رتبه با اشاره به این موضوع که سوء مصرف مواد مخدر صنعتی تاثرات مخربی بر ذهن و کنترل شخصیت مصرف کنندگان دارد ادامه داد:اغلب مصرف کنندگان مواد مخدر صنعتی در گسترش ویروس ایدز و بیماری های نوظهور عصر جدید نقش دارند زیرا عامل اصلی این بیماری های استفاده از سرنگ مشترک برای تزریق است.با توجه به اینکه آمار معتادان در ایران از متوسط جهانی بالاتر است نیز زنگ خطری برای از بین رفتن ارزش ها در نسل جدید به شمار می رود و همسایگی با کشوری که مرکز تولید مواد مخدر سنتی در دنیا است هشدار جدی است که باید جدی گرفته شود.

دکتر افشار در پایان خاطر نشان کرد:هیچ یک از افراد جامعه در برابر مصرف مواد مخدر مصونیت ندارد و اعتماد به نفس کاذب باعث می شود تا برخی افراد تصور کنند مصرف تفریحی مواد مخدر اعتیادآور نیست.در حالیکه هر فرد در هر سن و موقعیت اجتماعی که باشد در خطر اعتیاد قرار دارد و تنها مسئله ای که مانع از اعتیاد می شود مهارت نه گفتن به مواد مخدر است.