امواج الکترومغناطیسی و لوازم آرایشی؛ 2 عامل اختلال باروری

 امواج الکترومغناطیسی و لوازم آرایشی؛ 2 عامل اختلال باروری12 اردیبهشت-98
تهران- ایرنا- عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا گفت: هر چند هنوز بررسی‌های دقیق انسانی در مورد مضرات امواج الکترومغناطیسی انجام نگرفته اما آزمایش‌های بر روی حیوانات نشان می‌دهد که این امواج سبب اختلالات باروری در مردان و زنان می‌شود.
دکتر سیمین ظفردوست روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: پیشرفت علم و تکنولوژی به‌طور حتم، فواید و مزیت‌های فراوانی برای مردم به همراه دارد، اما این کار معمولاً مضراتی هم در پی خواهد داشت، در مورد امواج الکترومغناطیسی مانند تلفن‌همراه و وای فای هم به‌این‌ترتیب بوده و این امواج در مقابل هم فواید، می‌تواند بر کاهش باروری نقش داشته باشند.
وی اظهار داشت: امواج الکترومغناطیسی بر کاهش ذخیره تخمدانی زنان یا کم شدن تولید اسپرم مردان، می‌تواند نقش مؤثری داشته باشد.
جراح و متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباروری به مردم به‌خصوص جوانان توصیه کرد از استفاده بیش از حد موبایل خودداری کنند و در صورت نیاز نداشتن به وای فای، آن را در منازل روشن نکنند.

*
بیشتر لوازم آرایشی بر ذخیره تخمدانی زنان تأثیر منفی می‌گذارد
وی درباره استفاده بیش از حد لوازم آرایشی توسط دختران هشدار دارد و گفت: بیشتر لوازم آرایش حاوی هورمون‌های استروژن، سرب و برخی مواد سمی هستند که این مواد بر ذخیره تخمدانی زنان تأثیر منفی می‌گذارد.
ظفردوست بیان داشت: بیشتر لوازم آرایشی موجود در بازار، این مشکلات را دارند و استفاده از این مواد می‌تواند سلامت باروری دختران را تهدید و آنان را با مشکلاتی مواجه سازد.
وی با اشاره به اینکه زنان و دختران از لوازم آرایشی بهداشتی استاندارد و مناسب به دلیل قیمت بالای آن استفاده نمی‌کنند، گفت: سن استفاده از لوازم آرایش در کشور کاهش یافته است.
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا گفت: دختران کشورمان بیش از حد از لوازم آرایشی استفاده می‌کنند و باید آگاهی داشته باشند که این موضوع می‌تواند در سال‌های آتی برای آنان عواقبی داشته باشد.
وی تأکید کرد: تحقیقات نشان داده دختران جوانی که دانش بیشتری در مورد سلامت باروری دارند، بیشتر این مسائل را رعایت و کمتر در این زمینه دچار مشکل شده‌اند.
ظفردوست تأکید کرد: گنجاندن این مطالب در آموزش‌های دوران نوجوانی، سبب ارتقای آگاهی و سلامت باروی نسل جوان می‌شود و طرح این موارد در مدارس دخترانه می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری از مشکلات باروری داشته باشد.
علمی **