رونمایی از متن پیش نویس مذاکرات وین توسط یک نماینده مجلس؛ هنوز راه درازی برای رسیدن به یک توافق خوب باقیست!۱۲-فروردین-۱۴۰۱
بیراهه ای که چنددهه است با هزینه کمرشکن بابرنامه هسته ای پیموده شده است که درادامه دودهه است ازطریق مذاکذرات هسته ای دنبال شده است و موجب خسارات وارده جبران ناپذیربه منافع ملی ومحروم شدن مردم ایران شده است هم چنان این مسیر بن بست ادامه دارد وچشم انداز عبور ازاین بن بست نیست چون پاسداران منفور وقاتل و غارتگر جنگ افروز ودشمن منافع ملی برای تضمین بقاو فراراز حسابرسی وپاسخ گویی به جنایات وخیانات بیش از۴دهه ای خود سلاح هسته ای می خواهند.
با اینکه برخی رسانه ها به ویژه رسانه های خارجی به صورت پیوسته از رسیدن به نقطه پایانی مذاکرات ایران و طرف های غربی سخن می گویند، اما هنوز و از قرار معلوم راه درازی برای رسیدن به یک توافق خوب وجود دارد؛ واقعیتی که از نوشته های یک نماینده مجلس به روشنی برداشت می شود.
«بازتاب»؛ آرش خداپرست- مذاکرات وین که پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم و با محوریت علی باقری- مسول مذاکرات هسته ای تیم جدید وزارت خارجه با جدیت بیشتری دنبال شد، حالا و در حالی که بیش از ۶ ماه از مذاکرات جدید گذشته با چالش هایی کلیدی رو به رو است.
در همین رابطه به تازگی علی خضریان- نماینده مردم تهران نکاتی را در صفحه شخصی خود در اینستاگرام منتشر کرده که قابل تأمل است:
علی خضریان، نماینده اصولگرای مجلس در یک پست اینستاگرامی نوشت: با عنایت به ضرورت رعایت سیاست قطعی نظام که نباید از آن عدول کرد و همچنین قانون اقدام راهبردی که مسئولیت بررسی رفع کامل تحریمها را جهت تعیین تکلیف به مجلس واگذار کرده است؛ به همراه جمعی از کارشناسان و نمایندگان، پیشنویس متن تهیه شده در مذاکرات وین مورد بررسی قرار گرفت.
او ادامه داد: واقعیت این است آنچه تاکنون در متن ۲۷ صفحهای پیشنویس توافق حاصل شده است، حاکی از عدم تحقق خطوط قرمز نظام و برخلاف قانون مجلس و تحمیل خسارت جدید به منافع ملی است. بطوریکه در این متن شاهد عدم تضامین عملی و واقعی برای رفع تحریمها و عدم وضع تحریم جدیدی علیه ملت ایران هستیم.
این نماینده مجلس افزوده است: از سویی دیگر فروش نفت همچنان با محدودیتهایی همراه است و برخلاف سیاست قطعی نظام مبنی بر لغو کل تحریمها جهت بازگشت ایران به تعهدات برجام، در پیشنویس ۸ مارس تعهدات اصلی آمریکا به بعد از اقدامات ایران موکول شده و امکان استی آزمایی رفع تحریمها نیز برای ایران پیشبینی نشده است.
او نوشته است: لذا در حالی که طبق پیشنویس تهیه شده، فروش نفت و بازگشت پول نفت دچار مشکل است و آمریکا تضمینی برای رفع تحریمها و وضع تحریم جدید علیه ایران نداده و ایران حق دخالت در راستیآزمایی لغو تحریمها را ندارد؛ امکان تامین منافع ملی در انتفاع اقتصادی مردم از این توافق فراهم نشده است.
به نوشته این نماینده مجلس، به نظر میرسد یکی از اصلیترین دلایل عدم توفیق در مذاکرات برای رسیدن به توافق خوب، ناشی از عدم تغییر مسئولین اصلی مشغول در مذاکرات باشد. بطوریکه مسئولین کمیتههای هستهای، تحریم، تصمیم کمیسیون مشترک و ضمیمه بازاجرا عینا همان مسئولین اصلی تیم مذاکراتی جناب محمدجواد ظریف هستند
همانطور که از این نوشته ها بر می آید در یک روند اصولی و منطقی و با توجه به رویکردی که دولت جدید در دستور کار دارد، به نظر نمی رسد حداقل در آینده نزدیک شاهد رسیدن به یک توافق در وین باشیم.
به ویژه به این دلیل که برخی اخبار گویای این است که در وین نیز تب و تاب مذاکرات خوابیده است و حتی چادرهایی که محل استقرار خبرنگاران بود، جمع شده است.