خرما داراي خواص بسيار زيادي از جمله بازگشت انرژي و جواني از دست
رفته است.اين روزها مناطق جنوبي و شرقي استان درگير برداشت محصول خرماي خود هستند
و اين محصول داراي خواص بسيار زيادي از جمله بازگشت انرژي و جواني از دست رفته
است. درخت خرما خواص بيشماري دارد و ميتوان گفت كه از تمام قسمتهاي اين درخت ميتوان
استفاده كرد و يك ضرب المثل عربي ميگويد كه خواص درخت خرما به اندازه روزهاي سال
است.اثر ديگر معجزه آساي خرما از بين بردن تورم پلكهاي چشم است؛ براي اين منظور
پمادي از هسته خرما درست كرده و آن را روي چشم ميگذارند؛ اين پماد براي رشد مژههاي
چشم نيز بهترين دارو است. در زمانهاي قديم همواره خرما را براي قدرت و انرژي به
كار ميبردهاند و هنوز بهترين ميوه براي بازيافتن انرژي و قدرت جواني است.گلهاي
درخت خرما نيز خاصيت دارويي دارند و همچنين طعم گلهاي درخت خرما تلخ بوده و اثر
مسهلي دارد. در
خرما، مقداري فيبر غذايي موجود است، فيبر موجود در خرما براي سلامت دستگاه گوارش و
تغذيه بسيار مناسب است، علاوه بر آن خرما حاوي كاروتنوئيدها يا موادرنگي است كه
پيش ساز ويتامين A و آنتي اكسيدان محسوب ميشود
و جلوي ضايعات و سرطاني شدن سلولها را ميگيرد.خرما در درمان يبوست، اختلالات
روده اي، مشكلات قلبي و اسهال مفيد است و جزو مواد غذايي ملين به شمار ميآيد. به همين دليل براي افرادي كه از يبوست رنج ميبرند، مفيد اعلام شده است، براي
اينكه هر چه بهتر و بيشتر از اين خاصيت خرما استفاده كنيد، بهتر است خرما را يك شب
كامل در آب خيس كنيد و صبح روز بعد خرماهاي خيس خورده را مانند شربت مصرف
كنيد.بعضي از انواع نخلها ميوه شان وقتي رطب هستند، چيده و استفاده ميشود؛ طبع
خرما گرم و خشك است؛ براي رفع خشونت و نرم كردن سينه 50 گرم خرما در آب جوشانده
صاف كرده روزي دو تا سه استكان بخوريد، البته اين براي افراد سرد مزاج بسيار خوب
است، براي تقويت كليه از شربت فوق استفاده كنيد، كساني كه درد كمر يا درد مفاصل
دارند، ميتوانند از شربت خرما كه در شماره دو آمده است، استفاده كنند، اگر خرما
با شنبليله خورده شود براي سنگ مثانه مفيد است. براي تقويت نيروي جسماني خرما را در شير تازه خيس
كرده كمي دارچين بزنيد و صبح به عنوان صبحانه بخوريد و سپس كمي شير بالاي آن ميل
كنيد، البته براي گرم مزاجان زياد خوب نيست، كساني كه ميخواهند سنگ مثانه شان خرد
شود از دم كرده آن استفاده كنند.كساني كه يبوست دارند، سعي كنند هنگام استفاده از
دم كرده خرما از غذاهاي ساده و ملين استفاده كنند، به خاطر وجود ويتامين B در خرما ميوه خوبي براي تعادل
اعصاب و نيز سبب رشد است، فسفري كه در خرما وجود دارد سبب سر زنده نگهداشتن سلولهاي
عصبي ميشود و براي كمبود آهن بسيار مفيد است. پتاسيم در اين ميوه به ميزان قابل توجهي موجود است
كه براي جلوگيري از پرفشاري خون و براي كار صحيح عضلات و اعصاب ضروري است كه به هم
خوردن آن در بدن، بسيار خطرناك است. علاوه بر آن، خرما حاوي ميزان قابل توجهي
منيزيم است كه براي اعصاب و عضلات ضروري است.خرما مقدار قابل توجهي فولات يا همان
اسيدفوليك به بدن ميرساند كه براي خون رساني براي بدن لازم است و زنان هنگام
بارداري مجبور ميشوند، علاوه بر دريافت فولات از طريق غذا، قرص آن را نيز مصرف
كنند. فولات به عنوان ماده خون ساز در خرما موجود است، هر چند كه مقدار آهن خرما آن چنان
زياد نيست، اما براي خون سازي، بدن احتياج به سه ماده مغذي فولات، آهن و ويتامين
12 B دارد كه در غذاهاي حيواني
يافت ميشوند، خرما بخشي از رژيم غذايي سالم است، چرا كه قند، چربي، پروتئين و
انواع ويتامينهاي ضروري در آن موجود است، بنابراين اين ماده غذايي در مقابله با
كمبود وزن كمك مؤثري است.