گزیده ها 5 خرداد - 98


گزیده ها  5 خرداد - 98
خسارت 30 ميليارد دلاري تصميم نادرست وزير نفت
«تصميم نادرست بيژن زنگنه در وزارت نفت، 30 ميليارد دلار خسارت به كشور وارد كرد
اين مطلب را روزنامه جوان ضمن گزارشي عنوان كرد و نوشت:
معطل ماندن توسعه فاز 11 پارس جنوبي در حالي تبديل به يكي از محورهاي استيضاح وزير نفت شده كه براساس گفته هاي خودش، بيش از 30 ميليارد دلار از منافع ملي كشور در اين مدت بر باد رفته است. داستان فاز 11 پارس جنوبي ماجرايي غم انگيز دارد. در سال 79 بود كه زنگنه در دولت اصلاحات توسعه اين فاز را به شركت فرانسوي توتال واگذار كرد. توتال سال ها ايران را براي توسعه اين فاز كه مرزي ترين فاز گازي ايران است و «مشترك تر» از ساير فازهاي ميدان گازي مشترك پارس جنوبي است، معطل كرد. يكي از مديران سابق شركت ملي نفت در اين باره گفته است كه هرگاه جلساتي را براي پيگيري فاز 11 با توتال برگزار مي كرديم مسئولان اين شركت مي گفتند نيازمند اخذ مجوز از آمريكا هستيم، زمان مي خريدند. بيش از 80 ساعت جلسه با توتال برگزار كرديم و در هر جلسه بهانه خاصي ترتيب مي دادند تا اينكه سال 87 اين شركت اعلام كرد از اين پروژه كنار مي رود و بعدا مشخص شد بابت كناره گيري از اين پروژه، تسهيلات مالي خاصي از آمريكايي ها دريافت كرده است.
در سال 88 قرارداد فاز 11 به شركت چيني CNPC رسيد كه با توجه به تحريم هاي اعمالي عليه كشور و توقف كار، شركت ملي نفت تصميم گرفت اين فاز را با استفاده از منابع داخلي توسعه دهد و بر همين اساس، شركت پتروپارس را به عنوان پيمانكار برگزيد. با امضاي قرارداد توسعه فاز 11 ميان شركت ملي نفت و پتروپارس كار توسعه فاز 11 از اواسط سال 91 به سرعت آغاز شد.
ابتداي سال 92 بود كه نخستين جكت براي حفاري هاي چاه هاي فاز 11 آماده شد، اما با تغيير دولت و ورود زنگنه به وزارت نفت، اين پروژه به دستور وزير نفت متوقف شد و جكت ساخته شده به انبار رفت. زنگنه كه علاقه شديدي به شركت توتال دارد قرارداد با پتروپارس را فسخ كرد و از همان روز مذاكرات خود را براي حضور فرانسوي ها در ايران كليد زد، از سال 92 تا سال 96 كه قرارداد با توتال امضا شد، اين شركت فرانسوي با همكاري كامل وزارت نفت تمامي اطلاعات ميادين، سكوها، چاه ها، توليد و... اين ميدان مشترك را دريافت كرد به بهانه اينكه بهينه ترين روش توليد از فاز 11 را مدل سازي كند.
در همان زمان كارشناسان هشدار دادند نبايد تمامي اطلاعات را در اختيار توتال قرار داد، زيرا اين شركت، شريك قطري ها در آن سوي مرز است، ولي وزارت نفت بدون توجه به اين هشدارها، همه چيز را به توتال عرضه كرد.
سرانجام در سال 96 قرارداد توسعه اين فاز با توتال امضا شد اندكي از امضاي قرارداد نگذشته بود كه زمزمه هايي از سوي توتال براي ترك قرارداد مطرح شد؛ بهانه نيز اين بود كه با توجه به تحريم هاي آمريكا امكان سرمايه گذاري وجود ندارد. وزير نفت بلافاصله وارد گود شد و گفت طبق قرارداد ما با توتال، قانون حاكم در اين قرارداد قوانين اروپا و نه تحريم هاي آمريكاست. با اين وجود، توتال رسما اعلام كرد به دليل تحريم آمريكا ايران را ترك مي كند. شركت CNPC چين كه قرار بود بعد از توتال اين قرارداد را به پيش ببرد به دليل اقداماتي كه وزارت نفت در قبال چيني ها طي سال هاي گذشته انجام داده بود، علاقه چنداني به اجراي اين پروژه ندارد.
تاريخ تكرار شد، باز هم توتال با دريافت آخرين اطلاعات ايران را ترك كرد و چيني ها نيز عقب نشسته اند. يك شركت ايراني بايد جور همه اشتباهات وزارت نفت را كشيده و مرزي ترين فاز را توسعه دهد. حداقل ضرر ايران طي شش سال اخير 30 ميليارد دلار بوده است كه مقصر اول و آخر آن وزير نفتي است كه همه چيز را ويران كرد. به گفته زنگنه در تاريخ 21 تير 96 و در صحن علني مجلس، هر سال تاخير در بهره برداري از هر فاز پارس جنوبي 5 ميليارد دلار ضرر ملي به كشور وارد مي كند.
علوي تبار: ايرانيان يك ملت هستند و نيازي به فدراليسم ندارند
يك فعال اصلاح طلب، اظهارات خاتمي درباره ضرورت فدراليسم در كشور را تخطئه و رد كرد.
عليرضا علوي تبار در «مشق نو» نوشت: فدراليسم شكلي از حكومت است كه در آن قدرت سياسي به صورت سرزميني توزيع شده و به اجرا درمي آيد. در اين شكل از حكومت به طور معمول صلاحيت ها و اختيارات ميان دوسطح از حكومت يعني حكومت محلي و حكومت مركزي (فدرال) تقسيم مي شود.
در جوامعي كه از ديرباز برخوردار از يك «ملت» بوده اند، ايجاد فدراليسم، به معناي ناديده گرفتن ريشه تاريخي موفقيت فدراليسم است. واقعيت تاريخي نشان مي دهد. «ايران كشوري است با ملت واحد و اقوام متعدد». اگرچه در ايران تنوع قومي وجود دارد اما هويت ملي- تاريخي آن، نياز به فدراليسم را منتفي مي كند. هويت تاريخي ملت ايران سه ركن اصلي دارد: زبان فارسي، تشيع و محدوده سرزميني، و شكل گيري و تداوم اين عناصر هويت ساز، حاصل همدلي و همراهي و مشاركت تمامي اقوام ايراني بوده است.
وي مي افزايد: هيچ رابطه ضروري ميان فدراليسم و مردم سالاري وجود ندارد. كشورهاي متعددي وجود داشته و دارند كه به رغم آنكه حكومت آنها شكل فدراتيو دارد، اما از مردم سالاري سياسي بي بهره هستند؛ يوگسلاوي سابق، نيجريه، امارات متحده عربي و چين از جمله اين موارد بوده و هستند. با توجه به اينكه مفهوم محوري جنبش اصلاح طلبي در ايران «مردم سالاري» است، مي توان نتيجه گرفت هيچ ارتباط دروني و ضروري ميان اصلاح طلبي و دفاع از فدراليسم وجود ندارد.
يادآور مي شود اخيرا جواد طباطبايي نيز خاتمي را به خاطر اين سخنان نكوهش كرده و از وي خواسته بود درباره موضوعاتي كه سررشته و سواد ندارد اما مي تواند منجر به ايجاد چالش هاي امنيتي براي سرزمين ايران شود، اظهارنظر نكند..
خاتمي فهميده كه سرانجام برجام اعتبار دولت و اصلاح طلبان را مخدوش كرد
عضو شوراي مشورتي اصلاح طلبان معتقد است برعكس از آب درآمدن وعده هاي برجامي دولت موجب شده تا اعتماد مردم به اصلاح طلبان دولت مخدوش شود به نحوي كه مردم ديگر به سفارش امثال خاتمي گوش نخواهند كرد.
سايت خرداد نوشت: خاتمي مي گويد من اگر تكرار هم كنم مردم ديگر راي نمي دهند و در همين زمينه عبداله ناصري گفت نه دولت نه فراكسيون اميد و شوراي شهر، عملكردي كه انتظارات را برآورده كند از خود نشان ندادند.
ناصري ادامه داد: متاسفانه به دليل ضعف تيم اطلاع رساني دولت اين باور به مردم تلقي شد كه اگر برجام امضا شود، تمام مشكلات چندساله كشور حل خواهد شد، متاسفانه آقاي روحاني نتوانست اين مورد را به خوبي مديريت كند و چنين القايي در جامعه صورت گرفت و باعث شد اعتماد مردم به دولت و اصلاح طلبان دچار خدشه شود. با توجه به همه اين شرايط آقاي خاتمي متوجه اين تحول و تغيير نگرش در عرصه اجتماعي شدند و باعث شد تا چنين حرفي را بزنند.
يك مسئول: 90 درصد لوازم آرايشي قاچاق، تقلبي است
يك مقام مسئول گفت: : 90 درصد لوازم آرايشي و بهداشتي كه بصورت قاچاق به كشور وارد مي شود تقلبي و بي كيفيت است.
حميد مقيمي؛ دبير انجمن لوازم آرايشي و بهداشتي در گفت وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان،  اظهار كرد: 60 تا 70 درصد از لوازم آرايشي و بهداشتي موجود در بازار خارجي و به عبارتي وارداتي است كه بيشتر از كشور هاي اروپايي از جمله آلمان، فرانسه، سوئيس، ايتاليا و اسپانيا وارد مي شود.
وي با اشاره به اينكه سه هزار واحد صنفي در تهران مشغول به فعاليتند افزود: از اين تعداد 700 تا 800 واحدصنفي، بودن جواز كسب پروانه درحال فعاليت هستند. ضمن اينكه در اين صنف، 70 هزار نفر مشغول به كار هستند.
دبير انجمن لوازم آرايشي و بهداشتي با بيان اينكه كالا هايي كه از مبادي رسمي وارد كشور مي شود توسط سازمان غذا و دارو آزمايش مي شود، تصريح كرد: 90 درصد لوازم آرايشي و بهداشتي كه بصورت قاچاق به كشور وارد مي شود تقلبي و بي كيفيت است (به دليل نبود نظارت بر كيفيت آن، اين اجناس را مي توان جزء كالاهاي تقلبي و بي كيفيت دانست) و عمده كالاهاي قاچاق در اين صنف مي تواند سلامت افراد را به خطر بيندازد كه البته اين اجناس با قيمت كمتر هم در بازار عرضه مي شوند.
مقيمي گفت: بايد تلاش كنيم كه قاچاق در كشور به حداقل برسد و بدون شك مهم ترين انگيزه براي قاچاق سودآوري است.
دبير انجمن لوازم آرايشي و بهداشتي ابراز اميدواري كرد كه باتوجه به اينكه امسال به نام رونق توليد از سوي رهبر معظم انقلاب نامگذاري شده است، بسياري از كمبودها در اين صنف و همچين ورود قاچاق در كشور به حداقل برسد.
به گفته مقيمي، درحال حاضر افزايش قيمتي را در اين صنف شاهد نيستيم اما اگر مسئولان ذيربط همكاري را با ما نداشته باشند ممكن است قيمت ها افزايش يابد.