فوايد لوبيا سبز در سلامتي


فوايد لوبيا سبز در سلامتي 11 اردیبهشت -92
لوبيا سبز با اينكه از كالري كمي برخوردار است از نظر تغذيه‌اي بسيار مقوي مي‌باشد. لوبيا سبز منبعي غني از ويتامين ث،‌ويتامين كا و منگنز است و همچنين ويتامين آ، فيبر، پتاسيم، فولات، آهن،‌منيزيم، ويتامين ب1، مس، كلسيم، فسفر، پروتئين، امگا3 و نياسين است كمك به استخوان سازي .لوبيا سبز به دليل داشتن ويتامين كا، ‌بسيار براي ساختن استخوانهايي قوي مهم است ويتامين كا 1، پروتئين استئوكلسين (پروتئيني مهم و غير كلاژني در استخوان) را فعال مي‌سازد. اين پروتئين مولكولهاي كلسيم را در استخوان نگه مي‌دارد بنابراين بدون ويتامين كا1، ميزان استئوكلسين نيز كافي نمي‌باشد و پروسه معدني شدن استخوان دچار نقص و تخريب مي‌گرددحمايت از سيستم قلبي ـ عروقي .براي بيماران قلبي مبتلا به ديابت و بيماراني كه گرفتگي شريان دارند، تعداد كمي از غذاها كه از آن جمله مي‌توان به لوبيا سبز اشاره نمود براي آنها مفيد است لوبيا سبز منبع غني از ويتامين آ(از نوع بتاكاروتن) و همچنين ويتامين ث، مي‌باشد. اين دو ماده مغذي،‌ آنتي اكسيدانهايي مهم مي‌باشند كه در كاهش راديكالهاي آزاد موجود در بدن كمك مي‌كنند. ويتامين ث محلول درآب و بتاكاروتن،‌ محلول در چربي مي‌باشند. اين دو آنتي اكسيدان محلول در آب و چربي به كمك هم از اكسيد شدن كلسترول جلوگيري مي‌نمايند زيرا كلسترول اكسيد شده قادر است كه به ديواره رگهاي خوني بچسبد و از آنها بالا رود كه نتيجه آن تصلب شريان، سكته و حمله قلبي است مصرف مقدار كمي از بتاكاروتن و ويتامين ث، از اين عوارض جلوگيري مي‌نمايد و مي‌توان گفت مصرف يك استكان لوبيا سبز به ميزان 16/6؟? ويتامين آ و 20/2? از ويتامين ث بدن را تامين مي‌نمايد. همچنين لوبيا سبز حاوي فيبر، پتاسيم، فولات و منيزيم مي‌باشد كه هر كدام از اين مواد نقش موثري در تقويت سيستم قلبي ـ عروقي ايفا مي‌كنند. منيزيم و پتاسيم با همكاري هم به كاهش فشار خون كمك مي‌كنند در صورتيكه فولات مولكول خطرناكي بنام هموسستئين را به مولكولهاي بي‌خطر تبديل مي‌نمايد. به اين دليل كه هموسستئين به طور مستقيم ديواره رگها را خراب مي‌كند، بنابراين در صورت تغيير ندادن آن،‌ميزان زياد آن احتمال حمله قلبي و سكته را افزايش مي‌دهد. همچنين فيبر كه در لوبيا سبز موجود مي‌باشد باعث كاهش فشار خون مي‌گرددبالا بردن سلامتي روده .لوبيا سبز از مبتلاء شدن به سرطان روده جلوگيري مي‌كند. ويتامين ث و بتاكاروتن موجود در آن نيز سلولهاي روده را از تخريب توسط راديكالهاي آزاد محفوظ مي‌كنند. فولات موجود در لوبيا سبز نيز از تخريب دي ان‌اي و تغيير سلولهاي روده جلوگيري مي‌كنند حتي در موارديكه سلولها به سمت سرطاني شدن پيش رفته‌اند نيز موثر مي‌باشد. مطالعات نشان داده‌اند افرادي كه در غذايشان از ميزان زياد ويتامين ث، بتاكاروتن و فولات استفاده مي‌كنند ريسك ابتلاء به سرطان روده در آنها كمتر از كساني است كه از اين مواد استفاده نمي‌كنند. همچنين فيبر توانايي چسبيدن به سموم مسبب سرطان را دارد و قبل از آنكه اين سموم بتوانند به سلولهاي روده آسيبي برسانند آنها را از بدن بيرون مي‌كندماده مغذي با خاصيت ضد التهاب .ويتامينهاي ث و بتاكاروتن هر دو خاصيتي ضد التهاب دارند و اين خاصيت آنها، لوبيا سبز را ماده‌اي مفيد براي كاهش بيماريهايي كه التهابات نقش موثري در آنها دارد (مانند آسم، آرتروز استخواني و آرتروز) مي‌سازد. همچنين به علت داشتن ويتامين ريبوفلاوين در كاهش حملات ميگرن بسيار موثر است لذا به كساني كه از اين بيماري رنج مي‌برند توصيه به مصرف آن مي‌گرددآهن براي تامين انرژي لوبياسبز منبعي سرشار از آهن است ماده معدني كه براي زنان در دوره قاعدگي كه در معرض كاهش شديد آهن هستند بسيار ضروري است لوبيا سبز در مقايسه با گوشت‌قرمز كه يكي ازمنابع مهم براي تامين آهن است، همراه باتامين آهن،حاوي كالري بسياركم است و فاقد هرگونه چربي نيز مي‌باشدچه نوع لوبيا سبزي را خريداري كرده و چگونه آنها رانگهداري كنيم؟ براي خريد لوبيا سبز بهتر است آن دسته از آنها را انتخاب نماييم كه غلاف آنها سبز باشد و داراي پوستي لطيف و بدون نقطه‌هاي قهوه‌اي بوده و ترد و تازه باشند. براي نگهداري از آن بهترين روش اين است كه آنها را نشسته در كيسه‌اي پلاستيكي قرار داده و در فريزر نگه داريد. لوبيا سبز را فقط مي‌توان به مدت 1 هفته در فريزر نگه داشت