17 درصد ماموران ناجا اضافه وزن دارند!


کد خبر: ۱۷۸۴۰۶
۱۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۴
حدود یکسال از اجرای طرح «تناسب اندام ماموران پلیس» می‌گذرد؛ ماموران پلیس، آن طور که فرمانده‌شان گفته است با تغییر الگوی تغذیه و افزایش تحرک وزنشان را کاهش دهند. هر چند که تناسب اندام ماموران پلیس چاق در تمامی کشورها در دستورکار قرار دارد اما روی کار آمدن این بحث در ناجا مدت‌ها به سرخط تمامی اخبار بدل شد و حالا آماری منتشر شده؛ مبنی بر اضافه وزن 17 درصد از نیروهای پلیس ایران و آنگونه که بنظر می‌رسد ناجا برای این افراد برنامه‌هایی دارد تا در زمانی مناسب، به تناسب اندام برسند.

به گزارش ایسنا، سال گذشته بود که بحث اضافه وزن ماموران پلیس به عنوان یک طرح فوری در دستورکار معاونت نیروی انسانی ناجا قرار گرفت. آن زمان بود که سردار سعید شکری‌پور - معاون وقت تربیت و آموزش ناجا عنوان کرد که پلیسی که می‌خواهد ماموریت‌های انتظامی و امنیتی را انجام دهد باید از نظر چابکی و چالاکی در حدی باشد که بتواند با مجرمان برخورد کند.

او گفت که حداقل و حداکثر وزن پرسنل مشخص شده است و پلیسی که می‌خواهد مظهر اقتدار ملی باشد باید از نظر جسمانی و ظاهری نیز به گونه‌ای باشد که بدون دست بردن به تجهیزات پلیسی و تنها با اتکا به اقتدار خود از ارتکاب جرم از سوی مجرمان جلوگیری کند.

معاون تربیت و آموزش وقت ناجا آن زمان آماری از میزان چاقی در بین پلیس‌های ایران اعلام نکرد اما در میان سخنانش گفت که باید با یک برنامه ورزشی و غذایی مناسب به سمتی پیش رویم که به یک تناسب جسمانی برسیم.

پس از آن سردار حسین ذوالفقاری - فرمانده مرزبانی ناجا نیز بار دیگربحث چاقی ماموران پلیس را پیش کشید و اعلام کرد که افرادی که در این یگان (مرزبانی) فعالیت می‌کنند در صورتی که بیش از 10 کیلوگرم اضافه وزن داشته باشند تا پایان سال مهلت دارند که وزن خود را کاهش دهند. با این که ذوالفقاری اعلام نکرد که پس از پایان این مهلت که حدود شش ماه بود چه برخوردی با پلیس‌های چاقی که لاغر نکرده‌اند، می‌شود اما او در مصاحبه‌اش گفت که مرزبانان، جزء رسته عملیاتی ناجا محسوب می‌شوند و باید از آمادگی لازمی برخوردار باشند.

به گزارش ایسنا، هنوز زمان زیادی از بحث تناسب اندام پلیس‌های چاق نگذشته بود که سردار زاده‌کمند - جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا نیز سخن از لاغر کردن نیروهای پلیس دارای اضافه وزن آورد و گفت: توجه به ورزش جزء برنامه‌های تعریف شده ناجا است و ما نیز ورزش و آمادگی جسمانی نیروها را در دستورکار داریم و بر همین اساس همه نیروهای ما در طرح‌ها و برنامه‌های آمادگی جسمانی شرکت می‌کنند.

رفته رفته بحث تناسب اندام پلیس‌های چاق جدی شد اما آماری از تعداد این افراد منتشر نشد تا اینکه سرانجام سردار اسماعیل احمدی‌مقدم - فرمانده نیروی انتظامی از جدیت ناجا در برنامه‌های تناسب اندام خبر داد و گفت: تناسب اندام و تحرک ماموران پلیس برای ما بسیار مهم است به گونه‌ای که اصلاح الگوی تغذیه و افزایش تحرک جزو برنامه‌های لاغری ماموران است.

وی با بیان این که مساله چاقی در پلیس نه تنها در نیروهای مسلح بلکه در جامعه نیز به چشم می‌خورد، گفت: چاقی بیماری‌هایی همچون چربی خون، قند و امراض دیگر را به همراه می‌آورد و باید برای پیشگیری از بیماری و تناسب اندام و افزایش تحرک، الگوهای خاصی را مدنظر قرار دهیم.

احمدی‌مقدم با بیان این که ماموران چاق نمی‌توانند تحرک و چالاکی مدنظر پلیس را داشته باشند گفت: با اینکه در ابتدای استخدام میانگین قد ماموران و تلورانس وزن آن‌ها مد نظر قرار می‌گیرد اما چاقی و اضافه وزن در طول خدمت ایجاد می‌شود و به همین دلیل توسعه مراکز ورزشی و همچنین اصلاح الگوی تغذیه باید برای پرسنل در نظر گرفته شود.

وی با بیان این که یگان‌های رزمی و مرزی که فعالیت سخت‌تری دارند در اولویت‌های بعدی کاهش وزن قرار دارند از دستور‌العملی در سازمانش صحبت کرد که براساس آن ماموران چاق که نتوانند وزن خود را اصلاح کنند در ترفیع آنان مشکل ایجاد می‌شود و براساس دستورالعمل ستاد کل نیروهای مسلح نیز اگر ماموری پس از هشت سال نتواند ترفیع بگیرد پس از بررسی در کمیسیون از خدمت رها می‌شود.

احمدی‌مقدم گفت: نیروهای رزمی از زمان اجرای این طرح حداقل پنج کیلو از وزن خود را کم کرده‌اند اما او نیز آماری از میزان اضافه وزن مامورانش به میان نیاورد تا این که حالا پس از گذشت تقریبا یک سال از اجرای این طرح سردار دکتر مجیدی - رئیس بهداری ناجا می‌گوید که این سازمان طرح سنجش BMI (تناسب قد و وزن) ماموران را انجام داده است و نتایج آن را برای فرماندهی ناجا بیان کرده است.

وی می‌گوید که جزئیات این نتایج را به خاطر ندارد اما معتقد است 15 تا 17 درصد از ماموران ناجا اضافه وزن دارند که برنامه و طرحی برای کاهش وزن این افراد در نظر گرفته شده است.

رئیس بهداری ناجا با این که بیشتر افرادی که در نیروی انتظامی دارای اضافه وزن هستند در دهه چهار به بعد زندگی خود قرار دارند، گفت: بیشتر این افراد به کارهای ستادی روی آورده‌اند و قصد داریم با کنترل کالری و ورزش آن‌ها را به تناسب اندام برسانیم.

مجیدی افزود: براساس طرحی که در دستورکار است ناجا در ابتدا سیاست تشویقی را برای ماموران دارای اضافه وزن در نظر گرفته و پس از آن به سیاست‌های اجباری روی می‌آورد تا تعادلی میان قد و وزن مامورانشان ایجاد شود.

وی تاکید می‌کند که علت اصلی چاقی، کاهش فعالیت بدنی است و به همین دلیل انجام ورزش در پلیس اجباری شده است و هر مامور اجبارا در هفته چهار و نیم ساعت ورزش می‌کند.

مجیدی می‌گوید آماری ندارد که در کدام رسته انتظامی بیشترین اضافه وزن ثبت شده است. اما معتقد است که در ماموران جوان اضافه وزن کمتر دیده می‌شود.

به گزارش ایسنا، تقریبا بیش از یک سال از طرح تناسب اندام ماموران چاق می‌گذرد و حالا پلیسی که سعی دارد با ایجاد تغییر و تحول از پلیس سنتی به پلیسی مدرن، روزآمد و کارآمد بدل شود.

علاوه بر استفاده از فناوری‌های نوین و ... حالا بحث تناسب اندام ماموران پلیس در دستور قرار گرفته است تا آن گونه که عنوان شده است پلیسی چالاک و چابک و پرتحرک در ناجا به کار گرفته شود و به نظر می‌رسد نیروی انتظامی راه سختی را برای کاهش وزن مامورانش در پیش ندارد چرا که آن گونه که سردار مجیدی عنوان کرده بیشتر آن 17 درصدی که اضافه وزن دارند در دهه چهارم عمر خود قرار دارند و بزودی بازنشسته می‌شوند. 

کد خبر: ۱۷۸۴۱۹
۱۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۳
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر از قول مساعد شورای شهر و شهرداری تهران برای تعمیر مرکز شفق و فاز سوم و چهارم مرکز اخوان خبر داد و گفت: تا پایان بهمن ماه فاز دوم مرکز اخوان افتتاح خواهد شد.

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه نشست مشترک با رئیس شورای شهر تهران و تنی چند از مسئولان مراکز ترک اعتیاد شهر تهران و در جمع خبرنگاران گفت: جلسه امروز پیرو گزارش پخش شده از صدا و سیما درباره مرکز شفق بود و پس از پخش این گزارش بازرسانی را به این مرکز اعزام کردیم.

وی با بیان اینکه مرکز ترک اعتیاد شفق دارای اشکالاتی بود، گفت: به علت کمبود ظرفیت و مسائل بهداشتی و همچنین نبود تجهیزات کافی مشکلاتی در این مرکز به وجود آمد که دستور تعطیلی آن را صادر کردم.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حال حاضر گروهی در این مرکز در حال برنامه‌ریزی هستند و با توجه به اینکه ظرفیت این مرکز پایین است باید ساخت و سازها در این مرکز انجام شود و پس از تجهیز و تکمیل شدن آن بار دیگر فعالیت آن از سر گرفته شود.

رحمانی فضلی با اشاره به مرکز درمانی اخوان نیز گفت: در حال حاضر با امکانات و ظرفیت فعلی این مرکز پذیرای 300 معتاد برای درمان است و فاز دوم آن در دست احداث است که تا آخر بهمن ماه فاز دوم این مرکز افتتاح خواهد شد و پذیرش در این مرکز به یک هزار نفر افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: فاز سوم و چهارم این مرکز نیز باید تکمیل شود که با تکمیل هر فاز یک هزار نفر به ظرفیت این مرکز درمانی افزوده خواهد شد.

به گفته رحمانی فضلی، در هر دوره‌ای که سه ماه به طول می‌انجامد 1000 فرد معتاد برای درمان در این مرکز پذیرش خواهد شد.

وی با اشاره به جلسه با رئیس شورای شهر نیز گفت: شهرداری و شورای شهر قول مساعد دادند که تعمیرات مرکز ترک اعتیاد شفق را بر عهده گرفته و حمایت‌ها و کمک‌های لازم را برای افتتاح فاز سوم و چهارم مرکز اخوان انجام دهند.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه بحث پیشگیری، درمان و صیانت از معتادان باید به عنوان یک مسئله اجتماعی با همکاری همه دستگاه‌ها انجام شود، گفت: مقرر شد اقداماتی صورت بگیرد تا با ایجاد مراکز فنی حرفه‌ای در کنار مراکز درمانی بهبود یافتگان یا به شغل‌های خود بازگردند و یا با شغل‌هایی که به آنها آموزش داده می‌شود جذب کار شوند.

وی همچنین از پیشنهاد ایجاد شرکت‌های خدماتی برای معتادان بهبود یافته خبر داد و گفت: چنانچه این شرکت‌ها ایجاد شود بهبودیافتگان در شغل‌های مناسبی جذب خواهند شد.

وی همچنین به قول صدا و سیما برای اجتماعی کردن موضوع اعتیاد اشاره کرد و گفت: هفته آینده دیدار با ورزشکاران و خیرین نیز در دستورکار است چرا که می‌خواهیم با خدای خودمان اتمام حجت کنیم که هرآنچه را که در توان داشتیم به صحنه آوردیم و مطمئن هستیم با کمک مردم و گروه‌های بازپروری می‌توانیم مشکل اعتیاد را حل کنیم.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین در مورد مراکز ترک اعتیاد غیرمجاز نیز گفت: هیچ مرکز غیرمجازی حق فعالیت ندارد و این مراکز یا باید خود را با استانداردهای ستاد تطبیق دهند درغیر این صورت از ادامه فعالیت آنها جلوگیری خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر سرانه‌های درمان معتادان که منجر شده برخی از آنها به علت بالا بودن این هزینه‌ها از چرخه درمان خارج شوند، گفت: حداقل سرانه روزانه درمان یک معتاد بین 7 تا 10 هزار تومان است هرچند که هزینه‌ها بالاست اما در تلاش هستیم با صرفه جویی بهره‌وری را افزایش دهیم.

وی همچنین دستگاه‌های دیگر را موظف به اجرای برنامه‌های پیشگیرانه در حوزه اعتیاد دانست و گفت:‌ دستگاه‌هایی چون آموزش و پرورش، وزارت علوم و سایر دستگاه‌ها مسئولیت‌هایی در این زمینه دارند و در این راستا اعتباراتی نیز در اختیار آنها قرار دارد و با توجه به اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز نقش هماهنگ کننده بین دستگاه‌ها را دارد، ماموریت‌های آنها را برای انجام این وظایف امضا می‌کند.

رحمانی فضلی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر درمان رایگان معتادان بی بضاعت نیز گفت: اگر خانواده‌ها به مراکز ماده 15 مراجعه کنند بدون هیچ مشکلی به آنها کمک می‌کنیم تا معتادشان تحت درمان قرار بگیرد.

ایجاد دو مرکز جدید ترک اعتیاد بانوان در تهران
معاون اجتماعی شهرداری تهران از ایجاد مراکز جدید ترک اعتیاد ویژه بانوان در تهران خبر داد.

محمد هادی ایازی در حاشیه نشست مشترک با دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: یکی از موضوعات مهم امروز اجتماعی کردن بحث اعتیاد است و برای این منظور باید تشکل‌های مردمی از جمله NGOها و سمن‌ها مورد حمایت قرار بگیرند.

وی گفت:‌ افراد پاک شده از اعتیاد نیز جزو کسانی هستند که باید از آنها حمایت شود و با توجه به اینکه این افراد با مراکز و NGOها در تماس هستند باید این ارتباط موثر و مستمر باقی بماند.

ایازی گفت: افراد ترک‌کرده ظرفیت مناسبی هستند که می‌توان افراد دیگری را برای درمان جذب کرد بنابراین باید از تجمع آنها در بوستان‌ها که به منظور بحث‌های ترک صورت می‌گیرد حمایت کنیم.

وی درباره گرمخانه‌های تهران گفت: یکی از برنامه‌های ما ارتقای کمیت و کیفیت گرمخانه‌هاست.

وی با بیان اینکه در حال حاضر چهار الی پنج گرمخانه دائمی داریم، گفت: در زمستان به علت برودت هوا به ازای هر منطقه یک گرمخانه افزایش پیدا می‌کند.

ایازی با بیان اینکه شهرداری تهران مسئولیت مستقیمی در حوزه ترک اعتیاد ندارد گفت: انتظار می‌رود با توجه به اهمیت موضوع و اجتماعی شدن اعتیاد، ما نیز به این مسئله ورود جدی پیدا کنیم.

به گفته ایازی در گذشته شورای شهر مصوبه‌ای را در مورد مراکز ترک اعتیاد داشته که باید این مصوبه احیا و مراکز جدیدی برای ترک اعتیاد توسط شهرداری راه اندازی شود.

وی با اشاره به افزایش تعداد زنان معتاد از راه‌اندازی مراکز ترک ویژه بانوان خبر داد.

معاون شهرداری تهران با اشاره به مرکز ترک اعتیاد محله پارک چیتگر نیز گفت: این مرکز همچنان فعال است، اما شهرداری به دنبال راه اندازی دو مرکز جدید برای ترک اعتیاد بانوان در تهران است.

کد خبر: ۱۷۸۴۱۵
۱۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۳
سازمان غذا و دارو با انتشار فهرستی ۱۰ قلم دارویی که بیشتر از سایر داروها توسط پزشکان کشور تجویز شده است را اعلام کرد.

به گزارش خبرآنلاین، بر اساس جدولی که سازمان غذا و دارو تهیه کرده است و البته برخلاف تصورات، مسکن ها در صدر نیستند؛ آمپول دگزامتازون با ۱۲.۱ درصد، بیشترین سهم را از داروهای تجویزی پزشکان ایرانی را به خود اختصاص داده است.

همچنین، قرص ادالت کولد یا همان سرماخوردگی بزرگسالان با ۶.۲ درصد و کپسول آموکسی سیلین نیز با ۵.۶۵ درصد، به ترتیب در رده های دوم و سوم این جدول قرار دارند.

در جدول زیر ۱۰ قلم داروی اول تجویز شده توسط پزشکان ایرانی در سال ۹۰ را می بینید؛

ردیفنام دارودرصد تجویز شده
۱آمپول دگزامتازون۱۲.۱
۲ قرص ادالت کولد (سرماخوردگی بزرگسالان)۶.۲
۳کپسول آموکسی سیلین ۵۰۰۵.۶۵
۴قرص مترونیدازول ۲۵۰۴.۷۱
۵قرص سفکسیم ۴۰۰۴.۵۶
۶آمپول پنی‌سیلین ۶-۳-۳۴.۱۵
۷شربت دیفن هیدرامین۴.۱۴
۸شربت دیفن هیدرامین کامپاند۴.۱۲
۹کپسول امپرازول ۲۰۴.۱۱
۱۰استامینوفن کدیین (۳۰۰+۲۰)۳.۸۷
همانطور که در جدول می بینید، داروهای لیست شده، عجیب و غریب نیستند و البته بسیار هم معمولی محسوب می شوند. ضمن اینکه استامینوفن در صدر نیست. البته دلیل در صدر نبودن مسکن ها، امکان تهیه بدون نسخه آنهاست. هرچند که بیشتر داروخانه ها برای عمده این ۱۰ داروی فهرست شده هم از بیمار نسخه طلب نمی کنند. درواقع این داروها،‌ جزئی از داروخانه های خانگی و خود تجویزی ما ایرانی هاست.