اعتراف آشکار بخاطر سود
بیشتربا جان مردم بازی می شود .چون یک
کارشناس تغذیه گفت است درصد گوشت فرآوردههايي همچون سوسيس و كالباس بر اساس آنچه
كه بر روي آن درج شده چندان قابل اعتماد نيست، زيرا در كشور ما به دليل بالا بودن
قيمت گوشت امكان استفاده فراوان از آن ميسر نيست و كارخانجات مجبورند از ساير
افزودنيها در توليد فرآوردههاي گوشتي خود استفاده كنند که سرطان زا اند.
يك كارشناس تغذيه گفت: فرآوردههاي گوشتي به دليل وجود مواد
نگهدارنده، چربيهاي اشباع شده و افزودنيهاي غيرگوشتي، براي سلامت افراد مضر
هستند. وي با اشاره به رايج شدن استفاده از فستفودها خصوصا در بين كودكان،
اظهار داشت: بخش عمدهاي از مصرف فست فودها ناشي از مسائل فرهنگي بوده و لازم است
اين فرهنگ در خانوادها به صورت پايهاي اصلاح شود. "نصيري" در خصوص مضرات استفاده از فست فودها، يادآوري كرد: عمده مواد تشكيل دهنده فست فودها سوسيس و كالباس است
و اين محصولات بنا به دلايل مختلفي ميتواند براي سلامت افراد مضر باشد. به گفته اين كارشناس تغذيه، درصد گوشت فرآوردههايي
همچون سوسيس و كالباس بر اساس آنچه كه بر روي آن درج شده چندان قابل اعتماد نيست،
زيرا در كشور ما به دليل بالا بودن قيمت گوشت امكان استفاده فراوان از آن ميسر
نيست و كارخانجات مجبورند از ساير افزودنيها در توليد فرآوردههاي گوشتي خود
استفاده كنند. نصيري تصريح كرد: در برخي موارد نيز امكان تقلب وجود دارد كه از
گوشت خالص براي توليد فرآوردههاي گوشتي استفاده نشود كه اين امر نيز ميتواند
گاهي خطرآفرين باشد. وي استفاده از چربيهاي اشباع را از ديگر دلايل مضر بودن
فست فودها عنوان كرد و گفت: بسياري از كارخانجات توليد فرآوردههاي گوشتي براي
اينكه محصول خود را به قوام برسانند مجبورند از چربيهاي اشباع در آنها استفاده
كنند كه اين چربيها براي سلامتي مضر است. اين كارشناس تغذيه خاطرنشان كرد:
افزودنيهايي كه به فرآوردههاي گوشتي اضافه ميشود نيز ميتواند مضر باشد كه
اگرچه مانع رشد نكردن باكتري در اين محصولات ميشود، اما ميزان افزودنيها اگر
افزايش يابد و براساس استانداردها نباشد، تهديدي براي سلامت افراد است. نصيري
اظهار داشت: نيترات و نيتريتها از جمله اين افزودنيها هستند كه زمينه ساز رنگ
خوب فرآوردههاي گوشتي ميباشند، اما در بدن به نيتروزآمين تبديل ميشوند كه به شدت سرطانزا است. به
گفته وي، انواع سرطانها به ويژه مدل خاصي از سرطان دستگاه گوارش ميتواند از طريق
اين افزودنيها در بدن ايجاد شود، خصوصا در بدن كودكان كه سرعت رشد و تكثير سلولي
آنها بالا است. اين
كارشناس تغذيه تصريح كرد: يكي از مهمترين فست فودهايي كه بچهها دوست دارند پيتزا
است كه ميتوان آنها را به استفاده از پيتزاهاي خانگي كه با گوشت، سويا و سبزيجات
پخته ميشود عادت داد و به ميزان بسيار كمتري از سوسيس و كالباس در آن استفاده
كرد. نصيري ادامه داد: توصيه ميشود چنانچه مجبور به استفاده از فست فودها
هستيد از فرآوردههاي گوشتي با درصد گوشت بالا و توليد شركتهاي معتبر استفاده
كنيد.