توت فرنگي سرشار از ويتامينهاي ب، ث، قند، سلولز، مواد چربي و
آلبومين. ويد و داراي آهن، آهك، فسفر، منيزيم، پتاسيم، سديم، سيليس، يد و برم ميباشد. از ظريفترين ميوه هاست.مقوي، خنك، ادرارآور و تصفيهكننده
خون ميباشد.پيش از غذا بخوريد اشتهاآور است. مواد قندي آن از نوع لولوز است كه
براي اشخاصي كه بيماري قند دارند بسيار خوب است. يك قاشق سوپ خوري توت فرنگي جنگلي
را اگر در مقداري خامه تازه مخلوط كنيد، براي اشخاصي كه مرض قند دارند دسري عالي
خواهد بود. توت فرنگي داراي
موادي است كه املاح معدني را زياد و بدن را تقويت ميكند.مصرف آن براي اشخاصي كه
ضعيفند يا مسلول، مفيد است.اين بيماران اگر به مقدار كافي هر روز توت فرنگي مصرف
كنند، علاوه بر جذب املاح معدني مقدار لازم ويتامين ث را نيز مصرف خواهند كرد و
اين ويتامين در توت فرنگي به مقدار كافي وجود دارد.اگر سيليس در بدن كم باشد، شخص
مبتلا به سرطان وتصلب شرايين ميگردد.به همين جهت براي جلوگيري از اين دو مرض بايد
در فصل توت فرنگي به مقدار كافي آن را خورد تا رفع كمبود اين ماده حياتي را از بدن
كرد تا شخص مبتلا به امراض مهلك نشود. املاح معدني توت فرنگي، خاصيت مسهلي به
ان بخشيده زيرا اين املاح عضلات و رودهها را به انبساط و انقباض وادار ميكند و
به همين جهت هم آن را براي كساني كه به يبوست مبتلا هستند تجويز ميكنند.توت فرنگي
به مقدار زيادي اسيد سالسيليك در خود نهفته دارد كه بر روي كبد، كيسه مثانه و كليهها
ومفاصل عمل قابل توجهي دارد.به همين علت است كه ان را براي بيماراني كه مبتلا به
رماتيسم، نقرس، سنگ كليه، مسموميت، درد كبد و يا كساني كه صفراوي ودموي ميباشند
تجويز مينمايند.
براي رفع كرم روده صبح ناشتا بايد نيم كيلو توت فرنگي خورد وتا ظهر
هيچ چيز ديگر نخورد.
توت فرنگي اين خاصيت را دارد كه ميتواند رسوب دندانها را پاك كند.
شيره توت فرنگي ضد عفونيكننده ميكروب ابرت كه توليد تب حصبه را مينمايد
ميباشد.وقتي كه توت فرنگي را قطعه قطعه كرديد و شيره آن بيرون آمد ميكروب حصبه را
ميكشد.اگرتوت فرنگي را بصورت محلول براي شستن صورت مصرف كنند، چين و چروك پوست را
صاف كرده، برق و جلاي خاصي به چهره ميبخشد.
جوشانده برگهاي توت فرنگي با شيرين بيان، آسم را تخفيف و تسكين ميدهد
و ريشه آن به مقدار بيست گرم در يك ليتر آب، براي اسهال كودكان مفيد است.
خوردن اين ميوه ترشي خون را از بين ميبرد و محيط بدن را قليايي ميكند.
توت فرنگي مقوي قلب بوده، التهاب صفرا را خاموش ميكند و بهترين صفرابر است.براي مرض قند، خارش بدن وتنگي نفس و سرفههاي خشك مفيد بوده و بواسير را درمان ميكند و شباهت زيادي به تمشك دارد.