گزیده ها قسمت سوم

گزیده ها  قسمت  سوم 4 مهر-96
اعتقاد من این است که فیلتر واقعا جواب نمی دهد و محدودیت ها تاکنون پاسخ نداده، در 38 سال پس از انقلاب شما به خاطراتتان برگردید آن زمانی که ویدیوهای خانگی بود یادتان هست که چگونه برخورد می شد من فکر می کنم باید آنقدر توانمان را بالا ببریم که چیزی بر ما تأثیر نگذارد.
جانبازی که امروز دهه پنجم عمرش را روی ویلچر میگذراند شاید همان قهرمانی باشد که دیروز در میادین ورزشی جوانی اش را قهرمانی کرده باشد.

به گزارش خانه ملت، غلامعلی جعفرزاده نماینده ایثارگر مجلس که شرایط جسمی اش هیچ محدودیتی برای فعالیت های سیاسی اش ایجاد نکرده است معتقد است که سیاست ورزی زبان می خواهد و خیلی به پا احتیاجی ندارد.

می گوید: عضو هیچ حزب و گروهی نیست و برای خوشایند هیچ جناحی کاری نمیکند چون معتقد است یک سیاست مدار خوب سیاست مداری است که اصولگرای اصلاح طلب با مشی اعتدالی باشد.

در ادامه بخش هایی از این گفت و گو را می خوانید.

شما که خیبری هستید دود برخی موتوری ها شما را اذیت نمی کند؟
قطعا اذیت می کند موتوری هایی که تخته گاز می روند و توجهی به عابر پیاده و مردم هم ندارند همه را متاثر می کنند؛ تندروی این موتوری هایی که اگزوز ندارند مردم را اذیت می کند و این اشکال دارد.

طبیعتا این تندروی ها در مجلس هم هست، البته شدت و حدت آن بالا و پایین دارد اما دعا کنید که این موتوری ها پنچر شوند.

کشور نیاز به آرامش دارد و استحقاق کشوری که 230 هزار شهید داده، 500 هزار جانباز تقدیم کرده و 30 هزار اسیر داشته این نیست و برای اینکه به استحقاق خود برسد ترمزهای مختلف نباید سرراهش باشد. این کشور رهبر دارد، رئیس جمهور دارد و روسای قوای سه گانه در آن فعال هستند و اگر هرکس بخواهد خودش تشخیص دهد و ورود کند آسیب می رساند و این یعنی که سرمایه گذار وارد نشود، اقتصاد نچرخد و این ها آسیب می رساند.

شما بارها در مصاحبه های خود کسی را که دو دوره رئیس جمهور بوده متهم اصلی فتنه 88 معرفی کردید این نظرات مبنای حقوقی دارد یا نظر شخصی شما است؟
می توانم این قضیه را حقوقی اثبات کنم، البته نظر شخصی است مبتنی بر شواهد حقوقی که معتقدم می توانم آن را اثبات کنم و هرجا هم تا کنون لازم بوده آن را عنوان کردم البته ایشان بالاخره یک مصونیت خاصی دارد که کسی پذیرای آن نشده تا الان.

شما به حجم بالای تخلفات در دولت دهم و نهم همیشه معترض بودید و حتی بارها از آقای روحانی خواستید این مفاسد را اعلام کند شما به عنوان نماینده مردم که مهم ترین وظایف تان نظارت است چرا خودتان این کار را نکردید؟
چرا به کرات در کمیسیون اصل 90 پیگیری کردم و مستندات آن وجود دارد اما همان طور که عرض کردم اراده ای برای پیگیری آن وجود نداشت و تا این لحظه نیز وجود ندارد؛ البته دنبال این نیستیم که حتما با یک مورد خاص برخورد شود من معتقدم اگر نظام و حاکمیت قاطعیت نشان می داد ما شاهد تکرار این مفسده ها نبودیم، من به دنبال برخورد با یک شخص نیستم به دنبال ریشه کن کردن این موضوع هستم.

عکس سلفی شما و آقای تاجگردون در روزی که حادثه تروریستی مجلس اتفاق افتاد حاشیه ساز شد جریان آن چه بود و آیا دلیل خاصی داشت؟
باید بگویم الان هم اگر خدایی نکرده چنین اتفاقی بیافتد دوباره عکس سلفی می گیرم و منتشر می کنم. من خاطرم هست وقتی این اتفاق افتاد من داخل صحن بودم خیلی از اتفاقات بیرون مطلع نبودم اما دائما پیام می آمد و ابراز نگرانی می کردند از احوال ما و دیگر نمایندگان و این بود که ما این پست را منتشر کردیم، آقای تاجگردون پیش من آمد و چون من مودم اینترنت همراه داشتم به اینترنت من متصل شد و گفت: یک فشار بیرونی هست که ما هرچه می گوییم حالمان خوب است کسی باور نمی کند و وقتی می گوییم جلسه روال عادی را طی می کند کسی نمی پذیرد و تصور این است که رادیو جلسات را از آرشیو پخش می کند پس ما بیاییم یک عکس را منتشر کنیم و ما نیز بلافاصله عکس گرفتیم و منتشر کردیم و لذا میگویم اگر باز همچنین اتفاقی بیافتد ما عکس می گیریم و می فرستیم گرچه می دانیم که دیگر چنین اتفاق تلخی ان شاءالله نخواهد افتاد.

آقای دکتر شما جز موافقان فیلترینگ هستید یا از مخالفانش؟
اعتقاد من این است که فیلتر واقعا جواب نمی دهد و محدودیت ها تاکنون پاسخ نداده، در 38 سال پس از انقلاب شما به خاطراتتان برگردید آن زمانی که ویدیوهای خانگی بود یادتان هست که چگونه برخورد می شد من فکر می کنم باید آنقدر توانمان را بالا ببریم که چیزی بر ما تأثیر نگذارد.

برخی ها صرفا مشی اصول گرایی را مخالف آزادی می دانند و برخی اصلاح طلبی را موافق آزادی این موضوع را شما قبول دارید؟
مگر می شود کسی فاقد اصول باشد و آیا مگر می شود کسی بگوید من اصلاحاتی در طول زندگیم ندارم و هرچه که امروز فکر می کنم قطعا 20 سال دیگر نیز همین خواهد بود؟

ما در طول دوران زندگیمان یک چارچوب و اصولی داریم مثل ارزش های انقلاب و آرمان هایمان و شهدا که غیرقابل تغییر است اما نوع نگاه ما به مسائل مختلف جامعه و مسائل فرهنگی و سیاسی به مرور تغییراتی متناسب با پیشرفت جامعه باید داشته باشد و اسمش را می گذاریم اصلاح کردن امور، اگر اشتباه نکنم یک سالی مقام معظم رهبری در دانشگاه کرمان بهترین وضعیت را اصول گرایی اصلاح طلبانه عنوان کردند و حالا ما می گوییم اصول گرای اصلاح طلب با مشی اعتدالی.

شرایط جسمی شما محدودیتی هم برای فعالیت های سیاسی شما ایجاد کرده است؟
بعید می دانم؛ فعالیت سیاسی بیشتر حرف است و حرف زدن خیلی پا نمی خواهد.

آقای جعفرزاده بالاخره بحث تحقیق و تفحص در بنیاد شهید به کجا رسید؟
آنچه که طبق قانون می توانستیم انجام دهیم انجام دادیم، فرآیند قانونی آن طوری بود که باید یک کمیسیون رأی می داد که به هر دلیل تعدادی از دوستان ما رأی ندادند و یا به نوعی آن را مشمول زمان کردند اما من مطلع هستم که یک نسخه از گزارش تقدیم هیأت رئیسه وقت شد و یک نسخه نیز تقدیم دستگاه قضایی شد؛ ما بیشتر از قانون نمی توانستیم عمل کنیم و آن میزان که قانون اجازه می داد عمل کردیم.

گفته می شود فشارهایی برای عدم قرائت این گزارش وجود دارد، این فشارها دقیقا از کجا بود؟
اینکه هی ممانعت شد و در کمیته خاص خود رأی نیاورد طبیعتا بر اثر لابی گری ها و فشارهای بیرونی بود البته اینکه همه را هم به گردن عوامل بیرونی بیندازیم درست نیست و بالاخره اشتباهاتی همه ما مرتکب شدیم؛ آن ها بازی راه انداختند که این را تبدیل به یک مسئله سیاسی کنیم و برخی دوستان ما هم در این بازی افتادن و نوعی تلقی شد که این مسئله سیاسی است در حالی که واقعا این مسئله این گونه نبود و گزارشی کارشناسی تهیه شد.

دکتر منظورتان از آن هایی که فشار آوردند دقیقا چه کسانی است؟
قطعا انتظار ندارید که اسم ببرم؟

بعضی مواقع مواضع شما اصول گرایانه است و بعضی مواقع اصلاح طلبانه، شما اصول گرای اصلاح طلبید یا اصلاح طلب اصول گرا؟
تشخیص این موضوع با شما است اما من آنچه را که تشخیص می دهم درست است عنوان می کنم گاهی می بینید این موضوع خوشایند جناح اصول گرا است و گاهی می بینید خوشایند اصلاح طلبان است اما من با خدای خود عهد کردم؛ نه به دنبال شاد کردن یک جناح خاص هستم و نه به دنبال ناراحت کردن یک جناح دیگر وقتی در موضوعی تشخیص می دهم درست چیست آن را فارغ از نگاه های جناحی مطرح می کنم، من نماینده مردم هستم و با معیارهای مردم باید سنجیده شوم احتمال دارد شما البته ایراد بگیرید و بگویید این با فرهنگ حزبی هم خوانی ندارد ولی من تا الان وابسته به هیچ حزبی نیستم و من فقط به دنبال آن هستم که آنچه که حق است بگویم البته امکان دارد گاهی در تشخیص خود اشتباه کنم.

شما جایی گفته بودید عده ای علیه شما زورگیری اینترنتی راه انداختند این یعنی چی؟
متأسفانه در دو سه سال گذشته اتفاقی افتاد که البته فکر می کنم هنوز هم وجود دارد و فقط مدل آن فرق کرده است و آن اینست که می آیند شبکه ای را در فضای مجازی باز می کنند و وقتی شناخته شدند شروع به حمله کردن به یک طرف و یک فرد می کنند و بعد با آن وارد مذاکره می شوند و شروع می کنند به اخاذی کردن و باج گرفتن که باید برای این موضوع تدبیری انجام شود، زمانی که برای من این اتفاق افتاد من به صراحت اعلام کردم و گفتم هر کار می خواهید انجام دهید اما الان معتقدم اینگونه اتفاقات هنوز در جریان است.
بهرام قاسمی تشریح کرد
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: به تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و روند تحولات دموکراتیک در عراق مصر هستیم.
فرارو- سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: به تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و روند تحولات دموکراتیک در عراق مصر هستیم.

بهرام قاسمی در نشست هفتگی خود با خبرنگاران با بیان اینکه سیاست ایران نسبت به همه پرسی و بحث اقلیم عراق از همین تریبون و سایر تریبونها مکررا مطرح شده گفت: مواضع ما در این زمینه کاملا روشن بوده و هست ما به تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و روند تحولات دموکراتیک در عراق مصر هستیم و آن را پیگیری می‌کنیم. 

هر اقدامی مغایر با تمامیت ارضی دولت عراق اقدامی نابه‌جا  و غلط است
وی افزود: هر اقدامی مغایر با ثبات، امنیت و تمامیت ارضی دولت عراق اقدامی نابه‌جا  و غلط است و می‌تواند منجر به برخی تحولات و اتفاقاتی باشد که همه مردم منطقه و به خصوص بیش از همه مردم کرد را که همواره خیرخواه آنها بوده‌ایم و در زمینه کمک به آنها حرکت کرده ایم، را تحت تاثیر قرار دهد.

انتشار خبر بمباران مناطقی از اقلیم توسط ایران نادرست و غلط است
وی احضار سرکنسول ایران در اربیل عراق را تایید نکرد و همچنین انتشار خبر بمباران مناطقی از اقلیم توسط ایران را نادرست خواند و گفت: این خبر توسط برخی رسانه‌های غربی منتشر شد که خبری نادرست و غلط بود. چنین اتفاقی نیفتاده و این یک فضاسازی در آستانه همه پرسی در اقلیم بود که اهداف مشخصی را دنبال می‌کرد. 

به درخواست دولت مرکزی عراق مرزهای هوایی خود را بر روی اقلیم کردستان بسته است
قاسمی گفت: ایران بنا به درخواست دولت مرکزی عراق مرزهای هوایی خود را بر روی اقلیم کردستان بسته است . بعد از ظهر روز گذشته یادداشتی را در این ارتباط از وزارت خارجه عراق دریافت کردیم که از ما خواسته بودند مرزهایمان را مسدود کنیم.

کسانی که خود را قاضی برجام و آژانس می‌دانند دچار مشکلات خاصی هستند
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر وزیر خارجه امارات در مورد نقض برجام از سوی ایران و همچنین اظهارات وزیر امور خارجه بحرین مبنی بر دخالت ایران در امور کشورهای منطقه تصریح کرد: من فکر می کنم برخی از آدم‌ها در حد و اندازه ورود به برخی از مسائل نیستند.

بهرام قاسمی ادامه داد: کسانی که خارج از مسئولیت خود در مورد برجام صحبت می‌کنند و خود را قاضی برجام و آژانس می‌دانند دچار مشکلات خاصی هستند و لازم نیست که به چنین مواضعی پاسخ داده شود.

وی همچنین اظهار کرد: کسانی که بحث دخالت ایران در امور منطقه را مطرح می‌کنند، کسانی هستند که به اتفاق شرکای بزرگتر خود، به کار خرید و فروش تروریسم، افراطی گری، دخالت در امور دیگران و سرکوب اقدامات اعتراضی مردم خود می‌پردازند و حرف‌های آنها قابل اعتنا نیست و سیاست آنها ادامه سیاست‌هایی است که توسط برخی از کشورهای فرامنطقه در چارچوب پروژه ایران هراسی دنبال می‌شود.
 
 وی همچنین در مورد مباحث مطرح شده در کنگره آمریکا در ارتباط با منع فروش هواپیما به ایران اضافه کرد: این لایحه در کنگره آمریکا مطرح شده و در چند وقت اخیر بیش از 60 لایحه این چنینی که علیه ایران بوده در کنگره مطرح شده و در نهایت هیچ کدام به سامان خاصی نرسیده و اجرایی نشده‌اند.

لفاظی‌هایی که در ارتباط با منع فروش هواپیما به ایران مطرح می‌شود، بیشتر در ادامه پروژه ایران‌هراسی است
وی با بیان اینکه این لوایح برای اینکه اجرایی شوند باید مراحلی را طی کنند و به امضای رئیس‌جمهور آمریکا برسند، تصریح کرد: در مورد موضوع فروش هواپیما به ایران قراردادی بین شرکت‌های ایرانی و آمریکایی منعقد شده و باید در مورد مسائل فنی و ظرایف فنی آن از دستگاه های مربوطه سوال کنیم، ولی معتقدیم لفاظی‌هایی که در این زمینه مطرح می شود بیشتر در راستای ادامه پروژه ایران هراسی است که توسط برخی از کشورهای منطقه و فرامنطقه دنبال می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری که مدعی بود وزارت خارجه در بحث اقلیم کردستان به صورت منفعل عمل کرده و به نظر می‌رسد در عرصه تصمیم‌گیری در این زمینه در داخل کشور چندان نقشی ندارد، اظهار کرد: در حوزه سیاست خارجی در همه ادوار و در همه جهان بخشی از اقدامات در همان لحظه مشخص نیاز به بیان و رسانه‌ای شدن ندارند و سکوت به معنای انفعال نیست.

این دیپلمات ارشد کشورمان تاکید کرد: وزارت امور خارجه در همه حوزه ها به خصوص مباحث منطقه‌ای با توجه به اهمیت آنها به صورت جدی فعال است و با همکاری سایر دستگاه‌های مربوطه مسائل و موضوعات منطقه را دنبال کرده و می‌کند. 

در آینده‌ای نه چندان دور مذاکرات با کانادا را در سطوح دیگر ادامه می‌دهیم
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در ارتباط با دیدار اخیر وزرای خارجه ایران و کانادا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد و اینکه آیا در این دیدار در مورد موانع برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور نیز بحث و گفت‌وگویی شده است، تصریح کرد: ما قبلا مذاکراتی را با دولت کانادا در تهران و یک کشور ثالث داشتیم، سال گذشته در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل وزرای خارجی دو کشور دیدار کردند و امسال نیز این دیدار در نیویورک بار دیگر تکرار شد و مذاکراتی بین وزرای خارجه دو کشور انجام شد.

وی با بیان اینکه در جریان این مذاکرات در مورد مسائل دو جانبه، همکاری های آینده و روابط دو کشور و همچنین وضعیت کنسولی ایرانیان مقیم کانادا بحث و گفت‌وگو شد ادامه داد: قرار شد که ما بتوانیم در آینده‌ای نه چندان دور مذاکرات را در سطوح دیگر ادامه دهیم و این توافق خوبی است که در آینده نه چندان دور مجددا هیات‌های دو کشور رایزنی‌ها و مذاکرات خود را در خصوص برقراری روابط و مسائل کنسولی خواهند داشت.

بهرام قاسمی مسائل منطقه وبرجام را نیز از دیگر محورهای رایزنی وزرای خارجه ایران و کانادا اعلام و تصریح کرد: آنچه که در این دیدار اهمیت داشت، بررسی وضعیت ایرانیان مقیم کانادا، مسائل کنسولی و تصمیم بر ادامه مذاکرات بین مقامات دو کشور بود. 

جهان خیلی شنوای اظهارات گستاخانه و تکراری صهیونیست‌ها نیست
سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به سوالی در ارتباط با اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی علیه ایران از جمله اظهارات اخیر نخست وزیر این کشور در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: اظهارات مقامات رژیم اشغالگر قدس علیه ایران تکراری است و چیز جدیدی نیست.

وی با بیان اینکه آنها اظهارات گستاخانه ای را نسبت به ایران مطرح کردند، خاطر نشان کرد: معمولا جهان خیلی شنوای این اظهارات گستاخانه و تکراری نیست. 

اشراف خوبی بر مسائل منطقه داریم
قاسمی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران با کشورهایی چون آذربایجان و ارمنستان و همچنین تلاش صهیونیست‌ها برای ایجاد اختلاف بر روابط ایران با این دو کشور در منطقه قفقاز اظهار کرد: ایران با دو کشور ارمنستان و آذربایجان روابط دوستانه، خوب و رو به گسترشی دارد. آمد و شدهای زیادی بین مقامات ایران با مقامات این دو کشور در جریان است و فکر می‌کنم در آینده‌ای نه چندان دور شاهد تماس‌ها و رفت و آمدهای جدیدی باشیم.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه منطقه قفقاز مثل سایر نقاط پیرامونی ایران، برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و ما تاکید بر حفظ آرامش در این منطقه داریم تصریح کرد: ما همواره تاکید داشته ایم که تماس‌ها و رایزنی‌هایمان با کشورهای این منطقه ادامه داشته باشد. تحولات منطقه را با دقت تحت نظر داریم.

وی ادامه داد: کشورهایی که در حوزه پیرامونی ما هستند و با ما در ارتباط هستند با نگاه و خطوط قرمز ایران آشنا هستند. ما با آنها تماس داریم و در مواقع لازم در صورتی که نیاز بدانیم در مورد تحولات و موضوعاتی که می تواند حساسیت برانگیز باشد و باعث ناامنی در منطقه صحبت‌ می‌کنیم. ما اشراف خوبی بر مسائل منطقه داریم و در جریان تحولات در منطقه بوده و خواهیم بود. 

مذاکره با آمریکا به معنای اعتماد نیست
قاسمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وزیر خارجه در سخنان خود مطرح کرده‌اند که آمریکا قابل اعتماد نیست و آیا این سخن به این منزله است که پیش از این به آمریکا اعتماد داشته‌ایم که با آنها در مورد موضوع هسته‌ای مذاکره کرده‌ایم؟ گفت: هیچگاه به آمریکا اعتماد نبوده است و مذاکره به معنای اعتماد نیست.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره مجدد به مواضع ایران در مورد برگزاری رفراندوم در اقلیم کردستان و تاکید ایران بر حفظ تمامیت ارضی عراق در پاسخ به این سوال که آیا ایران پیش از برگزاری رفراندوم با مقامات این منطقه جهت متقاعد کردن آنها برای عدم برگزاری رفراندوم مذاکرات و گفت‌وگوهایی داشته است، تصریح کرد: ما همواره با اقلیم و احزاب کرد عراق در دوران جدید و چه قبل از آن رایزنی‌ها و تماس‌هایی داشته‌ایم و این تماس‌ها طی هفته‌های گذشته نیز وجود داشته است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ایران پیشنهاد خاصی به مسئولان اقلیم  در راستای عدم برگزاری رفراندوم داده است، گفت: ما تاکید داشته‌ایم که مذاکرات بین مقامات اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق انجام شود تا اگر مشکلی هست در همین چارچوب حل شود به نحوی که منافع مردم عراق و تمامیت ارضی این کشور حفظ شود.
دونالد ترامپ دستور داده که محدودیت سفر به آمریکا برای شهروندان هفت کشور از جمله ایران گسترش یابد. ایران با آمریکا همکاری امنیتی ندارد و از نظر آمریکا "حامی تروریسم" است. ترامپ با این استدلال دستور داده ورود ایرانی‌ها، چه به عنوان مهاجر و چه غیر آن به آمریکا ممنوع شود.

دانشجویان؟ 
این فرمان کسانی را در بر نمی‌گیرد که ویزای تحصیلی دارند یا شامل برنامه‌های مبادله (مثلا مبادله دانشگاهی) هستند. البته در مورد آنها هم بررسی‌های سختگیرانه‌تری اعمال خواهد شد.

دوتابعیتی‌ها و گرین‌کارتی‌ها؟ 
کسانی که علاوه بر تابعیت ایران، تابعیت کشور دیگری را هم دارند (به جز کشورهای شامل این فرمان)، از ورود به آمریکا منع نشده‌اند.

بنابراین ایرانیانی که تابعیت آمریکایی هم دارند شامل ممنوعیت ورود نیستند، اما وضعیت دارندگان گرین‌کارت (اجازه اقامت و کار در آمریکا) هنوز روشن نیست.

کسانی که ویزا گرفته‌اند؟
این فرمان شامل کسانی که ویزایشان پیش از زمان اجرای این فرمان صادر شده باشد و کسانی که ویزای معتبری داشتند که در اثر فرمان قبلی ترامپ لغو شده بود، شامل فرمان جدید نمی‌شوند و می‌توانند به آمریکا سفر کنند. 

فرمان از کی اجرا می‌شود؟
این فرمان از ساعت ۳:۳۰ بعدازظهر روز ۲۴ سپتامبر (به وقت واشنگتن) اجرا می‌شود. اما ایرانیانی که می‌توانند ثابت کنند رابطه‌ای واقعی با شخص یا نهادی در آمریکا دارند تا پایان روز ۱۷ اکتبر شامل این فرمان نمی‌شوند، اما پس از آن محدودیت سفر آنها را هم در بر می‌گیرد. 

دیدار با خانواده؟
در این فرمان تصریح شده که از روز ۱۸ اکتبر، صدور اجازه ورود حتی به ایرانیانی که بتوانند ثابت کنند با شخصی در آمریکا رابطه واقعی دارند متوقف می‌شود. بنابراین در صورت اجرای این دستور، سفر با پاسپورت ایرانی به آمریکا برای دیدار با اعضای خانواده‌ ممکن نخواهد بود.

منبع: بی بی سی 
روحانی با ابراز خرسندی از تعامل خوب ایران و ترکیه در این زمینه اظهار داشت: برای جمهوری اسلامی ایران حفظ تمامیت ارضی و وحدت ملی عراق و امنیت منطقه بسیار مهم و حیاتی است و باید به بر هم زنندگان ثبات و امنیت منطقه پیام روشنی داده شود.
روسای جمهوری اسلامی ایران و ترکیه در تماسی تلفنی، تاکید کردند که تمامیت ارضی و وحدت ملی عراق به هیچ وجه نباید مورد خدشه قرار گیرد.

به گزارش فارس، روسای جمهوری اسلامی ایران و ترکیه در تماسی تلفنی، ضمن رایزنی درباره مهمترین مسایل دوجانبه و منطقه‌ای و از جمله موضوع همه‌پرسی در اقلیم کردستان عراق، تاکید کردند که تمامیت ارضی و وحدت ملی عراق به هیچ وجه نباید مورد خدشه قرار گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی  و رجب طیب اردوغان، اظهار داشتند: مواضع دو کشور در این ارتباط کاملا با یکدیگر هماهنگ است.

 روحانی با ابراز خرسندی از تعامل خوب ایران و ترکیه در این زمینه اظهار داشت: برای جمهوری اسلامی ایران حفظ تمامیت ارضی و وحدت ملی عراق و امنیت منطقه بسیار مهم و حیاتی است و باید به بر هم زنندگان ثبات و امنیت منطقه پیام روشنی داده شود.

رییس جمهور تصریح کرد: هماهنگی و همراهی کشورهای منطقه در این ارتباط بسیار مهم و اثرگذار خواهد بود و بی‌تردید کشورهای منطقه اجازه شکل‌گیری بی‌ثباتی جدیدی را در منطقه نخواهند داد.

رییس جمهور ترکیه نیز در این گفت‌وگوی تلفنی با اشاره به اقدامات گسترده کشورش در مقابله با بی‌ثباتی در عراق به دنبال تشکیل شورای امنیت ملی ترکیه و نشست فوق‌العاده مجلس کشورش برای اتخاذ تصمیمات لازم در ارتباط با این همه پرسی افزود: در این نشست‌ها درباره اقدامات سیاسی،اقتصادی و نظامی و هر حرکتی که انجام آن لازم باشد، بحث و گفت‌وگو شد و مجلس نیز اختیار انجام عملیات مرزی را در ارتباط با تحولات عراق و سوریه به دولت داد.

رییس جمهور ترکیه در ابتدای این گفت‌وگو تاکید کرد که ترکیه آماده است روابط خود را در همه زمینه‌ها با جمهوری اسلامی ایران گسترش دهد.

اردوغان همچنین تصریح کرد: تمامی وزارتخانه‌های مرتبط ، طرحها و برنامه‌های خود را برای توسعه روابط دو کشور جهت ارائه و بررسی در چهارمین نشست شورای عالی راهبردی ایران و ترکیه آماده کرده‌اند.