گزیده ها قسمت دوم

گزیده ها قسمت دوم 8 آذر - 97
سیل اهواز منصوریان را هم می‌برد؟
فولادی‌ها هفته گذشته توانستند در دقایق آخر مقابل پیکان شکست را با پیروزی عوض کنند و به رده نهم جدول برسند. این نخستین پیروزی شاگردان عزیز فریسات در ۵ دیدار قبلی فولادی‌ها بود که لوسیانو پریرا با گلزنی در آن دیدار، به سومین خارجی گلزن لیگ تبدیل شد.
هفته چهاردهم لیگ برتر با دیدار فولاد و ذوب‌آهن در ورزشگاه فولادشهر آغاز خواهد شد.

به گزارش ایسنا، هفته چهاردهم لیگ برتر فوتبال ایران با یک دیدار از ساعت ۱۵:۳۰آغاز می‌شود و شاگردان منصوریان در حالی در ورزشگاه غدیر اهواز به مصاف فولاد خوزستان می‌رود که اهواز بارش‌های شدید جوی و سیل آسا را پشت سر گذاشته است.

فولادی‌ها هفته گذشته توانستند در دقایق آخر مقابل پیکان شکست را با پیروزی عوض کنند و به رده نهم جدول برسند. این نخستین پیروزی شاگردان عزیز فریسات در ۵ دیدار قبلی فولادی‌ها بود که لوسیانو پریرا با گلزنی در آن دیدار، به سومین خارجی گلزن لیگ تبدیل شد. فولاد پس از گذشت ۱۳ هفته با ۱۴ امتیاز در جایگاه مهم قرار دارد و در ۵ تقابل قبلی این تیم با سبزپوشان اصفهانی تنها صاحب یک برد شده‌اند.

در سوی دیگر میدان، علیرضا منصوریان که هفته گذشته نخستین تجربه خود با ذوب‌آهن را پشت سر گذاشت، این بار باید شانس خود را در خوزستان امتحان کند جایی که سرمربی فعلی ذوب‌آهن خاطرات خوبی از این شهر دارد و توانسته با نفت و استقلال در اهواز ۳ امتیاز را مقابل حریفان خود کسب کند.

ذوب‌آهن در ۵ دیدار قبلی خود سه تساوی و دو شکست را پذیرا بوده و از کسب برد عاجز مانده. تیم رده سیزدهمی منصوریان اگر می‌خواهد بیش از پیش به منطقه سقوط نزدیک نشود باید بتواند فولاد را در خانه شکست دهد.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به ویژگی های قم بویژه وجود حوزه علمیه این شهر که اعتباری جهانی دارد، گفت: در این راستا مسئولان استان وظیفه سنگین و مهمی برعهده دارند وباید درراستا توسعه و عمران آن تمام تلاش خود را انجام دهند.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید گفت: قم شرایط خاص خود را دارد، از این رو صدا و سیما و رسانه ها مردم را درخصوص موقعیت ویژه فرهنگی این شهر توجیه کنند.
به گزارش ایرنا، وی شامگاه سه شنبه در دیدار سید محمدرضا هاشمی سرپرست استانداری قم اظهار داشت: بدحجابی نباید در برخی از معابر قم مشاهده شود و مردم باید کاملا از شرایط فرهنگی این شهر آگاه باشند.
وی افزود: قم مورد توجه همه شیعیان و مسلمانان است و به همین علت باید آبرومند و آباد باشد تا زائرانی که به این شهر سفر می کنند، با خاطره خوش آن را ترک کنند.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به ویژگی های قم بویژه وجود حوزه علمیه این شهر که اعتباری جهانی دارد، گفت: در این راستا مسئولان استان وظیفه سنگین و مهمی برعهده دارند وباید درراستا توسعه و عمران آن تمام تلاش خود را انجام دهند.
وی همچنین با اشاره به اینکه وضعیت مردم قم از نظر اقتصادی خوب نیست، گفت: این استان هیچ گاه قطب کشاورزی نبوده و صنایع محدودی در آن وجود دارد که بخشی از همین صنایع محدود نیز رو به افول است.
این مرجع تقلید تصریح کرد: ما نمی گوییم قم به قطب کشاورزی کشور تبدیل شود، چون این شهر مرکز حوزه علمیه است و باید مرکزیت علمی آن حفظ شود، ولی مردم نیز باید از زندگی خود راضی باشند.
آیت الله مکارم شیرازی همچنین با اشاره به پایین آمدن کیفیت آب شرب شهر قم افزود: نباید آب شرب بوی نامطبوع بدهد و آبی که در اختیار مردم قرار می گیرد، باید سالم و بدون مشکل باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که قم از نظر مواد مخدر وضعیت خوبی ندارد و باید در این زمینه فکری شود، گفت: چهره قم باید از این مسائل محفوظ باشد و قاچاقچیان مواد مخدر تحت تعقیب قرار گیرند.
این مرجع تقلید افزود: موضوع مواد مخدر و بیکاری از مسائل مهم کشور است و مسئولان باید برای رفع این معضلات اقدام لازم را انجام دهند.
در این روز شاخص ارزی حدود ساعت ۳ بعدازظهر ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان قیمت داشت و ساعت ۴ بعدازظهر قیمت ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان برای دلار به ثبت رسید. این قیمت ۵۵۰ تومان کمتر از قیمت بسته شده روز سه‌شنبه بود؛ دلار آخرین باری که قیمتی از این کمتر را تجربه کرده بود، به تاریخ ۱۰ شهریور برمی‌گشت؛ بیش از ۸۵ روز قبل!
در ادامه روند کاهشی مهر و آبان، نرخ دلار در دوره سنتی تقاضا (آذر) نیز به این مسیر ادامه داد و دیروز با ریزشی محسوس به نیمه پایینی کانال یازده هزار تومان سقوط کرد. افتی که به عقیده کارشناسان، غیردستوری و تحت‌تاثیر عرضه و تقاضای واقعی بوده که می‌تواند نویدبخش پایان التهاب ارز باشد.
به گزارش دنیای اقتصاد، شاخص بورس نیز با ریزش روز گذشته به سطح ابتدای پاییز برگشت که به‌نظر می‌رسد هیجان خریدهای دسته‌جمعی را به‌طور کامل تخلیه کرده است و مجددا از نگاه بنیادی می‌تواند با افزایش تقاضا همراه شود.
روز چهارشنبه، قیمت دلار با شدت در کانال ۱۱ هزار تومانی شروع به ریزش کرد؛ این در حالی بود که بسیاری از نوسان‌گیران ارزی انتظار داشتند این ارز پس از برخورد به کف ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومانی، تغییر مسیر بدهد. دلار دو هفته پیش یک بار دیگر نیز از مرز ۱۲ هزار تومانی پایین رفته بود، ولی با مقاومت معامله‌گران در محدوده ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومانی به کانال ۱۲ هزار تومان بازگشته بود. روز چهارشنبه، قصه بازار با دفعه قبل بسیار تفاوت داشت.
در این روز شاخص ارزی حدود ساعت ۳ بعدازظهر ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان قیمت داشت و ساعت ۴ بعدازظهر قیمت ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان برای دلار به ثبت رسید. این قیمت ۵۵۰ تومان کمتر از قیمت بسته شده روز سه‌شنبه بود؛ دلار آخرین باری که قیمتی از این کمتر را تجربه کرده بود، به تاریخ ۱۰ شهریور برمی‌گشت؛ بیش از ۸۵ روز قبل!
به گفته برخی فعالان، فشار فروش به اندازه‌ای بود که پس از ساعت ۴ بعدازظهر ارقامی مانند ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان نیز برای دلار به ثبت رسید. برخی از بازیگران بازار باور داشتند، در صورتی که دلار زیر محدوده ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان باقی بماند، بازار به سوی کف محکم بعدی که عدد ۹ هزار و ۷۰۰ تومان است، حرکت خواهد کرد. قبل از آن البته بازار با کف‌های دیگری نیز رو به روست که از قدرت کمتری نسبت به مرز ۹ هزار و ۷۰۰ تومانی برخوردارند.
اولین مرز حمایتی دلار مرز ۱۱ هزار تومانی است و پس از آن نقطه ۱۰ هزار و ۵۵۰ تومان، حمایت دیگری است که معامله‌گران فنی به آن اشاره کرده‌اند. در روز سقوط دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز چندین کانال قیمتی ریزش کرد. روز چهارشنبه ساعت ۴ بعدازظهر سکه ۳ میلیون و ۶۹۰ هزار تومان قیمت خورد که ۱۶۰ هزار تومان افت نسبت به روز سه‌شنبه را نشان می‌داد.
به گفته فعالان، در روزهای اخیر تقاضا در بازار به شدت پایین آمده و همین موضوع موجب شده که قیمت توان حرکت به سوی محدوده‌های بالاتر را نداشته باشد. همزمان روند کم‌نوسان و کاهشی دلار به‌خصوص در یک ماه اخیر موجب شده است که برخی از معامله‌گران نسبت به رشد بیشتر قیمت ناامید شوند و بخشی از ارزهای خود را در بازار عرضه کنند.
به گفته یکی از بازیگران با تجربه بازار، پیش‌تر سفته‌بازان میزان تقاضای احتیاطی را دست بالا گرفته بودند و به‌واسطه آن انتظار رشد قیمت به سوی سقف‌های پیشین را داشتند ولی با تغییر روند بازار و کاهش تقاضای سفته‌بازی، در حال حاضر دلار توان صعود به سوی قیمت‌های بالا را از خود نشان نمی‌دهد.
همزمان کاهش نوسان، با عرضه ارز از سوی صرافی‌ها همراه شده است و همین موضوع به کاهش بیشتر قیمت‌ها کمک کرده است. به گفته برخی افراد عادی، حدود دو ماه پیش به‌راحتی قادر نبودند اقدام به تهیه دلار کنند و ناچار بودند برای تهیه دلار به واسطه‌گران مراجعه کنند. ولی در روزهای اخیر از بیشتر صرافی‌های خیابان فردوسی به‌راحتی می‌توانند دلار مورد نیاز خود را تهیه کنند.
پیش تر نیز در یکی از گزارش‌های هفته جاری اشاره کرده بودیم که صرافی‌ها با وجود فروش دلار، تمایل چندانی برای خرید ندارند، امری که سیگنالی از احتمال افت بیشتر قیمت می‌داد.
دیروز، بازارساز نیز سیاست معقولی را در بازار پیش گرفت. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، روز گذشته، یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های دولتی همواره قیمتی را به عنوان نرخ فروش اعلام کرد که از بازار یا بیشتر بود یا فاصله چندانی با آن نداشت.
به گفته برخی کارشناسان، این نوع قیمت‌گذاری نشان می‌دهد که بازار بدون فشار بازارساز در مسیر نزولی قرار گرفته است و بازارساز تنها با مدیریت خود زمینه را برای نزول بازار به وسیله عوامل درونی‌اش فراهم کرده است.
در این میان، برخی از خبرگزاری‌ها نیز عنوان کردند که بانک‌ها دیروز دلار را گران‌تر از قیمت بازار خریداری می‌کردند. یکی از فعالان بازار باور داشت، این موضوع نشان‌دهنده آن است که بازارساز به‌دنبال افت آرام و با پشتوانه دلار است و سعی نمی‌کند با فشار بیشتر قیمت را به میزانی نزولی کند که با حملات سفته‌بازانه مواجه شود.
پمپئو با تقدیر از این روابط مدعی شد که باتوجه به نفوذ گسترده ایران در منطقه، روابط آمریکا و عربستان سعودی برای برقراری امنیت در خاورمیانه ضروری بوده است.این درحالی است که عربستان سعودی در هفته‌های اخیر به‌دلیل ادامه جنگ یمن که تاکنون به کشته شدن هزاران انسان بی‌گناه در این کشور منجر شده است و به‌علاوه قتل جمال خاشقجی روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول به شدت هدف انتقادات جهانی و تحت فشار قرار داشته است.
وزیر امورخارجه آمریکا در یادداشتی با ادعای اینکه روابط ریاض و واشنگتن برای برقراری امنیت در خاورمیانه ضروری بوده است، باز هم مدعی شد که ایران دلیل مشکلات منطقه است، درحالی‌که آمریکا و عربستان به ثبات منطقه کمک کرده‌اند.
به گزارش ایسنا، مایک پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا در یادداشت خود در روزنامه وال‌استریت‌ژورنال به‌رغم سوابق بد عربستان سعودی در حقوق بشر و اعتراضات جهانی علیه سیاست خارجی‌ این کشور به‌ویژه به دلیل جنگ یمن تلاش کرد از روابط واشنگتن با ریاض دفاع کند.
پمپئو با تقدیر از این روابط مدعی شد که باتوجه به نفوذ گسترده ایران در منطقه، روابط آمریکا و عربستان سعودی برای برقراری امنیت در خاورمیانه ضروری بوده است.این درحالی است که عربستان سعودی در هفته‌های اخیر به‌دلیل ادامه جنگ یمن که تاکنون به کشته شدن هزاران انسان بی‌گناه در این کشور منجر شده است و به‌علاوه قتل جمال خاشقجی روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول به شدت هدف انتقادات جهانی و تحت فشار قرار داشته است.
وی در ادامه این یادداشت با تکرار ادعاهای بی‌اساس و خصمانه آمریکا علیه ایران به مساله جنگ یمن و بحران انسانی ناشی از این جنگ پرداخت و مدعی شد آمریکا برای کاهش رنج مردم یمن هزینه و تلاش زیادی کرده است، درحالی‌که کاهش رنج یمنی‌ها به نفع ایران نیست و مقامات این کشور حتی به زندگی ایرانی‌ها نیز توجهی نمی‌کنند. آنها تمایلی برای حل دیپلماتیک مساله یمن ندارند.
وزیر امورخارجه آمریکا در یادداشت خود به این ادعاها بسنده نکرد و حتی در ادعایی مضحک گفت که سعودی‌ها میلیاردها دلار برای کم‌کردن رنج و مصیبت در یمن سرمایه‌‌گذاری کرده‌اند اما ایران تاکنون هیچ هزینه‌ای در این زمینه نکرده است.
پمپئو در بخش دیگری نوشت: «آیا این اتفاقی است کسانی که از قتل خاشقجی به‌عنوان چماق علیه سیاست رئیس‌جمهور ترامپ در قبال عربستان سعودی استفاده می‌کنند، همان‌هایی هستند که از اقدامات باراک اوباما برای ایجاد روابط حسنه با ایران حمایت کردند؟ وقتی آقای اوباما به ایران پالت‌های حاوی پول نقد داد تا آنها با این پول‌ها کارشان به‌عنوان بزرگ‌ترین حامی تروریسم در جهان را انجام دهند، این سر و صداکنندگان و نمادهای حقوق بشری کجا بودند؟»
وی در ادامه ادعاهایش نوشت: «ایران امروز به تعبیر هنری کیسینجر(وزیر امورخارجه پیشین آمریکا) یک کشور نیست بلکه یک جنبش است که هدفش صدور انقلاب اسلامی به خارج است و یک ایران جسور شده، موجب کشتار و تخریب بیشتر در خاورمیانه، آغاز رقابت تسلیحاتی در منطقه، تهدید مسیرهای تجارت و تحریک تروریسم در جهان خواهد شد.»