رئیس جمهور اوکراین: پوتین کل کشورم را می‌خواهد



رئیس جمهور اوکراین: پوتین کل کشورم را می‌خواهد/ کشتی‌های ناتو به آزوف بیایند8اذر-97
پوروشنکو
رئیس‌جمهوری اوکراین، ولادیمیر پوتین را به تلاش برای الحاق کل کشورش به خاک روسیه متهم کرد و در مصاحبه‌هایی با رسانه‌های آلمانی خواستار کمک آنگلا مرکل در این بحران به کی‌یف شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، روسیه روز یکشنبه سه کشتی نیروی دریایی اوکراین را در نزدیکی شبه جزیره کریمه که سال ۲۰۱۴ به خاک روسیه ضمیمه شد، به اتهام ورود غیر قانونی به آب‌های روسیه توقیف کرد؛ اتهامی که اوکراین نمی‌پذیرد.
پترو پوروشنکو، رئیس‌جمهوری اوکراین امروز (پنج‌شنبه) در مصاحبه‌هایی با روزنامه‌های بیلد و فونکه گروپ اتهام روسیه مبنی بر ورود غیر قانونی کشتی‌های کشورش به دریای آزوف و تحریک‌آمیز بودن آن را رد کرد.
او به بیلد گفت: دروغ‌های پوتین را باور نکنید. مسکو در ۲۰۱۴ هم می‌گفت که سربازی در کریمه ندارد اما سرانجام آن را ضمیمه کشورش کرد. پوتین می خواهد آن امپراتوری قدیم روسیه بازگردد. کریمه، دونباس، کل این کشور. به عنوان سزار روسیه، چون او خودش را اینطور می‌بیند، نمی‌تواند این امپراتوری را بدون اوکراین تصور کند. او ما را مستعمره خودش می‌داند.
پوروشنکو از آلمان، به عنوان بزرگترین و ثروتمندترین خریدار گاز صادراتی مسکو درخواست کرد تا ساخت خط لوله گاز زیر دریایی که به روسیه اجازه می‌دهد بدون عبور از اوکراین مستقیما به آلمان گاز بفروشد، متوقف کند.
او به فونکه گفت: ما به واکنشی قدرتمند، قاطع و شفاف در قبال رفتار خصمانه روسیه نیازمندیم. این همچنین بدین معناست که پروژه خط لوله گاز نورث استریم ۲ باید متوقف شود.
پوروشنکو به بیلد گفت: آلمان از نزدیک‌ترین متحدان ماست و ما امیدواریم که اکنون کشورهای ناتو آماده اعزام کشتی‌های جنگی خود به دریای آزوف برای حمایت از اوکراین و تأمین امنیت باشند.
او در این مناقشه به‌ویژه خواستار حمایت آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان شده و گفت: صدراعظم مرکل دوست بزرگ اوکراین است. او در سال ۲۰۱۵ با مذاکرات خود در مینسک کشور ما را نجات داد. ما امیدواریم که او همراه با سایر متحدانمان باز هم از ما حمایت بسیار بکند.
مرکل وارد مناقشه دو کشور شده و دوشنبه با رؤسای جمهور اوکراین و روسیه تماسی تلفنی برقرار کرده است. ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو بارها روشن ساخته که چارچوب فعلی همکاری با کی‌یف هیچ‌گونه حمایت نظامی را پیش‌بینی نکرده است.
پوروشنکو تاکید کرد: ما نمی‌توانیم این سیاست پرخاشگرانه روسیه را تحمل کنیم. اول کریمه بود، بعد شرق اوکراین و حالا او دریای آزوف را می خواهد. آلمان هم باید از خود بپرسد: اگر جلوی پوتین را نگیریم در گام بعدی چه می کند؟.
پوروشنکو با اشاره به ملوان‌های بازداشت‌شده اوکراین گفت: پوتین باید سربازان ما را فورا آزاد کند و همزمان راه دریا را برای رفت و آمد کشتی‌های بین‌المللی باز کند. به گفته رئیس‌جمهور اوکراین‌، نه تنها کشتی‌های تجاری اوکراین در کریمه از حرکت بازمانده‌اند بلکه سه کشتی آلمانی نیز در همین زمان وضعیتی مشابه داشته‌اند.
از سویی دیگر ولادیمیر پوتین نیز اوکراین را به تحریک هدفمندانه متهم کرده است. او می‌گوید، پوروشنکو خود این ماجرا را صحنه‌سازی کرده تا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در ماه مارس محبوبیت کسب کند.
اوکراین قانون ۳۰روزه جنگی را در مرزها و مناطق ساحلی خود اعمال کرده است. ارتش روسیه اعلام کرده که واحدهایش در کریمه را با سیستم ضدموشکی تقویت خواهد کرد. روسیه کریمه را در سال ۲۰۱۴ تصرف و به خاک خود منضم کرد.
اتحادیه اروپا به شدت نگران مقابله روسیه و اوکراین است. فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از "افزایش خطرناک" تنش‌ها سخن گفته است.
او برخورد خشونت‌آمیز روسیه در تنگه کرچ و قوت گرفتن امکان مقابله نظامی دو کشور را غیر قابل قبول خوانده است. موگرینی گفت، روسیه باید هر چه سریع‌تر اجازه عبور آزادانه کشتی‌ها را از تنگه نزدیک به کریمه بدهد. همچنین کشتی‌هایی که از حرکت وامانده و خدمه آنها بازداشت‌شده‌اند نیز باید در اولین فرصت آزاد شوند.