پشت پرده استعفاي وزير آموزش و پرورش به روايت كارشناسان و نمايندگان مجلس 18 خرداد-98
سخنگوي دولت مي گويد بطحايي براي شركت در انتخابات مجلس از سمت خود استعفا داده و به همين خاطر رئيس جمهور نيز پيش از پايان موعد مقرر ثبت نام براي نمايندگي مجلس با استعفاي وي موافقت كرده اما نمايندگان و اعضاي كميسيون آموزش مجلس درباره پشت پرده استعفاي بطحايي نظر ديگري دارند.
دفتر سخنگوي دولت اعلام كرده است سيد محمد بطحايي وزير آموزش و پرورش به دليل شركت در انتخابات مجلس از سمت خود استعفا داده و به همين خاطر حجت الاسلام حسن روحاني، رئيس جمهور نيز پيش از پايان موعد مقرر ثبت نام براي كانديداتوري مجلس با استعفاي وي موافقت كرده است. گفته شده كه سرپرست وزارتخانه آموزش و پرورش امروز (شنبه) از طرف رياست جمهوري اعلام خواهد شد.
در همين زمينه علي ربيعي سخنگوي دولت، ديروز در گفت وگو با خبر شبكه يك سيما جزئيات استعفاي سيدمحمد بطحايي وزير آموزش و پرورش را تشريح كرد. ربيعي گفت: «ابتداي هفته آقاي بطحايي نامه استعفايشان را براي رئيس جمهور نوشتند و اعلام كردند كه علت استعفا، حضور در مجلس است. روز سه شنبه، ايشان با دفتر آقاي واعظي رئيس دفتر رئيس جمهور تماس گرفتند و درخواست كردند تا پيش از اتمام مدت زمان قانوني، با استعفاي شان موافقت شود كه رئيس جمهور هم با استعفاي ايشان موافقت كردند.»
سخنگوي دولت درباره گمانه زني ها پيرامون استعفاي بطحايي گفت: «با توجه به شخصيتي كه از آقاي بطحايي سراغ دارم، فكر مي كنم همان چيزي كه در نامه استعفا آمده است، در ذهنشان بوده است. البته گمانه زني هايي را از طيف هاي مختلف مشاهده كردم، اما هرآنچه كه در ذهن آقاي بطحايي بوده در نامه استعفا نوشته شده است.»
وزير دولت يا وكيل ملت؟
كارشناسان و نمايندگان مجلس و به خصوص اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس كه ارتباط مستمر با وزير آموزش و پرورش دارند پشت پرده اين استعفا را به گونه اي ديگر روايت مي كنند. محمدمهدي زاهدي عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس اما نظر ديگري دارد. زاهدي مي گويد: «كمتر كسي است كه وزير باشد و استعفا دهد تا نماينده شود و اصلا تاكنون سابقه نداشته است و بنده هم يقين دارم دليل استعفاي آقاي بطحايي، نمايندگي مجلس نبوده است.»
وي در ادامه مصاحبه خود با فارس تاكيد مي كند: «آقاي بطحايي تلاش داشت كه بحث هاي ملي را جمع كند و براي اين موضوع، مطالبات جدي از دولت در زمينه حق التدريس ها، سربازمعلمان، پاداش پايان خدمت فرهنگيان، اجراي نظام رتبه بندي، توجه به دانشگاه فرهنگيان و پايين بودن بودجه فرهنگيان داشت.»
زاهدي در ادامه مي افزايد: «شاهد بوديم كه آقاي بطحايي تلاش مي كرد اين مشكلات را حل كند به خصوص كه قبلا در سازمان برنامه و بودجه بود و حدس بنده اين است كه به پشتوانه آقاي نوبخت، اين مسئوليت را قبول كرد و فكر مي كرد آقاي نوبخت كمك مي كند برخي از اين مشكلات آموزش و پرورش جمع شود اما معتقدم همراهي لازم از سوي ايشان [نوبخت] صورت نگرفت و دليل اصلي استعفا، عدم توجه به مسائل و مشكلات آموزش و پرورش از سوي دولتمردان بود.»
جبار كوچكي نژاد نايب رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات شوراي اسلامي در صفحه شخصي خود در فضاي مجازي نوشته است: «سيد محمد بطحايي وزير آموزش پرورش به علت عدم همكاري هيئت دولت با ايشان در جهت حل مشكلات فرهنگيان استعفا داد.» حجت الاسلام مجتبي ذوالنور، نماينده مردم قم درباره دلايل استعفاي بطحايي مي گويد: «آقاي بطحايي مدت هاست كه براي چند موضوع با مجموعه رياست جمهوري و دولت چالش دارد.»
ذوالنور بحث معيشت فرهنگيان را يكي از موارد چالش برانگيز بين بطحايي و دولت مي خواند و مي افزايد: «متاسفانه در اين زمينه دولت همت و همكاري لازم را براي حل مشكل با ايشان نكرد. با توجه به اين شرايط و توقعي كه در فرهنگيان ايجاد شده بود، كه حق مسلم فرهنگيان بود كه مشكل شان حل شود، اما چون دولت همراهي لازم را با بطحايي نداشت، احساس مي كرد وقتي دولت در حل اين مشكلات همراهي نكند، نمي شود كاري كرد، لذا حضور خود را در اين جايگاه بي تاثير مي ديد.»
قاسم جعفري سخنگوي كانون دانشگاهيان ايران اسلامي در اين باره مي گويد: «واقعيت هايي براي استعفاي آقاي بطحايي وجود دارد. يك احتمال اين است كه گروه هاي فشار (دوستان اصلاح طلب) كه احساس مي كردند، او حرف گوش كن نيست و در مقدمه چيني هاي انتخاباتي به آنها كمك نخواهند كرد و ممكن است طبق نظر آنها مهره چيني را انجام ندهد، به خاطر همين فشار آوردند كه آقاي بطحايي وزارت را ترك كند.» سخنگوي كانون دانشگاهيان ايران اسلامي در ادامه مي افزايد: «احتمال دوم اين است كه آقاي بطحايي در زمان راي اعتماد، برنامه هايي را از جمله نظام رتبه بندي معلمان ارائه كرده است كه دولت، سازمان برنامه و بودجه و شخص رئيس جمهور براي تحقق اين برنامه ها او را همراهي نكرده است كه همين امر سبب شده تا او آرام صحنه را خالي كند.»