يادداشت روز اوین نامه کیهان "رعب موشك هاي نقطه زن"


ن نامه کیهان شنبه 18 خرداد ماه سال 1398
يادداشت روز  اوین نامه کیهان "رعب موشك هاي نقطه زن"

چنانچه مرثیه های قلمزن  اوین نامه کیهان و عضو سپاه قدس قبل ازاینکه وی سخنران قبل ازخطبه نمازجمعه تهران شود زیرچترحاشیه امن گمنامی عوامفریبی می کرد  و برای برخی فربینده و منحرف کننده بود ولی پس از اعلام موضع وتمام سوزشدنش درنمازجمعه تهران دیگر ادعاهایش موجب عوامفریبی وگمراهی کسی نمی شود که چرا وی به جای دفاع مستقیم ازپاسداران و و سیاست موشکی  شان  و مانور دادن تبلیغاتی قدرت کاذب برای شان مجبورشده است بطور  دفاع نیابتی  برای جبران توی لیست تروریست آمریکا گذاشته شدن پاسداران از حزب الشیطان لبنان ورهبرش شیخ حسن  نصرالله آلت فعل پاسداران وموشک های نقطه زن شان دفاع جانانه کند وتامی تواندپیرامونش مانور تبلیغاتی دهد .البته برای غلیظ تردفاع کردن حمایت ازحوثی های یمنی هم چاشنی کرده است تا ناخواسته  بطور غیرمستقیم پاسداران را شریک جرم تهاجم پهبادی حوثی های یمنی به لوله انتقال نفت درخاک عربستان کرده باشد.
سيدحسن نصرالله در سخنراني روز قدس خود اعلام كرد درباره قدرت موشكي خود و كيفيت آن مذاكره نمي كند و آمريكايي ها نمي توانند با وعده بهبود وضعيت اقتصادي و دادن وام به لبناني ها، حزب الله را وادار به قبول مذاكره با آمريكا نمايند. او درباره كارخانه توليد سلاح هاي دقيق با همان نقطه زن در خاك لبنان گفت چنين كارخانه اي نداريم ولي اين نيز موضوعي قابل مذاكره نيست. او در اين سخنراني پرشور اهداف آمريكايي ها از طرح اين بحث را افشا كرد و گفت: آنان با زيركي درصدد پيدا كردن جاي موشك هاي نقطه زن ما هستند و لذا اين نقطه و آن نقطه را روي نقشه نشان مي دهند و مي گويند اينجا كارخانه است و بايد ديده شود. ايشان گفت: بله ما در بعضي از اين نقاط موشك داريم اما كارگاهي براي توليد آن نداريم.
سيدحسن نصرالله با زيركي تمام از يك سو وجود كارخانه را رد كرد و از سوي ديگر وجود موشك ها در همان نقاط را رد نكرد، تا رژيم صهيونيستي كماكان در خماري باشد. اسرائيل مدت هاست كه از نگراني موشك هاي نقطه زن فارغ نيست و موضوع وجود يا عدم وجود كارخانه هاي ساخت موشك به خودي خود تفاوتي در اين نگراني ايجاد نمي كند. مهم اين است كه حزب الله هزاران موشك نقطه زن دارد چه خود سازنده آن باشد و در لبنان اين كار صورت گرفته باشد و چه حزب الله از طرق ديگر به دست آورده باشد. مسئله اسرائيل وجود موشك هاي نقطه زن است نه محل ساخت آن.
در طول چند سال گذشته، رژيم اسرائيل با دقت زياد رد محموله هاي انتقالي به لبنان را گرفته و هر كجا به خبري راست يا دروغ برخورد كرده وارد عمل شده و بمباران كرده است. در اين ميان سوريه بيشترين موارد اين نوع از حمله هاي رژيم را متحمل شده است. جالب اين است كه طي سال هاي گذشته اسرائيل براي غلبه بر ترس و نگراني ناشي از دستيابي حزب الله به تعداد بيشتري سلاح نقطه زن، به نقاطي در سوريه حمله كرده است بدون آنكه به تاسيسات سوريه آسيب جدي وارد شده باشد. در همان حال عده اي به گمان اينكه اسرائيلي ها دست به حمله اي جسورانه زده اند، عدم واكنش نظامي سوريه در بيشتر اين موارد زير سوال برده و آن را نشانه و ناشي از ضعف پنداشته اند.
حزب الله به موشك هاي دقيق دست پيدا كرده است و خبري وحشتناك تر از اين براي اسرائيل وجود ندارد. حزب الله در جريان جنگ 33 روزه تعداد كمي از اين موشك هاي نقطه زن را در اختيار داشت و در يك مورد توانست به وسيله آن قلب متروي حيفا را نشانه گرفته و از كار بيندازد و در موردي ديگر با اعلام قبلي، ناوچه ساعر پنج را در مديترانه نزديك به سواحل بيروت غرق نمايد. اما حالا اسرائيل با تعداد بسيار زياد اين سلاح ها مواجه شده است. و اين همه باز در حالي است كه دقت اين موشك ها از 13 سال پيش بيشتر است. علاوه بر اين در اين سال ها حزب الله به اطلاعات حساسي از مكان هاي اسرائيل دست پيدا كرده و مي تواند در صورت شروع جنگ در يك ساعت به اين نقاط حمله ور شود و در واقع جان اسرائيل را بگيرد.
الان نزديك به دو دهه است كه ميان يهودي هاي دولتي و مدني يك اجماع به وجود آمده و آن سختي درگير شدن با حزب الله است. در روز هفتم جنگ 33 روزه روزنامه چپ گراي معاريو اسرائيل هنوز روي پيروزي حتمي اسرائيل در جنگ تاكيد مي كرد در حالي كه اميدي به آن نداشت و روزنامه يديعوت آحارنوت در يادداشتي به قلم «الياكيم فيشمان» تحليلگر نظامي ارتش نوشت: «وضع حزب الله روشن نيست ولي پايدار است و لذا ما نبايد خود را در موقعيت پيچيده نظامي با حزب الله بيندازيم» اين روزنامه از قول يك فرمانده تيپ ويژه گولاني نوشت: «رزمندگان حزب الله موفق شدند در «بنت جبيل» به ما كمين بزنند و باران گلوله را بر سر ما ريختند. آنان جنگجويان حقيقي هستند. ما در نهايت در برابر آنان پايداري كرديم ولي كاري بسيار سخت بود
رژيم صهيونيستي در آن جنگ ناگزير شد شكست را بپذيرد و كميته وينوگراد كه چند ماه پس از پايان جنگ شكل گرفت در گزارش خود با صراحت اعلام كرد كه حزب الله پيروز شده است. الان اين رژيم با حزب اللهي مواجه است كه به دليل به نتيجه رساندن برنامه مهار اسرائيل و تحميل شكست به آن در جنگ ها، روحيه تازه اي پيدا كرده است. در حالي كه در اوايل جنگ 33 روزه، شدت عمليات هاي تهاجمي هوايي اسرائيل، تصويري از يك ارتش پيروز را از نظاميان اين رژيم به وجود آورده بود. الان نه لبناني ها و نه اسرائيل در پيروزي قطعي حزب الله اگر جنگي صورت بگيرد، ترديدي ندارند. اما البته اين به آن معنا نيست كه حزب الله به استقبال جنگ برود. جنگ منطق خود را دارد و به دليل آنكه جنبه امنيت ملي آن خيلي بالاست، به تمهيدات و طي مقدمات نياز دارد. البته وقتي حمله از طرف مقابل صورت مي گيرد اين تمهيدات و مقدمات خود به خود طي شده و پاسخ قاطع نظامي به حمله را كاملا موجه مي گرداند.
در شرايطي كه رژيم اسرائيل با جبهه مقاومت مواجه است و براي كاستن از قدرت آن راه حلي ندارد، حتما ماجراهايي مثل «معامله قرن» براي او موضوعيتي ندارد. بعضي گمان كرده اند كه اسرائيل به اين طرح به عنوان راهي براي برونرفت از مشكلات رو به افزايش فعلي چشم دوخته است. در حالي كه اسرائيلي ها معامله قرن را يك سرگرمي مي دانند كه به پرت شدن حواس ها از خطرات جبهه رو به گسترش مقاومت منجر مي شود. آنان به خوبي مي دانند كه وقتي محمود عباس هم با تندترين عبارت با اين معامله مخالفت مي كند، اميدي وجود ندارد براي آنكه جبهه مقاومت و به خصوص گروه هاي مقاومت فلسطيني و لبناني دست از مخالفت بردارند و كيست كه نداند مشكل اين رژيم هيچ گاه دربارهاي عربستان، امارات و مصر نبوده اند و اگر مسئله، آنان بودند كه اين معامله در پنجاه سال قبل هم به تصويب مي رسيد كما اينكه در اين فاصله انواعي از توافقات بين تل آويو و پايتخت هاي اين رژيم ها منعقد گرديده است. رژيم اسرائيل به خوبي نقطه مشكل خود را مي داند و از همين روست كه طي يكي دو سالي كه از موضوع معامله قرن حرف زده مي شود، اسرائيلي ها اشتياقي به اجراي اين طرح نشان نداده اند.
سخنان سيدحسن نصرالله در مورد قدرت جبهه مقاومت و تاكيد ايشان مبني بر اينكه اگر اقدامي نظامي عليه ايران روي دهد، كل منطقه مشتعل مي شود هم نكته بسيار مهمي بود. ايشان با اشاره به سخنان اخير رهبر معظم انقلاب اسلامي مبني بر عدم جنگ و عدم مذاكره، با ظرافت گفت: مذاكره موضوعي است كه كاملا به خود ايرانيان برمي گردد، اما جنگ موضوعي است كه به جغرافياي ايران محدود نمي شود. هشدار سيدحسن نصرالله به دولت هاي عرب در اين مورد اهميت ويژه اي داشت.
دولت هاي عربي در گردابي قرار دارند كه خود از آخر آن اطلاعي ندارند. آمريكا نمي خواهد با ايران درگير شود چون قدرت آن را ندارد. اسرائيل و عربستان نيز توانايي چنين اقدامي را ندارند. از سوي ديگر فرستادن علامت صلح از سوي آنان آن گونه كه وزارت خارجه ايران در انتظار آن است به معناي شكست و اعتراف به آن است. به گمان آنان هر نوع عقب نشيني ارادي يا تحميلي سرعت حركت ايران را در منطقه بيشتر مي كند. حوزه عربي در واقع در يك مخمصه آشكار قرار گرفته است، وحدت با رژيم اسرائيل براي آنان آورده اي ندارد و اين ارتباط به مشكلات آنان با جوامع خود مي افزايد، در همان حال اين حوزه قادر به تنش با ايران هم نيست چرا كه در برابر قدرت ايران به چيزي گرفته نمي شود. سيدحسن نصرالله اشاره دقيقي به سخنان ترامپ خطاب به سران عربي داشت كه به آنان گفته بود اگر هواپيماهاي شما وارد آسمان ايران شوند ديگر فرود نمي آيند.
حوزه عربي با محوريت عربستان نه قادر است بجنگد و نه هنر صلح كردن را دارد. اگر به وضع اين رژيم ها نظر بيندازيم در مي يابيم كه عربستان، امارات، مصر و حتي آمريكا به صورت تك ساحتي حركت مي كنند و برخلاف آنچه وانمود مي نمايند، «گزينه هاي متنوعي» ندارند. آنان وقتي استفاده از سلاح را كنار مي گذارند، راه ديگري براي تامين آينده خود ندارند. اينها نه قدرت سياسي دارند و نه قدرت فرهنگي و اين در حالي است كه حزب الله و گروه هاي ديگر مقاومت گزينه هاي متنوعي دارند و مي توانند در حوزه هاي سياسي همزمان با حوزه هاي امنيتي عمل نمايند.
يكي ديگر از جنبه هاي قدرت حزب الله لبنان، صبوري آن در مواجهه با مسايل و تحمل مخالفان است به گونه اي كه مخالفان حزب الله هيچ بهانه اي ندارند تا حزب الله را در نقطه مقابل منافع ملي لبنان معرفي نمايند. حزب الله يك قدرت محكم داخلي است و انتخابات ارديبهشت ماه سال گذشته مجلس ضمن آنكه بر اقتدار سياسي حزب الله افزود، ميزان نفوذ و رشد نفوذ او را هم به خوبي نشان داد و اين در حالي است كه در نقطه مقابل آن، كابينه اسرائيل پس از دو سال كشمكش داخلي به برگزاري انتخابات زود هنگام تن داد ولي دو ماه پس از برگزاري انتخابات و شكل گيري مجلس جديد ناگزير به انحلال آن گرديد. هم اينك بسياري از نزديكان نتانياهو هم مي گويند هيچ تضميني براي موفقيت بيشتر حزب ليكود و دبيركل آن وجود ندارد و حتي بعضي با صراحت بيشتري گفتند نتانياهو به سرعت از صحنه سياست رژيم كودك كش اسرائيل كنار خواهد رفت. نويسنده: سعدالله زارعي