ورود گردشگران به ماسوله ممنوع شد


ورود گردشگران به ماسوله ممنوع شد11اسفند-98
 مدیر پایگاه میراث فرهنگی ماسوله از گردشگران خواست تا اطلاع ثانوی به دیدن شهر تاریخی ماسوله نروند.
احمد نجیبی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به شرایط ساختاری و فشردگی بافت تاریخی ماسوله اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و همچنین با توجه به این‌که معمولا حضور مخاطبان و گردشگران در ماسوله از بافت و بازار تاریخی این شهر تاریخی در بخشی فشرده انجام می‌شود، تا اطلاع ثانوی حضور گردشگران در این شهر تاریخی ممنوع اعلام شد.
او تاکید کرد: این دستور براساس تاکید وزارت بهداشت و شورای تامین شهرستان و درخواست پایگاه میراث فرهنگی ماسوله، اعلام شده و تا اطلاع ثانوی ورود گردشگران به محدوده ماسوله ممنوع شده است.  
وی با اشاره به این‌که این دستور از امروز در شهر تاریخی ماسوله اجرایی می‌شود، ادامه داد: مغازه‌های بازار تاریخی ماسوله تعطیل شده و امکان سرویس‌دهی ندارند، همچنین از  ورودی این شهر تاریخی، از  حضور گردشگران جلوگیری می‌شود.
نجیبی از مخاطبان و علاقمندان به حضور در این بافت تاریخی درخواست کرد تا دیدنِ تاریخ ماسوله را با توجه به شرایط موجود، در شرایط بهتری برنامه‌ریزی کنند.

ورود گردشگران به ماسوله ممنوع شد

احتمال طولانی شدن نیمسال تحصیلی جاری


معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس خبر داد11اسفند-98
احتمال طولانی شدن نیمسال تحصیلی جاری/دانشجویان برای استفاده از کلاس‌های مجازی اینترنت تهیه کنند
احتمال طولانی شدن نیمسال تحصیلی جاری/دانشجویان برای استفاده از کلاس‌های مجازی اینترنت تهیه کنند
معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اینکه دانشجویان برای استفاده از کلاس‌های مجازی اینترنت شخصی تهیه کنند، گفت:‌ با توجه به وضعیت فعلی امکان طولانی شدن ترم پایانی تا اواسط مرداد سال 99 را داریم.
دکتر محمدرضا کلباسی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب با تاکید بر اینکه هیچ کلاس حضوری قبل از پایان سال در دانشگاه تربیت مدرس برگزار نمی‌شود تاکید کرد: تمامی دانشجویان ساکن خوابگاه، خوابگاه‌های خود را به مقصد محل اقامت خود ترک کردند. بنابراین به هیچ عنوان کلاس‌های آموزشی حضوری تا پایان اسفند نخواهیم داشت.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه دانشجویان برنامه‌های آموزشی دانشگاه تربیت مدرس را از طریق آموزش‌های مجازی و غیر حضوری دنبال کنند، گفت: اغلب دانشجویان به این نوع آموزش‌ها دسترسی دارند و اگر بخواهند با کمک یک لپ تاپ یا موبایل و با دسترسی به اینترنت می‌توانند از کلاس‌های آنلاین مجازی بهره‌مند شوند.
معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس اظهار کرد: با توجه به اینکه امکان ادامه روند شیوع کرونا ویروس بعد از عید نیز وجود دارد بنابراین توصیه می‌کنیم دانشجویان حتما تمهیدات دسترسی به آموزش‌های مجازی را داشته باشند.
دکتر کلباسی از گسترش پهنای باند دانشگاه تربیت مدرس برای اعضای هیات علمی خبر داد و گفت: با توجه به اینکه ما بیش از 8000 دانشجو در مناطق مختلف کشور داریم بنابراین امکان فراهم کردن دسترسی همه آنها به شبکه اینترنت را نداشتیم. بنابراین دانشجویان باید به صورت شخصی اینترنت تهیه کنند.
دکتر کلباسی خاطرنشان کرد: سیستم آموزش‌های الکترونیکی به گونه‌ای طراحی شده است که امکان رصد دانشجویانی که از کلاس‌های آموزشی استفاده می‌کنند وجود دارد و گزارش‌هایی مبنی بر حضور یا عدم حضور دانشجو در آموزش‌های آنلاین ذخیره می‌کند.معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس در پایان از امکان طولانی شدن ترم پایانی تا اواسط مرداد 99 خبر داد و گفت: با توجه به وضعیت فعلی و تمهیدات لازم برای برگزاری کلاس‌های حضوری امکان طولانی‌تر شدن ترم تا اواخر تیر یا اواسط مرداد وجود دارد.ی کلاس‌های حضوری امکان طولانی‌تر شدن ترم تا اواخر تیر یا اواسط مرداد وجود دارد.

دستور رییس قوه قضاییه برای پیشگیری از شیوع کرونا در زندان‌ها



دستور رییس قوه قضاییه برای پیشگیری از شیوع کرونا در زندان‌ها11اسفند-98
دژخیم منفور وبدنام رئیسی باید بگوید وقتی بیماری کرونا معاون وزیر بهداشت ومعاون رئیس جمهور وتعدادی از نمایندگان مجلس ارتجا راآلوده کرده ویک نماینده مجلس ارتجاع یازدهم هم مرده است چگونه قراراست ازشیوع بیماری درزندان ها جلوگیری شود؟
دستور رییس قوه قضاییه برای پیشگیری از شیوع کرونا در زندان‌ها
رئیس قوه قضاییه طی بخشنامه‌ای به مراجع قضایی سراسر کشور، دستوراتی را در جهت پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در زندان‌ها صادر کرد.
به گزارش ایسنا، دستورات سیدابراهیم رئیسی در این بخشنامه به شرح زیر است:
۱. با رویکرد کاهش ورودی افراد به زندان ها از صدور قرارهای تامین منجر به بازداشت جز در موارد ضروری اجتناب گردد.
۲. با رعایت ضوابط و مقررات قانونی در اتخاذ تصمیمات قضایی از تاسیسات ارفاقی مندرج در قانون آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی از قبیل اعمال مجازات‌های جایگزین حبس، تعویق اجرای مجازات، تعلیق تعقیب و تعلیق مجازات در حد امکان قانونی استفاده شود.
۳. محکومانی که آرای محکومیت آنها قطعیت یافته و در حال حاضر با قرار تامین آزاد هستند جز در موارد ضروری از معرفی آنها به زندان‌ها تا پایان فروردین ۹۹ خودداری شود.
براساس این گزارش، تمامی قضات دادسراها و دادگاه‌ها مسئول اجرا و دادستان‌ها و روسای کل دادگستری‌های سراسر کشور نیز موظف به نظارت بر حسن اجرای این بخشنامه شده‌اند.

یک واکسن دیگر در انتظار آزمایشات انسانی "کرونا ویروس" قرار گرفت


یک واکسن دیگر در انتظار آزمایشات انسانی "کرونا ویروس" قرار گرفت 11اسفند-98



یک واکسن دیگر در انتظار آزمایشات انسانی "کرونا ویروس" قرار گرفت

رقابت برای ساخت واکسن قطعی "کرونا ویروس" همچنان ادامه دارد و یک شرکت داروسازی دیگر در آمریکا هم اعلام کرد که امیدوار است داروی قطعی بیماری "کووید ۱۹" را برای جهانیان به ارمغان آورد.
به گزارش ایسنا و به نقل از سی‌ان‌ان، چندی پیش شرکت "نواواکس"(Novavax) اعلام کرد که سعی دارد واکسن "کرونا ویروس" را بسازد. پس از اعلام این خبر، سهام آن طی یک روز ۷۰ درصد افزایش پیدا کرد.
حال این شرکت زیست فناوری آمریکایی در یک نشست مطبوعاتی خبر داد که در تلاش‌های خود برای تولید یک واکسن برای "کرونا ویروس" پیشرفت‌هایی داشته است.
شرکت "نواواکس" اعلام کرد که در حال کار و تحقیق روی چند واکسن و آزمایش آن‌ها روی حیوانات است و امیدوار است این تلاش‌ها به آزمایشات فاز انسانی منجر شود.
انتظار می‌رود که این آزمایش‌ها در پایان بهار سال ۲۰۲۰ میلادی آغاز شود. با اعلام این خبر سهام شرکت "نواواکس" ۲۰ درصد افزایش یافت.
"استنلی اک"( Stanley Eck) مدیرعامل "نواواکس" اظهار کرد: ما در گذشته روی انواع دیگری از خانواده کرونا ویروس از قبیل "مرس" و "سارس" کار کرده‌ایم.
وی افزود: شرکت ما امیدوار است آزمایشات انسانی واکسن "کرونا ویروس"در ماه مه یا ژوئن آغاز شود.
در حال حاضر شرکت‌های دیگر هم در تلاش هستند که واکسن "کرونا ویروس" را بسازند. به عنوان مثال،  شرکت "مدرنا"(Moderna) خبر داد که نسخه آزمایشگاهی واکسن کرونا ویروس را برای آزمایشات اولیه به مسئولان عالی سلامت آمریکا ارسال کرده است. شیشه‌های کوچک این واکسن به "موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های واگیردار ایالات متحده آمریکا"(NIAID) ارسال شده‌اند. به اعلام این خبر، سهام شرکت مدرنا ۲۰ درصد افزایش یافت.
با همه این تفاسیر، احتمالا بهترین روش درمانی برای کروناویروس توسط شرکت زیست‌فناوری "گیلید"(Gilead)  مستقر در ایالات متحده ارائه شود.
زیرا سازمان جهانی بهداشت (WHO) از پتانسیل این دارو برای مقابله با کرونا ویروس خبر دادند و اظهار داشتند که داروی ضد ویروسی به نام "رمدسیویر"(remdesivir) که توسط "گیلید" و پیشتر برای بیماری ابولا توسعه یافته بود، ممکن است تنها داروی اثربخش در معالجه بیماری "کووید ۱۹ " باشد.

ابتلای ۵ مورد جدید به کرونا در خوزستان/فوت تاکنون ۳ بیمار


سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز خبر داد:
ابتلای ۵ مورد جدید به کرونا در خوزستان/فوت تاکنون ۳ بیمار  11 اسفند-98
ابتلای ۵ مورد جدید به کرونا در خوزستان/فوت تاکنون ۳ بیمار
ایسنا/خوزستان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از ابتلای ۵ مورد جدید به کرونا در خوزستان خبر داد.
دکتر فرهاد ابول‌نژادیان در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین آمار مبتلایان به کروناویروس در خوزستان، اظهار کرد: تاکنون ۱۶ نفر در خوزستان به کروناویروس مبتلا شده‌اند که سه نفر از این بیماران فوت شده‌اند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: تاکنون سه نفر از مبتلایان به کرونا ویروس از آبادان، یک نفر از دزفول، سه نفر از اندیمشک، دو نفر از شوشتر، دو نفر از اهواز، یک نفر از هندیجان، دو نفر از ماهشهر و یک نفر از امیدیه بوده‌اند.
ابول‌نژادیان ادامه داد: یک نفر از این بیماران نیز از مسجدسلیمان بوده که البته محل خدمت این فرد در مسجدسلیمان بوده اما وی ساکن قم است.

از خروج افراد مشکوک به کرونا از قم جلوگیری می‌شود


قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی قم:
از خروج افراد مشکوک به کرونا از قم جلوگیری می‌شود11اسفند-98
از خروج افراد مشکوک به کرونا از قم جلوگیری می‌شود
ایسنا/قم قاائم مقام دانشگاه علوم پزشکی استان قم از منع خروج افراد مشکوک به ویروس کرونا از استان خبر داد.
به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی استان قم، از فردا (یکشنبه) همکاران دانشگاه علوم پزشکی در خروجی های شهر مستقر و با تب سنج افراد را کنترل خواهند کرد.
وی افزود: در صورتی که فردی دارای علائم ابتلا به کرونا باشد از خروج وی جلوگیری و قرنطینه خواهد شد.


قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی استان قم بیان کرد: هدف از این کار شیوع کمتر بیماری کروناست چرا که مساله شیوع بیماری کرونا جدی و گسترده است و بهبودی افراد هم به سختی حاصل می شود اما مردم آن را هنوز جدی نگرفته‌اند و مطابق معمول رفت و آمدهای زیادی در خیابان ها دارند و حتی در برخی مناطق تجمعاتی برگزار می‌کنند.

پادشاهی که می‌خواست سلطنت کند نه حکومت



نودمین سالگرد درگذشت "سلطان‌احمدشاه قاجار"
پادشاهی که می‌خواست سلطنت کند نه حکومت11اسفند-98
چه فرقی خیمی شیاد  است وی چه قولی داد وچه گفت وچه کرد؟ جایگزین وی خامنه ای رمال و قاتل مگر 31 سال به جای ایفای نقش انتصابی رهبری خلافت استبدادی منحربه فرد حاکم نکرده است؟

پادشاهی که می‌خواست سلطنت کند نه حکومت
۹ اسفند ۱۳۹۸ نودمین سالگرد درگذشت "سلطان احمد شاه قاجار" آخرین پادشاه طایفه‌ای است که ۱۳۱ سال بر ایران سلطنت کرد.
به گزارش ایسنا، مهرداد خدیر در عصر ایران نوشت: «در مخیلۀ آقا محمد خان قاجار که این سلسله را پایه گذاشت یا ناصرالدین شاه (که ۵۰ سال بی‌دغدغه بر تخت نشست و منهای عزل و قتل امیرکبیر و جدایی هرات با موضوع جدی دیگری روبه‌رو نشد و گلوله میرزا رضا کرمانی هم فرصت اندیشیدن به این اتفاق را به او نداد) نمی‌گنجید که سرنوشت آخرین پادشاه طایفه‌شان که اتفاقا دموکرات منش‌تر از اسلاف خود بود، مرگ در غربت و چهار سال پس از خلع از سلطنت باشد.
۹۰ سال پیش روزنامۀ اطلاعات در شمارۀ ۱۰ اسفند ۱۳۰۸ خورشیدی از مرگ آخرین پادشاه قاجار در ۹ اسفند ۱۳۰۸ خورشیدی خبر داد و در خبری زیر عنوان «فوت احمد میرزا پادشاه سابق ایران» نوشت:
«احمد میرزا پادشاه مخلوع سابق ایران که در پاریس اقامت داشت، چندی بود مریض و مشغول معالجه بود. مطابق خبری که چندی قبل واصل گردید کلیۀ او خراب و پس از عمل، یک کلیۀ او را خارج و کلیۀ دیگرش نیز خراب و مشغول معالجه بود. مطابق خبری که امروز بوسیلۀ بی‌سیم برلن واصل گردید مشارالیه در مریضخانۀ آمریکایی پاریس فوت نموده است. اینک عین خبر ذیلا درج می شود: فوت شاه سابق ایران. پاریس- احمد میرزا شاه سابق ایران که از سال ۱۹۱۴ تا ۱۹۲۶ سلطنت نمود در مریضخانۀ آمریکایی پاریس فوت نمود
(واژه "میرزا" اگر قبل از نام بیاید به معنی کسی است که با حساب و کتاب صاحب بنگاهی سر و کار دارد یا اهل خواندن و نوشتن است اما اگر بعد از نام به معنی "شاهزاده" است و یاد کردن از "سلطان احمد شاه" به عنوان "احمد میرزا" احتمالا برای تحقیر احمد شاه و خوشایند رضاشاه بوده که دوست نداشته از تعبیر "احمدشاه" استفاده شود. "سلطان" نیز به خاطر این بوده که نام او "سلطان احمد" بوده  نه این که به خاطر سلطنت، سلطان خوانده شود. از این رو  "سلطان احمد شاه" نادرست نیست.)
قضاوت ها دربارۀ کارنامۀ احمد شاه متفاوت و گاه متضاد است. همین چند روز پیش ترجمۀ مقاله‌ای از نوه احمد شاه در روزنامۀ دولتی ایران به چاپ رسید که در آن خانم مریم فاروقی قاجار می‌کوشد تصویری متفاوت از طایفه قاجار ترسیم کند.
اگر هم دربارۀ کلیت شاهان قاجار این تصویر مثبت نباشد (خصوصا به خاطر محمدعلی‌شاه و فتحعلی‌شاه که بخش‌هایی از سرزمین ایران در دوران سلطنت او جدا شد) اما قضاوت‌ها دربارۀ احمدشاه به نسبت مثبت‌تر و ملایم‌تر است. (هر چند نگاه به فتحعلی‌شاه هم واقع بینانه‌تر شده و این دیدگاه وجود دارد که با قدرت روسیه و ضعف مفرط توان تسلیحاتی ایران آن روز همین که باقی ایران باقی ماند، جای شکر دارد و تلاش برای نزدیکی به فرانسه و نامه‌نگاری به ناپلئون برای خلاصی از فشار دو قدرت روس و انگلیس قابل توجه است.)
حسین مکی هم در «مختصری از زندگی سیاسی سلطان‌احمدشاه قاجار» تصویر مثبتی از او ترسیم می‌کند؛ به این خاطر که «سلطنت کرد نه حکومت» و یادآور می‌شود: مگر آرمان مشروطه جز این بود؟ در مقابل، جواد شیخ‌الاسلامی در کتاب «سیمای احمدشاه قاجار» می‌کوشد به قول خود به «افسانۀ مظلومیت و دموکرات‌مَنِشی او پایان دهد.» با این که اسنادی منتشر شده که از روابط محرمانۀ احمدشاه با سفارت شوروی حکایت می‌کند اما انصاف این است که او وطن‌فروش نبود و پول‌دوست البته آری.
مهم‌ترین فراز زندگی احمدشاه البته امتناع از تأیید قرارداد ۱۹۱۹ در ضیافت شام جرج پنجم پادشاه بریتانیاست که در کتاب «سیمای احمدشاه قاجار» هم به آن پرداخته شده و حتی در آثار مربوط به کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ برخی ادعا می‌کنند سیدضیاءالدین طباطبایی با استناد به همین رفتار سفارت انگلستان در تهران را مجاب کرد که دولت مورد قبول بریتانیا را بر سر کار آورند. گفته می‌شود نطق تأیید قرارداد ۱۹۱۹ در حضور جرج ششم را نصرت‌الدوله آماده کرده بود اما پادشاه جوان به وزیر خارجه‌اش می‌گوید: «مکرر به تو و وثوق‌الدوله گفته‌ام هر گُ...ی که می‌خواهید بخورید، بخورید ولی پای مرا وسط نکشید
در مقابل اما منتقدان می‌گویند درست است که در حضور پادشاه بریتانیا قرارداد ۱۹۱۹ میان ایران و انگلستان را تأیید نکرد ولی در ضیافت شام وزیر خارجۀ انگلستان همان موضع را تکرار نمی‌کند و گفته می‌شود این بار حتی به تلویح تأیید می‌کند.
با این حال در نظر داشته باشیم اگر وطن‌فروش بود و شخصیتی مانند وثوق‌الدوله داشت، رجالی چون ناصرالملک و مستوفی‌الممالک و مشیرالدوله صدراعظم او نمی‌شدند و مهم‌تر این که اگر باب میل انگلستان بود، چرا سفارتخانه و بعد وزارت خارجه‌شان از کودتای سوم حوت (اسفند) ۱۲۹۹ حمایت کردند؟ یادمان باشد در آن زمان کودتا به شکل تغییر دولت بود و نمی‌توانستند پادشاه را کنار بزنند.
مهم‌ترین استناد کسانی که احمدشاه را وطن‌فروش یا مزدور انگلیس می‌دانند این است که از انگلستان حقوق می‌گرفته است. در پاسخ اما گفته می‌شود ایران چنان به انگلستان مقروض بوده که کل بودجه در اختیار یک بانک انگلیسی قرار داشته و با این منطق نه فقط شاه که هر که از بانک انگلیسی حقوق می‌گرفته را باید مزدور انگلستان بدانیم؛ حال آن که می‌دانیم چنین اتهامی نسبت به شماری از رجال وارد نیست و نوع مواجهه با قرارداد ۱۹۱۹ هم گویاست.
برخی از کسانی که انگ وطن‌فروش می‌زنند نیز به گفته‌هایی از او استناد می‌کنند که آکنده از انتقاد از جامعۀ ایران است اما در واقع او از فضای آلوده سیاسی انتقاد می‌کند و از آن همه دروغ و خیانت و این به معنی بی‌علاقگی به ایران نیست و اساسا نمی‌توان مثل نقل و نبات به همه اتهام وطن‌فروشی و خیانت زد.
در قضاوت و مقایسه این را هم باید در نظر داشت دوران سلطنت او اگر بدترین سال‌های تاریخ معاصر شد، به خاطر تقارن با جنگ اول جهانی و تهدید تمامیت ارضی ایران و تنش‌های ناشی از عملکرد پدرش بود و او را باید با پدرش مقایسه کنیم و این که راه محمدعلی‌شاه را ادامه نداد و البته مشروطه‌خواهان هم اجازه نمی‌دادند.
پدر و مادرش به سفارت روسیه پناهنده شده بودند و سلطان‌احمدمیرزای ۱۲ ساله با گریه و زاری به قصر سلطنتی آورده شد و به نوشتۀ سیدحسن تقی‌زاده چندان بی‌قرار بود که حتی «شبی می‌خواست الاغ سوار شود و پنهانی به زرگنده برود پیش پدر و مادرش اما موفق نشد
در دوران نوجوانی او البته پدربزرگش کامران‌میرزا و نایب‌السلطنه‌ها و اطرافیان تا توانستند سوءاستفاده کردند و ارزیابی دربارۀ او باید با توجه به سن و سال و بعد از سن قانونی و نیز اوضاع و احوال مملکت باشد و این که قرار نبود حکومت کند و قرار بود فقط سلطنت کند.
دربارۀ ثروت او نیز از اموال عمومی برنداشت بلکه سود همان پول‌هایی بود که قبلا در بورس‌های خارجی سرمایه‌گذاری کرده بود وگرنه اگر دنبال پول به هر قیمت بود پیشنهاد رشوه برای کناره‌گیری به نفع رضاخان را می‌پذیرفت تا مسیر سلطنت را آسان‌تر طی کند.
واقعیت این است که بخشی از تبلیغات منفی علیه احمدشاه که سلطنت نمادین مطلوب مشروطه را اعمال می‌کرد در توجیه خلع او بعدها شکل گرفت و آن قدر در عصر پهلوی از سفرهای طولانی‌مدت او انتقاد شد که رضاشاه در دوره سلطنت به جز ترکیه به سفر خارجی دیگری نرفت. (در دوران صدراعظمی به عراق رفته بود
کافی است احمدشاه را با پدرش مقایسه کنیم. محمدعلی‌شاه درصدد بازگرداندن استبداد بود و با آزادی‌خواهان و مجلس آن رفتارها را داشت و خود سرانجام در ایتالیا جان سپرد و احمدشاه می‌کوشید پادشاهی مطابق مشروطه باشد.
هر چند بحران‌هایی اساسی توان او را گرفت: پیشروی روس‌ها و عثمانی‌ها و ناگهان ظهور رضاخان و او که نه می‌توانست اعمال قدرت کند و نه کنار برود، چون ایران قطعه‌قطعه می‌شد تصمیم گرفت همان پادشاه نمادین مشروطه بماند و راهی فرنگ شد.
به این سفرهای طولانی هم دو گونه نگریسته می‌شود: نگاهی که به منزلۀ فرار او از مشکلات و ترجیح لذت‌های پاریس بر مشقت‌های ایران است ولو پادشاه آن باشی و نگاهی که از خروج و سفر به مثابه احترام به تفاوت پادشاه مشروطه با شاهان مستبد یاد می‌کند.
موافق و مخالف اما بر این قول متفق‌اند که احمدشاه به سوگند خود در وفاداری به قانون اساسی مشروطه پای‌بند ماند و این بر هر بحث فرعی دیگر مقدم است؛ چندان که رضاشاه و محمدرضاشاه نیز بیش از کارنامۀ خود در عرصه‌های عمرانی با میزان رعایت اصول قانون اساسی مشروطه داوری شدند و تاوان پرداختند و بیشتر بر پایۀ این اصل که حکومت می‌کنند یا سلطنت. کمااین‌که خواست دکتر مصدق از شاه هم جز این نبود که سلطنت کند نه حکومت و گویا همین دکتر مصدق در نامه‌ای موارد مطروحه در کتاب حسین مکی را دربارۀ احمد شاه تأیید می‌کند.
هر چند که سرنوشت احمدشاه که اصل سلطنت را از دست داد و ناگزیر از زندگی در تبعید شد در نگاه رضاشاه و محمدرضاشاه به ایده «سلطنت نه حکومت» تأثیر منفی گذاشت ولی اتفاقا روی‌آوری به سلطنت مطلقه هم آنان را از خلع و تبعید و مرگ در تبعید نرهانید.
انگار سرنوشت این بود که هر چهار پادشاه آخر ایران در تبعید و در غربت چشم از جهان ببندند. چه محمدعلی‌شاه قاجار در پی سلطنت مطلقه (در ایتالیا) و چه پسرش احمدشاه‌قاجار و به دنبال سلطنت مشروطه (در فرانسه). چه رضاشاه‌پهلوی با ۱۶ سال سلطنت مطلقه (در ژوهانسبورگ) و چه محمدرضاشاه پهلوی (با ۱۲ سال مشروطه و ۲۵ سال مطلقه) در مصر

چطور در دوران کرونا روی مخ خودمان و بقیه باشیم؟


طنز
چطور در دوران کرونا روی مخ خودمان و بقیه باشیم؟11اسفند-98
مطمئنا در این چند روز همه ما حداقل سی - چهل بار حس‌کردیم که تمام علایم بیماری را داریم، بعد دیدیم توهم مریضی زدیم. حتی برای خود من در این چند وقت پیش آمد که بعد از سرچ‌کردن علایم متوجه‌ شدم همزمان کرونا و تومور بدخیم مغزی دارم و به خاطر کهولت سن و بارداری باید مراقب خودم باشم. بد نیست در این شرایط کمی وا بدهیم. یک نفس عمیق بکشیم و فکر کنیم واقعا چرا گوزن و آهو زن و شوهر نیستند.
به گزارش ایسنا، در شهرونگ، صفحه طنز روزنامه شهروند، می‌خوانیم: «در مورد بحث پیشگیری و درمان و کوفت و زهر مار کرونا خیلی صحبت شده، اما به نظر من چند تا نکته کلیدی وجود دارد که باید بیشتر به آن توجه کرد:
الف) همه ما می‌دانیم که بهترین روش پیشگیری ماندن در منزل است. اما از آن طرف دورکاری هم مثل ازدواج می‌ماند و دو طرف باید راضی باشند. پس لازم نیست تا هر کسی را می‌بینیم، فرتی بپرسیم که «نمی‌تونی نری سرکار؟! بمونی خونه بهتره‌ها!» باورکنید خود آن شخص می‌داند که بماند خانه بهتر است.
ب) هر ایرانی یک فامیل خیلی نزدیک دارد که نزدیک انتخابات در وزارت کشور شاغل است، موقع نوسان قیمت ارز در بانک مرکزی و در دوره شیوع کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری. البته همین فامیل عزیز بقیه ایام به جایی وصل است که نمی‌تواند شغلش را بگوید. به هر حال انتشار فایل صوتی «یکی از دوستان نزدیک در اورژانس بیمارستان» خیلی دردی را برای حل معضل کرونا درمان نمی‌کند. علی‌الحساب همین که دست‌هایمان را بشوریم و در دماغ‌مان نکنیم، بزرگ‌ترین لطف را به خودمان و بقیه می‌کنیم.
ج) اگر یک نفر در خیابان، تاکسی، محل کار، خانه یا هر قبرستان دیگری زبانم لال سرفه کرد، به چشم یک قاتل زنجیره‌ای نگاهش نکنیم! شاید بنده خدا آب دهانش جسته باشد در گلویش. خودش تعهد کتبی می‌دهد زودی درجه بگذارد ببیند تب دارد یا نه، اگر داشت یا می‌رود یک مرکز درمانی یا در خانه می‌ماند و به کارهای بدی که کرده، فکر می‌کند. باز هم علی‌الحساب همین که دست‌مان را در دماغ و دهن و چشم‌مان نکنیم، بزرگ‌ترین لطف به خودمان و بقیه است. مسئولان عزیز هم از همین‌جا به ما قول‌می‌دهند از این به بعد قرار شد سرفه کنند، یک دستمال بردارند و آنجا سرفه کنند، اگر هم نشد زیر بغل یا آرنج‌شان سرفه کنند. تا جایی که می‌شود عیادت کسی که بیماری را گرفته نروند، اگر هم رفتند ماسک بزنند.
د) مطمئنا در این چند روز همه ما حداقل سی - چهل بار حس‌کردیم که تمام علایم بیماری را داریم، بعد دیدیم توهم مریضی زدیم. حتی برای خود من در این چند وقت پیش آمد که بعد از سرچ‌کردن علایم متوجه‌ شدم همزمان کرونا و تومور بدخیم مغزی دارم و به خاطر کهولت سن و بارداری باید مراقب خودم باشم. بد نیست در این شرایط کمی وا بدهیم. یک نفس عمیق بکشیم و فکر کنیم واقعا چرا گوزن و آهو زن و شوهر نیستند.

ه‍) تا چند وقت قبل اگر یک نفر از ما می‌پرسید: «٨٠درصد چقدر؟!» با تعجب می‌گفتیم: «ها؟!» اما الان هر کدام‌مان یک کاندیدای بالقوه مدال فیدلز شده‌ایم و با یک مدل‌سازی هوشمندانه داریم میزان ابتلا و خدایی ناکرده فوتی‌های کرونا را حساب و تحلیل می‌کنیم. بعد خوشحال می‌شویم که توانسته‌ایم یک موج جدید از استرس را به خود و اطرافیان‌مان تزریق کنیم. بهتر است در این مدت کمی توانایی محاسبات‌مان را در جای دیگری استفاده کنیم. مثلا فکر کنیم همه قطعات تیبا جداجدا چند است که روی هم شده ٨٠میلیون

آذری: می‌توانند ایران را از جام‌ جهانی کنار بگذارند

در صورت مقاومت فدراسیون فوتبال برابر عمل به نامه فدراسیون جهانی فوتبال
آذری: می‌توانند ایران را از جام‌ جهانی کنار بگذارند11اسفند-98

آذری: می‌توانند ایران را از جام‌ جهانی کنار بگذارند
عراق و کویت وقتی برابر نظرات فیفا مقاومت کردند، فیفا تعلیق‌شان کرد و گفت هر زمان که ساختارتان را درست کردید، می‌توانید فعالیت خود را ادامه دهید. شک نکنید که این تهدید برای فوتبال ایران هم وجود دارد. خطر تعلیق، کنار گذاشتن تیم ملی از جام جهانی و حذف از انتخابی‌ها تبعاتی است که می‌تواند متوجه فوتبال ایران شود.
به گزارش ایسنا، روزنامه ایران ورزشی نوشت: «ارسال نامه فیفا برای فدراسیون فوتبال ایران مبنی بر تعویق زمان انتخابات درست زمانی انجام شد که سعید آذری مشکلات اساسنامه فدراسیون فوتبال را مطرح کرده بود. فیفا در این نامه به فدراسیون فوتبال هشدار داد تا زمانی که اساسنامه اصلاح نشده، اجازه برگزاری انتخابات را نخواهند داشت. فدراسیون فوتبال حالا مدعی شده که یک نفر این موضوع را به فیفا اطلاع داده و از طرف دیگر نامه‌ای برای فیفا ارسال کرده و در آن با دلیل و برهان برگزاری انتخابات با این اساسنامه را بدون مانع دانسته است و خواستار تجدید نظر این نهاد شده است. فدراسیون فوتبال در نامه‌ای که برای فدراسیون جهانی فوتبال ارسال کرده، تأکید داشته که انتخابات فدراسیون فوتبال در دو دوره قبل هم بر اساس همین اساسنامه برگزار شده و فیفا هیچ ایرادی به این موضوع وارد نمی‌دانسته است. بعد هم درباره ایرادهایی که فیفا به آنها اشاره کرده، توضیحاتی داده و در آخر قید کرده که برای برگزاری انتخابات در تاریخ مقرر، انتظار حمایت از فیفا و AFC دارد.
این موضوع البته باعث شده که مسئولان فدراسیون فوتبال مدعی شوند که واکنش اخیر فیفا به اساسنامه فدراسیون فوتبال در پی اعتراض‌های سعید آذری به عنوان عضو مجمع بوده و این احتمال را مطرح کرده‌اند که آذری در این رابطه نامه‌ای برای فیفا ارسال کرده است. آذری اما این ادعا از سوی مدیران فدراسیون فوتبال را ادعایی غیر حرفه‌ای می‌داند و در دفاع از خود می‌گوید: «همان طور که ملاحظه کردید، پیش‌بینی‌های من درباره اساسنامه فدراسیون فوتبال درست از آب درآمد. جالب اما اینجاست که آقایان می‌گویند یک نفر به فیفا نامه زده است! کسانی که به دنبال اصلاح اساسنامه نیستند، نباید اینطور حرف بزنند. مسئولان فیفا و دبیرکل آن پسرخاله کسی نیستند که برای آنها نامه شخصی بفرستیم و آنها هم جواب دهند. این نهاد ساختار دارد و کلیه مکاتبات اعضای مجمع فدراسیون فوتبال ایران، تنها در صورتی در فیفا مورد بررسی قرار می‌گیرد که به امضای دبیر کل فدراسیون فوتبال ایران رسیده باشد. این حرف‌ها که کسی به فیفا نامه زده، کاملاً غیر حرفه‌ای است
فدراسیون فوتبال اما با پاسخی که برای فیفا ارسال کرده، نشان داده که حاضر نیست به راحتی با نظر فیفا برای تعویق انتخابات موافقت کند. این موضوع اما ممکن است بهای سنگینی برای فوتبال ایران به دنبال داشته باشد!
آذری دراین‌باره توضیح می‌دهد: «ما باید یک‌ بار برای همیشه بپذیریم که برخی نهادها، ارگان‌ها و مؤسسات، زیر نظر سازمان‌های بالادستی هستند. این ارگان‌های بین‌المللی‌ درباره آینده ما تصمیم می‌گیرند. عراق و کویت وقتی برابر نظرات فیفا مقاومت کردند، فیفا تعلیق‌شان کرد و گفت هر زمان که ساختارتان را درست کردید، می‌توانید فعالیت خود را ادامه دهید. شک نکنید که این تهدید برای فوتبال ایران هم وجود دارد. خطر تعلیق، کنار گذاشتن تیم ملی از جام جهانی و حذف از انتخابی‌ها تبعاتی است که می‌تواند متوجه فوتبال ایران شود
او البته به تهدید جدی‌تری هم اشاره می‌کند: «ما هنوز درباره بازنشستگی و اساسنامه بحث می‌کنیم و این در حالی است که سه شب پیش در دبی جلسه محرمانه‌ای برگزاری شده بین نماینده عربستان، امارات و بحرین. آنها به موارد انضباطی وضع شده از سوی AFC در سال 2017 در خصوص صدور مجوز حرفه‌ای استناد کرده‌اند. با توجه به این که در رأی انضباطی اخیر AFC تأکید کرده که فدراسیون فوتبال در بررسی اسناد حرفه‌ای باشگاه‌ها دقت لازم را نداشته است، حالا این کشورها مدعی شده‌اند که ایران قوانین را زیر پا گذاشته و هر چهار نماینده ایران باید از رقابت‌ها حذف شوند. الان مسئولان فدراسیون فوتبال باید این هشدار و موضوع را خیلی جدی بگیرند

کرونا و بازار داغ داروهای گیاهی وکودالاغ



کرونا و بازار داغ داروهای گیاهی وکود الاغ  11اسفند-98
در رژیم غارتگر بی قانون وبی در وبی پیکر ولایت فقیه وقوع هراتفاق و پدیده و بیماری همچون کرونامی تواند بهانه ای مناسب برای چاپیدن هرچه بیشتر ملت شود.
کرونا و بازار داغ داروهای گیاهی
بعد از شیوع کرونا سیر و زنجبیل و کود الاغ در پایتخت با قیمت‌های سرسام‌آور فروخته می‌شوند.
به گزارش ایسنا، روزنامه شهروند نوشت: «بازار داروهای گیاهی غیر مرتبط با بیماری کرونا در تهران داغ شده است. این روزها ویدیوهای زیادی در فضای مجازی به اشتراک گذاشته شده که سیر و زنجبیل و مرکبات را به‌ عنوان داروهای پیشگیری‌کننده از کرونا معرفی می‌کند. داروهای تجویزی تأییدنشده، به این سه قلم ماده خوراکی محدود نمی‌شود و حتی اسفند و عنبرنسارا یا همان کود الاغ به‌ عنوان داروی استنشاقی معرفی می‌شوند. این تجویزهای غیر کارشناسی اما حسابی بازار این اقلام را داغ کرده است؛ به‌ گونه‌ای که اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره‌بار می‌گوید که این اقلام پرفروش‌ترین اقلام میوه و تره‌بار در هفته گذشته بوده‌اند. از آن سمت بازار فروش اسفند و عنبرنسارا در سایت‌هایی مانند دیوار گل کرده است.
فروش کود الاغ ضد کرونایی
این روزها همه چیز تحت‌تأثیر کروناست. از روز شنبه هفته گذشته که رسما خبر شیوع کرونا در ایران اعلام شد، پزشکان و کارشناسان بهداشت یکی از راه‌های مهم مقابله با کرونا را تقویت سیستم دفاعی بدن اعلام کردند. در این میان اخبار ویدیوهای تأییدنشده‌ای در فضای مجازی گل کرد که عده‌ای مصرف خوراکی‌هایی مانند سیر و زنجبیل را پادزهر کرونا معرفی می‌کردند و همین مسأله باعث شد در عرض چند ساعت قیمت مرکبات و سیر و زنجبیل افزایش صد درصدی پیدا کند. این محصولات در روزهای اخیر علاوه بر افزایش قیمت کمیاب هم شدند، چون مردمان زیادی برای تهیه آنها مقابل میوه‌فروشی‌ها صف کشیدند. در این اوضاع بلبشو، مسئولان هم مدام از کنترل قیمت‌ها و برخورد با گران‌فروشان حرف زدند که البته تا امروز هنوز قیمت‌ها به روال سابق برنگشته‌اند. در سایت دیوار با آگهی‌های متعددی برای فروش عنبرنسارا مواجه می‌شوید. هر کیلوگرم کود الاغ در سایت دیوار بین ٧٥ تا ١٥٠‌هزار تومان برای فروش گذاشته شده است. در یکی از این آگهی‌ها گفته شده که کودها متعلق به الاغ جوان و ماده است که خاصیت ضد عفونی قوی‌تری دارد و از طالقان برای مشتریان ارسال می‌شود. در آگهی دیگری کود الاغ در بسته‌های ٣٠٠ گرمی بسته بندی شده است و هر بسته ٣٠٠ گرمی ٥٠‌هزار تومان فروخته می‌شود. هر کیلوگرم اسفند هم که تا پیش از این در بازار تهران حدود ١٠ تا ١٢‌هزار تومان فروخته می‌شد، حالا به کیلویی ٢٥ تا ٣٠‌هزار تومان رسیده است.
بازار داغ لیمو و سیر و زنجبیل
تا قبل از اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران هر کیلو لیموترش سنگی در بازار مصرف ۶‌هزار و ۵۰۰ تومان تا ۱۰‌هزار تومان به فروش می‌رسید اما قیمت این محصول در روزهای اخیر بین ٥٠ تا ٦٠‌هزار تومان افزایش داشته است. قیمت هر کیلوگرم لیموترش معمولی هم که تا پیش از شیوع کرونا بین ٨‌هزار و ٦٠٠ تا ١٢‌هزار تومان بود، در حال حاضر در میادین میوه و تره‌بار کیلویی ١٨‌هزار تومان و در سطح شهر تا کیلویی ٢٥‌هزار تومان فروخته می‌شود. قیمت پرتقال که قبلا بین ٢‌هزار و ٥٠٠ تا ٣‌هزار و ٩٠٠ تومان بود، در حال حاضر به حدود دو برابر رسیده و هر کیلوگرم پرتقال بین ٧ تا ٧‌هزار و ٥٠٠ تومان به فروش می‌رسد. قیمت هر کیلوگرم سیر خشک نیز به قیمت‌های متفاوتی مانند ۴۰‌هزار تا ٥٠هزار تومان به فروش می‌رسد، در حالی ‌که تا پیش از شیوع کرونا و افزایش درخواست مردم قیمت آن بین ١٠ تا ١٥‌هزار تومان بود. قیمت هر کیلوگرم زنجبیل تازه نیز که پیش از این به قیمت ۴۰ تا ۴۵‌هزار تومان به فروش می‌رسید، بر اساس مشاهدات عینی خبرنگار «شهروند» به ۸۰‌هزار تومان افزایش یافته است و برخی از فروشندگان در فروشگاه‌های اینترنتی قیمت این محصول را ۹۰‌هزار تومان اعلام کرده‌اند. البته زنجبیل در برخی از نقاط تهران هم حتی با قیمت ١٣٠هزار تومان هم به فروش می‌رسد. در این بین قیمت میوه‌هایی مثل نارنگی، پرتقال و لیموشیرین هم در روزهای اخیر جهش قابل توجهی پیدا کرده‌اند و جالب آن که جهش قیمت خوراکی‌های حاوی ویتامین «ث» فقط به مرکبات محدود نشده و حتی قرص‌های ویتامین «ث» در داروخانه‌ها کمیاب شده‌اند.
گران می‌خریم و گران می‌فروشیم
یک میوه‌فروش در این‌باره به «شهروند» می‌گوید: «این روزها بار اقلامی مثل لیموترش، لیموشیرین و زنجبیل زودتر از هر چیز دیگری تمام می‌شود. روزی دوبار به میدان می‌رویم و بار می‌آوریم اما به فاصله دو ساعت همه چیز تمام می‌شود. برخی هم از ترس کمبود این خوراکی‌ها، بیشتر از نیازشان خرید می‌کنند و با این که این اقلام خیلی گران شده، اما مشتریان زیادی داریم
یک میوه‌فروش دیگر درباره افزایش قیمت‌ها به خبرنگار «شهروند» می‌گوید: «مردم هم اعتراض می‌کنند، هم خرید می‌کنند؛ در صورتی که ما مسئول این گرانی نیستیم. خودمان هم از میدان گران می‌خریم و مجبوریم گران بفروشیم. در این‌گونه مواقع متأسفانه فروشنده متهم اصلی شناخته می‌شود؛ چراکه مردم برای خرید کالا با فروشندگان مواجه‌اند اما حقیقت این است که ما هم محصولات را از مبدأ گران  می‌خریم، حتی در بعضی مواقع مثل الان که قیمت کالا خیلی افزایش داشته، سود مصوب را در کمترین حد ممکن اعمال می‌کنیم
در این میان بسیاری از میوه‌فروشان روی میوه‌هایی مانند لیموترش و لیموشیرین واژه ضدکرونا را نصب کرده‌اند و با این عنوان این میوه‌ها را به قیمت‌های نجومی می‌فروشند. با این حال شیوع سریع کرونا در ایران تا حدی مردم را تحت فشار روانی قرار داده است که مغازه‌داران می‌گویند که فروش این اقلام با وجود قیمت بالا، زیاد است و مردم برای خرید این اقلام صف می‌کشند. این موضوع در حالی رخ می‌دهد که مدیران وزارت کشاورزی به رسانه‌ها می‌گویند تولید میوه درکشور به اندازه کافی است، به‌ویژه امسال میزان بسیار زیادی مرکبات و همین حدود سیب در کشور تولید شده است که اینها میوه غالب ایام عید هستند اما آن چه قیمت‌ها را بدون حساب و کتاب بالا می‌کشد، عدم نظارت بر بازار است. مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این که چرا قیمت میوه‌ها در بازار بالاست، ‌می‌گویند که ما مسئول تولید هستیم و قیمت هیچ ارتباطی به ما ندارد. مسئولان وزارت صمت هم تاکنون واکنشی در این‌ باره نشان نداده‌اند.
نظارت ضعیف است
در این میان خرده‌فروشی‌های سطح شهر معتقدند که گرانی اقلام موسوم به ضد کرونا از میدان مرکزی میوه و تره‌بار رقم خورده است. اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران، با اشاره به افزایش قیمت بی‌رویه چند قلم محصولات کشاورزی در پی شیوع بیماری کرونا گفت: «پیشنهاد تعیین قیمت مصوب برای زنجبیل، سیر و لیموترش داده‌ایم
او به ایلنا گفته است: «علت افزایش افسارگسیخته قیمت این محصولات، افزایش تقاضای مصرف درپی شیوع بیماری کروناست و  سیر و لیموترش به پرمتقاضی‌ترین محصولات کشاورزی این روزها تبدیل شده‌اند و در نتیجه افزایش تقاضا موجب شد تا شاهد افزایش بی‌رویه قیمت آنها در سطح بازار باشیم
کارگر با اشاره به این که خرده‌فروشی‌ها اجازه دارند هریک از محصولات را با افزودن ٣٥‌درصد سود به مصرف‌کننده برسانند، گفت: «کنترل قیمت باید از عمده‌فروشی‌ها انجام شود و منطق عمده‌فروشی‌ها برای افزایش قیمت، افزایش تقاضاست؛ در حالی‌ که این امر با توجه به موجودی بازار و شرایط حاکم بر جامعه قابل پذیرش نیست

زندگی کردن را تبدیل به یک عادت نکنیم

زندگی کردن را تبدیل به یک عادت نکنیم11اسفند-98

زندگی کردن را تبدیل به یک عادت نکنیم
شاید الان خیلی‌ها برای به راه افتادن جمع‌های دوستانه و خانوادگی لحظه‌شماری می‌کنند؛ جمع‌هایی که تا قبل از کرونا برای آنها یک امر ساده و همیشگی بود. کرونازدگی باعث شد تا ما قدر تمام اتفاق‌های کوچک زندگی‌مان را که به سادگی از کنار آن می‌گذشتیم، بدانیم. شاید الان خیلی‌ها دلشان برای مترو سواری پر می‌زند. برای له شدن، برای کل‌کل کردن سر جا، برای استرس دیر رسیدن به محل کار و ... .
به گزارش ایسنا، عصر ایران نوشت: «شبیه فیلم‌های هالیوودی شده‌ایم. ویروسی که معلوم نیست از کجا به جان چینی‌ها افتاد و بعد از سرزمین اژدهای سرخ پر کشید و جهانی شد. الان بسیاری از مردم جهان یک درد مشترک دارند. خیلی‌ از دردها در تمام این سال‌ها فقط برای مردم خاورمیانه، آفریقا یا کشورهای ضعیف جهان بود اما حالا آنهایی که جهان‌اولی هم هستند و مردمان‌شان در رفاه زندگی می‌کنند هم کرونا زده‌اند. همه مردم جهان این روزها منتظر یک خبر خوب هستند. منتظر یک اتفاق. شاید بشود از این بیت معروف حافظ که
کشتی شکستگانیم ای باد شرطه برخیز
باشد که باز بینیم دیدار آشنا را
وام گرفت و نوشت: «کروناگرفتگانیم ای باد شرطه برخیز
شاید کرونا چهره‌ی جهان را سیاه کرده باشد. شاید غم را به چهره جهان پاشیده باشد اما این نفرین بزرگ یک حسن هم داشت. به ما یادآور شد که قدر زندگی‌مان را بدانیم. قدر لحظاتی که حتی برای ما اهمیت ندارد. کرونازدگی باعث شد تا ما قدر تمام اتفاق‌های کوچک زندگی‌مان را که به سادگی از کنار آن می‌گذشتیم، بدانیم. شاید الان خیلی‌ها دلشان برای مترو سواری پر می‌زند. برای له شدن، برای کل‌کل کردن سر جا، برای استرس دیر رسیدن به محل کار و ... .
شاید الان خیلی‌ها برای به راه افتادن جمع‌های دوستانه و خانوادگی لحظه شماری می‌کنند. جمع‌هایی که تا قبل از کرونا برای آنها یک امر ساده و همیشگی بود. شده‌ایم مثل آنهایی که مهاجرت می‌کنند و با دیدن عکس‌های قدیمی قند در دلشان آب می‌شود و حسرت می‌خورند که چرا بیشتر در جمع دوستان و خانواده نبودند.
باید یادبگیریم زندگی کردن را تبدیل به یک عادت نکنیم. با خودمان که تعارف نداریم خیلی از ما تبدیل به آدم آهنی شده بودیم. گویا در رایانه مغزمان یک برنامه مشخص را وارد کرده بودند و هر روز آنها را تکرار می‌کردیم. کرونا باعث شده است که در خانه زندانی شویم. عجیب این روزها حال زندانی‌ها را درک می‌کنیم. آنهایی که در حصار هستند. مثل آنها شاید روی دیوار خط می‌کشیم تا بالاخره فصل آزادی از راه برسد.
قطعا کرونا تمام می‌شود. وبا در سال‌های دور آمد و رفت. تازه آن زمان‌ها علم محدود بود و نمی‌توانست راه حلی درستی برای وبا پیدا کند. حالا اما دیر یا زود برای کرونای لعنتی، در یکی از آزمایشگاه‌های مُدرن جهان پادزهرش پیدا می‌شود. وقتی آن روز آمد و از شر ویروس سیاه راحت شدیم، این روزها را فراموش نکنیم.
فراموش نکنیم که مجبور شدیم برای حفظ سلامت خود و سلامت دیگران مجبور شدیم در خانه بمانیم و قید دیگران را بزنیم. نکند وقتی کرونا رفت دوباره به سبک زندگی قبلی‌مان برگردیم که انگار نه خانی آمده است نه خانی رفته است.
گاهی این دردها برای این است که ما بیشتر هوای هم را داشته باشیم