۲۳ ابتلای قطعی به کرونا در اصفهان/ ۲ نفر فوت شدهاند
ایسنا/اصفهان سخنگوی ستاد واکنش سریع مبارزه با کرونا در اصفهان گفت: تا این لحظه آمار مبتلایان قطعی به بیماری کرونا، ۲۳ نفر در استان اصفهان است که علاوه بر این تعداد، در کاشان و آران و بیدگل نیز ۹ نفر به این بیماری مبتلا شدند.
آرش نجیمی عصر امروز (شنبه-۱۰ اسفند ماه) در نشست خبری اطلاع رسانی بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جهت مقابله با بیماری کرونا، اظهار کرد: از مهمترین اقدامات، راه اندازی آزمایشگاه بود که کار خود را با یک کیت آغاز کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد کیت ها افزایش پیدا کرده است، افزود: تعداد قابل توجهی کیت موجود است که در اسرع وقت نمونه های مشکوک ابتلا به بیماری کرونا را آزمایش و نتیجه را اعلام می کنیم. در حال حاضر هفت مورد مربوط به تشخیص موارد مثبت، در این آزمایشگاه انجام شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به بیان دیگر اقدامات انجام شده در راستای مقابله با بیماری کرونا، اشاره کرد و گفت: دستورالعمل بهداشتی تهیه و ارسال شده است. همچنین تجهیزات حفاظت فردی و مواد ضدعفونی برای مراکز بهداشتی درمانی تهیه شده است.
نجیمی از برگزاری جلسات هماهنگی جهت تهیه ماسک با اصناف، تهیه کنندگان پوشاک، و ... خبر داد و گفت: به زودی مشکل تامین ماسک در استان حل می شود.
وی همچنین تصریح کرد: با ساماندهی کمپین مبارزه با کرونا، جلساتی با حوزه های مختلف تشکیل، نظارت بر مراکز جامع سلامت و بیمارستان ها تشدید و هماهنگی جهت جلوگیری از برگزاری هرگونه تجمعات غیرضروری انجام شد.
۲۳ مورد قطعی کرونا در اصفهان ثبت شده است
سخنگوی ستاد واکنش سریع مبارزه با کرونا در اصفهان در خصوص آمار مبتلایان به کووید-۱۹ در اصفهان گفت: تاکنون در استان اصفهان به جز کاشان و آران بیدگل، ۲۳ مورد مثبت و قطعی ابتلا به کرونا ثبت شده است که یک مورد مربوط به اصفهان نبود، اما جزء آمار اصفهان منظور شد، همچنین مورد اعلام شده در یکی از بیمارستان امام خمینی به دلیل سکونت خانواده بیمار مبتلا به کرونا، در یکی از شهرستان های استان اصفهان و پیگیری کارهای بیمار از این استان، جزء آمار استان اصفهان محسوب شده است.
نجیمی اضافه کرد: از ۲۱ مورد استان اصفهان، ۱۱ بیمار از شهر اصفهان و بقیه مربوط به شهرستان های خمینی شهر، مبارکه، فلاورجان، نطنز، گلپایگان، خوانسار، لنجان و نجف آباد هستند.
وی با بیان اینکه از ۲۱ مورد نمونه گیری که داخل استان انجام شده، ۲ مورد ترخیص و ۱۷ مورد هنوز بستری هستند، تصریح کرد: تا کنون ۲ مورد فوت در اثر ابتلا به این بیماری ثبت شده است.
نجیمی با بیان اینکه در حال حرکت به سمت پیک بیماری هستیم، اظهار کرد: نمی توان زمان دقیقی برای اوج ابتلا به این بیماری تعیین کرد، اما آمار نشان دهنده افزایش شیوع این بیماری در کشور است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پاسخ به ایسنا، در مورد آمادگی آرامستان های استان برای دفن متوفیان ناشی از کرونا، گفت: دستورالعملی برای دفن فوتی های ناشی از کرونا صادر شده که آرامستان ها باید براساس آن عمل کنند.
وی با اشاره به یک مورد فوتی جدید در اصفهان، تصریح کرد: یک جوان ۲۹ ساله در اثر تصادف و جراحات ناشی از آن فوت کرد، اما تست کرونای وی نیز مثبت بود.
نجیمی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درخصوص وضعیت ساعات کار ادارات گفت: امروز جلسه ای در استانداری تشکیل و در مورد آن تصمیم گیری و نتیجه جلسه در کارگروه ویژه کرونا اعلام شد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پاسخ به ایسنا در خصوص وضعیت پذیرش مسافران در هتل های استان نیز گفت: هنوز تعطیلی هتل ها مدنظر نبوده، اما توصیه شده که فعلا جابجایی انجام نشود. از مردم می خواهیم که علاوه بر رعایت اصول بهداشتی از ارتباطات و مسافرت های غیرضروری دوری کنند.
نجیمی اظهار کرد: دستورالعمل هایی برای مراکز بهداشتی درمانی مانند دندان پزشکی ها، کلینیک ها و مراکزی که خدمات درمانی ارایه می کنند، ارسال شده و تمام اقدامات حفاظتی در این مراکز رعایت می شود.
وی یکی دیگر از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در راستای مقابله با این بیماری را راه اندازی خط تماس فوری برای ارائه خدمات مشاوره و راهنمایی به افراد دارای علائم بیماری و مشکوک به کرونا در این استان اعلام کرد و گفت: خط تلفن تماس فوری به شماره ۳۱۱۳ از چند روز گذشته آماده ارایه خدمات مشاوره و پاسخگویی به افرادی است که علائم مشکوک بیماری کرونا دارند تا بدانند که آیا باید به مراکز درمانی مراجعه کنند یا نه.
نجیمی تصریح کرد: این شماره با ۳۰ خط همزمان آماده ارائه راهنمایی و مشاوره به شهروندان اصفهان است و با این روش بار مراجعه مردم به بیمارستانهای استان کاهش می یابد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از مردم خواست تا حد امکان در منزل بمانند و موارد خروج و ورود و تردد در شهر را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه تقریبا از ابتدای شیوع کرونا، ۵۰۰ مورد بستری به علت ابتلا به عفونت حاد تنفسی گزارش شده است، خاطرنشان کرد: از این بیماران تست گرفته می شود و در صورت ابتلا موارد درمانی آغاز می شود. به همان نسبت آمار مبتلایان به کرونا، طی این مدت تست مثبت آنفلوانزا داشتیم.
نجیمی گفت: تا کنون ۲۳۳ مورد از مبتلایان با حال خوب ترخیص شده اند که می توانیم امیدبخشی به جامعه داشته باشیم، چراکه افراد زیادی بهبودی پیدا می کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید براینکه رقم ابتلا به مشکلات تنفسی بسیار بالاست، خاطرنشان کرد: برای افرادی که علائم ساده بیماری دارند دستورالعمل استراحت در منزل و به حداقل رساندن تعاملات و رفت و آمدها توصیه می شود.
هرکس تب و سرفه داشت، بستری نمی شود
وی ادامه داد: ۸۵ درصد افراد علائم خفیف کرونا دارند که باید توصیه های بهداشتی را رعایت کرده و مانع پخش ویروس شوند.
نجیمی با تاکید براینکه هرکس تب و سرفه داشت، بستری نمی شود، از مردم خواست؛ از طریق تماس با سامانه ۳۱۱۳ راهنمایی و مشاوره دریافت کنند و اگر حالت شدید بیماری داشتند به درمانگاه ها و بیمارستان ها مرجع مراجعه کنند.
وی بیمارستان های خورشید و عیسی بن مریم در شهر اصفهان را بیمارستان مرجع بیماران مبتلا به کرونا معرفی کرد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پاسخ به ایسنا گفت: یک نفر از بیمارستان غرضی جزء کادر بیمارستان نیز تست کرونا مثبت داشته است.
وی با بیان اینکه در زمینه آموزش و آماده سازی کادر مشکل خاصی نداریم، اظهار کرد: اگر نیرویی کمک کند استقبال می کنیم.