اوین نامه کیهان 13 –بهمن - 98
سخنگوی شورای نگهبان
خبرداد
اوین نامه کیهان سربازجوشریعت از موضع حقه وبندبازی سیرکی گران فروشی کرده است . چون تلاش مذبوحانه کرده
برای به حاشیه بردن نقش ذبح کردن فله اس نامزدان رد صلاحیت شده از سوی شورای
نگهبان آلت دست تیتر سازی کند . زیرا خبر تبلیغاتی تأیید
صلاحیت 2000 نامزد دیگر رقابت 24 نامزد برای هر کرسی
برای شورای نگهبان آلت دست را بازتاب داده
است تابه زعم خودش پاسخ منتقدان رد صلاحیت شدگان را داده باشد.
قطار انتخابات یک ایستگاه دیگر پیش رفت. سخنگوی شورای نگهبان از تأیید
صلاحیت 2000 نفر دیگر از داوطلبان انتخابات مجلس خبرداد. با احتساب مرحله بررسی
صلاحیت در هیئت مرکزی نظارت، تعداد تأیید صلاحیت شدهها، حدود 7000 نفر است که با
این حساب، در انتخابات پیش روی مجلس، برای هر کرسی 24 نامزد رقابت میکنند.
سرویس سیاسی
-
فضای سیاسی اجتماعی کشور آرایش انتخاباتی به خود گرفته است. نشست خبری دیروز سخنگوی شورای نگهبان هم تنور انتخابات را داغتر کرد و کیفیتی کاملاً انتخاباتی داشت. عباسعلی کدخدایی پس از اعلام نظرات شورای نگهبان نسبت به مصوبات ارسالی از سوی مجلس، به سؤالات مهمی در همین راستا پاسخ گفت. او پس از قرار گرفتن پشتتریبون شورای نگهبان و گرامیداشت شهدای انقلاب اسلامی، از تأخیرش برای حضور در نشست عذرخواهی کرد و منشأ آن را وضعیت نظام انتخاباتی دانست. کدخدایی از روزهای پرکار و شلوغ شورای نگهبان گفت و توضیح داد که مشکل عظیم و اساسی ما در بحث انتخابات که بارها عرض کردیم، همین است که با این نظام انتخاباتی و قوانین حداقلی که داریم، این وضعیتها هم حادث میشود و اینطور نیست که راضی به این وضعیت باشیم.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه گزارشی را از روند بررسی صلاحیتها ارائه و از تأیید صلاحیت 2 هزار نفر دیگر خبر داد. با احتساب مرحله بررسی صلاحیت در هیئت مرکزی نظارت، تعداد تأیید صلاحیت شدهها، حدود 7000 نفر است که با این حساب، در انتخابات پیش روی مجلس، برای هر کرسی، 24 نامزد رقابت میکنند.
کدخدایی این روند را اینطور تشریح کرد؛ از امروز کسانی که صلاحیتشان تأیید نشده است، تا سه روز میتوانند شکایت کنند و ما در مهلتی 10 روزه بررسی و اعلام نظر خواهیم کرد. در حوزه رسیدگیها، از 16033 نفر، بعد از انصراف و رد هیئت اجرایی، نزدیک 4500 نفر اسامی را داشتیم که باید بررسی میکردیم و خوشبختانه مجموع افرادی که مورد تأیید قرار گرفتند، بالای 50 درصد هست، نزدیک 20 و چند درصد، رد را داریم، البته در این مرحله هم بررسی خواهند شد و افزایش پیدا خواهند کرد. از مرحله قبل که مرحله هیئت مرکزی بود، تا الان که در مرحله شورای نگهبان اول بودیم، نزدیک دو هزار نفر به تأییدهای شورای نگهبان اضافه شد. خواهش ما این است که دوستان و صاحبنظران سیاسی هم منتظر بمانند و در اظهارنظرها خیلی عجله نکنند. وی تصریح کرد: شورای نگهبان وظیفه قانونی خود را انجام میدهد، نسبت به بررسی صلاحیتها حساسیتهای لازم برای همه اعضا وجود دارد و آماری را هم که اعلام میکنیم تا پایان مهلت مقرر قانونی ما باز احتمال افزایش دارد.
افزایش تأیید شدهها
با تحقیقات محلی
سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان کرد: بحث تحقیقات محلی که گاهی اوقات مورد ایراد واقع میشود، اتفاقا در همین مرحله و مرحله قبل با تحقیقات محلی، خیلی از کسانی که اصطلاحا با عدم احراز صلاحیت شناختهشده بودند، به تأیید برگشتند و این نکته خوبی هست که پیشبینی شده است و امکان دقت بیشتر را برای شورای نگهبان ایجاد کرده است.
گرایشات سیاسی مسئولان نباید در اجرای وظیفه انتخاباتی دخالت کند
اما پرسش خبرنگار کیهان در این نشست از این قرار بود؛ «آقای دکتر! ظاهرا دولت و مجلس تمایلی به عملیاتی کردن قانون جامع انتخابات و شفافسازی روندها در این زمینه را ندارند. بخش عمدهای از هزینه این تعلل را شورای نگهبان پرداخت میکند و این را میتوانیم از حملات به شورای نگهبان ببینیم، از آمریکا تا اصلاحطلبان. از طرف دیگر، بیش از 80 درصد مجریان انتخابات به نفع دولت و طیف اصلاحات تغییر کرده است و آیتالله جنتی اعتراض و انتقاد خود را از این مسئله اعلام کرد. در همین حال، رئیسجمهور و رئیس دفتر وی هم علنا از یک طیف در انتخابات جانبداری میکنند و این با اصل بیطرفی مجریان انتخابات در تضاد است. موضع شورای نگهبان در اینباره چیست و در چنین شرایطی راهکار عملیاتی شدن قانون انتخابات را چه میدانید؟»
کدخدایی در پاسخ به سؤال کیهان، بیان داشت: قانون انتخابات که عرض کردم ما این گلایه را داشتیم که این قانون، قانون حداقلی است، نواقص زیادی دارد و باید اصلاح شود. انتظارمان هم این بود که در این مرحله، قانون اصلاح شود که بتوانیم برخی از مشکلات را پشتسر بگذاریم اما همانطور که اشاره کردید، طبیعتاً هم شورای نگهبان بهعنوان ناظران و هم مجریان بهعنوان مجری انتخابات باید بیطرف باشند. قانون نسبت به مجری و نسبت به ناظر یک حکم دارد که باید بیطرف باشند. ما چون نمیخواهیم وارد این مباحث و مناقشات شویم، خود شما در رسانهها دیدید و شنیدید که به هر حال در مقامات اجرایی هم گرایشاتی هست، از جهت ما مانعی نیست، مهم این است که گرایشات نباید در اجرای وظیفه دخالت کند اما اگر قرار باشد که از اتهامات به هیئت نظارت و شورای نگهبان وارد شود، فکر میکنم باید فکری به حال مقامات اجرایی انتخابات داشته باشیم تا برخی ناظران.
تکذیبگران
خودشان شفاف اعلام کنند
سؤال خبرنگار فارس هم تقریبا در همین حوزه بود و سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ گفت: واقعاً دأب [منش، رسم] اولیه ما این نیست که بخواهیم پیگیری قضایی داشته باشیم اما انتظار هم داریم که دوستان و مقامات هم که اظهارنظر میکنند، در چارچوب اخبار صحیح و اختیاراتشان باشد، گلایه داریم از دوستانی که اعلام میکنند که فلانی بهخاطر حمایت از دولت صلاحیتش تأیید نشد. من بلافاصله با آن نماینده تماس گرفتم و ایشان تکذیب کرد و خب دوستان اگر به این تکذیب میرسند و متوجه میشوند که این خبر کذب بوده، انتظار ما این است که خودشان بیایند اعلام کنند.
اظهارنظر برخی مقامات دولت جفای بزرگی
در حق شورای نگهبان بود
وی افزود: دولت برای ما محترم است. ما همه مجموعه را یک مجموعه واحد میدانیم و در کل جدایی بین خودمان، دولت، مجلس و قوه قضائیه نمیدانیم. اگر کاری را داریم انجام میدهیم،
بر اساس وظایف قانونی ما است اما قبول بفرمایید که اینگونه اظهارنظر برخی مقامات دولتی که این فرد به دلیل حمایت از دولت یا فلان مصوبه تأیید صلاحیت نشده است، جفای بزرگی در حق شورای نگهبان بود. خود آن فرد بهتر میتواند توضیح دهد، ما محذور هستیم. اگر مقامات دولت هم که ظاهرا این قبیل مقامات بیخبر بودند و اطلاعرسانی نشده است، من به یکی از آنها عرض کردم، تشریف بیاورند شورای نگهیان، ما مدارک و مستندات را در اختیارشان قرار میدهیم تا اظهارنظر خود را اصلاح کنند.
به شورای نگهبان افترا بزنند شکایت میکنیم
کدخدایی همچنین در پاسخ به این سؤال که با توجه به حملات به شورای نگهبان از سوی دولت و تشویش اذهان عمومی، آیا این شورا قصد شکایت به قوه قضائیه را ندارد؟ اظهار داشت: بین ما و دولت را بیشتر از این شکرآب نکنید. البته تلاش ما این است که با گفتوگو و ارائه توضیحات، مباحث را پیش ببریم و همه را در نظام جمهوری اسلامی ایران یک مجموعه واحد تشخیص میدهیم و به این اعتقاد داریم، انتظارمان هم این است که بقیه نهادها و مقامات هم، همین نگاه را داشته باشند. بنابراین ما خیلی اهل شکایت نیستیم اما از دوستان و مقامات گلایه داریم که در جریان جزییات کارهای ما هستند اما بهگونهای سخن میگویند کأنه اطلاعی ندارند. البته اگر جایی واقعاً اتهامیو افترایی به شورای نگهبان وارد شود، حق را به ما بدهید که بتوانیم حقمان را پیگیری کنیم و اگر لازم باشد، از طریق قوه قضائیه هم اقدام کرد.
تعبیرگر «داس» تأیید شد
وی بیان داشت: نسبت به افرادی که تأیید شدند و اسامیشان هم اعلام شده خودتان قضاوت بفرمایید، مواردی را که برخیها اعلام کردند، از همین دوستانی که در جناحهای مختلف سیاسی هستند، آن کسی که تعبیر داس به کار میبرد، در مرحله اول تأیید شده است.
عینک شورای نگهبان قانون است
خبرنگار روزنامه اعتماد در سؤالی، ادعایی با این مضمون داشت که شورای نگهبان چطور عملکرد فراجناحی دارد که رقابت انتخابات درونگروهی شده است؟ آیا این روند که برخی معتقدند ناشی از تفسیر شورای نگهبان از قانون است، موجب زیر سؤال رفتن جمهوریت نظام و اصل انتخابات نمیشود؟ سخنگوی شورای نگهبان پاسخ داد: پاسخ کوتاه این است که تفسیر شما این است و تفسیر شما را ما قبول نداریم چون شما با نگاه سیاسی برخورد و سؤال میکنید اما من عرض کردم که شورای نگهبان فقط قانون را معیار قرار میدهد. اینکه افراد به کدام جناح سیاسی وابسته هستند و بعد اظهارنظر کنیم، شورای نگهبان این عینک را ندارد. عینک شورای نگهبان قانون و شرایط مندرج در آن است.
صادقی آمد و گفت اشتباه کردم
اما رویه خود را ادامه داد
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی در اینباره که شکایت شورای نگهبان از محمود صادقی، نماینده مجلس به کجا رسید؟ گفت: از هیئت نظارت بر عملکرد نمایندگان گلایه داریم. نتیجه این هیئت این بود که این در چارچوب وظایف ایشان هست. جای تعجب داشت و متأسفانه ادعایی که ایشان بعدا آمد تکرار کرد، ما خواهشمان از ایشان و همه عزیزان دیگر این بود که اگر مدارک و مستنداتی دارید، در اختیار مراجع قانونی قرار دهید و پیگیری کنید اما چه لزومیدارد که اول بیایید فریاد بزنید بعد هم بیایید اینجا در شورای نگهبان و با حالت تأثر بگویید که اشتباه کردم. ایشان آمده در شورای نگهبان و عذرخواهی هم کرده است اما دیدیم که کار ادامه پیدا کرده است.
کدخدایی ادامه داد: گاهی اوقات از این مسائل مطرح میشود که کسی خود را بهعنوان مأمور قلابی نهادی جا زده است و کلاهبرداری کرده است. این مسائل نسبت به همه نهادها اتفاق میافتد؛ دولت، قوه قضائیه، مجلس و نهادهای دیگر. باید برخورد قانونی هم با این مسئله بشود. خود ما هم از این مسائل داریم؛ خوشبختانه دستگاههای انتظامی و امنیتی هم نسبت به این مسئله هوشیار هستند. شورای نگهبان بخش ویژهای در این جهت دارد. اگر کسی اطلاعاتی در این حوزه دارد، در اختیار آنها قرار دهد که برخورد شود.
وی افزود: خب از کسی که ادعای داشتن دانش حقوقی دارد و نماینده مجلس هست، انتظار بیشتری وجود دارد. البته ما شکایتهایمان را ادامه خواهیم داد و پیگیری خواهیم کرد تا به هر حال این وضعیت روشن شود. اطلاعیهای را منتشر کردیم و از همه مردم خواستیم مراقب افراد کلاهبردار و سودجو باشند. اگر کسی ادعایی کرد که من میتوانم در حوزه تأیید صلاحیت اقدام کنم، مردم سریعا او را به مراکز انتطامی یا امنیتی یا به شورای نگهبان اطلاع دهند که برخورد شود. امری است که ممکن است برای خیلی از نهادها اتفاق بیفتد اما ما نباید از این برای اهداف سیاسی استفاده کنیم.
فضای سیاسی اجتماعی کشور آرایش انتخاباتی به خود گرفته است. نشست خبری دیروز سخنگوی شورای نگهبان هم تنور انتخابات را داغتر کرد و کیفیتی کاملاً انتخاباتی داشت. عباسعلی کدخدایی پس از اعلام نظرات شورای نگهبان نسبت به مصوبات ارسالی از سوی مجلس، به سؤالات مهمی در همین راستا پاسخ گفت. او پس از قرار گرفتن پشتتریبون شورای نگهبان و گرامیداشت شهدای انقلاب اسلامی، از تأخیرش برای حضور در نشست عذرخواهی کرد و منشأ آن را وضعیت نظام انتخاباتی دانست. کدخدایی از روزهای پرکار و شلوغ شورای نگهبان گفت و توضیح داد که مشکل عظیم و اساسی ما در بحث انتخابات که بارها عرض کردیم، همین است که با این نظام انتخاباتی و قوانین حداقلی که داریم، این وضعیتها هم حادث میشود و اینطور نیست که راضی به این وضعیت باشیم.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه گزارشی را از روند بررسی صلاحیتها ارائه و از تأیید صلاحیت 2 هزار نفر دیگر خبر داد. با احتساب مرحله بررسی صلاحیت در هیئت مرکزی نظارت، تعداد تأیید صلاحیت شدهها، حدود 7000 نفر است که با این حساب، در انتخابات پیش روی مجلس، برای هر کرسی، 24 نامزد رقابت میکنند.
کدخدایی این روند را اینطور تشریح کرد؛ از امروز کسانی که صلاحیتشان تأیید نشده است، تا سه روز میتوانند شکایت کنند و ما در مهلتی 10 روزه بررسی و اعلام نظر خواهیم کرد. در حوزه رسیدگیها، از 16033 نفر، بعد از انصراف و رد هیئت اجرایی، نزدیک 4500 نفر اسامی را داشتیم که باید بررسی میکردیم و خوشبختانه مجموع افرادی که مورد تأیید قرار گرفتند، بالای 50 درصد هست، نزدیک 20 و چند درصد، رد را داریم، البته در این مرحله هم بررسی خواهند شد و افزایش پیدا خواهند کرد. از مرحله قبل که مرحله هیئت مرکزی بود، تا الان که در مرحله شورای نگهبان اول بودیم، نزدیک دو هزار نفر به تأییدهای شورای نگهبان اضافه شد. خواهش ما این است که دوستان و صاحبنظران سیاسی هم منتظر بمانند و در اظهارنظرها خیلی عجله نکنند. وی تصریح کرد: شورای نگهبان وظیفه قانونی خود را انجام میدهد، نسبت به بررسی صلاحیتها حساسیتهای لازم برای همه اعضا وجود دارد و آماری را هم که اعلام میکنیم تا پایان مهلت مقرر قانونی ما باز احتمال افزایش دارد.
افزایش تأیید شدهها
با تحقیقات محلی
سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان کرد: بحث تحقیقات محلی که گاهی اوقات مورد ایراد واقع میشود، اتفاقا در همین مرحله و مرحله قبل با تحقیقات محلی، خیلی از کسانی که اصطلاحا با عدم احراز صلاحیت شناختهشده بودند، به تأیید برگشتند و این نکته خوبی هست که پیشبینی شده است و امکان دقت بیشتر را برای شورای نگهبان ایجاد کرده است.
گرایشات سیاسی مسئولان نباید در اجرای وظیفه انتخاباتی دخالت کند
اما پرسش خبرنگار کیهان در این نشست از این قرار بود؛ «آقای دکتر! ظاهرا دولت و مجلس تمایلی به عملیاتی کردن قانون جامع انتخابات و شفافسازی روندها در این زمینه را ندارند. بخش عمدهای از هزینه این تعلل را شورای نگهبان پرداخت میکند و این را میتوانیم از حملات به شورای نگهبان ببینیم، از آمریکا تا اصلاحطلبان. از طرف دیگر، بیش از 80 درصد مجریان انتخابات به نفع دولت و طیف اصلاحات تغییر کرده است و آیتالله جنتی اعتراض و انتقاد خود را از این مسئله اعلام کرد. در همین حال، رئیسجمهور و رئیس دفتر وی هم علنا از یک طیف در انتخابات جانبداری میکنند و این با اصل بیطرفی مجریان انتخابات در تضاد است. موضع شورای نگهبان در اینباره چیست و در چنین شرایطی راهکار عملیاتی شدن قانون انتخابات را چه میدانید؟»
کدخدایی در پاسخ به سؤال کیهان، بیان داشت: قانون انتخابات که عرض کردم ما این گلایه را داشتیم که این قانون، قانون حداقلی است، نواقص زیادی دارد و باید اصلاح شود. انتظارمان هم این بود که در این مرحله، قانون اصلاح شود که بتوانیم برخی از مشکلات را پشتسر بگذاریم اما همانطور که اشاره کردید، طبیعتاً هم شورای نگهبان بهعنوان ناظران و هم مجریان بهعنوان مجری انتخابات باید بیطرف باشند. قانون نسبت به مجری و نسبت به ناظر یک حکم دارد که باید بیطرف باشند. ما چون نمیخواهیم وارد این مباحث و مناقشات شویم، خود شما در رسانهها دیدید و شنیدید که به هر حال در مقامات اجرایی هم گرایشاتی هست، از جهت ما مانعی نیست، مهم این است که گرایشات نباید در اجرای وظیفه دخالت کند اما اگر قرار باشد که از اتهامات به هیئت نظارت و شورای نگهبان وارد شود، فکر میکنم باید فکری به حال مقامات اجرایی انتخابات داشته باشیم تا برخی ناظران.
تکذیبگران
خودشان شفاف اعلام کنند
سؤال خبرنگار فارس هم تقریبا در همین حوزه بود و سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ گفت: واقعاً دأب [منش، رسم] اولیه ما این نیست که بخواهیم پیگیری قضایی داشته باشیم اما انتظار هم داریم که دوستان و مقامات هم که اظهارنظر میکنند، در چارچوب اخبار صحیح و اختیاراتشان باشد، گلایه داریم از دوستانی که اعلام میکنند که فلانی بهخاطر حمایت از دولت صلاحیتش تأیید نشد. من بلافاصله با آن نماینده تماس گرفتم و ایشان تکذیب کرد و خب دوستان اگر به این تکذیب میرسند و متوجه میشوند که این خبر کذب بوده، انتظار ما این است که خودشان بیایند اعلام کنند.
اظهارنظر برخی مقامات دولت جفای بزرگی
در حق شورای نگهبان بود
وی افزود: دولت برای ما محترم است. ما همه مجموعه را یک مجموعه واحد میدانیم و در کل جدایی بین خودمان، دولت، مجلس و قوه قضائیه نمیدانیم. اگر کاری را داریم انجام میدهیم،
بر اساس وظایف قانونی ما است اما قبول بفرمایید که اینگونه اظهارنظر برخی مقامات دولتی که این فرد به دلیل حمایت از دولت یا فلان مصوبه تأیید صلاحیت نشده است، جفای بزرگی در حق شورای نگهبان بود. خود آن فرد بهتر میتواند توضیح دهد، ما محذور هستیم. اگر مقامات دولت هم که ظاهرا این قبیل مقامات بیخبر بودند و اطلاعرسانی نشده است، من به یکی از آنها عرض کردم، تشریف بیاورند شورای نگهیان، ما مدارک و مستندات را در اختیارشان قرار میدهیم تا اظهارنظر خود را اصلاح کنند.
به شورای نگهبان افترا بزنند شکایت میکنیم
کدخدایی همچنین در پاسخ به این سؤال که با توجه به حملات به شورای نگهبان از سوی دولت و تشویش اذهان عمومی، آیا این شورا قصد شکایت به قوه قضائیه را ندارد؟ اظهار داشت: بین ما و دولت را بیشتر از این شکرآب نکنید. البته تلاش ما این است که با گفتوگو و ارائه توضیحات، مباحث را پیش ببریم و همه را در نظام جمهوری اسلامی ایران یک مجموعه واحد تشخیص میدهیم و به این اعتقاد داریم، انتظارمان هم این است که بقیه نهادها و مقامات هم، همین نگاه را داشته باشند. بنابراین ما خیلی اهل شکایت نیستیم اما از دوستان و مقامات گلایه داریم که در جریان جزییات کارهای ما هستند اما بهگونهای سخن میگویند کأنه اطلاعی ندارند. البته اگر جایی واقعاً اتهامیو افترایی به شورای نگهبان وارد شود، حق را به ما بدهید که بتوانیم حقمان را پیگیری کنیم و اگر لازم باشد، از طریق قوه قضائیه هم اقدام کرد.
تعبیرگر «داس» تأیید شد
وی بیان داشت: نسبت به افرادی که تأیید شدند و اسامیشان هم اعلام شده خودتان قضاوت بفرمایید، مواردی را که برخیها اعلام کردند، از همین دوستانی که در جناحهای مختلف سیاسی هستند، آن کسی که تعبیر داس به کار میبرد، در مرحله اول تأیید شده است.
عینک شورای نگهبان قانون است
خبرنگار روزنامه اعتماد در سؤالی، ادعایی با این مضمون داشت که شورای نگهبان چطور عملکرد فراجناحی دارد که رقابت انتخابات درونگروهی شده است؟ آیا این روند که برخی معتقدند ناشی از تفسیر شورای نگهبان از قانون است، موجب زیر سؤال رفتن جمهوریت نظام و اصل انتخابات نمیشود؟ سخنگوی شورای نگهبان پاسخ داد: پاسخ کوتاه این است که تفسیر شما این است و تفسیر شما را ما قبول نداریم چون شما با نگاه سیاسی برخورد و سؤال میکنید اما من عرض کردم که شورای نگهبان فقط قانون را معیار قرار میدهد. اینکه افراد به کدام جناح سیاسی وابسته هستند و بعد اظهارنظر کنیم، شورای نگهبان این عینک را ندارد. عینک شورای نگهبان قانون و شرایط مندرج در آن است.
صادقی آمد و گفت اشتباه کردم
اما رویه خود را ادامه داد
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی در اینباره که شکایت شورای نگهبان از محمود صادقی، نماینده مجلس به کجا رسید؟ گفت: از هیئت نظارت بر عملکرد نمایندگان گلایه داریم. نتیجه این هیئت این بود که این در چارچوب وظایف ایشان هست. جای تعجب داشت و متأسفانه ادعایی که ایشان بعدا آمد تکرار کرد، ما خواهشمان از ایشان و همه عزیزان دیگر این بود که اگر مدارک و مستنداتی دارید، در اختیار مراجع قانونی قرار دهید و پیگیری کنید اما چه لزومیدارد که اول بیایید فریاد بزنید بعد هم بیایید اینجا در شورای نگهبان و با حالت تأثر بگویید که اشتباه کردم. ایشان آمده در شورای نگهبان و عذرخواهی هم کرده است اما دیدیم که کار ادامه پیدا کرده است.
کدخدایی ادامه داد: گاهی اوقات از این مسائل مطرح میشود که کسی خود را بهعنوان مأمور قلابی نهادی جا زده است و کلاهبرداری کرده است. این مسائل نسبت به همه نهادها اتفاق میافتد؛ دولت، قوه قضائیه، مجلس و نهادهای دیگر. باید برخورد قانونی هم با این مسئله بشود. خود ما هم از این مسائل داریم؛ خوشبختانه دستگاههای انتظامی و امنیتی هم نسبت به این مسئله هوشیار هستند. شورای نگهبان بخش ویژهای در این جهت دارد. اگر کسی اطلاعاتی در این حوزه دارد، در اختیار آنها قرار دهد که برخورد شود.
وی افزود: خب از کسی که ادعای داشتن دانش حقوقی دارد و نماینده مجلس هست، انتظار بیشتری وجود دارد. البته ما شکایتهایمان را ادامه خواهیم داد و پیگیری خواهیم کرد تا به هر حال این وضعیت روشن شود. اطلاعیهای را منتشر کردیم و از همه مردم خواستیم مراقب افراد کلاهبردار و سودجو باشند. اگر کسی ادعایی کرد که من میتوانم در حوزه تأیید صلاحیت اقدام کنم، مردم سریعا او را به مراکز انتطامی یا امنیتی یا به شورای نگهبان اطلاع دهند که برخورد شود. امری است که ممکن است برای خیلی از نهادها اتفاق بیفتد اما ما نباید از این برای اهداف سیاسی استفاده کنیم.