فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران: سال گذشته ۴۵ خبرنگار حین انجام وظیفه کشته شدند۱۲-دی-۱۴۰۰
بزرگترین نهاد مدافع حقوق روزنامهنگاران روز جمعه دهم دیماه در گزارش سالانه خود اعلام کرد که طی یک سال گذشته، در مجموع ۴۵ خبرنگار و دستاندرکار رسانه در ۲۰ نقطه دنیا حین انجام وظیفه جان باختهاند.
اگرچه این رقم یکی از پایینترین آمار مرگومیر کارکنان رسانه در ۳۰ سال اخیر را نشان میدهد اما از این میان، ۳۳ تن در پی «حملات هدفمند» جان باختهاند.
بر اساس این گزارش، افغانستان با ثبت ۹ مورد قتل، ناامنترین منطقه دنیا برای فعالیت اهالی رسانه بوده است. پس از آن، مکزیک با ۸ مورد، هند با ۴ مورد و پاکستان با ۳ مورد قتل از دیگر کشورهای ناامن برای روزنامهنگاران و کارکنان رسانه هستند.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران تایید کرده است که کارکنان رسانهها اغلب به دلایلی از جمله «افشای فساد، جنایت و سوء استفاده از قدرت در جوامع، شهرها و کشورهای خود» کشته میشوند.
در بیانیه این سازمان آمده است که بهرغم کاهش آمار مرگومیر، تداوم خشونت فزاینده علیه روزنامهنگاران و فعالان رسانه در نقاط مختلف دنیا همچنان موجب نگرانی است.
مجموع گزارشهای سالانه این نهاد که مقر آن در بروکسل است، نشان میدهد که از سال ۱۹۹۱ تاکنون، دو هزار و ۷۲۱ روزنامهنگار و فعال رسانه کشته شدهاند.
در ایران نیز روزنامهنگاران کماکان تحت فشار فزاینده حکومت قرار دارند. فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران اردیبهشتماه امسال از افزایش پیگرد قضایی و فشار امنیتی بر روزنامهنگاران و خبرنگارانی که فساد در جمهوری اسلامی ایران را گزارش میدهند به ویژه در سطح محلی خبر داد.
این فدراسیون افزوده بود که فشارهای حکومت ایران بر فعالان رسانه در دوران همهگیری ویروس کرونا افزایش یافته است.
بر اساس برآورد سازمان گزارشگران بدون مرز، ایران با رتبه ۱۷۳ در میان ۱۸۰ کشور جهان، یکی از بدترین کشورها در زمینه آزادی مطبوعات است.