گزیده ها 10 آذر- 95

گزیده ها 10 آذر- 95
پسر جوان نیمـــــــه‌شب هرچه به انتظار نشست تا خواهرش به خانه برگردد، از او خبری نشد تا اینکه سرانجام دختر جوان سحرگاه به منزل آمد که بین آنها مشاجره‌ای درگرفت و برادر خشمگین خواهرش را با چاقو به قتل رساند.
به گزارش ایران، این جوان پس از قتل در حالی‌که گریه می‌کرد، با پلیس تماس گرفت و گفت‌: «من خواهرم را کشته‌ام.»مأموران با اطلاع از این جنایت که در یکی از خانه‌های شهر «فسا» اتفاق افتاد، به محل حادثه رفتند و با جسد خونین دختر در راهروی خانه روبه‌رو شدند.
تحقیقات پلیس نشان داد این خواهر و برادر در خانه پدری‌شان به صورت مجردی زندگی می‌کردند.عامل قتل در بازجویی‌ها گفت: من و خواهرم از مدت‌ها قبل با هم درگیر بودیم اما چند روز بود که با هم کاری نداشتیم و هر کس به فکر زندگی خودش بود. نیمه شب وقتی به خانه رفتم متوجه شدم او در خانه نیست تا اینکه نزدیک صبح به منزل آمد.
با عصبانیت در حال قدم زدن بودم که به من توهین کرد و گفت تو با من چه کار داری؟ از سوی دیگر چند وقتی بود که به رفتارهایش شک کرده بودم.همین باعث مشاجره لفظی ما شد و ناگهان خواهرم به سمتم حمله کرد. خیلی عصبانی شدم و او را به زمین کوبیدم که خواهرم فریادی کشید و بر زمین افتاد. پس از آن رفتم و خوابیدم.
حدود ساعت 3 بعد از ظهر از خواب بیدار شدم و دیدم خواهرم خونین روی زمین کنار راه پله افتاده است. دست و پایم شروع کرد به لرزیدن و وحشت‌زده به جسدش خیره شدم. اصلاً فکرش را نمی‌کردم که خواهرم را به قتل رسانده‌ام. نمی‌دانستم چه کنم، ساعاتی کنارش ماندم و بعد از آن به برادرم زنگ زدم و موضوع را برایش توضیح دادم که گفت با پلیس تماس بگیرم و من هم همین کار را کردم.
رئیس جمهوری روسیه طی دستوری چهار تن از مسؤولان ارشد روس را از سمت‌شان برکنار کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در این دستور اعلام کرد که برکناری این افراد در پاسخ به درخواست استعفای هر یک از آنها انجام شده است.
بر اساس این دستور چهار تن از مسؤولان ارشد در دفتر ریاست جمهوری، ستاد امنیت فدرال و وزارتخانه‌های دفاع و کشور روسیه برکنار شدند.
در همین حال دیمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی دفتر ریاست جمهوری روسیه گفت که برکناری این افراد بعد از پیروزی آنها در کسب عضویت آکادمی علوم روسیه بعد از انتخابات اکتبر گذشته انجام شد.
پوتین اخیرا در جریان نشست اعضای رهبران آکادمی علوم روسیه تهدید کرد کسانی که ممنوعیت نامزد شدن در انتخابات کارمندان برجسته عضو آکادمی علوم را  نادیده بگیرند، از کار برکنار خواهد کرد چرا که اگر این افراد از دانشمندان برجسته محسوب می‌شوند پس باید تنها به کار علمی بپردازند.
الکساندر سافینکف معاون وزیر کشور، کنستانتین کوتینکو رئیس اداره امور کرملین، واسیلی خریستوفوروف مدیر آرشیو سازمان امنیت فدرال و الکساندر فیسون رئیس اداره پزشکی وزارت دفاع روسیه برکنار شده‌اند.
الکساندر سافینکف از مسؤولان بانفوذ سازمان امنیت روسیه به شمار می‌رود و قبلا نیز مناصب بالایی در دادستانی کل و وزارت دادگستری داشت.
به دنبال مشاهده ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور، سازمان دامپزشکی کشور با صدور اطلاعیه ای از مردم خواست از مصرف طیور روستایی و پرندگان مهاجر بعنوان مهمترین عامل آلودگی جدا خودداری کنند.
متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
«
در پی دریافت گزارش تلفات غیرعادی در دو واحد پرورش طیور صنعتی در استان تهران همزمان با وقوع بیماری در برخی کشورهای اروپایی، هند و ... کارشناسان سازمان دامپزشکی کشور ضمن حضور در محل کانون های آلوده و اعمال ضوابط قرنطینه ای به منظور جلوگیری از گسترش آلودگی به سایر مناطق، نسبت به نمونه برداری های لازم اقدام نموده اند.
بر اساس نتایج آزمایشگاهی به دست آمده نوع بیماری، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و تحت تیپ آن H5N8 و مشابه ویروس در گردش در اروپا است.

در همین ارتباط عملیات معدوم سازی گله های آلوده، پاکسازی و ضدعفونی واحدها به شکل بهداشتی و در حداقل زمان ممکن صورت پذیرفته است.

لازم است مدیریت واحدهای پرورش طیور صنعتی با تشدید ضوابط امنیت زیستی اقدامات لازم را در خصوص جلوگیری از ورود آلودگی به مزرعه معمول دارند.

از آنجایی که پرندگان مهاجر به عنوان مهمترین عامل ورود آلودگی به کشورها مطرح بوده و می توانند طیور روستایی را نیز آلوده كنند، از کلیه مردم شریف تقاضا دارد ضمن گزارش هرگونه تلفات غیرعادی، از خرید طیور روستایی از بازارچه ها و قبل از اطمینان از سلامت آن جداٌ خودداری نمایند.

بدیهی است سازمان دامپزشکی کشور به صورت شبانه روزی نظارت کامل خود را بر روند تولید گوشت مرغ و تخم مرغ اعمال نموده و شهروندان می توانند با تهیه این اقلام از مراکز معتبر و تحت نظارت این سازمان از سلامت آن اطمینان خاطر داشته باشند. اطلاعات تکمیلی در اطلاعیه های بعدی به اطلاع عموم خواهد رسید
رضا شجیع در خبرآنلاین نوشت: حرکت سارا خادم‌الشریعه یک حرکت اخلاقی بود یا یک تبانی؟
رفتارهای رسانه ای ما در قبال ماجرای «سارا» به گونه ای است که گاهاً اصل ماجرا در پس تبلیغات شتابزده ما فراموش می شود و آنچه باقی می ماند به قول بودریار کپی یا «فراواقعیتی» است که دیگر از اصل واقعیت پیش گرفته است. انگار رسانه می تواند از روی سایه خودش بپرد و ما را اسیر تفسیرهایی کند که دیگر ربطی به واقعیت ندارند.
هرگز قصد ورود به نقد رفتارهای رسانه ای در قبال حرکت ارزشمند سارا خادم الشریعه را نداشتم، اما برخورد با این خبر که؛ رئیس کمیته ملی المپیک برای تقدیر از سارا دست به کار شده و از کمیته بین المللی المپیک خواسته او را به عنوان ورزشکار با اخلاق سال معرفی کنند، مرا بر آن داشت در قبال این موضوع واکنش نشان دهم و از آن به عنوان بهانه ای برای نقد ساختار معیوب الگوسازی اخلاقی در جامعه ایرانی استفاده کنم.
پوریای ولی نقطه آغاز این نقد کوتاه اجتماعی است: بازخوانی مجدد روایت پوریای ولی که از او به عنوان اسطوره اخلاقی ایرانیان یاد می شود، سئوالات جدیدی را در ذهن ما ایجاد می کند که نشان می دهد؛ روایت های ما برای الگوسازی در حوزه اخلاق، از بنیان های مبهم و غیر اخلاقی ریشه می گیرند. به عنوان مثال در تمامی روایت هایی که در مورد پوریای ولی نقل می شود، او رقابت را به کشتی گیر هندی واگذار می کند. اما نکته اینجاست، که چه کسی نقل کرده که پوریا عمداً کشتی را واگذار کرده است؟ اگر خود پوریا به طرفدارانش گفته است که کشتی را عمداً واگذار کرده که کاری غیر اخلاقی مرتکب شده است، اگر مادر یا خود کشتی گیر هندی چنین چیزی را نقل کرده اند که بر اساس ادبیات امروزی مصداق تبانی است و اگر طرفداران پوریا چنین چیزی را برای او ساخته اند، پس آن ها هم مرتکب اقدامی غیر اخلاقی شده اند.

اما نکته مهم اینجاست که کشتی گیر هندی، علی رغم پیروزی بر کشتی گیر نامدار ایرانی یعنی پوریای ولی، همواره سرشکسته بوده است. همه ما باور کرده ایم که واقعاً کشتی گیر هندی از پوریا ضعیف تر است و ارزش پیروزی او چیزی در حد صفر بوده است. در اینجا قضاوت من در مورد اخلاقی بودن یا نبودن شخصیت پوریای ولی نیست، بحث من تأکید بر این نکته است که گاهاً در تشریح فعل اخلاقی مد نظر ذهنمان، به ناچار سراغ روش های غیراخلاقی می رویم و هنگامی که مورد سئوال قرار می گیریم، در پاسخ به آن ها ناتوان هستیم.

حال در مورد موضوع «سارا» اجازه دهید از زوایه ای دیگر به آن نگاه کنیم: سارا از حق احتمالی پیروزی خود می گذرد، زیرا سارا می داند پیروزی بر حریفی که بیمار است ارزش چندانی ندارد، این تفکر و اقدام سارا ارزشمند است، اما سارا برای تحقق این تفکر خود، باید به یک «تبانی» یا مچ فیکسینگ دست بزند، یعنی او و حریفش تصمیم می گیرند بازی را در سریعترین زمان ممکن مساوی تمام کنند. این تصمیم قطعاً دو طرفه بوده است؛ زیرا تصمیم یک طرفه تساوی در یازده حرکت کاملاً غیر منطقی است.

بازی با تساوی تمام می شود و حریف به بیمارستان باز می گردد. گرچه این حرکت سارا می تواند از منظر اخلاق ارزشمند تلقی شود، اما نحوه تحقق آن مستلزم «تبانی» است. امری که قطعاً از سوی نهادهای بین المللی و به ویژه فدراسیون بین المللی شطرنج پذیرفته شده نیست. آن ها با اطلاع کامل از وضعیت ورزشکار اوکراینی مسابقه را برگزار کردند و این اقدام آن ها در راستای اجرای بی قید و شرط قانون بوده است. قانونی که عمل به آن، از منظر نهادهای بین المللی، فعلی کاملاً اخلاقی و ارزشمند تلقی می شود.

کاش دوستان کمیته ملی المپیک قبل از همراهی با موج شبکه های اجتماعی و نامه نگاری با نهادهای بین المللی، کمی بیشتر پیرامون این موضوع و جنبه های مختلف آن تأمل کنند. ضمن اینکه از نظر من سارا خادم الشریعه، به عنوان یک قهرمان و سفیر محیط زیست، شایسته احترام و توجهی بی پایان است.