گزیده ها قسمت سوم

گزیده ها  قسمت  سوم  10 آذر- 95
معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی پایتخت از دستگیری نوجوان معتاد به حشیش که اقدام به قتل و سوزاندن جسد مادرش کرده بود، خبر داد.به گزارش ایسنا، در تاریخ ۲۱ آبان ماه امسال یکی از اتباع افغانی مقیم ایران با مراجعه به کلانتری ۱۵۱ یافت آباد به مأموران اعلام کرد که همسرش در تاریخ ۲۰ آبان ماه از منزل خارج شده و دیگر بازنگشته است.در ادامه با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع فقدان افراد و به دستور بازپرس شعبه هفتم دادسرای ناحیه ۲۷ تهران، پرونده برای رسیدگی در اختیار اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت و شاکی پرونده پس از حضور در اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ، در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: روز بیستم آبان ماه زمانیکه به خانه آمدم، همسرم در خانه حضور نداشت از پسرم بنام فرهاد پرسیدم که مادرش کجاست که گفت بهمراه مادرش و برای انجام تسویه حساب به محل کار فرهاد رفته و پس از تسویه حساب و در مسیر بازگشت به خانه، همسرم برای انجام خرید از وی جدا شده و پس از آن دیگر از او هیچ خبری ندارد.
با توجه به اظهارات شاکی پرونده، کارآگاهان اداره یازدهم پلیس آگاهی به محل کار فرهاد در یک کارگاه چرخکاری در همان منطقه یافت آباد رفته و در تحقیقات از صاحبکار فرهاد اطلاع پیدا کردند که فرهاد در شهریور ماه نسبت به انجام تسویه حساب با صاحبکارش اقدام کرده است.
صاحبکار سابق فرهاد در ادامه اظهاراتش به کارآگاهان گفت: فرهاد در تماس تلفنی از من خواهش کرد در صورتیکه پدرش به سراغم آمد، به دروغ بگویم که فرهاد به همراه مادرش به مغازه من آمده و حتی خواست که به پدرش بگویم که او به همراه مادرش و پس از گرفتن مبلغ ۸۰۰ هزار تومان بابت تسویه حساب، مغازه را ترک کرده است.
با تحقیقات به‌عمل آمده از صاحبکار فرهاد و محرز شدن کذب بودن اظهارات و گفته های فرهاد به پدرش، تحقیقات از وی در دستور کار کارآگاهان اداره یازدهم قرار گرفت و کارآگاهان به محل سکونت شاکی پرونده مراجعه و از طریق پدر فرهاد اطلاع پیدا کردند که پس از مراجعه وی به کلانتری برای طرح شکایت، فرهاد از منزل خارج شده و دیگر بازنگشته است.
کارآگاهان اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ در تحقیقات میدانی از محل سکونت فقدانی اطلاع پیدا کردند که تعدادی از اهالی محل، فرهاد را به‌همراه یکی از دوستانش در حال انتقال یک عدد چمدان مشاهده کرده و حتی یکی از همسایگان به علت سنگینی بیش از اندازه چمدان به کمک آنها رفته و چمدان را برای آنها در داخل یک چرخ دستی قرار داده است که در ادامه و با شناسایی یکی از همسایگان، وی در اظهاراتش ضمن تأیید اظهارات سایر همسایگان مبنی بر کمکش به فرهاد و دوستش برای جابجا کردن چمدان به داخل یک چرخ دستی، به کارآگاهان گفت: زمانیکه از فرهاد علت سنگینی چمدان را پرسیدم، او در پاسخ گفت که داخل چمدان مقادیری لوازم خانگی است که قصد دارد آنها را به منزل خواهرش در همان نزدیکی ببرد.
با شناسایی دقیق دوست فرهاد به نام ابراهیم. ش ۱۵ ساله، کارآگاهان در ساعت ۱۱ هفتم آذرماه اقدام به دستگیری وی کردند. ابراهیم در اظهارات اولیه منکر اظهارات همسایه خانواده فرهاد شد اما در ادامه مجبور به بیان حقیقت شد و در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: من و فرهاد با یکدیگر حشیش مصرف می کنیم و در تاریخ بیستم آبان فرهاد با من تماس گرفت و از من خواست تا به خانه شان بروم؛ زمانیکه وارد خانه شدم، فرهاد مرا به بالای سر جنازه مادرش برد و آنجا بود که متوجه شدم فرهاد، مادرش را با چاقو کشته است، به درخواست فرهاد ابتدا آثار خون را از روی زمین پاک کرده و جنازه مادرش را داخل یک چمدان قرار دادیم تا آن‌را به محوطه سبزیکاری در همان نزدیکی محل زندگی فرهاد ببریم. در بیرون از منزل، یکی از همسایگان نیز در قرار دادن چمدان بر روی چرخ دستی به کمک ما آمد و پس از آن جنازه را به باغچه سبزیکاری منتقل کردیم؛ در آنجا بود که فرهاد با تهیه مقداری بنزین، اقدام به آتش زدن جسد مادرش کرد و پس از آن هر دو نفر از محل خارج شدیم.
با اعتراف ابراهیم مبنی بر ارتکاب جنایت توسط فرزند فقدانی، دستگیری فرهاد در دستور کار کارآگاهان قرار گرفت و با انجام اقدامات پلیسی، سرانجام مخفیگاه فرهاد در یک سفره خانه سنتی شناسایی و کارآگاهان با اخذ نیابت قضایی به این سفره خانه در منطقه شهریار اعزام و عامل اصلی جنایت را عصر همان روز دستگیر و به اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل کردند.
فرهاد پس از انتقال به اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ، صراحتا به ارتکاب جنایت و در ادامه سوزاندن جسد مادرش اعتراف کرد. وی در اعترافاتش و در خصوص انگیزه این جنایت به کارآگاهان گفت : مدتی بود که مادرم به رفت و آمدها و همچنین نحوه خرج کردن پول هایم گیر داده بود و همین موضوع باعث شد تا در روز جنایت و در حالیکه از دستش عصبانی و خسته شده بودم، در یک لحظه با چاقوی آشپزخانه حمله ور شده و ضربه ای را به پهلویش وارد کنم. در حالیکه مادرم بر روی زمین افتاده بود، به بیرون از خانه آمده و شروع به کشیدن سیگار کردم؛ پس از تمام شدن سیگار و مراجعه به داخل خانه، متوجه شدم که مادرم فوت کرده که بلافاصله با ابراهیم تماس گرفته و بدون آنکه چیزی به او بگویم، از او خواستم تا به منزلمان بیاید.
براساس اعلام مرکز اطلاع رسانی پلیس آگاهی پایتخت، سرهنگ کارآگاه حمید مکرم، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ، با اعلام این خبر گفت: با اعترافات صریح هر دو متهم، آنان امروز به شعبه هفتم بازپرسی دادسرای ناحیه ۲۷ تهران صادر و برای هر دو متهم قرار قانونی صادر و متهم اصلی پرونده با قرار بازداشت موقت و برای انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
نایب رئیس اول مجلس گفت: مشکل اساسی جامعه ما عدم پایبندی به قانون در بین همه اقشار است و برای رفع این مساله باید قانون و عدالت را اجرا کرد
 
به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان عصر سه شنبه در نشستی از سوی حزب اعتماد ملی خراسان رضوی در مشهد افزود: هدف از ارسال رسولان و پیامبران هم اجرای عدالت و انصاف در جامعه بوده و انتظار ما برای ظهور امام زمان(عج) هم انتظار برآورده شدن عدالت است زیرا عدالت گمشده همه پیامبران الهی است.
 
وی به سفارشات حضرت امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه مبنی بر رعایت انصاف و نیز سخنان امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی رهبری در باب ضرورت رعایت قانون اشاره و بیان کرد: اگر انتقاد و اعتراض را برنتابیم آیا مملکت درست می شود. اگر کسی که رئیس یک قوه است، تخلف قانونی کند و بعد ما از کنارش بگذریم آن وقت در این جامعه چه اتفاقی باید بیافتد؟
 
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یک بار در صدا و سیما گفتم بدی دولت نهم و دهم این است که به قانون عمل نمی کند و مجری از من خواست که خوبی آن دولت را هم بگویم که گفتم اگر کسی به قانون عمل نکند کار خوب هم بکند خلاف کرده چون بی نظمی و هرج و مرج ایجاد می کند.
 
وی گفت: دولت پیشین آشکارا خلاف قانون عمل و راحت هم حکومت می کرد و همه گرفتاری هایی که با آن مواجهیم مشکلات عدم اجرای قانونی بوده که از کنارش راحت گذشته ایم.
 
پزشکیان افزود: رئیس قوه مقننه در یک دوره ای می گفت دولت بر اساس گزارش دیوان محاسبات 50 تا 60 درصد انحراف قانونی دارد و رئیس دولت وقت هم می گفت ما سر سوزنی انحراف قانونی نداریم، یکی از این دو حرف درست نیست و هر کدام از این دو رئیس اگر راست نگویند دیگر نباید آنجا بنشینند.
 
وی ادامه داد: با خلاف قانون برخورد نشد و آنچه نباید بشود شد، در حالی که آنچه نباید اتفاق افتد این است که قانون را نپذیریم و بر اساس گفته های امام خمینی(ره) و رهبری فرزانه انقلاب باید پایبند به قانون بود.
 
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس دولت وقت خیلی راحت آمد گفت که قانون برنامه توسعه را قبول ندارد و هیچکس هم نگفت که چطور قانون برنامه ای را که مجلس تصویب و شورای نگهبان تایید و رهبری بر اجرای آن تاکید کرده است، قبول نداری.
 
وی افزود: هیچ چیز بالاتر از مصلحت قانون نیست اما حتی خود مجلس هم بارها قانونی وضع کرده و به آن پایبند نبوده است و از این گناه بالاتر گناهی وجود ندارد.
 
پزشکیان ادامه داد: در همین مشهد چند روز پیش آقای علی مطهری نایب رئیس مجلس می خواسته صحبت بکند اما جلویش را گرفته اند در حالی که 1300 سال پیش امام رضا(ع) که اینجا مدفون است با هر مسیحی و یا حتی ضدخدا و معاندی به راحتی جلسه می گذاشت و بحث و گفت و گو می کرد و آنها تیز بی باکانه و بی ترس حرفشان را می زدند و پاسخشان را می گرفتند و بعد کار خود را می کردند چون حضرت رضا(ع) اهل بحث و گفت و گو و جدال احسن بود.
 
وی گفت: در شهر امام رضا(ع) نایب رئیس مجلس را در به در، از این خانه به آن خانه هل می دهند که نگذارند حرف بزند. حتی اگر حرف بی ربط می زند تو که منطق داری برو جوابش را بده از چه می ترسی؟ اگر ریگی به کفشت نیست از چه می ترسی؟ این شهر، شهر امام رضا(ع) و شهر آزادی است؛ شهری است که امامش نشان داده چگونه باید با مخالف برخورد کرد.
 
این نماینده مجلس افزود: هیچ باور و اعتقادی با زور و این گونه کارها نمی تواند رونق گیرد.این توهین به امام رضا(ع) نیست که در شهری که باید رفتار و فرهنگ آن امام همام در جامعه اش شکل بگیرد کاری کنیم که آقای مطهری نتواند حرف بزند به رغم اینکه از لحاظ قانونی حق داشته و بعد به راحتی یکی تصمیم می گیرد و نمی گذارد که حرف بزند و حتی نمی گذارد که غذا بخورد. آیا این رفتار اسلامی و دینی است و با این رفتار می شود مردم را جذب کرد؟
 
وی ادامه داد: برتری باور و اعتقاد دینی با منطق است نه با زور. امام رضا(ع) منطق و دلیل داشت و با هر کسی که می آمد بحث و گفت و گو می کرد و حاکم دلیل و برهان می شد نه زور. کسانی که منطق را به کنار می گذارند و خلاف قانون عمل می کنند بازنده اند.
 
پزشکیان گفت: این به نفع نظام ما نیست نه تنها آقای مطهری بلکه باید جوی وجود داشته باشد که مثل دوران امام رضا(ع) مسیحی و یهودی و بی خدا هم بتوانند حرفشان را بزنند و جوابشان را بگیرند. از چه می ترسید؟ مگر این که منطق نداشته باشید.
 
وی افزود: پیرامون موضوع صادقی نماینده مجلس هم خیلی راحت می شد در چارچوب قانون مساله را فیصله داد. اگر هر چه قانون می گوید سر خم کنیم و قوه قضائیه هم مجری قانون است و باید قانون را قضاوت و اجرا کند.
 
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس چارچوبهای قانونی هیات رئیسه مجلس مسئول رسیدگی به رفتار نمایندگان است و قوه قضائیه باید به ما اعلام کند و هیات و کمیسیونی که در مجلس برای این کار وجود دارد اعلام کند که رفتار نماینده در چارچوب و محدوده وظایف نمایندگی بوده یا نبوده است سپس قوه قضائیه محترمانه به وظیفه خود عمل کند.
 
وی گفت: لزومی ندارد برای چنین کارهایی شبانه به در خانه نماینده مجلس مامور بفرستند و بهانه به دست ضدانقلاب بدهند که اختلاف در مملکت راه بیاندازند.
بعضی از عادات غلط ما در هنگام رانندگی دشمن خودرو به حساب می آید.
به گزارش جام جم آنلاین، خریدن خودرو یک سرمایه گذاری بزرگ است و بیشتر ما می خواهیم از خودروی خود خوب مراقبت کنیم و تا جایی که امکان دارد از آن استفاده کنیم. اما بعضی از عادات غلط ما دشمن خودروهایمان هستند.شما کدام یک از این کارها را انجام می دهید؟

استفاده نکردن از ترمز دستی
حتی اگر بر روی سطح کاملاً صاف پارک کرده اید هیچ دلیل وجود ندارد که از ترمز دستی استفاده نکنید. استفاده نکردن از ترمز دستی و به جای آن قرار دادن خودرو در دنده برای جلوگیری از حرکت کردن خودرو کار بسیار اشتباهی است چون با این کار، کل وزن وسیله ی نقلیه ی شما فقط روی یک قطعه ی کوچک یعنی میله ی گردان محور چرخ قرار میگرد.
اندازه ی این وسیله فقط به اندازه ی یک انگشت است و با گذشت زمان و استفاده نکردن از ترمز دستی این قطعه به مرور زمان بر اثر تحمل وزن خودرو می شکند. استفاده از ترمز دستی زمانی که خودروی خود را پارک می کنید باعث می شود سیستم انتقال قدرت خودروی شما مدت زمان بیشتری سالم بماند.
استفاده از خودرو زمانی که چراغ بنزین روشن است
برای همه ی ما اتفاق افتاده است که مسیر طولانی را در حالی که چراغ بنزین خودرویمان روشن بوده است طی کرده ایم. آیا می دانید که این کار به سیستم سوخت رسانی خودروی شما آسیب می رساند؟ در بیشتر خودروها پمپ بنزین باک خودرو در بنزین داخل مخزن بنزین شناور است، استفاده از خودرو زمانی که بنزین داخل مخزن آن از یک چهارم کمتر است، در مدت زمان طولانی باعث ایجاد مشکل در سیستم سوخت رسانی خودروی شما می شود. پر کردن زودتر باک خودرو شاید کمی سخت و زمان بر باشد ولی بهتر است از اینکه به خودروی شما آسیب برسد.
تغیر ناگهانی از دنده ی عقب به دنده ی یک
تصور کنید شما در حال دنده عقب رفتن هستید، ناگهان دنده را عوض می کنید و به سمت جلو حرکت می کنید. صدایی را می شنوید. این صدا آشنا نیست؟ شاید این صدا در همان موقع خیلی بد به نظر نرسد ولی با گذشت زمان و تکرار این حرکت drivetrain (دستگاهی که نیروی چرخشی موتور رو به چرخ ها انتقال می دهد) خودروی شما آسیب می بیند. به جای صدمه رساندن به خودرو قبل از تعویض دنده از دنده ی عقب به دنده ی یک صبر کنید خودرو کاملا متوقف شود و سپس تعویض دنده را انجام دهید این کار فقط چند ثانیه زمان میبرد ولی باعث حفظ موتور، جعبه دنده و اکسل خودرو از آسیب های احتمالی می شود.
بالا بردن دور موتور قبل از گرم شدن موتور
در زمان روشن شدن خودرو بهتر است قبل از حرکت اجازه دهید موتور خودرو برای یک یا دو دقیقه گرم شود. این کار باعث می شود روغن در تمام بخش های موتور به آرامی و به طور کامل پخش شود و روغن به تمام بخش های موتور برسد همچنین روغن و موتور به اندازه ی کافی گرم شوند. فشار دادن گاز و بالا بردن دور موتور به این فرآیند کمکی نمی کند. انجام ندادن این کار از آسیب رسیدن به خودروی شما جلوگیری می کند.
بالا بردن دور موتور درست بعد از استارت زدن باعث می شود که به طور ناگهانی دمای بعضی از بخش های موتور بالا برود و این افزایش دما باعث فشار آمدن به قطعاتی از موتور می شود که به صورت محکم به هم چفت شده اند. برای یک عملکرد مطمئن بهتر است حداقل یک دقیقه بعد از استارت زدن، خودرو را به حرکت در آورید.
فشار دادن پدال گاز تا انتها زمانی که احتیاجی به این کار نیست
هر علاقه مند به خودرو وسوسه می شود در زمان شروع به حرکت خودرو یک انفجار ناگهانی در داخل سیلندر ها به وجود آورد و با یک تیک آف شروع به حرکت کند. ولی مشکل این است که بعد از این کار شما برای کاهش دادن سرعت احتیاج به فشار دادن ناگهانی بر روی پدال ترمز هستید. برای به دست آوردن این شتاب حجم زیادی از بنزین مصرف می شود و فشار زیادی را به بخش انتقال قدرت موتور به چرخ ها وارد می شود. از این مدل رانندگی کردن پرهیز کنید در غیر این صورت به زودی زود باید به تعمیرگاه مراجعه کنید.
استفاده از دنده به عنوان تیکه گاه دست
رانندگی با خودروهای دنده ای احساس بسیار خوبی دارد. معمولا زمانی که در حال تعویض دنده ها هستید یک دستتان روی فرمان است و دیگری روی دنده. استفاده از دنده به عنوان تکیه گاه دست باعث ایجاد فشار بر روی بوش و هماهنگ کننده ی جعبه دنده می شود و این حرکت باعث ایجاد فرسایش زودتر در این قطعات می شود.بهتر است هر دو دست خود را روی فرمان قرار دهید در این صورت به سیستم انتقال قدرت خودروی خود بسیار کمک کرده اید و همچنین در هنگام بروز حادثه قدرت مانور بیشتری دارید و راحت تر می توانید خودرو را کنترل کنید.
فشار دادن پدال کلاچ در حالت توقف خودرو
بیشتر کسانی که خودروی دنده ای دارند این کار را انجام می دهند. این رانندگان زمانی که خودرویشان متوقف است همچنان پدال کلاچ را فشار می دهند. مانند زمانی که در ترافیک هستید یا زمانی که منتظر سبز شدن چراغ قرمز هستید.نگه داشتن کلاچ در زمان توقف باعث خراشیدن کلاچ می شود و هچنین باعث آسیب به بلبرینگ کلاچ، صفحه ی کلاچ و دوشاخ کلاچ می شود. به جای فشار دادن کلاچ در زمانی که خودرو در دنده قرار دارد و متوقف است دنده را خلاص کنید و پای خود را از روی کلاچ بردارید و دوباره زمانی که خواستید حرکت کنید خودرو را در دنده قرار دهید و حرکت کنید.
حمل کردن مقدار زیادی بار با خودرو
بیشتر فشار وزن خودرو بر روی سیستم انتقال قدرت، سیستم تعلیق و ترمز ها است. حمل کردن وسایل سنگین با خودرو یا حتی وسایل غیر ضروری که در خودرو قرار دارند باعث ایجاد فشار به این قسمت ها و همچنین مصرف زیاد سوخت می شود. برای جلوگیری از این آسیب ها و کاهش مصرف سوخت سعی کنید تا می توانید خودروی خود را سبک کنید.

 
ما نمی گوییم که مثلا از سیستم ایرکاندیشن یا سیستم صوتی استفاده نکنید که وزن خودروی شما کاهش یابد! اما تمام وسایل غیر ضروری که در خودرو هست را از آن خارج کنید. شاید حتی وسایل اضافی که وزن زیادی هم ندارند در طی مسافت طولانی باعث افزایش مصرف سوخت خودروی شما شوند، با گذشت زمان شما متوجه این قضیه می شوید. مطمئن شوید فقط وسایل مورد نیاز را حمل میکنید و بقیه وسایل را در جای دیگری به جز خودرویتان قرار دهید.
نگه داشتن ترمز در سرازیری ها
بعضی مواقع زمانی که شما در حال رانندگی در یک سرازیری هستید برای جلوگیری از افزایش سرعت پدال ترمز را دائماً نگه می دارید. این کار باعث می شود دمای بین لنت و دیسک ترمز بالا برود که باعث تاب برداشت دیسک و از بین رفتن لنت ترمز می شود. در این حالت سعی کنید در دنده های سنگین حرکت کنید تا مانع افزایش سرعت خودروی شما شود. همچنین در این صورت اگر احتیاج باشد پدال ترمز را به صورت ناگهانی فشار دهید سیستم ترمز بهتر عمل خواهد کرد.
توجه نکردن به علائم هشدار دهنده
زمانی که قطعه ای در خودروی شما بد کار می کند این شانس وجود دارد که علائمی در خودرو، شما را از وجود این مشکل آگاه کند.لرزش عجیب در خودرو، ضربه ی گاه به گاه ، صداهای عجیب، جیر جیر های متناوب و یا دیگر علائم غیر معمول باید بازرسی شوند و نباید نادیده گرفته شوند. شاید در ابتدا شما فکر کنید مشکل خاصی نیست ولی با نادیده گرفتن شما ممکن از یک مشکل کوچک در خودرو به یک ایراد بزرگ تبدیل شود و شما را در کنار جاده متوقف کند.