دوگزیده گزارش اشک تمساح ریزی سربازجو شریعت نداری

دوگزیده گزارش  اشک تمساح ریزی سربازجو شریعت نداری دروصف حسن شایانفر همکارش که مرد 1آذر -95
مرحوم شايان فر با رصد مستمر مانع جان گيري عناصر ناسالم و معاند در عرصه فرهنگ شد
شخصيت هاي فرهنگي و سياسي به دنبال درگذشت گنجينه اسرار انقلاب مطرح كردند
به دنبال درگذشت حاج حسن شايان فر مدير موسسه پژوهش هاي کيهان مسئولين، شخصيت هاي فرهنگي و سياسي و طيف وسيعي از وابستگان به جريان انقلابي اين ضايعه را تسليت گفتند.
    
سردار نقدي رئيس سازمان بسيج مستضعفين در پيامي تاکيد کرد: درگذشت جانسوز سردار جنگ نرم، دوست و برادر عزيزم حاج «حسن شايان فر» را به همه بسيجيان بويژه برادر بزرگوار «حاج حسين شريعتمداري» و خانواده محترم آن عزيز سفر کرده تسليت عرض مي کنم. 
    
در ادامه اين پيام آمده است: اين انقلابي بي ادعا مخلصانه و در گمنامي براي کشف حقايق تاريخ انقلاب، فرهنگ کشور و شناساندن آن به مردم، شب و روز نداشت و زندگي نوراني خود را وقف روشنگري و بيداري ملت نمود و دغدغه اول و آخر او پيشرفت انقلاب اسلامي و دور ماندن دست نامحرمان از اين وديعه الهي بود که سرانجام در ايام بزرگداشت اسطوره روشنگر تاريخ حضرت زينب کبري(س) به ديدار حق نائل شد.
        
عمر مرحوم شايان فر در مبارزه با دشمنان اسلام و انقلاب سپري شد 
    
سردار سيد مسعود جزايري معاون ستاد کل نيروهاي مسلح نيز ضمن تسليت درگذشت مرحوم حسن شايان فر مدير دفتر پژوهش هاي روزنامه کيهان، اظهار داشت: عمر پربرکت حاج حسن شايان فر در مبارزه با دشمنان اسلام و انقلاب، در دو جبهه سخت و نرم سپري شد. قبل از انقلاب و در سنين نوجواني به مبارزه با رژيم ستمگر طاغوت رفت و پس از انقلاب در سپاه پاسداران و در موسسه وزين کيهان و هر کجا که به او نياز بود مبارزه اي خستگي ناپذير و مستمر را با مخالفان و دشمنان هويت اسلامي-انقلابي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران در پيش گرفت.
    
معاون ستاد کل نيروهاي مسلح ضايعه فقدان اين فرهيخته فرهنگي کشور را به خانواده آن مرحوم و جامعه بزرگ فرهنگي کشور تسليت گفت. 
        
سخنگوي وزارت خارجه درگذشت مرحوم شايان فر را تسليت گفت 
    
بهرام قاسمي سخنگو و رئيس مرکز ديپلماسي عمومي و رسانه اي وزارت امور خارجه در پيامي درگذشت زنده ياد حسن شايان فر از روزنامه نگاران پيشکسوت کشور را به جامعه فرهنگي و مطبوعاتي، بويژه اهالي قلم و رسانه تسليت گفت.
    
به گزارش تسنيم، در اين پيام آمده است: ضايعه فقدان شادروان حسن شايان فر را به خانواده و بازماندگان آن مرحوم، همکاران و دوستان ايشان در موسسه کيهان و تمامي اهالي قلم و رسانه تسليت عرض نموده، براي وي از خداوند رحمان و رحيم طلب آمرزش و رحمت واسعه و براي خانواده و بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم.
        
مرحوم شايان فر از علمداران جبهه فرهنگي بود
    
انجمن روزنامه نگاران مسلمان نيز در پيامي با تسليت درگذشت مرحوم حسن شايان فر تاکيد کرد: آن مرحوم از چهره هاي برجسته فرهنگي و در عين حال گمنام کشور بود که به دليل افشاي ماهيت افراد و جريان هاي پشت پرده معاند با انقلاب اسلامي، همواره آماج تهمت ها و ناسزاهاي آنان قرار داشت، اما هيچگاه از اصول و اعتقادات خود دست برنداشت و تا آخرين دقايق عمر با برکت خود از علمداران جبهه فرهنگي بود.
    
در اين پيام همچنين تصريح شده است: بي گمان، ميراث برجاي مانده از ايشان که حاصل يک عمر تحقيقات آن مرحوم در تاريخ انقلاب اسلامي است، چراغ هدايت نسل جوان خواهد بود.
    
معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در پيامي درگذشت «حسن شايان فر» روزنامه نگار پيشکسوت کشور را تسليت گفت.
    
در اين پيام تصريح شده است: درگذشت پيشکسوت مطبوعاتي و روزنامه نگار با سابقه، زنده ياد «حسن شايان فر» مدير دفتر پژوهش هاي موسسه کيهان را به سرپرست محترم موسسه، خانواده گرامي آن مرحوم بويژه همسر محترم و فرزندان عزيز، همکاران و جامعه رسانه اي کشور تسليت مي گويم. زنده ياد شايان فر، عمر خود را در مسير روشنگري و تدوين آثار مرتبط با تاريخ انقلاب صرف کرد و آثار ارزشمندي نيز از خود به جاي گذاشت.
        
شايان فر با رصد مستمر مانع از جان گيري عناصر ناسالم و معاند مي شد
    «
مهدي نصيري»، سردبير و مدير مسئول سابق روزنامه کيهان و همچنين مديرمسئول نشريه صبح نيز در گفت و گو با مشرق اظهار داشت: آن مرحوم محل رجوع بنده براي کسب اطلاعات پيرامون عناصر فرهنگي رژيم شاه و نيز جريان هاي چپ و راست بود که براي نگارش مقاله توسط خود من و يا ديگر نويسندگان کيهان مورداستفاده قرار مي گرفت.
    
وي ادامه داد : آن مرحوم به نحو شگفت انگيزي سرشار از دانستني هاي سودمند درباره عناصر فرهنگي و هنري و رسانه اي رژيم شاه بود که بعضاً بعد از انقلاب از غفلت و بي اطلاعي نيروهاي انقلابي استفاده کرده و مجدداً به عرصه فرهنگي جامعه برگشته بودند و بعضاً ژست هايي بس مترقي و آزاديخواه و مردمي به خود مي گرفتند.
    
نصيري گفت: مرحوم شايان فر افشاگر اين افراد بود و پروژه هاي آنها را براي نفوذ و تخريب ارزش هاي ديني و انقلابي بر هم مي زد.
    
وي در مورد ويژگي هاي اخلاقي مرحوم شايان فر نيز گفت: ويژگي ايشان در تمايل به گمنامي و پرهيز از شهرت هميشه براي من جالب و آموزنده بود. او به بسياري از نويسندگان و روزنامه نگاران مشهور سرويس و اطلاعات و تحليل مي داد و آنها از داده هاي او استفاده مي کردند و به شهرت مي رسيدند، اما هيچ گاه اسمي از ايشان در ميان نبود؛ و اساساً او دنبال چنين نام و شهرتي نبود. تواضع و افتادگي ايشان هم براي همه مشهود بود.
    
نصيري همچنين گفت: مرحوم شايان فر نيرويي متدين و ولايي و درعين حال اهل تلاش و تحقيق و مطالعه فراوان بود و جمع بين اين دو ويژگي همراه با اخلاص فوق العاده که براي هرکسي که ايشان را از نزديک مي شناخت، هويدا بود، از ايشان شخصيتي بسيار موثر براي انقلاب و نظام در عرصه فرهنگي و رسانه اي ساخته بود.
    
وي ادامه داد: درسي که جوانان انقلابي از ايشان بايد بگيرند همين جمع بين سه خصلت فوق الذکر است تا از خودشان عناصري تاثيرگذار و جريان ساز بسازند.
    
نصيري اظهار داشت: فقدان ايشان ضايعه اي جبران ناشدني براي جبهه فرهنگي و رسانه اي انقلاب است. اگر شايان فر با آن وسعت اطلاعات و دانايي اش از جريان هاي ناسالم فرهنگي و هنري و رسانه اي کشور در قبل و بعد از انقلاب نبود، امروز جريان نفوذ فرهنگي بسيار قوي تر و فراگيرتر بود؛ اما اين حسن شايان فر بود که با رصد مستمر عرصه هاي فرهنگي و هنري و رسانه اي کشور و ارائه اطلاعات خود مانع از جان گيري مجدد بسياري از عناصر ناسالم و وابسته و معاند مي شد.
        
شهادت مي دهم به دنبال جذب امکانات و داشتن زندگي مرفه نبود 
    
عباس سليمي نمين مدير دفتر مطالعات تدوين تاريخ ايران که از جمله همکاران مرحوم شايان فر در موسسه کيهان و مديرمسئول کيهان هوايي بوده است نيز در گفت و گو با مشرق اظهار داشت: من چون از ابتداي دهه 60 با ايشان در عرصه هايي همکاري داشته ام، از نزديک تلاش ايشان را شاهد بودم... به اين دليل مي گويم ما افرادي مثل آقاي شايان فر بسيار کم داريم که در تلاشش هرگز طرف خودش و دنبال کردن موقعيت براي خود نبود. چون کسي که در عرصه اي گام برمي دارد حتماً مي خواهد آن گام به نام او ثبت و شناخته شود. اين ويژگي در آقاي شايان فر وجود نداشت و واقعاً تلاش داشت که در حاشيه جريان هاي فرهنگي اندوخته هاي ذهني خودش را ارائه بدهد.
    
وي ادامه داد: ذهن بسيار خلاق و حافظه بسيار قوي به مرحوم شايان فر کمک مي کرد که ارتباطات را دنبال کند و جريانات فرهنگي را خوب بشناسد و رصد کند و طبيعتاً کمک کار شناخت جريانات فرهنگي باشد.
    
سليمي نمين گفت: آنچه آقاي شايان فر را از ساير مديران متمايز مي سازد همين خلوص ايشان بود. خيلي از مديران تصور مي کنند که به لحاظ هوشمندي شان در برخي مسيرها و جايگاه ها قرارگرفته اند اما بنده مي توانم شهادت بدهم که او آگاهانه هرگز به دنبال جذب امکانات و داشتن يک زندگي مرفه نبود. مي توانست کارهايي را انجام و امکاناتي را در خدمت خودش قرار بدهد ولي اين کار را انجام نداد ولي تنها چيزي که براي او اهميت داشت اين بود که در اين تقابل ها و کشاکش هاي فرهنگي که بين نهضت اسلامي و قدرت هاي مطرح جهان وجود دارد، بتوانيم با آگاهي و هوشياري بيشتري عمل کنيم.
سردار گمنام جبهه جنگ نرم حاج حسن شايان فر دعوت حق را لبيك گفت

مدير پژوهش هاي روزنامه کيهان پس از طي يک دوره سخت بيماري بامداد شنبه دعوت حق را لبيک گفت.
    
مرحوم حاج حسن شايان فر ظهر روز 1 آذر 1389 در پي بروز علائم يک بيماري سخت ابتدا به اورژانس بيمارستان بقيه الله (عج) انتقال يافت و در نهايت با تشخيص پزشکان در بخش مراقبت هاي ويژه بستري شد.
    
پس از 83 روز با پايان روند معالجات پزشکي بيمارستاني و مصادف با سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي (22 بهمن 1389)، مشاور مديرمسئول کيهان از بيمارستان ترخيص و به منزل آمد. در طول دوران بيماري، بسياري از شخصيت هاي سياسي و مديران مسئول روزنامه ها و خبرگزاري ها، اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي، مسئولان کشوري و لشکري به عيادت آن مرحوم رفتند و با انتقال شايان فر به منزل ، دور جديدي از معالجات پزشکي براي بهبود ايشان آغاز شد.
    
مرحوم شايان فر اخيراً نيز در ادامه بيماري گوارشي که داشت ، به منظور بررسي وضعيت خود به بيمارستان مراجعه کرد که پزشکان تشخيص دادند وي براي مدتي بستري شود.شايان فر که از سال 89 از اين بيماري رنج مي برد سرانجام بامداد شنبه در منزل شخصي خود دار فاني را وداع گفت.
    
    
پيکر مرحوم شايان فر امروز تشييع مي شود
    
مراسم تشييع حاج حسن شايان فر مدير دفتر پژوهش هاي روزنامه کيهان امروز صبح از مقابل منزل آن مرحوم برگزار مي شود.
    
پيکر مرحوم شايان فر ساعت 9 صبح از درب منزل ايشان (خيابان ايران، خيابان مهدوي پور، خيابان عرب سرخي شمالي بن بست اول سمت چپ) تشييع و در بهشت زهرا(س) آرام مي گيرد.
    
    
نگاهي به يک عمر مجاهدت 
    
استاد محمد حسن شايان فر- متولد 1335- از ستون هاي اصلي روزنامه کيهان به عنوان يک رسانه واقعي و اصيل بود. مدير فرهنگي در حوزه جنگ نرم که هميشه در سايه بود و با وجود نفوذ و اعتبار بسيار زيادش در ميان مسئولان کشوري و لشکري، هيچ گاه کمترين استفاده شخصي از اين موقعيت خود نکرد و هميشه تلاش داشت تا در کنار تربيت نيروهاي کارآزموده و دلسوز، مانع پيشروي دشمن در جبهه جنگ نرم شود.
    
مرحوم شايان فر اواسط دهه 60 به دعوت حسين شريعتمداري که با وي دوستي ديرينه داشت براي نجات زندانيان گروهکي فريب خورده راهي زندان ها شد. جواناني که عموما با ندانم کاري و کم تجربگي در گروه هاي مخالف انقلاب و نظام اسلامي ، عضو و چه بسا گرفتار شده بودند. آن مرحوم در طول همان مدت توانست با استدلال و مباحثه ، بسياري از آنان را به مسير درست بازگرداند و برخي از آنان را به نوشتن خاطرات سياسي شان از گروه هاي «ضد انقلاب» تشويق و ترغيب کند.
    
ايشان هر چند هفته اي يک بار، مجموعه نوشته هاي اين زندانيان را براي چاپ در اختيار مسئولان وزارت ارشاد مي گذاشت. آنها «يکي، دو کتاب از اين دست را با کمک وزارت ارشاد چاپ کرده و در ميان زندانيان و دانشگاه ها و مراکز روشنفکري کشور پخش کردند. اين کتاب ها چنان با استقبال مواجه شد که منتشر کنندگان آن براي چاپ سريع تر مجموعه هاي بعدي، تحت فشار قرار گرفتند
    
مرحوم شايان فر همچون حسين شريعتمداري يار ديرين خود اين دوره را جزو پربرکت ترين ايام عمرش مي دانست که بر اثر آن ، تعداد قابل توجهي از عناصر گروهکي بريده از انقلاب و مردم، به آغوش انقلاب و ملت بازگشتند.
    
    
ورود به کيهان
    
استاد شايان فر سال 1372 وبا حضور شريعتمداري در کيهان، به جمع نويسندگان روزنامه کيهان پيوست و به عنوان مدير دفتر پژوهش هاي موسسه کيهان تا کنون مسئوليت هاي مختلفي از جمله انتشار پاورقي و کتاب هاي نيمه پنهان را برعهده داشته است. وي مشاور فرهنگي و يار ديرينه حسين شريعتمداري مدير مسئول روزنامه کيهان بود.
    
آن مرحوم مسئول دفتر پژوهش هاي موسسه کيهان بود و از نزديک به دو دهه قبل ستون «نيمه پنهان» را در روزنامه کيهان منتشر مي ساخت. شايان فر از عناصر انقلابي بود که نقش شگرفي در افشاي عناصر ضد انقلاب و وابسته به استکبار جهاني داشت.
    
مرحوم حسن شايان فر در مقطعي هم به عضويت هيئت مديره مرکز اسناد رياست جمهوري منصوب شد.
    
مرحوم شايان فر همواره به دليل افشاي ماهيت واقعي پرده نشينان و دستان پنهان و پيداي افراد پشت پرده جريان هاي معاند با انقلاب اسلامي از جمله فراماسون ها مورد غضب فتنه گران داخلي و خارج نشين بود و تا آنجا که توانستند وي را آماج ناسزا ها و فحاشي هاي خود قرار دادند.
    
    
موسسه پژوهش هاي کيهان کجاست؟
    
موسسه پژوهش هاي کيهان، دو اتاق کوچک در طبقه دوم اين موسسه در کوچه شهيد شاهچراغي است. اين بخش که از تاثيرگذارترين بخش هاي کيهان است ، نقش موثري در تدوين تاريخ معاصر دارد. جايي که مي شود چهره هاي زحمتکشي در آن يافت که کارشان پژوهش بي مزد و منت در احوال تاريخ معاصر و انقلاب است.
    
ادبيات شفاف و غيرمحافظه کارانه بنا بر دسترسي مستند به اطلاعات موجود، جذابيت ويژه اي به کتاب هاي توليد شده در اين موسسه مي دهد؛ کتاب هايي که گاهي حتي از آن به عنوان زمينه اصلي ساخت برنامه هاي مستند انتقادي نسبت به جريان روشنفکر نما يا حتي سريال ها و فيلم هاي داستاني با نگاه انقلابي سيما شده است.
    
موسسه پژوهش هاي کيهان از سال ها پيش مسئوليت تهيه بخشي را برعهده دارد با عنوان «نيمه پنهان». دشمنان مردم و نظام و همه آنها که وابستگي فکري به دشمنان مردم و کشور دارند و بسياري از اعضاي کانون نويسندگان و گروه هاي چپ و مدعيان اصلاحات و ضدانقلاب خارج نشين هنوز با اين کابوس به خواب مي روند که روز آينده سند يا مطلبي عليه آنها در اين صفحه کيهان چاپ شود.