استفاده از اندام حرام گوسفند مضر است!


استفاده از اندام حرام گوسفند مضر است!  10مهر-97
پیام یا فتواد اده  شده دنبلان خورده نشود . به خصوص اهل آبکی که کباب دنبلان را مزه آبکی شان می کنند
خلاف يك باور خرافي و غلط خوردن اندام نر حيوانات خاصيت درماني ندارد و باعث تقويت قواي جنسي نميشود.
رئيس مركز تحقيقات سلامت و ايمني غذاي دانشگاه علوم پزشكي يزد با اشاره به اين كه مصرف كبابي و نيم پخته اعضاي حرام حيوانات نر خطر ابتلا به تب مالت را به دنبال دارد، گفت: متاسفانه در حال حاضر اندام حرام حيوانات نر مانند گوسفند در بازار به فروش مي رسد.
بهادر حاجي محمدي در گفت وگو با ايسنا با بيان اين كه مصرف كبابي اعضاي حرام گوسفند يكي از رفتارهاي تغذيه اي غلط است كه توسط برخي افراد به ويژه آقايان انجام مي شود، افزود: به طور كلي در دين مبين اسلام از نظر شرعي مصرف خوراكي برخي اندام حيوانات حرام است.
وي با اشاره به اين كه مصرف كبابي اندام حرام حيوانات كشتاري موجب تقويت قواي جنسي مردان نمي شود، گفت: اين يك تصور اشتباهي است كه فكر مي كنند اين اندام خاصيت درماني دارد.
رئيس مركز تحقيقات سلامت و ايمني غذاي دانشگاه علوم پزشكي يزد، با بيان اين كه در مواردي به طور غيرعلمي خوردن اين اندام به صورت كبابي براي تسريع و تكامل بلوغ در پسران نوجوان توصيه شده است، افزود: متاسفانه در بسياري از كشتارگاه هاي كشور نظارت موثري براي جلوگيري از خروج و معدوم كردن  اندام نر حيوانات كشتار شده وجود ندارد.
حاجي محمدي وضعيت نظارتي را عاملي براي خروج اين اندام از كشتارگاه ها دانست و بيان كرد: متاسفانه در حال حاضر اعضاي حرام گوسفندان غيرقانوني در بازار به فروش مي رسد.
اين مسئول در ادامه با اشاره به اين كه اندام تناسلي گوسفند با وجود غيربهداشتي بودن، قيمت بالايي دارد و گاهي از گوشت قرمز نيز گران تر است، افزود: از سوي ديگر مصرف كنندگان اندام دنبلان حيوانات كشتاري، معمولا حين كباب كردن به تصور جلوگيري از كاهش ارزش تغذيه اي حرارت بسيار كمي به آن مي دهند و نيم پخته مصرف مي كنند. اين امر باعث مي شود كه باكتري هاي بيماري زاي موجود در دنبلان از بين نروند و موجب بيماري شود.
حاجي محمدي با بيان اين كه تب مالت يا بروسلوز يك بيماري مشترك بين انسان و حيوان است كه توسط گونه هاي مختلف باكتري بروسلا ايجاد مي شود، ادامه داد: تب، سردرد، تعريق شديد، درد مفاصل و كمر، بي اشتهايي، احساس خستگي مفرط و افسردگي از مهم ترين علائم بيماري تب مالت است.
وي با اشاره به اين كه باكتري عامل تب مالت از طريق خون حيوانات مبتلا وارد شير آنها مي شود، گفت: مصرف شير و لبنيات آلوده رايج ترين و مهم ترين راه ابتلاي انسان به تب مالت است. گاهي اندام هاي حيوان آلوده نيز مي تواند باعث ابتلاي انسان به تب مالت
شود.
اين مقام مسئول با بيان اين كه باكتري بروسلا در اندام هاي تناسلي حيوانات نيز مستقر مي شود، خاطرنشان كرد: مصرف كبابي اندام حرام حيوانات كه معمولا با حرارت اندك و به طور نيم پخته طبخ مي شود خطر ابتلا به تب مالت را به دنبال دارد بنابراين ضروري است كه افراد از مصرف آن خودداري كنند.