دولتمردان حاضر در روز بزم و غايب در ميدان رزم!


اوین نامه کیهان 2 آبان - 97
دولتمردان حاضر در روز بزم و غايب در ميدان رزم!
گزارش خبري تحليلي اوین نامه كيهان

انگاری سربازجو شریعت نداری با بهانه بولتن نویسی برای پاسداران  ازحضور درجبهه جنگ خانمان سوز8 ساله ایران وعراق جاخالی نداد تاکشته نشود . یااینکه درجنگ های داخلی عراق ولبنان ویمن حضور داشته ومدام به سوریه اعزام می شود که یقه رقبا را گرفته چرا لباس رمزم بسیجی نمی پوشند و فریاد مرگ برآمریکا واسراییل وعربستان  سر نمی دهند یا چرا همراه با مهاجران افغانی به سوریه نمی روند ویا چرا ه با کاروان های گور بسیج زائده  پاسداران پای پیاده به کربلا نمی روند تا به عنوان سیاهی لشکر درمعرکه گیری راه پیمایی پاسداران درروز اربعین حضور داشته باشند؟
بزرگترين مشكل اين روزهاي دولت آشفتگي مديريتي است كه اقتصاد را تهديد مي كند، مديراني كه تا ديروز گمان مي كردند سياست هاي آنان پاسخگوي مشكلات بوده و دوره دوره بزم است، وسط ميدان بودند و سهم خود را از موفقيت ها مي خواستند ولي امروز كه نتيجه سياست هاي غلط آشكار شده، مديران روز بزم به غايبان صحنه رزم تبديل شده و از نبود اختيارات گلايه كرده و يا استعفا مي دهند.
سرويس سياسي - اظهارات معاون اول رئيس جمهور مبني بر اين كه اختيار تغيير منشي خود را نيز ندارد موجي از واكنش ها را در فضاي سياسي و رسانه اي كشور به دنبال داشت، كارشناسان سياسي مي گويند مديراني كه اين روزها سفره خود را جدا كرده و ساز استعفا را مي نوازند، در پنج سال گذشته با توهم اين كه برجام حلال مشكلات بوده است يا خواهد شد ميانه ميدان بوده و هل من مبارز سر مي دادند ولي امروز كه مشكلات يكي پس از ديگري بر اثر بي مبالاتي و ناكارآمدي ها بروز كرده و زمان رزم فرا رسيده، به كناري كشيده و خداحافظي مي كنند.
استعفاي وزير راه و شهرسازي آن هم پس از نزديك به پنج سال آزمون و خطاي بدون نتيجه مثبت و در عين حال آثار زيانبار فراوان و  همچنين اظهارات جهانگيري مبني بر اين كه اختياري ندارد و كاري از دست او بر نمي آيد را مي توان در اين راستا مورد ارزيابي قرار داد، جهانگيري همان كسي است كه در دوره تبليغات انتخابات رياست جمهوري پاي به ميانه ميدان گذاشته و در دفاع از عملكرد دولت يازدهم به مردم يادآوري مي كرد كه در گذشته وضعيت چگونه بوده و امروز چه شده است!
گفته هاي جهانگيري در دوران تبليغات انتخاباتي در حافظه تاريخ ثبت و ضبط شده است، سخناني كه نشان مي دهند او و رئيس دولت يازدهم معتقد بوده اند توانمندي آنان در اداره كشور كه حاصل مذاكرات منتهي به برجام بوده، اقتصاد كشور را از ته دره به بيرون آورده و به مرحله رشد و شكوفايي رسانده است!
اين مديران در آن روزها در اين گمان و وهم بودند كه بهار سياست هاي اقتصادي، اجتماعي و بين المللي آنان فرا رسيده و اين بهار به خزان منتهي نخواهد شد ولي زمستان باغ سيب و گلابي توافق به زودي فرا رسيد و مشكلات اقتصادي و معيشتي يكي پس از ديگري رخ نمود و اينك كه زمان رزم فرا رسيده است برخي دولتمردان خود را به كناري كشيده و مدعي هستند كه اختياري ندارند.
در برجام نيز چنين شد، آن روزها كه دولتمردان گمان داشتند كه برجام همه مشكلات را يكي پس از ديگري حل كرده يا خواهد كرد مي گفتند برجام حاصل فعاليت هاي طاقت فرساي ما بوده است كه شب و روز مذاكره كرديم تا اين گونه شد ولي وقتي نتيجه حاصل و مشخص شد كه ايران پس از انجام همه تعهدات خود نه تنها دستاوردي نداشته است بلكه تحريم ها نيز افزوده شده، دولتمردان دنبال شريك براي خطاي خود گشتند و گفتند كه برجام تصميم نظام بوده است!
آشفتگي مديريتي مشكل اساسي اقتصاد كشور 
فارغ از اين همه بايستي گفت كه اقتصاد كشور از آشفتگي رنج مي برد، تكليف وزارتخانه هاي اقتصادي چندين ماه است كه مشخص نبوده و برخي وزرا و وزارتخانه ها نيز در آستانه تغيير وزير هستند. خالي بودن سه ماهه پست سخنگويي در دولت، خود گوياي مسائل بسياري است.
با گذشت نزديك 17 ماه از انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري تكليف وزارتخانه هاي اقتصادي روشن نيست، نامه معرفي وزراي پيشنهادي رئيس جمهور براي وزارتخانه هاي كار، اقتصاد، صنعت و راه به تازگي در صحن علني مجلس خوانده شد.
17 مرداد علي ربيعي وزير سابق تعاون، كار و رفاه اجتماعي استيضاح و از سوي نمايندگان مجلس بركنار شد، آخوندي وزير راه در ماه هاي گذشته چنانچه در نامه استعفا به آن اشاره كرده چندين بار كناره گيري خود را از اين سمت به رئيس جمهور اعلام و درخواست مرخص شدن كرده بود، استعفاي محمد شريعتمداري وزير صنعت، معدن و تجارت نيز در ماه هاي گذشته بارها در رسانه ها منتشر و اعلام شده بود دولت قصد دارد براي نجات وي از استيضاح و بركناري جايگاهش را تغيير دهد!
مسعود كرباسيان وزير سابق اقتصاد نيز 4شهريور سال جاري يعني حدود دو ماه پيش استيضاح و بركنار شد.
چنانچه ديده مي شود وزارتخانه هاي اقتصادي نزديك سه ماه بلاتكليف بوده و هنوز نيز با وجود معرفي وزراي پيشنهادي به مجلس مشخص نيست چه سرنوشتي پيدا كنند.
كشف راه فرار پس از 5 سال مديريت بي نتيجه!
عباس آخوندي كه روز شنبه متن استعفاي 50 روز پيش خود را منتشر ساخت و اعلام كرد بارها استعفا كرده بود از دولت سازندگي عهده دار مسئوليت بوده است، او در وزارت «مسكن و شهرسازي» وعده به سرانجام رساندن «مسكن اجتماعي» را در سال 1373 مطرح ساخت و در سال 1392 پس از تصدي وزارت «راه و شهرسازي» آن وعده بدون نتيجه را بار ديگر به ميان كشيد.
آخوندي از اختلافات خود با دولت بر سر مسائلي چون مالكيت و اقتصاد بازار را دليل استعفاي خود خواند بي آن كه بگويد چگونه بعد از 5 سال به اين نتيجه رسيده است كه با دولت مشكل داشته و با اين مشكلات نمي شود به نتيجه رسيد؟!
جالب اين كه آخوندي در طول دوره مديريتي خود با سياست اقتصاد بازار قيمت مسكن را با  بيش از70 درصد افزايش نجومي و خانه دار شدن را براي قشر ضعيف كشور به آرزوي دست نيافتني تبديل كرد و امروز مي گويد راهكار احترام به مالكيت و اقتصاد بازار است، مشخص نيست كه آخوندي با سياست «بازار رقابتي» مي خواسته اين قيمت را تا چه حدي بالا ببرد و خانه دار شدن را براي چند درصد ديگر مردم ايران محال سازد؟!
سوپرمن ديروز بي اختيار امروز!
روزنامه هاي زنجيره اي كه در پنج سال گذشته از برخي مديران دوره بزم چهره سوپرمن ساخته بودند اين روزها در صفحات نخست خود با اشاره به گفته هاي جهانگيري اين سوپرمن ديروز را يك مدير فاقد اختيارات مي خوانند!
روزنامه شرق در صفحه نخست شماره ديروز خود به نقل از غلامحسين كرباسچي نوشته است: « اين آقاي روحاني بود كه به آقاي جهانگيري فشار آورد و گفت كه او بايد نرخ ارز چهار هزار و 200 توماني را اعلام كند...»
كرباسچي افزوده است : « اگر كسي اين قدر اختيار ندارد كه منشي خود را تغيير دهد، چگونه مي خواهد ستاد اقتصاد مقاومتي را فرماندهي كند و تصميماتي بگيرد كه مردم به حل مشكلاتشان اميدوار شوند
روزنامه آرمان نيز در يادداشتي نوشته است : « روحاني آخرين سنگر اعتدال است. هر شخص و هر جرياني فكر مي كند بعد شكست روحاني فرصت ديگري براي مقبوليت خود در بين افكار عمومي و گرفتن جايگاه مجلس و رياست جمهوري در انتخابات آتي مي يابد، سخت در اشتباه است... مگر آنكه همه در حفظ آخرين سنگر اعتدال فراتر از مسائل جناحي و باندي بكوشند و...رفيق سربالايي روحاني باقي بمانند
جالب اين كه روزنامه شرق پس از آن كه دلار 4200 توماني از سوي جهانگيري اعلام شد در صفحه نخست خود چنين تيتر زده بود : « تصميم جلسه فوق العاده ستاد اقتصادي دولت از امروز اعمال مي شود ؛ دلار با 4200 تومان تك نرخي شد.» روزنامه سازندگي نيز در صفحه نخست خود جهانگيري را در قامت يك سوپرمن به تصوير كشيد كه در حال پائين آوردن قيمت ارز و نبرد با دلار است.روزنامه هاي زنجيره اي زماني كه گمان مي كردند سياست هاي در پيش گرفته شده جواب مي دهد و دوره دوره بزم است، براي خود نقش سوپرمن و حل كننده همه مشكلات قائل بودند ولي امروز كه مشكلات رخ نموده است و دوره رزم فرا رسيده خود را به كناري كشيده و از نبود اختيارات گله مي كنند!
گفتني است پيش از اين برخي مدعيان اصلاحات خود اذعان كرده بودند كه اين جريان برنامه اي براي اداره كشور نداشته و تنها به فكر رسيدن به قدرت هستند!«محمود صادقي» نماينده عضو فراكسيون اميد روز جمعه در نهمين كنگره حزب اراده ملت گفته است : « اصلاح طلبان برنامه رسيدن به قدرت دارند ولي وقتي به قدرت مي رسند برنامه اي براي عملياتي كردن آن ندارند. دغدغه ما در شهرداري اين است چه كسي باشد يا نباشد، مگه مساله ما گرفتن پست و مقام است؟»
اين اعتراف به خوبي نشان مي دهد كه مصالح مردم از سوي مدعيان اصلاحات قرباني رسيدن آنان به قدرت شده است كه اگر اين گونه نبود مردم مشكلات معيشتي امروز كه حاصل عملكرد اين جريان لانه كرده در بدنه دولت است را نداشتند