گزیده ها قسمت دوم

.گزیده ها قسمت دوم   6 مهر -98
پیش‌تر مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه گفته بود ترکیه تحریم‌های یک جانبه را نمی‌پذیرد و روابط خود با جمهوری اسلامی را ادامه می‌دهد.
دولت ایالات متحده پس از خروج از برجام و احیای تحریم‌ها علیه ایران، چند کشور از جمله ترکیه را از اقدامات تنبیهی برای معامله با جمهوری اسلامی معاف کرد. این معافیت در ماه مه سال جاری به پایان رسید.
در ماه‌های اخیر روابط واشنگتن و آنکارا به دلیل اقدام ترکیه برای خرید سامانه پدافند هوایی روسی «اس400» تیره شده است. آمریکا مخالف حضور چنین سیستم‌هایی در یک کشور عضو ناتو است.
در همین حال دولت چین به تحریم آمریکا علیه شرکت‌های خریدار نفت ایران اعتراض کرد.تحریم‌های ایالات متحده علیه چند شرکت و افراد حقیقی این کشور که به خرید نفت از ایران متهم شده‌اند، شدیداً اعتراض و رویکرد آمریکا در این زمینه را محکوم کرد.
گنگ شوانگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین در جمع خبرنگاران گفت: پکن نارضایتی شدید و مخالفت قاطع خود را با تحریم‌های اعمال شده توسط ایالات متحده علیه شرکت‌ها و افراد چینی ابراز می‌کند
گنگ گفت: «علیرغم حقوق و منافع مشروع همه طرفین در صحنه جهانی، ایالات متحده با وضع تحریم‌های یکجانبه، چماق تحریم‌ها را بطور خودسرانه تکان می‌دهد. این رویکرد آمریکا نقض فاحش هنجارهای اساسی در روابط بین‌الملل است
سخنگوی وزارت امور خارجه چین همچنین هشدار داد که پکن «اقدامات لازم» را برای دفاع از حقوق شرکتها و شهروندان خود انجام خواهد داد.
وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که تحریم‌هایی را علیه پنج شهروند چین و شش شرکت چینی که متهم به نقل و انتقال نفت ایران و نقض تحریم‌های آمریکا هستند، اعمال کرده است.اروپا مگر برجام را اجرا می‌کند که بخواهد از آن خارج شود؟!
سه کشور اروپایی امضاء‌کننده برجام ادعا کرده‌اند در صورت اجرای گام چهارم ایران در کاهش تعهدات هسته‌ای، از برجام خارج خواهند شد.
به گزارش گاردین؛ اتحادیه اروپا به‌صورت خصوصی به ایران هشدار داده که در صورت ادامه کاهش تعهدات از سوی ایران تا ماه نوامبر از توافق هسته‌ای خارج خواهد شد.
اتحادیه اروپا تصریح کرده است اگر گام بعدی ایران «به شکل چشمگیری» تعهدات ایران را کاهش داد، مسئله عدم پایبندی ایران به سازوکار رسمی حل اختلاف ارجاع خواهد شد.
این موضع‌گیری دولت اروپایی آنقدر وقیحانه و سست است که جرأت نکرده‌اند آن را علنی کنند و بلوف و تهدید را به روزنامه انگلیسی گاردین سپرده است.
نکته جالب این است که اگر آمریکایی‌ها رسماً 16 ماه است از برجام خارج شده‌اند، اروپایی‌ها با وجود تظاهر به ماندن در توافق، 16 ماه است که کمترین تعهد خود را اجرا نمی‌کنند. اما خاصیت ادعای ماندن آنها در برجام این بوده که دولت روحانی، 16 ماه است با وجود خروج آمریکا و بازگشت تحریم‌ها، همچنان به شکل یک‌طرفه، تعهدات خود را اجرایی می‌کند.
به عبارت دیگر اروپایی‌ها با فریبکاری، موجب تعلل دولت ایران در اقدام متقابل شده‌اند و حال آنکه آقای روحانی صراحتاً اروپایی‌ها را آقا اجازه می‌خوانده و آخرین‌بار نیز در نیویورک، آنها را ناتوان و فاقد اراده برای اجرای تعهدات برجامی توصیف کرد.
به عبارت دیگر، اعلام خروج اروپا از برجامی که وجود خارجی ندارد، فقط دست ایران را برای اقدام متقابل و توقف همه تعهدات باز می‌کند. و درست به‌همین دلیل هم هست که اروپایی‌ها در لفظ، از برجام خارج نمی‌شوند!
اروپایی‌ها در عین حال در این مدت به‌عنوان دلال آمریکا و پلیس خوب در بازی آمریکا ایفای نقش کرده و کوشیده‌اند روحانی را برای مذاکره جدید و واگذاری امتیازهای تازه در ازای تکرار وعده‌ها و تعهدات قبلی راضی کنند!!آتلانتیک: ترامپ به روانپزشک نیاز دارد
تحلیلگر ارشد نشریه آتلانتیک در یادداشتی تصریح کرد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا فاقد تعادل شخصیتی و غیر قابل اعتماد است.
پیترو هنراست عضو ارشد مرکز اخلاق و سیاست عمومی، می‌نویسد: در انتخابات سال ۲۰۱۶ گفتم که باید با روانشناسان و روانپزشکان درباره سلامت روانی ترامپ صحبت کند. من این توصیه را کردم، زیرا بر این باورم که هر زمان صحبت از فهمِ ترامپ و کنش‌های وی می‌شود، این موضوع مهمترین مساله‌ای است که باید به آن توجه شود.
 من معتقدم وی از شخصیت اخلاقی لازم برای عهده‌دار شدن پست ریاست جمهوری آمریکا برخوردار نیست. من فکر می‌کنم او انسانی دمدمی مزاج است، او از داشتن هرگونه اصولی تهی است، او بی‌ثبات است، او از اختلال و بی‌نظمی شخصیتی رنج می‌برد، من فکر می‌کنم او عقده‌ای است. من به عنوان فردی که به مدت ۷ سال در کاخ سفید و برای ۳ دولت در آمریکا کار کرده‌ام و ارتباط نزدیکی با روسای جمهور آمریکا (ریگان و بوش پدر) داشته‌ام و تاریخ را هم زیاد مطالعه کرده‌ام، فکر می‌کنم مهمترین چیزی که رئیس جمهور آمریکا به آن نیاز دارد، جدایِ از داشتن خرد، قدرت قضاوت و رفتار محتاطانه، داشتنِ خلق و خو و شخصیت درست است.
اختلال شخصیتی ترامپ و الگو‌های بیمار فکری و رفتاری وی تبدیل به وجه ممیز ریاست جمهوری او شده است. این مسائل خود را به شیوه‌های مختلفی نشان می‌دهند: خودشیفتگی حاد وی، اعتیاد او به دروغگویی در مسائل ریز و درشت مثل مسائل مالی‌اش، زورگویی و خاموش کردن آن‌هایی که دروغ‌های وی را افشا می‌کنند، جدا بودن او از جهانِ واقع، طلب ابراز وفاداری حداکثری در حالیکه خود او چیزی به دیگران نشان نمی‌دهد و تعهدی ندارد، و خودبزرگ بینی او، از جمله نمود‌های عینی اختلال شخصیتی ترامپ هستند.
اختلال شخصیتی ترامپ خود را در موارد دیگری نظیر بی‌تدبیری و کینه‌توزی وی، اشتیاق بی حد و اندازه‌اش برای جلب ستایش دیگران، زن ستیزی او، رفتار‌های زننده جنسی و ارائه تصویری جنسی از دخترانش، ستایش آشکار او از دیکتاتور‌های بی‌رحم، بی‌رحمی او، و همچنین فقدان همدلی و دلسوزی در شخصیتش، نیز نشان می‌دهد.
یک استراتژیست جمهوری‌خواه که کاملا با کاخ سفید در ارتباط است به «بیزینس اینسایدر» گفته است: به بیان ساده، ترامپ رو به زوال است. وی در پاسخ به این پرسش که چرا رئیس جمهور آمریکا اینقدر به آلاباما علاقه نشان می‌دهد، اما به ایالت‌هایی که در واقع، در مسیر طوفان دوریان قرار دارند اشاره‌ای نمی‌کند گفت: شما باید این سوال را از یک روانپزشک بپرسید.  اختلالات روانی ترامپ برای تمامی افرادی که به صورت عامدانه خود را به کوری نزده‌اند، آشکار است. ما هر روز شاهد شخصیت مغشوش و ذهن بی ثبات ترامپ هستیم. آیا قرار است ما به این موضوع بی‌اعتنایی کنیم؟
اگر دود از زیر کاپوت ماشین شما بیرون بزند، اگر شما روغن‌ریزی شدیدی را از اتومبیل خود مشاهده کنید، اگر موتور خودروی شما بیش از حد گرم شود و شما بوی روغن سوخته را حس کنید، نیازی نیست شما حتما یک مکانیک زبده باشید تا بفهمید اتومبیل شما با یک مشکل جدی رو به رو است.




وزیران کشور و صنعت، معدن و تجارت این هفته در مجلس شورای اسلامی حضور می‌یابند.مجلس شورای اسلامی روزهای یکشنبه دو نوبت صبح وعصر، دوشنبه و سه شنبه جلسه علنی دارد.رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت برای پاسخ به سوالات سیدفرید موسوی نماینده تهران و سیدناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در مجلس شورای اسلامی حضور می‌یابد.عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور نیز برای پاسخ به سوالات سمیه محمودی نماینده شهررضا و حسین مقصودی نماینده سبزوار به مجلس می‌رود.نمایندگان قرار است این هفته لایحه اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش، لایحه مالیات بر ارزش افزوده و طرح اصلاح موادی از قانون آیین دادرسی دیوان عدالت اداری را بررسی کنند.بررسی طرح اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، طرح الزامات اجرایی توزیع و عرضه سوخت و طرح اداره و نظارت بر صدا و سیما نیز در دستور کار مجلس قرار دارد.