خوراكي‌ها مواد خوراكي تسكين دهنده انواع درد.17


خوراكي‌ها  مواد خوراكي تسكين دهنده انواع درد.17 -دی91 -


احساس درد، حس ناخوشايندي است كه حتي بعضي مواقع باعث مختل شدن فعاليت‌هاي طبيعي و روزانه فرد مي‌شود. احساس درد نشانه بيماري و اختلال در عملكرد سيستم‌هاي داخلي بدن است. بعضي از موادغذايي كه براي تسكين دردهاي مختلف به كار مي‌رود عبارتند از: گرفتگي عضله پا- آب گوجه فرنگي: نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد از هر 5 نفر حداقل يك نفر به طور دائم دچار گرفتگي عضله پا مي‌شود. علت اين ناراحتي كمبود پتاسيم و كلسيم است. با مصرف روزي حدود يك پيمانه آب گوجه فرنگي كه سرشار از پتاسيم است، خطر بروز گرفتگي‌هاي دردناك عضله در عرض 10 روز كاهش مي‌يابد. درد سينه- دانه كتان: نتايج بررسي‌هاي اخير نشان مي‌دهد، افزودن 3 قاشق غذاخوري دانه كتان آسياب شده به غذاي روزانه، در عرض 12 هفته درد سينه زنان را كاهش مي‌دهد. محققان معتقدند، فيتواستروژن موجود در دانه كتان مانع از بالا رفتن ميزان استروژن كه درد سينه را ايجاد مي‌كند، مي‌شود. آفت يا زخم دهان- عسل: روزي 4 بار كمي عسل طبيعي را روي آفت يا زخم‌ها بماليد تا از بين برود. استفاده از عسل روند درمان آفت را 43 درصد سرعت مي‌بخشد. محققان مي‌گويند: آنزيم‌هاي طبيعي موجود در عسل طبيعي، التهاب را از بين مي‌برد؛ با ويروس‌هاي مهاجم مقابله مي‌كند و التيام بافت‌هاي آسيب ديده را سرعت مي‌بخشد.
سينوزيت- ترب كوهي: سينوزيت كه بسيار شايع است علاوه بر گرفتگي بيني و درد پيشاني و صورت باعث مي‌شود بيمار احساس درد وسيع‌تر و بيشتري داشته باشد. به گفته محققان آلماني، ترب كوهي جريان خون به حفره‌هاي سينوزيت‌ها را تقويت مي‌كند، سينوزيت‌هاي گرفته را باز مي‌كند و عفونت‌هاي سينوزيت را نسبت به اسپري‌هاي رفع احتقان سريع‌تر درمان مي‌كند. 
دردمفصل- آب: درد پا، زانو، شانه و... را با مصرف روزي 8 ليوان آب در عرض يك هفته برطرف كنيد. به گفته محققان آب عنصر سازنده غضروف است كه از قسمت انتهاي استخوان و مفصل‌ها محافظت مي‌كند، مايعات موجود در بدن وديسك‌هاي نرم در ستون فقرات را نرم و روان مي‌كند. 
كمردرد- انگور: نتايج بررسي‌هاي اخير نشان مي‌دهد مصرف روزي يك پيمانه انگور جريان خون به بافت‌هاي آسيب ديده كمر را بهبود مي‌بخشد.بنابراين مصرف اين ميوه براي بهبود جريان خون و درمان بافت‌هاي آسيب ديده كمر لازم است. 
درد عضله- نعناع: 3 بار در هفته، در وان آب حاوي 10 قطره روغن نعناع قرار بگيريد. آب ولرم باعث شل شدن عضله و روغن نعناع به طور طبيعي عصب را آرام خواهد كرد. تاثير تركيب آب ولرم و روغن نعناع در كاهش درد 25 درصد بيشتر از داروهاي شيميايي است.
ناراحتي گوارشي- آناناس: مصرف روزي يك پيمانه آناناس تازه، نفخ‌هاي دردناك را در عرض 72 ساعت كاهش مي‌دهد. آناناس سرشار از آنزيمي است كه با كمك به سيستم گوارشي پروتئين‌هاي دردزا در معده و روده كوچك را سريع‌تر مي‌شكند.
دردپا- نمك: براي رفع درد ناخن‌هاي فرورفته در گوشت انگشت، به طور منظم پا را در آب ولرم حاوي نمك خيس كنيد تا عفونت و درد در عرض 4 روز برطرف شود. به گفته محققان دانشگاه نمك به طور طبيعي التهاب را از بين مي‌برد، خاصيت ضدباكتريايي آن نيز به سرعت ميكروب‌هايي را كه باعث ورم مي‌شود از بين مي‌رود. كافي است در هر يك ليوان آب ولرم، يك قاشق مرباخوري نمك اضافه كنيد و روزي 2 بار به مدت 20 دقيقه پا را خيس كنيد تا عفونت از بين برود.
 درد مزمن- زردچوبه: نتايج بررسي‌ها نشان مي‌دهد، زردچوبه نسبت به آسپرين يا ايبوپروفن در تسكين درد 3 برابر موثرتر است. زردچوبه 50 درصد از درد بيماران آرتريت را كاهش مي‌دهد.كوركومين، ماده فعال موجود در اين ادويه، آنزيم توليدكننده هورمون‌هاي دردزا را متوقف مي‌كند. كافي است روزي يك چهارم قاشق مرباخوري از اين ادويه مصرف كنيد.
ناراحتي معده- ماهي: سوءهاضمه، سندروم روده تحريك پذير و بيماري التهاب روده را با خوردن هفته‌اي نيم كيلوگرم ماهي برطرف كنيد. نتايج بررسي‌ها نشان مي‌دهد اسيدهاي چرب موجود در ماهي به نام‌هاي "DHA" و "EPA"، به طور چشمگيري التهاب روده، گرفتگي عضله و درد معده را برطرف مي‌كند. در برخي موارد همانند داروها به فرد تسكين مي‌بخشد."DHA" و "EPA"ضد التهابي قوي، طبيعي و بدون عارضه است كه به طور موثر عملكرد سيستم گوارشي را بهبود مي‌بخشد.
گوش درد- سير: محققان معتقدند، مواد فعال در سير به طور طبيعي باكتري‌هاي دردزا را از بين مي‌برد. براي تهيه روغن سير، 3 حبه سير را در نصف پيمانه روغن زيتون به مدت 2 دقيقه به آرامي بپزيد، صاف كنيد. اين روغن به مدت 2 هفته قابل نگه‌داري در يخچال است. 
سردرد- گيلاس: نتايج بررسي‌ها نشان مي‌دهد از هر 4 زن حداقل يك نفر به درد آرتريت، نقرس و سردردهاي مزمن مبتلاست.
آنتوسيانين تركيبي كه رنگ قرمز به گيلاس مي‌دهد خاصيت ضدالتهابي دارد و 10 برابر از آسپرين قوي‌تر است. آنتوسيانين، آنزيم‌هاي ايجادكننده التهاب در بافت‌ها را متوقف مي‌كند و در نتيجه مانع از بروز دردهاي متفاوت مي‌شود.مصرف روزي 20 گيلاس(تازه، يخ زده يا خشك) تا برطرف شدن درد، توصيه مي‌شود.
سوزش سردل- سركه سيب: قبل از هر وعده غذايي، يك قاشق غذاخوري سركه سيب مخلوط شده در يك ليوان آب بخوريد تا در عرض كمتر از 24 ساعت، سوزش سردل فروكش كند. سركه سيب سرشار از اسيدهاي تارتاريك و ماليك است كه هضم‌كننده قوي محسوب مي‌شود. اين اسيدها به شكستن چربي‌ها و پروتئين‌ها كمك مي‌كند تا قبل از راه پيدا كردن ماده غذايي به مري و ايجاد سوزش سردل، معده به سرعت خالي شود. درد عضله- زنجبيل: ماده ضد درد موجود در زنجبيل درد عضله، مفصل، سفت شدن و ورم عضله را در عرض 2 ماه تا 62 درصد كاهش مي‌دهد. مصرف روزي حداقل يك قاشق مرباخوري خشك يا 2 قاشق مرباخوري زنجبيل تازه براي افراد مبتلا به درد عضله توصيه مي‌شود