خوراكي ها : هل


خوراكي ها  : هل 11 بهمن-91
اين دانه خوشبو را جدي بگيريد .يكي از چاشني‌هاي معطر مورد استفاده در بعضي از غذاها، نان‌ها، شيريني‌ها و به‌خصوص مرباها، هل است. البته در مقام مقايسه، هندي‌ها و پاكستاني‌ها بيشترين مصرف‌كننده‌هاي هل در جهان هستند. شايد جالب باشد بدانيد هل، ميوه گياهي از تيره زنجبيل‌هاست و انواع مختلفي شامل هل سياه، هل سفيد و هل سبز دارد كه نوع سبز آن عطر تندتري دارد. براي عطرآگين كردن غذا، شيريني يا مربا، حتما لازم نيست غلاف آن را باز كرده و دانه‌هاي سياه رنگ هل را مورد استفاده قرار دهيد؛ ميوه هل با همان غلاف نيز به‌اندازه كافي غذاها را خوش طعم مي‌كند؛ مگر آنكه طعم جويدن دانه‌هاي هل در دهانتان را دوست داشته باشيد. علاوه بر اين، بعضي‌ها هنگام دم كردن چاي معمولي چند دانه هل يا يك عدد ميوه هل را در چاي مي‌ريزند و همراه با آن دم مي‌كنند. اين چاي، هم خوش‌طعم‌تر مي‌شود و هم خاصيت درماني دارد. - دانه هل تقويت‌كننده معده، ضدنفخ و بادشكن است؛ در ضمن به هضم غذا هم كمك مي‌كند. - از هل به عنوان دارو براي معالجه سرفه، سرماخوردگي و تب استفاده مي‌كنند. - در صورتي كه عرق بدبويي داريد يا دهان شما بوي خوبي نمي‌دهد،6 گرم هل را- با غلافش- به‌صورت چاي دم كنيد و در طول يك روز به مرور بنوشيد. - براي درمان استفراغ و تهوع نيز توصيه مي‌شود مقداري دم كرده هل مصرف كنيد. - هل تقويت‌كننده قلب و اعصاب نيز هست ولي مي‌گويند مصرف زياد آن هم تپش قلب را افزايش مي‌دهد و هم براي بيماري‌هاي روده و ريه مفيد نيست. - مصرف هل  براي رفع سردرد و كاهش حملات بيماري صرع نيز توصيه مي‌شود