موز يكي از ميوههاي پرطرفدار و صد البته
خوشمزه است كه خوشبختانه در بازار ميوه و ترهبار به وفور يافت ميشود؛ اما
اطلاعات دقيقتان در مورد اين ميوه تا چه اندازه است؟ آيا تا به حال يك درخت موز را
از نزديك ديدهايد؟ آيا ميدانيد كه موز داراي خاصيت راديواكتيو است؟ آيا در مورد
ارزش غذايي آن اطلاعات كافي داريد يا اينكه ميدانيد يكي از آن ميوههاي آلرژيزاست؟
آيا ميدانيد بزرگترين توليدكننده اين ميوه كدام كشور است؟
در اين مطلب قصد داريم وقايعي در مورد اين ميوه خندان را با شما در ميان بگذاريم. لطفاً همراهمان باشيد.
*حاوي خواص راديواكتيو است
بايد بدانيد كه موز حاوي ميزان زيادي پتاسيم است و همين خاصيت نيز از آن يك ميوه حاوي خواص راديواكتيو ساخته است. حدود 600 عدد موز به اندازه عكس راديوگرافي قفسه سينه راديواكتيويته دارد. بايد بدانيد كه پتاسيم موجود در اين ميوه براي حفظ تعادل سديم/پتاسيم بدن مفيد است و باعث كنترل فشارخون نيز ميشود. موز يك ميوه انرژيزاي فوقالعاده است.
*موز رنگبندي دارد
احتمالاً تصور ميكنيد كه موز زرد است و نارس آن سبز؛ اما بايد بدانيد كه در بين 500 گونه متفاوت موز، برخي قرمز و برخي بنفش هستند. موزهاي قرمز از موزهاي زردرنگ كوچكتر و گوشتالوتر و از تمشك شيرينتر هستند. موزهاي بنفش در آسياي جنوب شرقي كشت ميشوند و معمولاً در آشپزخانه و براي پخت و پز مورد استفاده قرار ميگيرند.
*به شكل دست ميرويد
موزها در دستههاي 10 تا 20 عددي ميرويد كه به آن پنجه دست گفته ميشود. هر يك عدد موز موجود در اين گروه را يك انگشت ميگويند. در واقع هر عدد موز يكي از انگشتهاي اين دست محسوب ميشود.
*بزرگترين توليدكننده موز
كشور هند با توليد سالانه بيش از 16 ميليون تن موز در صدر كشورهاي توليدكننده اين ميوه قرار دارد. بايد بدانيد بيش از 100 كشور در سرتاسر جهان به كشت موز مشغولاند كه از مهمترين آنها ميتوان به تايلند، مكزيك، برزيل و اكوادور اشاره كرد.
*ارزش غذايي بالا
خوشبختانه اين روزها موز همه جا ديده ميشود و قيمت آن در مقايسه با ميوههاي ديگر بالا نيست. اين ميوه منبع پتاسيم، كربوهيدراتها، فيبر و ويتامين C است و يكي از ميانوعدههاي مغذي محسوب ميشود. اين ميوه خوشمزه كه به راحتي قابلحمل است انرژي خوبي نصيبتان ميكند. بايد بدانيد كه 100 گرم از اين ميوه به همين ميزان كالري دارد. بهتر است بدانيد كه بيشترين ميزان آنتياكسيدانها و ويتامينها در موزهاي كاملا رسيده قرار دارند. بهتر است اجازه دهيد موزهاي كاملا رسيده و نرم شوند و بعد آن را ميل كنيد.
*تسكين دندانهاي تازه روييده
موز ميوه نرمياست و براي بچههايي كه شروع به غذا خوردن كردهاند فوقالعاده است. همچنين براي آنهايي كه دندان درآورده و دنداندرد دارند نيز مفيد است. براي تسكين دندانهاي تازه در آمده موز پوستكنده و يخزده فوقالعاده است به خاطر اينكه موز سرد باعث تسكين لثهها ميشود.
* تاريخچه موز
ردپاي موز در متون قديمي اسلامي و همچنين در بين يونانيها، روميها و هندوها ديده شده است. باستانشناسان مداركي يافتهاند كه نشان ميدهد احتمالاً موز اولين ميوهاي بود كه توسط بشر كشت شده است. پس تا ميتوانيد از ميوه آبا و اجدادي مصرف كنيد.
*ميتواند آلرژيزا باشد
موز نيز مانند "آووكادو" حاوي يك تركيبات شيميايي است كه در برخي از افراد آلرژيك به ميوههاي خانواده لاتكس حساسيت ايجاد ميكند. توجه داشته باشيد افرادي كه به لاتكس حساسيت دارند احتمالاً به موز نيز حساسيت خواهند داشت. با اين حال پختن موز ميتواند روشي براي كاهش اثرات اين تركيب آلرژيزا باشد.
*درخدمت سلامت پوست
گاهي سردردهاي عروقي ناشي از كمبود پتاسيم است و موز به دليل دارا بودن اين ماده معدني ميتواند درمان موثري براي آن باشد. علاوه بر اين پوست اين ميوه براي تسكين خارش و تورم ناشي از نيش حشرات فوقالعاده است. بايد بدانيد كه موز براي تسكين كهير نيز موثر است. موز همچنين يكي از درمانهاي طبيعي براي دل درد نيز محسوب ميشود.
*موز شيرينتر ميشود
نشاسته موجود در ميوهها به مرور زمان و با رسيدن ميوه به قند تبديل ميشود در نتيجه ميوه مورد نظر شيرينتر ميشود. براي اينكه روند رسيدن موز را سرعت بدهيد ميتوانيد آن را در يك پاكت كاغذي قرار دهيد.
*استحكام استخوانها
استحكام استخوانها نياز به كلسيم كافي دارد. گاهي مصرف كم كلسيم و همچنين عدم جذب كافي آن باعث كمبود آن شده و سلامت استخوانها را به خطر مياندازد. خوشبختانه موز ميتواند توانمندي بدن براي افزايش جذب كلسيم را بيشتر كند. توجه داشته باشيد هر چه ميزان جذب كلسيم در بدن بيشتر باشد استحكام استخوانها هم بيشتر ميشود. براي داشتن استخوانهاي محكم از ورزش نيز غافل نشويد
در اين مطلب قصد داريم وقايعي در مورد اين ميوه خندان را با شما در ميان بگذاريم. لطفاً همراهمان باشيد.
*حاوي خواص راديواكتيو است
بايد بدانيد كه موز حاوي ميزان زيادي پتاسيم است و همين خاصيت نيز از آن يك ميوه حاوي خواص راديواكتيو ساخته است. حدود 600 عدد موز به اندازه عكس راديوگرافي قفسه سينه راديواكتيويته دارد. بايد بدانيد كه پتاسيم موجود در اين ميوه براي حفظ تعادل سديم/پتاسيم بدن مفيد است و باعث كنترل فشارخون نيز ميشود. موز يك ميوه انرژيزاي فوقالعاده است.
*موز رنگبندي دارد
احتمالاً تصور ميكنيد كه موز زرد است و نارس آن سبز؛ اما بايد بدانيد كه در بين 500 گونه متفاوت موز، برخي قرمز و برخي بنفش هستند. موزهاي قرمز از موزهاي زردرنگ كوچكتر و گوشتالوتر و از تمشك شيرينتر هستند. موزهاي بنفش در آسياي جنوب شرقي كشت ميشوند و معمولاً در آشپزخانه و براي پخت و پز مورد استفاده قرار ميگيرند.
*به شكل دست ميرويد
موزها در دستههاي 10 تا 20 عددي ميرويد كه به آن پنجه دست گفته ميشود. هر يك عدد موز موجود در اين گروه را يك انگشت ميگويند. در واقع هر عدد موز يكي از انگشتهاي اين دست محسوب ميشود.
*بزرگترين توليدكننده موز
كشور هند با توليد سالانه بيش از 16 ميليون تن موز در صدر كشورهاي توليدكننده اين ميوه قرار دارد. بايد بدانيد بيش از 100 كشور در سرتاسر جهان به كشت موز مشغولاند كه از مهمترين آنها ميتوان به تايلند، مكزيك، برزيل و اكوادور اشاره كرد.
*ارزش غذايي بالا
خوشبختانه اين روزها موز همه جا ديده ميشود و قيمت آن در مقايسه با ميوههاي ديگر بالا نيست. اين ميوه منبع پتاسيم، كربوهيدراتها، فيبر و ويتامين C است و يكي از ميانوعدههاي مغذي محسوب ميشود. اين ميوه خوشمزه كه به راحتي قابلحمل است انرژي خوبي نصيبتان ميكند. بايد بدانيد كه 100 گرم از اين ميوه به همين ميزان كالري دارد. بهتر است بدانيد كه بيشترين ميزان آنتياكسيدانها و ويتامينها در موزهاي كاملا رسيده قرار دارند. بهتر است اجازه دهيد موزهاي كاملا رسيده و نرم شوند و بعد آن را ميل كنيد.
*تسكين دندانهاي تازه روييده
موز ميوه نرمياست و براي بچههايي كه شروع به غذا خوردن كردهاند فوقالعاده است. همچنين براي آنهايي كه دندان درآورده و دنداندرد دارند نيز مفيد است. براي تسكين دندانهاي تازه در آمده موز پوستكنده و يخزده فوقالعاده است به خاطر اينكه موز سرد باعث تسكين لثهها ميشود.
* تاريخچه موز
ردپاي موز در متون قديمي اسلامي و همچنين در بين يونانيها، روميها و هندوها ديده شده است. باستانشناسان مداركي يافتهاند كه نشان ميدهد احتمالاً موز اولين ميوهاي بود كه توسط بشر كشت شده است. پس تا ميتوانيد از ميوه آبا و اجدادي مصرف كنيد.
*ميتواند آلرژيزا باشد
موز نيز مانند "آووكادو" حاوي يك تركيبات شيميايي است كه در برخي از افراد آلرژيك به ميوههاي خانواده لاتكس حساسيت ايجاد ميكند. توجه داشته باشيد افرادي كه به لاتكس حساسيت دارند احتمالاً به موز نيز حساسيت خواهند داشت. با اين حال پختن موز ميتواند روشي براي كاهش اثرات اين تركيب آلرژيزا باشد.
*درخدمت سلامت پوست
گاهي سردردهاي عروقي ناشي از كمبود پتاسيم است و موز به دليل دارا بودن اين ماده معدني ميتواند درمان موثري براي آن باشد. علاوه بر اين پوست اين ميوه براي تسكين خارش و تورم ناشي از نيش حشرات فوقالعاده است. بايد بدانيد كه موز براي تسكين كهير نيز موثر است. موز همچنين يكي از درمانهاي طبيعي براي دل درد نيز محسوب ميشود.
*موز شيرينتر ميشود
نشاسته موجود در ميوهها به مرور زمان و با رسيدن ميوه به قند تبديل ميشود در نتيجه ميوه مورد نظر شيرينتر ميشود. براي اينكه روند رسيدن موز را سرعت بدهيد ميتوانيد آن را در يك پاكت كاغذي قرار دهيد.
*استحكام استخوانها
استحكام استخوانها نياز به كلسيم كافي دارد. گاهي مصرف كم كلسيم و همچنين عدم جذب كافي آن باعث كمبود آن شده و سلامت استخوانها را به خطر مياندازد. خوشبختانه موز ميتواند توانمندي بدن براي افزايش جذب كلسيم را بيشتر كند. توجه داشته باشيد هر چه ميزان جذب كلسيم در بدن بيشتر باشد استحكام استخوانها هم بيشتر ميشود. براي داشتن استخوانهاي محكم از ورزش نيز غافل نشويد