چه كساني بيشتر سرما مي‌خورند؟

دانستني‌ها
چه كساني بيشتر سرما مي‌خورند؟
8مهر-93
‌يك كارشناس تغذيه ضمن اشاره به افرادي كه بيشتر در معرض ابتلا به سرماخوردگي قرار دارند، گفت: مصرف مكمل‌هاي ويتامين C تاثير چنداني در پيشگيري از سرماخوردگي ندارد. "ليلا رضازاده" با اشاره به نزديك شدن فصل سرما و احتمال افزايش موارد سرماخوردگي، اظهار كرد: برخي مواد غذايي مي‌توانند به تحريك و تقويت سيستم ايمني كمك كنند. وي ويتامين E را از جمله عوامل موثر در تقويت سيستم ايمني دانست و گفت: اين ويتامين در انواع مغزها و غلات سبوس‌دار وجود دارد. ويتامين C هم از ديگر موادي است كه مي‌تواند در تقويت سيستم ايمني موثر باشد كه در مركبات، كيوي، گوجه و... يافت مي‌شود. "رضازاده" با اشاره به اينكه بسياري از افراد در فصل سرد براي پيشگيري از سرماخوردگي به مصرف مكمل‌هاي ويتامين C روي مي‌آورند، ادامه داد: اين مكمل‌ نقش موثري در پيشگيري از سرماخوردگي ندارد، اما مي‌تواند دوران بيماري را كوتاه كند. وي از "روي" نيز به عنوان ديگر ماده تقويت‌كننده سيستم ايمني ياد كرد كه به بهبود سريع سرماخوردگي هم كمك مي‌كند و در گوشت، غلات و تخم مرغ وجود دارد. اين كارشناس تغذيه با تاكيد بر اينكه نبايد مصرف روي نيز خودسرانه و زياد باشد، يادآوري كرد: مصرف بيش از حد روي نيز نتيجه عكس خواهد داد و به سيستم ايمني آسيب مي‌رساند. "رضازاده" گفت: سلنيوم نيز كه در موادي مانند مغزها و غلات وجود دارد براي تقويت سيستم ايمني مفيد است. وي معتقد است، افرادي كه كم خوني فقرآهن دارند بيشتر در معرض سرماخوردگي و آن هم سرماخوردگي‌هاي طولاني مدت هستند و مي‌توان اين كمبود آهن را از طريق گوشت، حبوبات و سبزيجات برگ سبز تامين كرد. رضازاده افزود: بهتر است همه اين مواد از منابع طبيعي تامين شوند و تا حد امكان از مكمل‌ها استفاده نشود.