خوراكيها
خواص سلامتي بادمجان 5مهر-93
خواص سلامتي بادمجان 5مهر-93
بادمجان داراي كالري پايين، عمدتا از
كربوهيدراتها و منبع قوي انرژي است بادمجان به عنوان يك سبزي در پخت و پز استفاده
ميشود اين سبزي دوست داشتني در انواع رنگهاي قرمز، زرد، راه راه وجود دارد با اين
حال، انواع بنفش از محبوبترين نوع در سوپر ماركتها است وقتي اكثر مردم به
بادمجان فكر ميكنند اين تصوير كه بادمجان معمولا به شكل تخم مرغ مانند با رنگ
بنفش پر جنب و جوش به ذهن آنها ميآيد.با اين حال، بادمجان در انواع اشكال و رنگها
از كوچك و مستطيل، بلند و لاغر وجود دارد مهم شكل و يا رنگ آن نيست تمام انواع
بادمجان حاوي بسياري از مواد مغذي مفيد و تركيباتي است كه به نفع سلامت انسان است
اين مقاله در مورد فوايد تغذيهاي بادمجان سنتي بنفش رنگ تمركز دارد.بادمجان حاوي
آنتوسيانين، تركيبات كه متعلق به يك كلاس از مواد شيميايي گياهي به طور طبيعي به
عنوان فلاونوئيدها شناخته شده است. اين تركيبات در بسياري از غذاهاي گياهي و علاوه
بر ارائه فوايد سلامتي وجود دارند كه آنها نيز به رنگ قابل تشخيص بسياري از ميوهها
و سبزيجات كمك ميكند. در اين مورد، آنتوسيانينها رنگدانههاي محلول در
آب است كه به بادمجان تركيب ارغواني تيره ميدهد.بسياري از فوايد حاصل از بادمجان
در پوستهاي گياهي آن است پوست بادمجان پر از فيبر، پتاسيم و منيزيم و آنتي
اكسيدان است و از نظر ظرفيت جذب راديكالهاي آزاد اكسيژن، بادمجان در ميان 10
سبزيجات برتر قرار دارد.مدت طولاني است كه مصرف انواع ميوه و سبزيجات با كاهش خطر
ابتلا به بسياري از شرايط پزشكي مرتبط با شيوه زندگي ارتباط دارد. بسياري از
مطالعات نشان دادهاند كه افزايش مصرف غذاهاي گياهي مانند بادمجان خطر ابتلا به
چاقي و مرگ و مير كلي، ديابت و بيماريهاي قلبي را كاهش ميدهد.فيبر، پتاسيم،
ويتامين C،
ويتامين B-6،
محتواي آن ومواد مغذي گياهي موجود در بادمجان، همه سلامتي قلب را پشتيباني ميكند. خوردن غذاهاي حاوي
فلاونوئيدها با خطر كمتر مرگ و مير ناشي از بيماري قلبي وابسته است. مصرف حتي
مقدار كمي از غذاهاي غني از فلاونوييد ممكن است سبب سلامت انسان شود.مطالعات متعدد
نشان ميدهد كه مصرف فلاونوئيدها شناخته شده به عنوان آنتوسيانينها، نقش مهمي در
كاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي ايفا كرده است. يك مطالعه خاص نشان داد
كه كساني كه بيش از سه وعده ميوه و سبزيجات حاوي آنتوسيانين مصرف كنند خطر ابتلا
به بيماريهاي قلبي نسبت به كساني كه مصرف كمتري دارند 34 درصد كمتر است. در
مطالعه باليني ديگر، محققان دريافتند كه افزايش مصرف آنتوسيانينها به طور قابل
توجهي با كاهش فشار خون همراه بود.تحقيقات در مورد اثرات مصرف بادمجان در مطالعات
حيواني نشان داده است كه مصرف آب بادمجان در خرگوش با كلسترول بالا سبب كاهش معنيداري
در وزن و سطح كلسترول خون خرگوش گرديد.تجزيه و تحليل آزمايشگاهي تركيبات فنلي در
بادمجان نشان ميدهد كه سبزيجات حاوي مقادير قابل توجهي از اسيد كلروژنيك، يكي از
قويترين جاذب راديكالهاي آزاد موجود در گياهان است. اين اسيد سبب كاهش سطح LDL
و نيز به عنوان يك ضد ميكروب، ضد ويروس و يك عامل ضد سرطاني عمل ميكند. پلي فنول
در بادمجان داراي اثرات ضد سرطان است آنتوسيانينها و عملكرد اسيد كلروژنيك به
عنوان آنتي اكسيدانها و تركيبات ضد التهابي هستند آنها سلولهاي بدن را از آسيبهاي
ناشي از راديكالهاي آزاد و به نوبه خود سبب جلوگيري از رشد تومور و تهاجم و گسترش
سلولهاي سرطاني ميشوند آنها همچنين آنزيمهاي سم زدا را در داخل سلولها
تحريك و سبب ترويج مرگ سلولهاي سرطاني ميشوند.يافتههاي حاصل از مطالعات حيواني
نشان ميدهد كه ناسونين، آنتوسيانين موجود در پوست بادمجان، يك آنتي اكسيدان قوي
است كه چربي غشاي سلولي در سلولهاي مغز را از آسيب راديكالهاي آزاد محافظت ميكند
همچنين ثابت شده است به تسهيل حمل و نقل مواد مغذي به داخل سلول و خارج كردن
ضايعات كمك ميكند.تحقيقات همچنين نشان دادهاند كه آنتوسيانينها سبب مهار
التهابات عصبي و تسهيل جريان خون به مغز ميشود اين به جلوگيري از اختلالات رواني
وابسته به سن كمك ميكند و همچنين حافظه را بهبود ميبخشد.بادمجان داراي فيبرهاي
غذايي است كه معمولا به عنوان عوامل مهم در كنترل وزن و به عنوان عامل حجيم در
دستگاه گوارش شناخته شده است اين تركيبات سبب افزايش سيري و كاهش اشتها ميشود و
به شما احساس سير بودن و در نتيجه سبب كاهش مصرف كلي كالري ميشود از آنجا كه
بادمجان در حال حاضر حاوي كالري پايين است بخش بزرگي از يك رژيم غذايي كم كالري
سالم ميباشد.اگر سيگار ميكشيد، در اينجا خبر خوب اين است بادمجان حاوي مقدار كمي
از نيكوتين و لذا ميتواند به كاهش ميل شديد شما به سيگار كمك كند.هنگام خريد
بادمجان آنهايي كه تا حدودي سنگين ميباشد را انتخاب كنيد. از مصرف بادمجانهايي
كه پژمرده، كبود، يا تغيير رنگ داده اجتناب كنيد. پوست بايد داراي يك رنگ شديداً
بنفش، صاف و براق باشد. بادمجان بايد تا موقع مصرف در يخچال ذخيره شود و در ذخيره
سازي آن، پوست بايد دست نخورده باشد براي برش آن از چاقو با فولاد ضد زنگ به جاي
فولاد كربن دار، به منظور جلوگيري از واكنش با مواد شيميايي گياهي در آن استفاده
كنيد.تحقيقات نشان ميدهد كه پلي فنلهاي موجود در بادمجان سبب طعم تلخ آن است و
بدان معني است كه بادمجان با بالاترين سطوح آنتي اكسيدانها نيز تلخترين و به
ناخوشايندي غذا كمك ميكند با اين حال، دانشمندان اميدوارند كه قادر به بهبود
ژنتيكي بادمجان به طوري كه آنها حاوي سطوح بالايي از مواد مغذي مفيد باقي
بمانند.مشخص شده است كه ناسونين، يك تركيب از انواع خاص فيتوكميكال موجود در
بادمجان است كه با آهن متصل شده و آن را از سلول حذف ميكند لذا در كسانيكه سطح
آهن پايين دارند توصيه نميشود.