گزیده خبرهای 16 شهریور93 . قسمت – 6

گزیده خبرهای 16 شهریور93 . قسمت – 6 
 «دعوا سرجای پارک» قصه تکراری پایتخت؛ موضوعی که یک عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران از آن به‌عنوان عامل بیشترین نزاع های خیابانی در شهر تهران یاد کرده استیک معلم با یک نفر در خیابان بر سر جای پارک دعوایشان می شود. با این‌که طرف مقابل دعوا را شروع می کند. اما این نزاع و درگیری به ضرر آقای معلم تمام می شود و طرف دعوا در این حادثه کشته می شود. همین دعوای ساده باعث می شود آقای معلم زندانی شود و منتظر حکم قصاص باشد.» این چند خط، داستان فیلم سینمایی «دهلیز» بود که سال گذشته اکران موفقی داشت. اما داستان دهلیز، قصه هر روز شهرهای شلوغ به خصوص ساکنان پایتخت هم هست. اگر سری به شوراهای حل اختلاف و یا اخبار حوادث روزنامه ها و خبرگزاری ها بزنید، «دعوا بر سر جای پارک» پای ثابت درگیری های خیابانی است که گهگاه منجر به حوادث دلخراشی از جمله کشته شدن و یا مجروح شدن طرفین دعوا شده است. بسیاری از این حوادث به خاطرکمبود فضای برای پارک خودرو، کمبود پارکینک های اختصاصی و نبود قوانین مشخص است که باعث می شود هرکسی خود را در زمینه محق بداند.
دعوا به خاطر دومترجا
«
نزاع 19 نفر با قمه و چاقو بر سر جای پارک»، «دعوا بر سر جای پارک جان کودک 2 ساله را گرفت» و... این جملات بخشی از تیترهای اخبار حوادثی هستند که عامل آن جای پارک بوده است. دعوا سر جای پارک، یکی از نزاع های هر روزه مردم در شهرهای بزرگ به خصوص شهر تهران است. «ابوالفضل قناعتی» عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در این باره گفته: «مشکل پارکینگ بیشتر در خیابانهای شلوغ و با تراکم بالای ساختمان است که این موجب می شود افراد شانس کمتری برای پارک خودرو خود داشته باشند و بیشتر دعوا بر سر جای پارک هم در همین نقاط رخ می دهدبا این‌که به کنایه و به‌خاطر ترافیک سنگین، از تهران به عنوان «بزرگترین پارکینگ عمومی کشور» یاد می شود، اما این شهر همواره با مشکل کمبود پارکینگ روبرو بوده استدر سال 1386 «محمود صفارزاده» مدیر سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد: «شهر تهران با کمبود 120 هزار فضای پارک مواجه است.» این در حالی است که در سال 90 وحید نوروزی معاون اجرایی سازمان حمل و نقل و ترافیک تهران از کمبود 500 هزار جای پارک در تهران خبر داد. این یعنی نیاز شهر تهران به محل پارک در فاصله چهارسال بیش از 4 برابر شده است.
 
من یک «جاپارک پیدا کن» هستم!
طبق گزارش «چکیده نتایج طرح آمارگیری از پارکینگ های عمومی» مرکز آمار در سال 90؛ در شهر تهران 328 پارکینگ عمومی وجود دارد که از این میان، 31 پارکینگ دارای فعالیت تعمیر و سرویس وسیله نقلیه و 297 پارکینگ فاقد هیچ گونه فعالیت فرعی هستند. تعداد وسایل نقلیه وارد شده به این پارکینگ ها در بهار سال 89، 3 میلیون 362 هزار964 خودرو، در تابستان 3میلیون 281 هزار 851 خودرو، در پاییز 3میلیون و 191 هزار و 30خودرو و در زمستان3 میلیون 683 هزار 425 خودرو بوده است. حتی روزنامه «جام جم» هم در گزارشی از به‌وجود آمدن یک شغل عجیب در تهران خبر داده است. به نوشته این روزنامه کمبود جای پارک در خودرو باعث به وجود آمدن شغل عجیب و غریبی به نام «جاپارک پیدا کن» شده است. این افراد با گذاشتن موانعی در كنار خیابان، درواقع خیابان را صاحب شده و در ازای گرفتن 2000 تا 5000 تومان جای پارك به دیگران كرایه می‌دهند. از این گذشته، هستند افرادی كه در مناطق شلوغ شهر، پاركینگ شخصی خود را به دیگران اجاره داده و باعث سلب آسایش همسایگان خود می‌شوند.
پارکینک هایی که انباری شدند
یکی دیگر از مشکلات کمبود جای پارک در شهر تهران تغییر کاربری پارکینگ ها در مجتمع های اداری و تجاری است. در بسیاری از این مجمتع‌ها، از پارکینگ به عنوان انباری استفاده می شود. به همین منظور کاربران و یا مراجعه کنندگان به این مجموعه ها مجبورند خودروی شخصی‌شان را در بیرون ساختمان پارک کنند. با اینکه بارها مسئولان شهرداری این اقدام را غیرقانونی دانسته‌اند اما هنوز این منوال در بسیاری از مجموعه‌ها ادامه دارد. پلیس راهنمایی و رانندگی نیز در سال 92 اعلام کرد بیش از 218 مجتمع تجاری در تهران پارکینگ ندارند و این موضوع به تنهایی می تواند منجر به ترافیک های سنگین و کمبود جا برای پارک در برخی مناطق پایتخت شود.
نیاز تهران به 60 هزار پارکینگ مسقف
ابوالفضل قناعتی عضو کمیسیون عمران و حمل نقل شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفته: «سیاست گذاری شهرداری و مدیریت شهری باید به شیوه‌ای باشد که موضوع پارک خودروها ساماندهی شود. از طرفی وضعیت پارکبان ها و پارکومترهای تهران نیز تعیین تکلیف و یکپارچه شود. طبق برنامه پنجساله دوم شهرداری تهران، پایتخت به 60 هزار پارکینگ مسقف نیاز دارد که باید تأمین شود و برای این موضوع اعتبار خوبی دیده شده است.» او در ادامه این را هم گفته که: «ما در کمیسیون عمران موضوع پارکینگها و پارک در معابر را در دستور کار قرار می دهیم. معتقدیم مدیریت شهری باید زیرساختی کار کند. البته تمام ساخت و سازهایی که در حوزه مسکونی و تجاری انجام می شود باید طبق پهنه ای باشد که در طرح تفصیلی دیده شده است. شهرداری باید برای هر خانه ای که مجوز ساخت می دهد تعداد پارکینگ های آن را نیز مد نظر قرار دهداوضاع ترافیک و کمبود جای پارک در تهران در حال حاضر تبدیل به یک معضل اجتماعی شده است. موضوعی که باعث بروز رفتارهای عصبی و اغلب غیر قابل جبران شده و با وجود اقدامات صورت گرفته همچنان در وضعیت نامطلوبی قرار دارد. وضعیتی که هرلحظه و با بی‌صبری و عدم خویشتنداری طرفین نزاع، امکان تبدیل شدن به داستانی شبیه داستان فیلم «دهلیز» در آن وجود دارد.
مدیرکل سازمان استاندارد تهران گفت: از مجموع 63 شهربازی استان تهران، 11 شهربازی (7 شهربازی جمع آوری و 4 شهربازی پلمپ) به دلیل عدم انطباق با استانداردهای ملی پلمپ و جمع‌آوری شده‌اندمسلم بیات در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه هم‌اکنون هیچ شهربازی مجوز فعالیت نمی‌گیرد مگر آنکه بازرسی حین ساخت، نصب و بعد نصب داشته باشد اظهار داشت: درحال حاضر ابتدا و انتهای پروسه شهربازی ها را تحت کنترل داریمرئیس کل سازمان استاندارد تهران با اشاره به اینکه عمده تجهیزات در شهربازی‌ها قدیمی بوده و نصب آنها بیشتر مربوط به زمانی می‌شود که تحت نظارت سازمان استاندارد نبوده‌اند گفت: بنابراین ما اقدام به انجام تست‌های تخریبی و چشمی و ...  پس از نصب تجهیزات کرده ایمبه گفته وی خوشبختانه با این تمهیدات تا حدودی بحث ایمنی و عملکرد تجهیزات شهربازی‌ها ارتقا یافته است.   بیات اظهار داشت: از مجموع 63 شهربازی استان تهران 11 شهربازی ( 7 شهربازی جمع آوری و 4 شهربازی پلمپ) به دلیل عدم انطباق با استانداردهای ملی پلمپ و جمع‌آوری شده‌اندوی افزود: بسیاری از تجهیزات سایر شهربازی‌ها نیز بازرسی مجدد می‌شوند و درصورت اخذ تاییدیه به فعالیت خود ادامه خواهند دادوی ادامه داد: از مجموع 1300 وسیله و تجهیزی که در سطح استان تهران نصب شده، 564 وسیله موفق به اخذ تاییدیه شده اند و سایر وسایل درصورتی که رفع نقص نکنند و نتوانند تاییدیه ما را بگیرند جمع‌آوری می‌شود.
  
مدت زمان بازرسی کوتاه شده است
بیات با بیان اینکه از 4 شرکت بازرسی، شرکت بازرسی اصفهان بدلیل تخلفات لغو صلاحیت شده است گفت: وسایلی که توسط این شرکت بازرسی شد مجدد توسط شرکت بازرسی کیفیت استاندارد ایران در حال بازرسی است.  
وی با تاکید بر اینکه با توجه به سطح استقبال مردم از شهربازی ها لازم است ایجاد شهربازی‌های استاندارد و مناسب در دستور کار قرار گیرد گفت: هم اکنون از شهربازی ارم نزدیک به 4.5 تا 5 میلیون نفر بازدید می کنند، بنابراین اگرچه ما مدت زمان بازرسی را کوتاه کرده‌ایم ولی باید اقداماتی در سطح استان تهران در زمینه ایجاد شهربازی های استاندارد صورت گیردرئیس کل سازمان استاندارد تهران تصریح کرد: اگر از وسیله و تجهیزات بدرستی استفاده نشود و به لحاظ بهره‌برداری بیش از حد مورد استفاده قرار گیرد ممکن است از استاندارد خارج شود، از این رو باید با ایجاد شهربازی های جدید و استاندارد فشار را از شهربازی‌های کنونی بکاهیم
یک منبع آگاه علت تاخیر در اعلام نتایج پذیرفته شدگان دانشگاه آزاد را به طول انجامیدن استعلام وزارت اطلاعات از وضعیت داوطلبان مقاطع کار‌شناسی ارشد و دکتری اعلام کرد و گفت: به دلیل حساسیت‌های به وجود آمده در جریان استیضاح وزیر علوم امسال این استعلام با دقت بیشتری صورت گرفته استاین منبع آگاه در گفت‌وگو با ایلنا، در مورد علت تاخیر در اعلام نتایج پذیرفته شدگان دانشگاه آزاد گفت: براساس مصوبه سال ۷۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ وضعیت داوطلبان مقاطع  کار‌شناسی ارشد و دکتری باید از سوی وزارت اطلاعات استعلام شودوی افزود: امسال این استعلام به دلیل حساسیت‌های به وجود آمده در جریان استیضاح وزیر علوم به طول انجامید تا دقت در استعلام‌ها به اندازه کافی باشد و مشکلی پیش نیاید که البته تعداد بالای متقاضیان نیز در این امر موثر بوده است
مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه در صفحه فیسوک خود نوشتبرای ایرانی‌ها هیجان‌انگیز است وقتی بدانند روستایی به نام ایران در روسیه وجود دارددیروز که از شهر ولادیقفقاز مرکز اوستیای شمالی به سمت شهر پیتیگورسک در استان استاوروپول روسیه می آمدیم از روستای ایران بازدید کردیم! قبلا شنیده بودم که در آستیا چنین محلی هست و قبل از سفر خواسته یودیم در برنامه سفرمان بازدید از این روستا گذاشته شود. اما دیروز در خاک آستیا یک کیلومتر مانده به مرز جمهوری کاباردی-بالکار تابلو ایران را یافتیم و بعد به این روستا در دو کیلومتری جاده رفتیمروستای ایران 555 نفر جمعیت دارد و دفتر اداری ایران را که سرکشی کردیم باز بود اما مقامات آن حضور نداشتند. دو خانم آنجا بودند و گروهی دیگر را که دیدیم از حضور سفیر ایران در این روستا شگفت زده و خوشحال بودند.
وحدت نه ممکن است نه عاقلانه

آیت‌الله مصباح‌یزدی آب پاکی را بر دستان سیدرضا تقوی ریخت و با عباراتی متفاوت به او فهماند که از وحدت جبهه پایداری با جریان اصولگرایی خبری نیست.  به گزارش شرق، سیدرضا تقوی از اعضای جامعه روحانیت است که با اذن آیت‌الله مهدوی‌کنی - البته قبل از بیمارشدن ایشان - مامور برگزاری نشست با شاخه‌های مختلف اصولگرایان برای رسیدن به وحدت شده استهرچند در جریان برگزاری این نشست‌ها از سهم‌خواهی اصولگرایان گلایه‌مند شده و البته گلایه‌های آیت‌الله مهدوی‌کنی را هم از این موضوع ابلاغ کرده بوددر حالی که به نظر می‌رسد سیدرضا تقوی همچنان به وحدت با پایداری‌ها کورسوی امیدی دارد و از بیان جزییات اختلاف دیدگاه‌ها خودداری می‌کند، سایت آیت‌الله مصباح‌یزدی متن سخنان آیت‌الله را در آن دیدار منتشر کرده است.  آیت‌الله مصباح‌یزدی در این دیدار، از جلساتی که به گفته او «چندنفر با هم می‌گذارند و چنانچه کسی با این جلسات مخالفت کند، از آن به‌عنوان وحدت‌شکن یاد می‌شود» گلایه کرده و گفته است: «نظر مرجعیت درباره انتخابات مجلس برای تایید افراد حجت نیست و باید از فرد اصلحی حمایت کرد که درد انقلاب و اسلام را داشته باشد؛ حتی اگر آن فرد اصلح رای نداشته باشد مثل حمایت ابوذر و سلمان از حضرت‌علی(ع).» او در دیدار با سیدرضا تقوی همچنین در پاسخ به دغدغهای مبنی بر ضرورت وحدت میان اصولگرایان گفت: «همانطوری که توقع یکی‌بودن فتاوای همه مراجع در احکام شرعی بیجاست، توقع اینکه در مسایل اجتماعی نیز بین افراد وحدت نظر حقیقی حاصل شود، غیرواقع‌بینانه است، مخصوصا با توجه به اینکه در مسایل اجتماعی افراد با موضوعات سروکار دارند و نه فقط احکام؛ لذا اتحاد نظر در چنین مسایلی شبیه به محال است.» آیت‌الله مصباح‌یزدی ادامه داد: «اینکه با چندنفر جلساتی را برگزار کرده، تصمیم بگیریم و بعد بخواهیم که همگان تابع ما شوند تا وحدت حاصل شود، این شیوه نه اصولگرایی است و نه مردمسالاری واقعی؛ نه با شیوه عقلا سازگاری دارد و نه با شرع، بلکه این از قبیل همان فریب‌کاری‌هایی است که دیگران انجام می‌دهند.» او با اشاره به اینکه اگر قصد تقارب نظرات وجود دارد، باید یک نوع همفکری وجود داشته باشد تا افراد، نظرات و دلایل خود را مطرح کنند، ادامه داد: «برای کم‌شدن اختلافات و نزدیک‌شدن نظرات افراد به یکدیگر، باید نظر افرادی که کمابیش نظرشان در دیگران اثر دارد، گرفته شود و آنها نیز دلایل و ملاک خود را مطرح کنند؛ اگر استدلالی صحیح و منطقی بود باید پذیرفته شود و اگر هیچ استدلالی پذیرفته نشد یا دارای نقص بود، برای انتخاب روشی یکسان در عمل، رای‌گیری شود. البته باید این اصل را با عبرت‌گرفتن از برخی کارهای گذشته مد نظر قرار داد.» عضو خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به شیوه تعیین مصادیق برای انتخابات مجلس گفت: «در انتخاباتی مانند انتخابات مجلس، سخن یک مرجع تقلید از آن جهت که مرجع است، در تشخیص اصلح حجیت ندارد، مگر اینکه نسبت به آن فرد شناخت کاملی داشته باشد که در این‌صورت حجیت شناخت و رای او ربطی به مقام مرجعیت و فقاهت او ندارد. لذا در چنین موردی که مرجع تقلید، خودش شخصا اصلح را بشناسد، سخن او از آن جهت که شناختش نسبت به اصلح بیشتر است، می‌تواند مقبول دیگران واقع شود، نه از آن جهت که مرجع تقلید است و اینکه مخالفت با نظر وی مخالفت با مرجعیت تلقی شود، یا افراد مخالف متهم به وحدت‌شکنی شوند، حرف باطلی است.» این استاد حوزه علمیه در ادامه با دفاع ضمنی از عملکرد جبهه پایداری در انتخابات ریاست‌جمهوری سال92 گفت: «گاهی باید فرد اصلح - ولو رای‌آوری نداشته باشد - مطرح شود تا حداقل مشخص شود هنوز بین مردم اعتقاد و ایمان به اسلام و انقلاب اسلامی وجود دارد. آیا خوب بود از میان کاندیداهای ریاست‌جمهوری هیچ‌کس حرفی از اسلام و انقلاب نزند و همه به فکر ارزانی اجناس و رفع تحریم‌ها باشند؟ آیا نباید از کسی که ولو رای‌آوری ندارد، اما دغدغه انقلاب و اسلام را دارد، حمایت کرد؟»