كاسبي با حيوانات در بوستان‌هاي تهران!

كاسبي با حيوانات در بوستان‌هاي تهران! 25شهزیور-93
در رژیم ضد بشری داعشی ولایت فقیه که رکوردار جهانی محکومیت نقض مستمر حقوق بشر است . چون آشکارا آدمریایی و مثله کرده است و همراه آن شکنجه  کرده واحکام قطع ا ندام و شلاق ودار زدن در ملأ عام با سنگسار وقصاص اجرا کرده و همچنان اجرا می کند.حتی دژخیمان آدمکش و شکنجه گرانش درون سیاهچال هابه زندانیان تجاوز کرده و به قتل رسانیده اند . طوریکه پدرخوانده ی تروریست جهانی و داعش و القاعده و طالبان نامیده می شود . اماعجیب و مسخره است که بدلیل بیکاری و تورم و گرانی و فقر واعتیاد برخی مجبورند برخی پرندگان و حیوانات را در بوستان های تهران بفروشند  ادعا شده اين رفتار مصداق خشونت عليه حيوانات است! در صورتیکه بدتر از هرحیوان درنده وگزنده ی خشونت طلبی بیش از 35 سال است و مرتکب نه خشونت که جنایت علیه ی بشریت می شود. 
در يكي از بوستان‌هاي تهران مركز نمايش خزندگاني وجود دارد كه كاركنانش حيوانات كوچكي مانند بلدرچين، خرگوش و موش زنده را مقابل مار و كروكوديل قرار مي‌دهند و اين حيوانات گوشت‌خوار هم اين جانوران كوچك را مي‌بلعند. تماشاگران نيز براي ديدن اين حيوانات بليت تهيه مي‌كنند. البته مدير اين مجموعه معتقد است كه كارشان در چرخه‌ طبيعت، قرار مي‌گيرد ولي كارشناسان حقوق حيوانات چنين حركتي را مصداق 
خشونت عليه حيوانات مي‌دانند.
استفاده‌ ابزاري از حيوانات براي گذران اوقات فراغت مردم و البته كسب درآمد در همه جاي دنيا شايع است. حتما ديده‌ايد سيرك‌هايي كه حيوانات اهلي و وحشي را براي شادي‌هاي لحظه‌اي مردم به هركاري واداشته‌اند يا باغ وحش‌هايي را كه گردانندگان آن‌ حيوانات را در گونه‌هاي مختلف پرندگان، خزندگان، پستانداران و غيره از طبيعت كه خانه آن‌هاست جدا كرده‌اند و به قفس انداخته‌اند و گاهي مردم هم با انداختن زباله‌ و خوردني‌هاي غيرمجاز، حيوانات را مورد نوازش محبت‌آميز خود قرار مي‌دهند! به نظر مي‌رسد كه موضوع آزار و اذيت حيوانات روزبه‌روز فراگيرتر شده، دايره‌ شمول بيشتري هم پيدا مي‌كند و علي‌رغم تلاش فعالان حمايت از حقوق حيوانات، نمايش آن‌ها در شرايط غير طبيعيشان همچنان يكي از جاذبه‌هاي پرطرفدار گردشگري است.
***
به زعم كارشناسان، ايران هم جزو كشورهايي است كه در آن حيات وحش در معرض تهديد جدي قرار دارد. فارغ از بحث شكارهاي غير مجاز و نحوه‌ نگه‌داري حيوانات در باغ‌هاي وحش‌هاي ايران و نحوه برخورد مردم با آن‌ها،‌ به نظر مي‌رسد كه بسياري از مراكز نگه‌داري از حيوانات، از نمايش خشونت عليه حيوانات و حتي در مواقعي پول درآوردن از اين راه هم ابايي ندارند.
*مارها را با اجراي زنده‌ موسيقي ببينيد!
در پارك آب و آتش تهران به تازگي مركزي با نام "
zima zoo"، افتتاح شده است كه خزندگاني مانند انواع مار، كروكوديل و آفتاب‌پرست را نمايش مي‌دهد. اين مركز كه ورود آن مستلزم پرداخت هفت‌هزار تومان وروديه براي هر نفر است، از قفس‌هاي شيشه‌اي شكلي تشكيل شده است كه اين قفس‌ها در يك راه‌روي مزين و شيك، در دو رديف رو به‌روي هم قرار گرفته‌اند. هر كدام اين قفس‌هاي شيشه‌اي كه به شكل ويژه‌اي تزيين و نورپردازي شده‌اند، محل نگه‌داري يك خزنده است كه اطلاعات و شناسنامه‌اش در مانيتوري در كنار قفسه ثبت شده است. در انتهاي اين راهرو يك آتليه‌ عكاسي قرار دارد كه در آن عكاسي مشغول گرفتن عكس از يك مار عظيم‌الجثه بر گردن تماشاگران است. اين آتليه بابت هر عكس به تناسب ابعاد عكس مبلغ 30 يا 40 هزار تومان از مشتريان مي‌گيرد. خبرنگار ايسنا در اين بازديد كودكي را ديد كه به شدت از اين مار مي‌ترسيد ولي به اصرار خانواده‌اش مار را دور گردنش انداخته و عكاس از او عكس مي‌گرفت.
*مار ببينيد و نوشابه‌ 40 هزارتوماني ميل كنيد! 
در راهروي اين مركز نگه‌داري از خزندگان، عكس‌ گرفتن ممنوع است. يكي از كاركنان اين مجموعه در پاسخ به چرايي اين موضوع مي‌گويد كه چون ما اينجا آتليه‌ عكس داريم، اجازه نمي‌دهيم كسي عكس بگيرد؛ چراكه عكاسي مخاطبان باعث مي‌شود كاسبي بخش عكس ما از رونق بيفتد. او همچنين از افتتاح كافه‌اي در اين مركز خبر مي‌دهد كه قرار است به زودي افتتاح شده، در آن نوشابه‌هاي 40 هزار توماني تايلندي سرو شود. علاوه بر اين، كاركنان اين مجموعه مي‌گويند كه در آينده‌اي نزديك در اين مكان موسيقي زنده اجرا خواهد شد و به گفته‌ آن‌ها، امكاناتي اضافه مي‌شود كه نبايد تماشاي آن‌را از دست داد!
*خرگوش بي‌دفاع طعمه‌ مار مي‌شود... 
اما از اين‌جاي ماجرا به بعد، به نكته‌ قابل توجه و البته تكان‌دهنده در نگه‌داري اين خزندگان مي‌رسيم كه گردانندگان اين مركز در مواقع گرسنه شدن اين حيوانات، يك بلدرچين زنده، خرگوش زنده يا موش زنده را در قفس خزندگان گوشت‌خوار مي‌اندازند تا به گفته‌ خودشان، خوراك اين خزندگان را تامين كنند. در مواردي هم ديده شده كه حيوان طعمه كه موقعيت خطرناك خود را حس كرده است، چندين ساعت در گوشه‌ قفس نشسته تا حيوان گوشت‌خوار احساس گرسنگي كرده، دور او بپيچد، آن‌را خفه كند و البته او را ببلعد. گاهي هم ديده شده كه بخشي از بدن اين مارها باد كرده است و كاركنان درباره‌ آن توضيح داده‌اند كه حيوان به تازگي خرگوش و بلدرچين را خورده و هنوز اين جانور در بدنش هضم نشده است. البته آن‌ها در پاسخ به اين سوال كه چرا براي غذا دادن به اين حيوانات از چنين روش‌هايي استفاده مي‌كنند، مي‌گويند كه خورده شدن حيواناتي نظير خرگوش توسط مار جزو چرخه‌ طبيعت است و اشكالي ندارد. آن‌ها در ادامه مي‌پرسند مگر شما خودتان گوشت گوسفند و مرغ را نمي‌خوريد؟ چرا براي شما اشكالي ندارد، ولي براي مار بد و زننده است؟! در نگاه اول به نظر مي‌رسد كه صاحبان اين مركز از صحنه‌ پيچيدن مار به دور حيوان طعمه به منظور خفه كردن آن و البته خوردنش براي جذب گردشگر استفاده كرده‌اند. ولي خودشان مي‌گويند كه چنين منظوري ندارند. چنانچه مدير اين مجموعه كه ماري به گردن دارد و در فضاي اين مركز جولان مي‌دهد، مي‌گويد حتي اين مركز تلاش مي‌كند كه مخاطبان، صحنه‌ بلعيده شدن حيوانات زنده را نبينند، چون بازخورد مثبتي نسبت به اين موضوع نداشته‌اند. ضمن اينكه خود مار هم دوست ندارد جلوي مردم غذا بخورد! چون خجالت مي‌كشد!! او صبر مي‌كند كه مردم از مقابل قفسش بروند و بعد از آن اقدام به خوردن خرگوش يا بلدرچين مي‌كند.
*تا قرعه به نام كدام افتد...
او توضيح مي‌دهد: من 15 سال براي برخورد با خزندگان از جمله مار در تايلند آموزش ديده‌ام. براي تاسيس اين مجموعه هم كه زير نظر موسسه‌ پرورش گل شهر گل است، از 18 مركز از جمله سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت اطلاعات مجوز دارم. ضمن اينكه اجازه‌هاي لازم را از مقامات ديني و مذهبي هم گرفته‌ام. مدير اين مجموعه بيان مي‌كند: حيوانات نگه‌داري شده در اين مركز را كه شامل بوآ دم قرمز، برمس پينتون، رتيكولتيد پيتون، ايگواناي قرمز و آناكوندا مي‌شود، از استراليا، آفريقاي جنوبي و آسياي شرقي وارد كرده‌ايم و هيچ‌ يك از آن‌ها سمي نيستند و اغلب حيوانات گوشت‌خوار براي خوردن غذا، طعمه‌ خود را خفه مي‌كنند. حيوانات طعمه را هم معمولا از خيابان مولوي مي‌خريم. هر يك از طعمه‌ها را با مبلغي حدود 6 هزار تومان مي‌خريم و يك‌روز درميان به مارها غذا مي‌دهيم.
*بي‌نوا كبكي كه يك گوشه مي‌لرزيد
يكي از حاضران در اين مجموعه كه زني 44 ساله است و شاهد بلعيده شدن يك بلدرچين توسط مار سفيدرنگ اين مجموعه بود، درباره‌ اين صحنه توضيح مي‌دهد: صحنه‌ بسيار تلخي بود. ضمن اينكه من ديدم كبك بي‌نوا گوشه‌ قفس كز كرده بود و مي‌ترسيد و زماني كه مار به آن حمله كرد، هيچ دفاعي نمي‌توانست از خود بكند. ديدن اين صحنه برايم اصلا خوشايند نبود و ديگر به اين مركز نخواهم آمد. با ديدن اين صحنه با خود فكر مي‌كنم كه چرا ما به قتل و كشتار انسان‌ها آنقدر واكنش داريم ولي هر بلايي كه دوست داريم بر سر حيوانات مي‌آوريم؟! يكي ديگر از حاضران كه پسري 27 ساله است، مي‌گويد: انداختن پرنده و حيوانات كوچكي مانند موش در اين قفس‌ها كار شايسته‌اي نيست. اين حيوانات فرصت فرار ندارند. ولي به هر حال مارها هم گرسنه‌اند و گوشت‌خوار. اگر به آن‌ها غذايي داده نشود، مي‌ميرند.
*اين رفتار مصداق خشونت عليه حيوانات است
"رضا جوال‌چي" - رئيس انجمن حمايت از حيوانات - درباره‌ اين موضوع، اظهار مي‌كند: در جواب دوستاني كه در توجيه انداختن جانور زنده مقابل حيواناتي مثل مار توجيه مي‌كنند كه اين چرخه‌ زندگي طبيعي است، مي‌گويم كه قطعا زندگي در شيشه طبيعي نيست. جانور در طبيعت حق دفاع از خود را دارد. اصلا طبيعتي در اين حالت تصنعي كه جانور را در قفس انداخته و حق دفاع را از او بگيريم، وجود ندارد. او ادامه مي‌دهد: ضمن اينكه براي تغذيه‌ اين موجودات از غذاي جايگزين مي‌توان استفاده كرد. اين اتفاقات به اين دليل مي‌فتد كه عده‌اي اطلاعات كافي ندارند. البته پيش‌تر نيز اتفاقات اين‌چنيني براي حيوانات مي‌افتاد. ديده شده بود كه در ساري، الاغي را در قفس شير مي‌انداختند. اين قضيه با پيگيري ما متوقف شد. در اين مورد هم با اطلاع از چگونگي ماجرا جلوي چنين رفتاري را خواهيم گرفت. جوال‌چي مي‌افزايد: چنين رفتاري ترويج خشونت است و بدتر آنكه چنين صحنه‌هايي در مقابل چشم مردم و كودكان انجام مي‌شود. واقعيت اين است كه اين زندگي طبيعي نيست و اين مصداق خشونت است كه ما حيواني را در قفس دشمنش قرار دهيم.