فرمانده نیروی انتظامی ایجاد بستر برای فعالیت شبکه های اجتماعی و مجازی را کافی ندانست و گفت: در کنار آن باید امنیت این شبکه ها نیز تامین و رعایت شود، این مسئله ای است که همه دنیا به آن تاکید دارند.
به گزارش خبرنگار مهر، سردار اسماعیل احمدی مقدم عصر سه شنبه در بدو ورود به اردبیل در جمع خبرنگاران اضافه کرد: شورای عالی فضای مجازی بستر لازم برای فعالیت شبکه های اجتماعی را ایجاد کرده، در توسعه این فضا نیز باید ملاحظات امنیتی و ایمنی رعایت شود.
وی توسعه این شبکه ها را با شروط امنیتی مورد توجه قرار داد و افزود: ناجا به عنوان ضابط در این مسئله اقدام می کند و براساس آن به اعمال مجرمانه و پیشگیرانه توجه دارد، من موافق بسته شدن این شبکه ها نیستم اما باید مسائل و ملاحظات امنیتی رعایت شود.
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران همچنین در خصوص امنیت مرزهای کشور یادآور شد: وضعیت مرزهای کشور در شرایط مطلوبی است، انسداد مرزی در اغلب استانها پیشرفت مناسبی دارد، ضمن اینکه ناجا در تمام مناطق مرزی حضور و اسقرار دارد.
وی در خصوص آخرین وضعیت طرح انسداد مرزی یادآور شد: تنها در مرزهای جنوب شرق عقب ماندگی داشتیم که با به سرعت در حال ترمیم است، واکنش ضد انقلاب و جمله به پاسگاه مرزی در جنوب شرق نیز با هدف تاخیر در اجرای این طرحها است.
احمدی مقدم با تاکید بر اینکه امسال هیچ نقطه ای از مرز بدون حضور ناجا نخواهد بود، متذکر شد: البته این به معنای اتمام کار نیست، آسفالت شدن راه های مرزی، تقویت استحکامات، بکارگیری تجهیزات راداری، الکترونیکیف اپتیکی، آبرسانی، برق کشی و...  از جمله کارهای مهمی است که باید انجام شود.
جمهوری اسلامی باید دارای بالاترین امنیت در منطقه باشد
وی ادامه داد: نیروی انتظامی تا رسیدن به نقطه مطلوب تلاش خواهد کرد، البته این نیازمند توجه ویژه است، بویژه با افزایش ناامنی های پیرامون و شرایط موجود این توجه باید از سوی مجلس و در تدوین برنامه ششم بیشتر شود.
فرمانده ناجا عنوان کرد: اعتقا داریم که جمهوری اسلامی باید بگونه ای شرایط را رقم بزند که دارای بالاترین امنیت در منطقه باشیم.
وی در این خصوص و در پاسخ به سئوالی مبنی بر اقدامات نیروی انتظامی در برارب فعالیت گروه داعش در مرزهای کشور یادآور شد: ممکن است در برخی مناطق افرادی گرایشهایی داشته باشند، اما اغلب آنها شناسایی شده و مراقبت می شوند.
موضوع "داعش" نگران کننده نیست
احمدی مقدم عنوان کرد: هر جریانی ممکن است طرفدارانی پیدا کند که البته در خصوص گروه داعش آنقدر اندک است که موضوع نگران کننده نیست و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی با اشاره به آمارهای جرایم مختلف از کاهش سرقت در مردادماه گذشته در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد و افزود: در ماه های قبل از مرداد نیز آمار سرقت تثبیت شده بود، ضمن اینکه در زمینه کشفیات سرقت نیز 12 درصد رشد داشته ایم.
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: با وجود افزایش قابل توجه مسافرت های بین شهری در این زمینه نیز طی شهریورماه با کاهش تصادفات روبرو بوده ایم که تلاش می کنیم این روند تداوم داشته باشد.
وی در خصوص اداف سفر به استان اردبیل نیز بیان داشت: این استان یکی از استانهای گردشگرپذیر کشور است، در کنار آن با توجه به مرزی بودم اردبیل نیروی انتظامی در راستای تامین امنیت آن توجه ویژه ای دارد، در این سفر نیز ارزیابی کلی از عملکرد نیروی انتظامی استان خواهیم داشت.
احمدی مقدم با بیان اینکه ارزیابی اولیه انجام شده و فقط جمع بندی نهایی آن مانده است، گفت: ارزیابی های مقدماتی نشان می دهد که اردبیل نسبت به دوره های گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته است.

وی کاهش 11 درصدی جرایم، کاهش تصادفات و... را از عملکردهای محقق شده دانست و با بیان اینکه کشور در آستانه ورود به برنامه ششم توسعه است، تصریح کرد: باید با رفع خلاءها پاسخگوی نیازها باشیم.


مدیر بهره برداری تاسیسات آبی و معاون آبرسانی تهران طی گزارشی اعلام کردند از آبانماه، مشکل کمبود آب در تهران، به خصوص در محلات شرقی و شمالی مشاهده خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، باز هم آلودگی آب شرب تهران توسط شهرداری، موضوع جلسه کارگروه آب و خاک شورای شهر بود. کارگروهی که در آن، قرار بود به مسئله کمبود و بی آبی در تهران پرداخته شود، ولی بیشتر به مسئله آلوده کردن آب تهران توسط پیمانکاران فضای سبز شهرداری تهران اختصاص داشت.
در این نشست، مدیر امور آزمایشگاه های شرکت آبفای تهران درباره آلوده کردن آب شرب تهران توسط پیمانکاران فضای سبز شهرداری گفت: متاسفانه با وجودی که این مسئله بارها تذکر داده شده است، هنوز هم شاهد این مسئله هستیم، به گونه ای که در تاریخ 29 شهریور ماه، 5 انشعاب غیرمجاز جدید در فضای سبز تهران، کشف و مسدود شده است.
دکتر اسفندیار جلیل زاده، با ذکر خاطره ای از آلوده کردن آب شرب مردم توسط پیمانکار شهرداری در محله شهرزیبا گفت: وقتی به ما اعلام شد کلر باقیمانده در آب شرب این محله کاهش یافته، شستشوی شبکه را در دستور کار قرار دادیم. بعد از دو ساعت، دیدیم باز هم شبکه آلوده شده. سه بار این کار را کردیم و متوجه شدیم اتصال غیرمجاز در منطقه وجود دارد.
او در ادامه گفت: شخصا در منطقه حاضر شدم و نتیجه آزمایشهای پزشکی اهالی را دیدم. به خاطر آلوده کردن آب شرب در این منطقه، 250 بیمار داشتیم و آزمایشها نشان می داد باکتری آمیب در آب موجود است. بعد از پیمایش و نگاه کردن منطقه، رد اتصال غیرمجاز را گرفتیم. وقتی اتصال غیرمجاز پیمانکار شهرداری را مشاهده کردیم دیدیم آب شرب با فشار 6.3 اتمسفر وارد آب مورد نیاز پارک مجاور این مکان می شود و پیمانکار شهرداری پمپ گذاشته بود و آب شرب مردم را در این شرایط بی آبی می کشید و پای چمن می ریخت و چون شیر یکطرفه سر راه نگذاشته بود، آب شرب مردم آلوده می شد.
این متخصص پزشکی اجتماعی در ادامه گفت: تخمین ما این است که حدود 200 انشعاب غیرمجاز توسط پیمانکاران فضای سبز شهرداری در آب شرب مردم تهران ایجاد شده و شبکه را آلوده می کند.
جلیل زاده درباره پرونده آلوده کردن آب شهر زیبا همچنین گفت: هنوز درباره این پرونده به نتیجه نرسیدیم. تاسف بار اینجاست که همین الان هم پیمانکاران شهرداری، به شبکه شرب تهران، انشعاب غیرمجاز وصل می کند و هنوز شهرداری تهران دستورالعملی صادر نکرده تا پیمانکاران دست به شبکه آب شرب شهری نزنند!
او توضیح داد: ما قبلا اعلام کردیم انشعابات غیرمجاز پیمانکاران فضای سبز شهرداری تهران باعث آلوده کردن شبکه آب تهران می شود و 7 درصد از آب مورد نیاز فضای سبز شهرداری از طریق شبکه آب تهران تامین می شود و توصیه کردیم که شهرداری این کار را نکند.در حال حاضر تخمین می زنیم حدود یک و نیم درصد آب تهران یعنی 30 میلیون متر مکعب توسط شهرداری و برای فضای سبز استفاده می شود که با توجه به روند بی آبی، این برداشت، غیرمنطقی است و علاوه بر آلوده کردن آب شرب مردم، باعث تشدید کم آبی می شود.
در ادامه این نشست، رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر گفت: متاسفانه شهرداری تهران، مسئولیت عملکرد اشتباه پیمانکارانش را بر عهده نمی گیرد. پیمانکار شهرداری با پنجه بوکس یک کارگری را می کشد. بعد هم شهرداری می گویند پیمانکار این کار را کرده و ما خبر نداریم. در حالی که مطمئنم شهرداری از این مسایل خبر دارد. امکان ندارد کارشناس و مسئول پارک، اطلاع نداشته باشد که پیمانکارش پدارد از آب شرب مردم برمی دارد و شبکه آب را آلوده می کند. زمانی معاون شهردار تهران بودم و اگر موردی پیدا می کردم قول می دادم جلوی تخلف را بگیرم و در صورت کشف، طوری رفتار می کردم که دیگران جرات تکرار این تخلف را نداشته باشند. ولی متاسفانه اکنون معاون شهردار با شدت و حدت می گوید هیچ موردی از تخلف درباره آلوده سازی آب شرب تهران وجود ندارد، در حالی که گزارشها و آزمایشها چیز دیگری را می گوید.
او گفت: ما به عنوان نماینده مردم باید از حقوق شهروندان دفاع کنیم و اگر لازم باشد در صحن علنی شورای شهر به شهردار تهران درباره این مسئله تذکر می دهم و سئوال خواهم کرد.
این عضو شورای شهر در ادامه گفت: اگر سازمان آبفا متوجه شود در آب شهر توسط پیمانکار شهردار اخلال و آلودگی ایجاد می شود با شورای شهر در میان بگذارد تا موارد را در صحن علنی شورای شهر از آقای قالیباف، سئوال کنیم. هر چند متاسفانه مسئولان شهرداری در این باره بی توجهند و گاهی برخی از مدیران جوری صحبت می کنند که اگر همین الان از پیش امام زمان برگشته اند و حرفشان کاملا درست است، بهتراین است که در این مواقع از کسانی که با جان مردم بازی می کنند شکایت کنید.
حقانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در زمانی که معاون شهرداری بودم، نامه ای از آبفای تهران دریافت کردیم که باید آب مورد نیاز فضای سبز از آب شرب تهران جدا شود. همان زمان حفر 180 حلقه چاه را شروع کردیم که جانمایی بسیاری از آنها مطالعه نشده بود. گزارش آن زمان سازمان پارکها این بود که تا 90 درصد آب فضای سبز از آب شرب جدا شده است. متاسفانه بعدا آقای قالیباف گفت قبل از شهردار شدن من، همه آب فضای سبز، وابسته به آب شهر بود که این حرف کذب محض است. گزارشهای آن روز نشان می دهد حدود 90 درصد آب مورد نیاز فضای سبز از آب شرب جدا شده است.
او با اشاره به گزارش معاون خدمات شهری شهرداری و مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز گفت: آقای مهندس عبدالهی، معاون خدمات شهری و آقای مهندس مختاری مدیرعامل سازمان پارکها گزارش رسمی می دهند که ما نه تنها آب چاه های خودمان را برای فضای سبز استفاده می کنیم بلکه به برخی از خانه ها مثلا در منطقه 14 آّب می دهیم. این گزارشها در جلسه رسمی که آقای قالیباف هم حضور داشت ارائه شده است. اکنون اثبات شده در برخی از پارکها و فضای سبز از آب شرب استفاده می شود و این میزان هر قدر باشد، خلاف شرع است که با شرایط بی آبی کنونی، آب شرب مردم، صرف فضای سبز شود.
حقانی در ادامه گفت: شهرداری طوری شده که عده ای برای خودنمایی جلوی مسئولان بالادست چمن و گل می کارند. چمن یک هفته ای سبز می شود و خود را نشان می دهد و زیباست ولی هزینه بیش از تصور به شهر و مردم تحمیل می شود. گلکاری و نگهداری چمن فوق العاده سخت و هزینه بر است و نیاز به آب زیادی دارد.اگر قرار باشد برای تامین فضای سبز، از آب شرب مردم استفاده شود و شبکه آب آشامیدنی شهروندان آلوده شود از شهردار در صحن علنی شورا توضیح خواهم خواست که چرا از آب شرب برای آبیاری فضای سبز استفاده می شود.
در بخش دیگری از این نشست، مسئله کمبود آب در تهران، مورد بررسی قرار گرفت. محمد شهریاری و فریبرز صالحی مدیر بهره برداری تاسیسات آبی و معاون آبرسانی تهران طی گزارشی اعلام کردند از آبانماه، مشکل کمبود آب در تهران، به خصوص در محلات شرقی و شمالی مشاهده خواهد شد.
حقانی، عضو شورای شهر در این باره از آنها پرسید: چرا دنبال تامین آب از منابع مختلف هستید؟ چرا به مسئولان نامه نمی نویسید اینقدر مجوز ساخت و ساز ندهند. تهران دیگر پاسخگوی این جمعیت نیست. بارگزاری جمعیتی در تهران به این صورت اشتباه است و شهرداری نباید اینقدر مجوز ساخت و ساز بدهد. این روند جامعه را بر هم می ریزد و نظام در خطر بی آبی قرار می گیرد 

بیکاری زنان جوان 43.4 درصد؛
تفاوت نرخ بیکاری مردان و زنان جویای کار 15 تا 24 ساله کشور از 12.2 درصد سال 84 به 22.4 درصد در بهار امسال افزایش یافته و نرخ بیکاری زنان به بالاترین میزان خود در 8 سال گذشته به میزان 43.4 درصد رسیده است. 

به گزارش مهر، طی دهه های اخیر میل به اشتغال و حضور در جامعه به عنوان یکی از جدی ترین مسائل و خواسته های زنان مطرح شده و از اینرو در حال حاضر صدها هزار زن هر روزه در محیط های مختلف کاری کشور حاضر می شوند و دارای فعالیت های گوناگون اجتماعی هستند. 

زنان در ایران طی دهه های اخیر جایگاه های مختلف شغلی داشته اند و امروزه به عنوان مقامات ارشد دولتی نیز فعالیت می کنند؛ در عین حال بازار کار مردسالار ایران باعث شده تا رقابت چندان عادلانه ای در برخی مواقع برای تصاحب یک فرصت شغلی بین زنان و مردان شکل نگیرد. 

هرچند برخی از مشاغل ماهیتی مردانه دارند و ترجیح این است که مردها در آن حرفه ها حضور داشته باشند، اما در بسیاری دیگر از مشاغل مانند پرستاری و ارائه خدمات درمانی؛ حضور زنان چشمگیرتر از مردان است. 

برخی معتقدند به دلیل بالا بودن نرخ بیکاری مردان در ایران، اساسا اشتغال زنان باید در درجه دوم اهمیت قرار گیرد و ابتدا فرصت های شغلی در اختیار مردان قرار داده شود، اما برخی کارفرمایان توجه چندانی به این نوع خاص از نگاه نسبت به بازار کار ندارند و شایسته سالاری را جایگزین مردسالاری می کنند. 

ایران کشوری جوان با 75 میلیون نفر جمعیت است که نیمی از آن را زنان تشکیل می دهند؛ بنابراین بی توجهی به توان بالقوه زنان در اداره کشور و استفاده نکردن از توانمندی های آنان می تواند فرصت های فراوانی را نابود کند. در عین حال، همانگونه که عنوان شد در بازار کار ایران نیز مانند بسیاری دیگر از کشورها، برخی مشاغل مختص مردان است و برخی نیز اتفاقا مختص زنان. 

مشاغلی مانند کار در اعماق دریاها و اشتغال در شرایط بد آب و هوایی در صنایع نفت و گاز بیشتر بر عهده مردان گذاشته می شود و خبری از حضور زنان در این بخش ها نیست. اساسا امکان اشتغال زنان با مدت طولانی در دریاها و یا معادن و دور ماندن از خانواده چندان امکانپذیر به نظر نمی رسد. 

با این وجود، در دهه های اخیر اشتغال زنان و سیل تقاضا برای کار از سوی زنان تحصیل کرده به چالشی برای دولت ها تبدیل شده است. با وجود اینکه تعداد زنان جویای کار همواره از مردان کمتر است، اما نرخ بیکاری در این گروه بسیار بالا و تامل برانگیز است. 

طبق آمارها، بالاترین میزان زنان جوینده کار در ایران در گروه سنی زیر 30 سال قرار دارند و این موضوع به این معنی است که درصد قابل توجهی از زنان متقاضی کار کشور، احتمالا دارای تحصیلات دانشگاهی بوده و از اینرو نگاه جدی تری نسبت به حضور در بازار کار دارند. 

طبق گزارش مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری زنان 15 تا 24 ساله در فاصله سال های 84 تا بهار 93 افزایش یافته و از 32.6 درصد به 43.4 درصد رسیده است؛ بنابراین در یک دوره 8 ساله نرخ بیکاری زنان جوینده کار کشور به میزان 10.8 درصد افزایش یافته است. 

در سال 84 تعداد زنان جویای کار 15 تا 24 ساله کشور 451 هزار و 720 نفر بود که این تعداد در بهار سال جاری به 223 هزار و 844 نفر رسید. ادامه بیکاری بخش قابل توجهی از زنان جویای کار در 8 سال گذشته باعث شده تا سن جویندگان کار در این بخش به حدود 30 سال نیز برسد؛ از اینرو تعداد بیکاران زن بهار امسال در گروه سنی 15 تا 29 ساله کشور 537 هزار و 718 نفر بوده است. 

از نکات حائز اهمیت درباره بیکاری زنان در سال های اخیر علاوه بر بالا بودن نرخ بیکاری در این گروه از جویندگان کار کشور، این است که از کل 774 هزار و 828 زن جویای کار کشور در سال 92، به میزان 562 هزار و 924 نفر زیر 30 سال بوده اند. 

همچنین از دیگر نکات حائز اهمیت این است که تمایل زنان به اضافه کاری در سال 92 نسبت به دوره 8 سال قبل از آن کاهش یافته و از 17.6 درصد به 15.3 درصد رسیده است. در کنار این، سهم اشتغال زنان در دو بخش کشاورزی و صنعت در سال 92 نسبت به سال 84 کاهش یافته و تنها در بخش خدمات، اندکی افزایش مشاهده می شود. 

آمارها حاکی از آن است که امکان اشتغال به کار زنان در ایران نسبت به مردان تا 50 درصد کمتر است به نحوی که نرخ بیکاری مردان مردان 15 تا 24 ساله در بهار امسال 21 درصد و نرخ بیکاری زنان در همین گروه سنی 43.4 درصد بوده که حاکی از بیکاری 2 برابری زنان نسبت به مردان است. 

فاصله نرخ بیکاری زنان و مردان گروه سنی 15 تا 24 ساله کشور در سال 84 نسبت به سال 92 کمتر بوده که این موضوع نشان دهنده سخت تر شدن جستجوی شغل توسط زنان است. تفاوت نرخ بیکاری مردان و زنان در سال 84 به میزان 12.2 درصد بوده که این تفاوت در بهار سال جاری به 22.4 درصد رسیده است