بخريد زعفران، بخوريد
ريشه بلال رنگ شده! 26شهریور-93
در رژیم عوامفریب و سیاهکار از صدر تاذیل ۀلوده به فساد و شیادی
ولایت فقیه داعشی همه چیزرنگ کن این گزارش دیگر خیلی جدیدو نوبرانه است چون گفته می شود ریشه ی ذرت جای ز عفران فروخته
می شود!
آنطور كه از شواهد پيداست انگار تا زماني
كه مسموميتهاي گستردهاي بر اثر مصرف زعفرانهاي تقلبي پديد نيايد، تنها مرجع
تاييد استاندارد كشور به فكر نظارت نخواهد افتاد. گذشته از گراني و تورم و
افزايش عجيب و غريب قيمت لوازم و مايحتاج عمومي مردم، در اين ميان تقلب و كم فروشي
توليدكنندگان و فروشندگان، مسئله مهم ديگري است كه مردم را آزار ميدهد. به
گزارش عصر ايران و به نقل از عصر خبر، تقلب و كم فروشي شايد قدمتي به اندازه عمر
انسان داشته باشد ولي تا همين چند سال پيش عمدتا در زمينههايي تقلب ميشد كه
تاثير مستقيم بر زندگي، بهداشت و سلامت مردم نداشت. ولي امروز اين پديده به طور
گسترده در جوامع مختلف توسط افراد سودجو به صورت حساب شدهاي در بخش گستردهاي از
كالاها اعمال ميشود كه در اين بين فقط كشورهايي از اين گزند مصون ميمانند كه
استاندارد مناسب و قوانين و مقررات سختي براي مبارزه با متخلفان وضع كردهاند و با
قدرت، آنها را اعمال ميكنند.
گاهي ممكن است افراد سودجو و متقلب به فكر استفاده از بازار پرفروش و پر رونق مواد غذايي كه همواره مشتري زياد و كاربرد عمومي دارد، بيفتند و براي كم كردن هزينههاي توليد و با انگيزه به دست آوردن سود بيشتر دست به تقلب در مواد غذايي بزنند كه از اين راه سلامت مردم را به خطر مياندازند. بيشتر اين تقلبها در بازار خرده فروشي است، اما گاه ممكن است به بازار فروش مواد اوليه هم سرايت كند.يكي از اقلام غذايي كه در سبد تغذيه ايرانيان نقش گسترده و تاثيرگذاري دارد زعفران است، همان كه از آن به عنوان طلاي سرخ ياد ميشود. قيمت بالاي زعفران موجب شده كه اين ماده مورد تقلبهاي بسياري قرار گيرد. زعفران از پرچم گلهاي زعفران تهيه ميشود و در فصل جمع آوري و فروش زعفران بازار تقلب نيز داغ است؛ بخصوص در مورد زعفرانهايي كه توسط افراد دوره گرد و دست فروش به قيمتي وسوسهكننده عرضه ميشود. چند نمونه از اين به اصطلاح زعفرانها را در فروشگاه يك برند معروف ميبينم كه ظاهرا براي فروش آورده بودند.
تشخيص تقلبي بودن زعفران براي من دشوار است ولي مالك فروشگاه در خصوص نحوه تميز دادن زعفران تقلبي از اصلي چنين گفت: براي تقلب در زعفران پارهاي از متقلبان از پرچم گياه گلرنگ و گياههاي مشابه استفاده و آن را با زعفران مخلوط ميكنند و بعضي ديگر از ريشكهاي اطراف ذرت استفاده و آن را با رنگهاي مصنوعي متمايل به رنگ زعفران رنگ ميكنند، ولي در اين تقلب چون ريشه بلال مستقيم و پرچم زعفران انحنا دارد ميتوان به راحتي آن را تشخيص داد. وي در ادامه به ساير پودرهاي قرمز و نارنجي رنگي كه امكان تقلب و جا زدن آن به جاي پودر زعفران در آن وجود دارد اشاره كرد و ادامه داد: در مورد پودر زعفران نيز از پودر گلرنگ استفاده ميشود و چون اين پودر تقريبا قرمز رنگ است آن را با گرده ذرت مخلوط ميكنند تا رنگ آن تبديل شود. اين فروشنده ماهر زعفران تصريح كرد: براي تشخيص تقلبي بودن زعفران ميتوان تكههاي زعفران را روي شعله گاز قرار داد. در اين حالت زعفران خالص به رنگ بنفش يا نارنجي درمي آيد اما در مورد زعفران تقلبي، رنگ زرد ايجاد ميشود. نوع ديگر تقلب در زعفران رنگ كردن ريشههاي گوشت و فروختن آن به جاي زعفران است. به راستي بازرسان سازمان ملي استاندارد نظارتي بر نحوه تهيه و توليد مواد غذايي كه در داخل عرضه ميشود دارند و يا فقط كيفيت مواد صادراتي برايشان در اولويت است؟! و نيازي به نظارت بر مواد غذايي كه براي مردم كشورمان توليد ميشود نميبينند؟!موادي كه با سلامت مردم ارتباطي مستقيم دارند، آنطور كه از شواهد پيداست انگار تا زماني كه مسمويتهاي گستردهاي بر اثر مصرف زعفرانهاي تقلبي پديد نيايد، تنها مرجع تاييد استاندارد كشور به فكر نظارت نخواهد افتاد. واقعا بايد گفت: بر نظارتهاي سازمان ملي استاندارد چه ميگذرد ! سازماني كه زماني نشان استانداردش، نماد مرغوبيت كالا بود، اما حالا...
گاهي ممكن است افراد سودجو و متقلب به فكر استفاده از بازار پرفروش و پر رونق مواد غذايي كه همواره مشتري زياد و كاربرد عمومي دارد، بيفتند و براي كم كردن هزينههاي توليد و با انگيزه به دست آوردن سود بيشتر دست به تقلب در مواد غذايي بزنند كه از اين راه سلامت مردم را به خطر مياندازند. بيشتر اين تقلبها در بازار خرده فروشي است، اما گاه ممكن است به بازار فروش مواد اوليه هم سرايت كند.يكي از اقلام غذايي كه در سبد تغذيه ايرانيان نقش گسترده و تاثيرگذاري دارد زعفران است، همان كه از آن به عنوان طلاي سرخ ياد ميشود. قيمت بالاي زعفران موجب شده كه اين ماده مورد تقلبهاي بسياري قرار گيرد. زعفران از پرچم گلهاي زعفران تهيه ميشود و در فصل جمع آوري و فروش زعفران بازار تقلب نيز داغ است؛ بخصوص در مورد زعفرانهايي كه توسط افراد دوره گرد و دست فروش به قيمتي وسوسهكننده عرضه ميشود. چند نمونه از اين به اصطلاح زعفرانها را در فروشگاه يك برند معروف ميبينم كه ظاهرا براي فروش آورده بودند.
تشخيص تقلبي بودن زعفران براي من دشوار است ولي مالك فروشگاه در خصوص نحوه تميز دادن زعفران تقلبي از اصلي چنين گفت: براي تقلب در زعفران پارهاي از متقلبان از پرچم گياه گلرنگ و گياههاي مشابه استفاده و آن را با زعفران مخلوط ميكنند و بعضي ديگر از ريشكهاي اطراف ذرت استفاده و آن را با رنگهاي مصنوعي متمايل به رنگ زعفران رنگ ميكنند، ولي در اين تقلب چون ريشه بلال مستقيم و پرچم زعفران انحنا دارد ميتوان به راحتي آن را تشخيص داد. وي در ادامه به ساير پودرهاي قرمز و نارنجي رنگي كه امكان تقلب و جا زدن آن به جاي پودر زعفران در آن وجود دارد اشاره كرد و ادامه داد: در مورد پودر زعفران نيز از پودر گلرنگ استفاده ميشود و چون اين پودر تقريبا قرمز رنگ است آن را با گرده ذرت مخلوط ميكنند تا رنگ آن تبديل شود. اين فروشنده ماهر زعفران تصريح كرد: براي تشخيص تقلبي بودن زعفران ميتوان تكههاي زعفران را روي شعله گاز قرار داد. در اين حالت زعفران خالص به رنگ بنفش يا نارنجي درمي آيد اما در مورد زعفران تقلبي، رنگ زرد ايجاد ميشود. نوع ديگر تقلب در زعفران رنگ كردن ريشههاي گوشت و فروختن آن به جاي زعفران است. به راستي بازرسان سازمان ملي استاندارد نظارتي بر نحوه تهيه و توليد مواد غذايي كه در داخل عرضه ميشود دارند و يا فقط كيفيت مواد صادراتي برايشان در اولويت است؟! و نيازي به نظارت بر مواد غذايي كه براي مردم كشورمان توليد ميشود نميبينند؟!موادي كه با سلامت مردم ارتباطي مستقيم دارند، آنطور كه از شواهد پيداست انگار تا زماني كه مسمويتهاي گستردهاي بر اثر مصرف زعفرانهاي تقلبي پديد نيايد، تنها مرجع تاييد استاندارد كشور به فكر نظارت نخواهد افتاد. واقعا بايد گفت: بر نظارتهاي سازمان ملي استاندارد چه ميگذرد ! سازماني كه زماني نشان استانداردش، نماد مرغوبيت كالا بود، اما حالا...