سرطان كولوركتال ميتواند به دليل بيش از
11000 جهش ژنتيكي مختلف ايجاد شود. عصاره هسته انگور در درمان سرطان
كولوركتال (بخش انتهايي روده بزرگ) نقش موثري ايفا ميكند. اين اثر مثبت حتي در
موارد تهاجمي بيماري نيز مشاهده ميشود. بر اساس مطالعهاي كه در مركز سرطان
دانشگاه كلرادو انجام شد، مشخص گرديد كه عصاره هسته انگور رشد و بقاي سلولهاي
سرطاني را در سرطان كولوركتال مهار ميكند. نتايج اين مطالعه در نشريه سرطان به
چاپ رسيده است. محققان معتقدند كه تركيبات فعال موجود در
عصاره هسته انگور بسياري از انواع سلولهاي سرطاني را به صورت انتخابي هدف قرار ميدهد.
مطالعه اخير نشان داد كه بسياري از جهشهاي ژنتيكي كه منجر به گسترده شدن
(متاستاز) سلولهاي سرطاني كولوركتال و مقاومت آنها در برابر درمانهاي رايج ميشوند،
اين سلولها را به طور خاص نسبت به عصاره هسته انگور حساس ميسازد.
اين يافته از آن جهت حائز اهميت است كه شيوع سرطان كولوركتال (به دليل رژيمهاي
غذايي پرچرب و شيوه زندگي بيتحرك) به سرعت رو به افزايش است و غربالگري اين
بيماري نيز در حد بسيار پايين انجام ميشود، به اين معني كه در 60 درصد موارد،
بيماري در مراحل پيشرفته آن تشخيص داده ميشود. دست يافتن به روشي كه سلولهاي
سرطاني كولوركتال پيشرفته را به طور انتخابي مورد هدف قرار دهد، از لحاظ باليني
بسيار ارزشمند است.
براي انجام اين مطالعه، سرطان كولوركتال
در مراحل مختلف مورد بررسي قرار گرفت. مكانيسم احتمالي عصاره هسته انگور در برابر
اين نوع سرطان نيز مشخص شد. عصاره هسته انگور استرس اكسيداتيو را در سلولهاي
سرطاني كولوركتال القا و تحريك ميكند و اين امر موجب مرگ برنامه ريزي شده
(آپوپتوز) اين سلولها ميگردد و درنهايت سلولهاي سرطاني از بين ميروند. سرطان كولوركتال ميتواند به دليل بيش از 11000 جهش ژنتيكي مختلف ايجاد شود.(جهش
ژنتيكي تغييري است كه در DNA سلول ايجاد ميشود). روش شيمي درماني تنها جهشهاي سلولي خاصي را
مورد هدف قرار ميدهد، بنابراين بسياري از انواع سرطان كولوركتال نسبت به شيمي
درماني مقاومند. نكته جالب اين است كه بسياري از تركيبات فعال موجود در عصاره هسته
انگور قادرند جهشهاي ژنتيكي مختلف را شناسايي كرده و مورد هدف قرار دهند. در
حقيقت با افزايش جهشها، قابليت عصاره هسته انگور نيز براي مقابله با سلولهاي
سرطاني افزايش مييابد