خوراکی‌ها خواص خرمالو

خوراکی‌ها
خواص خرمالو 17 آبان -94
 خرمالو سرشار از آب و بتاکاروتن و مقادیر قابل توجهی ویتامین‌های B3،B2، B1 و C است، در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری سلولز دارد. خرمالو به علت دارا بودن مواد معدنی، برای رشد و نمو بدن بسیار مفید است و آهن موجود در آن عنصر اصلی خون‌سازی و پتاسیم موجود در آن اشتهاآور و شستشو دهنده کلیه و کبد است.
اسیدهای موجود در این میوه باعث هضم بهتر غذا و نیز جذب بهتر بعضی از ترکیبات غذایی مانند آهن و روی می‌شود.
اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای کودکان نیز میوه‌ای مفید محسوب می‌شود و در رشد و نمو آن‌ها موثر است.
میوه رسیده خرمالو سینه را نرم می‌کند و از آن برای درمان اسهال خونی هم می‌توان استفاده کرد.
دانه میوه خرمالو که کوبیده و به صورت گرد درآمده باشد سنگ کلیه و مثانه را دفع می‌کند.
خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین است. پکتین یکی از فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربی خون می‌شود.
خرمالو سرشار از پتاسیم و منیزیم است به همین دلیل مصرف آن برای فشارخونی‌ها می‌تواند مفید باشد.
*
فواید بتاکاروتن موجود در خرمالو:
بتاکاروتن یک رنگدانه گیاهی است که به مقدار فراوان در گیاهان نارنجی رنگ یافت می‌شود. بتاکاروتن پیش‌ساز ویتامین A بوده و در داخل بدن می‌تواند به ویتامین A تبدیل شود. اما مقداری از بتاکاروتن نیز به طور مستقل جذب می‌شود.
از مهم‌ترین خواص بتاکاروتن می‌توان به خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن اشاره نمود. آنتی‌اکسیدان‌ها با جمع‌آوری رادیکال‌های آزاد و مواد اکسیدان، از سلول‌های بدن در برابر تخریب محافظت می‌کنند؛ بنابراین بتاکاروتن می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و التهاب جلوگیری کند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن گردد.
*
خواص برگ درخت خرمالو:
برگ درخت خرمالو حاوی فلاوونوئیدها است که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن دارد. در عین حال برگ این درخت حاوی ماده‌ای به نام astragalin است که خاصیت آنتی‌هیستامین داشته و واکنش‌های آلرژیک را کاهش می‌دهد. این ماده همچنین علائم درماتیت و التهاب را در پوست کاهش می‌دهد. در طب سنتی از برگ این درخت به صورت چای برای درمان این نوع بیماری‌ها استفاده می‌شود.
بنابر این، از میوه خرمالو و یا حتی برگ آن چه به صورت تازه و چه خشک شده می‌توان به منظور پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها استفاده کرد.
هر عدد خرمالوی 168 گرمی دارای 118 کیلو کالری انرژی است، این میوه جزو میوه‌های پرانرژی محسوب می‌شود لذا افراد دارای اضافه وزن و بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه، باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.
اگرچه خرمالو خواص بسیار زیادی دارد، اما خوردن بیشتر از 1 تا 2 عدد از آن در روز توصیه نمی‌شود. ضمن اینکه خوردن همین مقدار از خرمالو هم برای کسانی که به یبوست مبتلا هستند، مناسب نیست؛ چون تانن موجود در آن یبوست را تشدید می‌کند.
افراط و تفریط در هیچ چیزی حتی خوردن میوه مورد علاقه‌مان جایز نیست! بسیاری از ما فکر می‌کنیم که چون میوه‌ها جزو خوراکی‌های مفید و پرخاصیت هستند، پس می‌توانیم هرچقدر که دلمان خواست از آنها بخوریم.
می‌بینیم افرادی را که هر شب ظرفی پر از میوه را به‌جای شام، البته چند برابر کالری یک شام سبک، خالی می‌کنند!
اولین عارضه‌ای که مصرف بیش از حد میوه‌ها می‌تواند به دنبال داشته باشد، بالا رفتن وزن است. چون میوه‌ها هم کالری دارند و اگر کالری‌شان در برنامه غذایی روزانه محاسبه نشود، می‌توانند وزنمان را به مرور زمان، بالا ببرند. در صورتی که بیشتر ما فکر می‌کنیم میوه‌ها کالری ندارند و هر چه بخواهیم می‌توانیم از آنها بخوریم. خرمالو هم از این قاعده مستثنا نیست!