یک عضو
کمیسیون فرهنگی به موضوع بازداشت خبرنگاران اشاره کرد و گفت: این نگرانی وجود دارد
که بازداشت خبرنگاران با هدف ایجاد رعب در بیان روزنامهنگاران در قبل از انتخابات
انجام شده است.
علی مطهری با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در پاسخ به پرسشی در خصوص موضوع نفوذ در کشور و به دنبال آن تأکیدات مقام معظم رهبری، گفت: نمیتوان گفت که نفوذ نبوده منتها باید مراقب باشیم که مسأله نفوذ به شکل ابزار درنیاید که بخواهند تصفیه حساب سیاسی کنند.
وی توضیح داد: مسأله نفوذ نباید به شکل ابزاری باشد که بگویند برخی دنبال نفوذند و مأمور خارجی هستند و از این طریق زمینهسازی حذف رقبایمان را از صحنه سیاسی فراهم کنیم. به طور کلی نباید پروژه پیاده کنیم. در همین رابطه هنوز برای بنده بازداشت خبرنگاران روشن نیست. نمیخواهم بگویم که این کار صرفاً بهانهای برای فشار بوده اما هنوز توضیح کافی داده نشده است.
نماینده مردم تهران با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 گفت: قبل از انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 اعلام شد که 30،40 نفر مرتبط با خارج را گرفتهاند. بنده در آن زمان نماینده مجلس در هیأت نظارت بر مطبوعات بودم جلسهای برگزار و خواسته شد توضیحات لازم را در مورد بازداشت این خبرنگاران ارائه دهند. این توضیحات یک سری اطلاعات کلی بود مبنی بر اینکه این خبرنگاران دنبال ارتباط با خارج و ضربه زدن به نظام بودند. آنها را مرتبط با خبرنگاران خارجی و بیبیسی دانستند آن هم به این شکل که خبرنگاری که قبلاً در ایران بوده و به دلیل فشارهای سال 88 از کشور خارج شده و در بیبیسی فعالیت کرده با آن خبرنگار تماس گرفته و ضمن احوالپرسی سوالاتی را پرسیده است.
وی افزود: آنها این تماس را به معنای ارتباط با خارج قلمداد کردهاند و گفتند که این خبرنگاران اسناد نظام را منتقل کردهاند. ما در پاسخ گفتیم که مگر خبرنگار چه چیزی جز آنچه در رسانهها، روزنامهها و سایتها منتشر میشود میداند که بخواهد منتقل کند و خبرنگار چه چیزی از اسناد نظام دارد که بخواهد بداند. ما در انتها در آن جلسه پاسخها را قانع کننده ندانستیم بعد از آن معلوم شد که هدف از این بازداشتها ایجاد رعب در قبل از انتخابات در برخی رسانهها و روزنامهها بود.
این عضو کمیسیون فرهنگی ادامه داد: ما الان بدبین هستیم که نکند در این بازداشتهای خبرنگاران چنین هدفهایی وجود داشته باشد. الان خیلی از روزنامهنگاران نگران هستند و در وحشتاند که هر لحظه ممکن است آنها را بگیرند. این برای کشور بد است و خلاف آزادی بیان و به ضرر کشور است. چرا که همیشه تخلفات بزرگ در زمان ایجاد محدودیت برای آزادی بیان رخ میدهد. اینکه حقایق و حرفها به درستی گفته نشود.
به گزارش ایسنا، نماینده مردم تهران در ادامه با اشاره به تذکر کتبیاش به وزرای دادگستری و اطلاعات در روز گذشته و انتقاد از این که تذکرش سانسور شده است، گفت: اینگونه سانسورها به ضرر کشور است. ما فکر میکنیم با این رویه به کشور خدمت میکنیم اما به ضرر کشور است.
وی در بخش دیگری با سخنانش با اشاره به وظایف سپاه از ابتدای انقلاب خاطرنشان کرد: ما بالأخره در کشور وزارت اطلاعات و دادگستری داریم. باید همه تصویر درستی از نفوذ داشته باشیم.
نماینده مردم تهران در ادامه اظهار کرد: مسأله نفوذ موضوع تازهای نیست و از ابتدای انقلاب وجود داشته است. چون میخواهند در جامعه ما نفوذ فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ایجاد کنند همانطور که ما میخواهیم در آنجا نفوذ کنیم. البته این وظیفه اسلامی ماست که اسلام را گسترش داده و نفوذ کنیم.
وی با بیان اینکه «اسلام با داعیه جهانی آمده تا کل دنیا را بگیرد» گفت: راه سعادت بشر این است که دنیا تحت سیطره اسلام قرار بگیرد. به همین دلیل همانقدر که آنها دنبال نفوذ در کشورمان هستند ما نیز باید باشیم. بر همین اساس نفوذ از قبل بوده و چیز جدیدی نیست. در مقطع فعلی مقام معظم رهبری به مناسبت برجام تأکید کردند که مراقب باشید از راه برجام نفوذ صورت نگیرد، راه نفوذ را بسته و مراقبت کنید. بر این اساس فکر نمیکنم که ایشان چیز بیشتری گفته باشند و هشداری بود که مراقبت صورت گیرد.
نماینده مردم تهران با تأکید بر اینکه «مسأله مبارزه با نفود بیشتر از آنکه به شعار نیاز داشته باشد به عمل نیاز دارد» گفت: در حال حاضر تا حدی در بخش فرهنگی نفوذ صورت گرفته به طوری که با نگاهی که نوع و سبک زندگی میتوان فاصله از سبک زندگی اسلامی و نزدیکی به سبک زندگی غربی را دید. سبکی که آسیبهای اجتماعی را در جامعه به وجود آورده. در همین رابطه گزارش عمیق و وسیع منتشر شد و خدمت مقام معظم رهبری نیز رسید. گزارشی در خصوص افزایش نرخ طلاق، اعتیاد و حاشیهنشینی شهرها و مواردی از این دست که مأیوس کننده نیز بود.
مطهری افزود: شنیدم رهبری خودشان 6 ساعت وقت گذاشتهاند و گزارش را شنیدند و در آخر گفتند که خودشان مسئولند و در برخی حوزهها نیز اشک ریخته و گریه کردهاند. این نشان میدهد این مسأله مهمی است و حاکی از نفوذ فرهنگی میباشد.
وی با بیان اینکه «بخشی از آسیبهای اجتماعی ناشی از وضعیت اقتصادی است» در عین حال گفت: بخش دیگری از آسیبها ناشی از فرهنگ و گرایشهای فرهنگی است. با نگاهی به افزایش نرخ طلاق به این موضوع میتوان پی برد که آمار طلاق در بین قشر مرفه و بیشتر از قشر محروم و فقیر است به طوری که میگویند نرخ طلاق در شمال تهران 2 به 1 است یعنی از هر دو ازدواج یک طلاق صورت میگیرد. این نشان دهنده مشکل فرهنگی و ورود سبک زندگی فرهنگی است.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: در زمانی که روابط آزاد و مجالس مختلط بیشتر شده طرف هوس میکند که زنش را عوض کرده و طلاق بدهد. در موضوع دیگر فرهنگی بنده هفته گذشته سوالی از وزیر فرهنگ در مورد علت رواج استفاده از کلمات بیگانه در کشور بخصوص تابلوها، موسسات و غذاخوریها داشتم که علیرغم اینکه پاسخ را قانع کننده ندانستم اما باز درخواست رأیگیری ندادم چون ایشان دو کارت زرد داشت.
مطهری یادآور شد: در بسیاری از کشورها با تغییر واژگان و زبان نفوذ فرهنگی صورت میگیرد. در حال حاضر در کشور ما نوع پوشش در جامعه و استفاده از سبک غربی نسبت به 15 سال پیش متفاوت شده که این نشان دهنده نفوذ در برخی قسمتهاست. پس نمیتوان گفت که نفوذ نبوده باید مراقبت کنیم.
به گزارش ایسنا، مطهری در ادامه در واکنش به صحبت یکی از دانشجویان مبنی بر این که دینداری جوانان کاهش یافته است، گفت: بنده این صحبت شما که دینداری جوانان کم شده است را قبول ندارم، چون وضعیت دینداری مردم از جمله جوانان نسبت به قبل از انقلاب بیشتر شده است. البته در این بین برخی معتقدند که قرائت رسمی از دین در کشور وجود نداشته باشد و هر کسی هر طور که دین را میفهمد از آن قرائت کند. حال این که باید قرائتی که از طرف اسلامشناسان و متخصصان ارائه میشود را به رسمیت بشناسیم ولی آن ها نیز قابل نقد و گفتوگو است. پس این که بگوییم باب نقد و گفتوگو بسته است درست نیست. شاهد این موضوع حوزههای علمیه و طرح مباحث مختلف در جامعه است.
وی افزود: در مورد نقد، مقام معظم رهبری چند بار گفتهاند که من را انتقاد کنید و در جای دیگری میگویند عدهای فکر کردهاند که باید حرفهای من را تکرار کنند. اینطور نیست. هر کسی حرف خود را بزند.
مطهری ادامه داد: در این بین ممکن است کسی نظر مخالف ولی فقیه داشته باشد که اشکالی ندارد. البته ما کاسههای داغتر از آش هم داریم که اگر کسی حرف مخالف ایشان را بگوید حسابش با کرامالکاتبین است. باید این حرفها و واکنشها را اصلاح کنیم و الا خود رهبری چنین حرفی ندارد. بالاتر از ایشان حضرت علی (ع) میفرمایند از من در آشکارا و پنهان انتقاد کنید و با من مثل پادشاهان و ستمکاران صحبت نکنید. این فرموده نیز نشان میدهد که گاهی نگاهها و برداشتهای غلطی وجود دارد.
این عضو کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه «بارها گفتهام که یکی از مشکلات کشور برداشت غلط از اصل ولایت فقیه است» گفت: این مشکل اساسی بیشتر در بخشی از اصولگرایان دیده میشود و در دولت قبل هم بود. ما در دولت قبل میگفتیم که این دولت قانون را قبول ندارد و اجرا نمیکند. چون نظر ما این است که آقای احمدینژاد، آقای روحانی و هر کسی که قانون را قبول ندارد حتی یک ساعت هم نباید در این مقام باقی بماند. اما آقایان چیز دیگری میگفتنددر حالی که رهبر، نماینده و هر مسئول دیگری هر کدام کار خود را انجام میدهند و تمامی حرفها و برداشتها ناشی از نگاههای ماست.
نماینده مردم تهران همچنین در واکنش به صحبت دانشجوی دیگری در مورد بکارگیری کلمه نفوذ در کشور و استفاده از آن برای انزوای برخی افراد همچون مواجهه با کلمه فتنه، گفت: اینکه نفوذ نباید مثل فتنه شود حرف درستی است چون بالأخره از کلمه فتنه خیلی سوءاستفاده شد. بنده اولین کسی بودم که از کلمه فتنه استفاده کردم. یعنی 3 روز بعد از انتخابات 88 در مصاحبه زنده تلویزیونی کلمه فتنه را بکار گرفتم آن هم در شرایطی که هنوز وضعیت روشن نبود و حتی خیلی از اصولگرایان شک و تردید داشتند که نکند تقلب شده است. اما من میگفتم که فتنه به معنای واقعی کلمه رخ داده است. با همین استدلال میگویم که نباید از این تعبیر سوءاستفاده کرد و هر مخالف را فتنهگر دانست.
مطهری خاطرنشان کرد: کسی که میگوید باید با متهمان 88 درست برخورد شود و ظلم نکنیم را نباید فتنهگر دانست چون حتی نباید به ظالم هم ظلم کرد. اگر کسی بخواهد نظری غیر از نظر مرسوم درباره فتنه بدهد نباید آن را محکوم کرده و به او حمله کنید. این رفتار همچون رفتار اروپاییها در مورد هولوکاست است که اجازه طرح نظر مخالف و تحقیق را نمیدهند.
این نماینده مجلس در ادامه تأکید کرد: حرف من این است که باید در موضوع فتنه سه موضوع را مورد بررسی قرار داد یعنی اشتباهات برخی مسوولان، شیطنت آقای احمدینژاد و عدم تمکین به قانون باید این سه عامل در محکمه رسیدگی شود و سهم هر کسی معلوم گردد. بعد از آن حکم هرچه بود باید اجرایی شود. اما اینکه همینطوری وضعیت را به پیش ببریم درست نیست و زشت است. این روند غلطی است که در جمهوری اسلامی باب شده است.
مطهری افزود: بحث من در این موضوع دفاع از موسوی و کروبی نیست چون اگر این کار را با آقای احمدی نژاد هم میکردید اعتراض میکردم که چرا بدون محکمه این کار انجام شده است. اینکه کسی در خانه محصور شود را قبول ندارم. انجام این کار در دوران آشوب شاید درست باشد اما قرار است تا کی این کار ادامه پیدا کند. اکنون پنج سال گذشته است و نباید ظلم کنیم.
وی ادامه داد: ما به صدام یعنی ظالم هم نباید ظلم کنیم. اگر میگویید آن دو به نظام ظلم کردهاند مگر ما مجازیم که به آنها ظلم کنیم، باید اجازه دهیم تا حرفهایشان را بزنند و مردم بشنوند که چطور کسی که هشت سال نخست وزیر این کشور بوده یک مرتبه این رفتارها را انجام میدهد و اینکه طرف مقابل چه کاری کرده که باعث این عکسالعمل شده است. آنهایی که اکنون به این موضوع اعتراض نمیکنند فردا سر خود آنها میآید.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین تأکید کرد: این حرف درستی است که نفوذ را مثل فتنه نکنیم. چون اکنون هر کسی زندگی خود را می کند. اگر دنبال نفوذکننده هستید باید آن جاهایی بروید که خیلی دم از طرفداری نظام را میزنند. یعنی طرف با ظاهر پسندیده و درست در این جمعها حضور پیدا میکند و بعد نفوذ میکند. آنهایی که خیلی واضح انتقاد میکنند که دیگر نفوذ ندارند.
به گزارش ایسنا، این عضو کمیسیون فرهنگی در پرسشی مبنی بر اینکه برای رفع مشکل بیکاری جوانان چرا کاری انجام نمیدهید، گفت: این موضوع مسأله ملی است و به شرایط جامعه برمیگردد. در حال حاضر کشور در شرایط خاصی است. ما سالها تحریم بودیم و قیمت نفت به شدت کاهش یافته بود به طوری که تا دو ماه پیش گفته میشد که بیشتر از 65 درصد بودجه محقق نمیشود، بنابراین در شرایط فعلی و رکود اقتصادی تصور نکنید که با یک طرح میشود کل مشکل اشتغال را رفع کرد. این مسأله ملی است که همه باید دست به دست هم بدهیم و رقابتهای سیاسی را کنار بگذاریم. دولت و مجلس باید دست به دست هم دهند تا این مشکل را حل کنند. بنابراین یک نماینده به تنهایی نمیتواند کاری از پیش ببرد.
مطهری در پاسخ به پرسشی در مورد 9 دی گفت: حرف من در سال گذشته این بود که اگر 9 دی قرار است منشأ دغدغه و اختلاف در کشور شود دیگر یومالله نیست و یومالشیطان است. باید 9 دی منشأ وحدت شود نه اینکه در سالگرد این روز دوباره بر طبل تفرقه بکوبیم و آن داستان را ادامه دهیم.
وی در مورد پرسش دیگری در خصوص دلیل نبخشیدن ضاربانش در جریان اتفاقات شیراز، گفت: بنده در آخرین دادگاه حاضر شدم و این افراد با عذرخواهی درخواست گذشت داشتند. بنده به آنها گفتم که با شماها مشکلی ندارم چون شما عدهای جوان هستید که فکر میکنید خدمتی در راه انقلاب انجام دادهاید. حال اینکه با این کارها ضربه میزنید. خود این افراد در بازجوییها نام کسانی که به آنها دستور دادهاند را آوردهاند. بنده گفتم که اگر به اتهام آنها رسیدگی شود از این جوانان میگذرم. اکنون منتظر رفتار دادگاه هستم. البته در نهایت راضی نمیشوم که چند جوان راهی زندان شوند ولی باید ببینیم که در نهایت چه میشود.
به گزارش ایسنا، این عضو کمیسیون فرهنگی در ابتدای سخنانش به بررسی عوامل گریز از دین پرداخت و گفت: در قرون وسطی در اروپا گریز از دین پیدا شد که الان هم ادامه دارد که ریشه و اصل آن به نوع رفتار کلیسای کاتولیک برمیگردد. اکنون نیز اگر در بین روشنفکران دیده میشود که افراد با حکومت دینی مخالفت میکنند علت اصلی آن به سابقه دنیای اروپا نیز برمیگردد. حوادث تلخ آن دوران باعث شد این عقیده پدید آید که حکومت دینی مخالف آزادی و دموکراسی است.
وی با بیان اینکه «نارسایی مفاهیم دینی و فلسفی کلیسای کاتولیک، تحمیل عقاید و جنگ انداختن میان دین و غریزههای مختلف باعث دورکردن مردم اروپا از دین شده است» گفت: سوال اساسی این است که اگر دین، مذهب و خداپرستی فطری است چرا عدهای از دین رویگردان هستند. حال اینکه گرایش به پرستش و عبادت در ذات هر انسانی با گرایشات مختلف است.
مطهری با بیان اینکه «کلیسا در قرون وسطی با ارتکاب اشتباهاتی باعث ایجاد اختلاف بین دین و زندگی معتدل دنیایی و دین و عقل شد» گفت: در حال حاضر نیز همواره باید این موضوع را به یاد داشته باشیم که انسان قوه تجزیه و تحلیل دارد و باید آن را تقویت کند. این غیر از مساله سواد است و نباید هیچ گاه جنگی میان دین و عقل باشد.
وی تاکید کرد: اسلام معتقد است که اصول دین را باید با عقل خود سنجیده و به آن برسیم نه اینکه بگوییم چون پدرمان اسلام را قبول دارد و یا مرجع تقلیدی آن را تایید کرده ما نیز آن را قبول کنیم. باید خودتان با بحران و اثبات به توحید و معاد و نبوت برسید و آن را بپذیرید. اسلام برای عقل ارزش بسیاری قایل است.
این عضو کمیسیون فرهنگی همچنین با بیان اینکه «اروپا جنگ میان دین و مالدوستی و جنگ میان دین و غریزه انسانی را راه انداخت» گفت: جاه طلبی و مقام دوستی در ذات خود بد نیست مهم این است که آن را برای چه میخواهیم آیا اگر فردی صالحتر از ما برای مقامی بود حاضر به کنارهگیری هستیم؟ آنجاست که معلوم میشود که آن مقام را برای خدا میخواهیم یا برای فرصتطلبی. این بد است که انسان همه چیزش را فدای مقام کند و به هر وسیلهای ولو تهدید بخواهد رقیبش را از صحنه خارج کند.
وی همچنین با بیان اینکه «اروپا جنگی میان دین و غریزه انسانی راه انداخت» گفت: در آن زمان ازدواج را امری نامقدس تعبیر میکردند. رویکردی که مخالف نظر اسلام است. اسلام ازدواج و علاقه جنسی را امری مقدس میداند.
مطهری در جمع بندی با بیان اینکه دین اروپا با دین دنیای شرق متفاوت است، گفت: دنیای اروپا بعد از آن به پیشرفت رسید که اصلاحاتی در دین تحریفشدهشان ایجاد کردند و در مقابل مسلمانان از وقتی که از دین دست برداشتند انحطاطشان آغاز شد.
این عضو کمیسیون فرهنگی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه نظرش در مورد این سخن شهید مطهری چیست که آنچه به جامعه اسلامی ضربه میزند دسیسه خواص نااهل یا منافق و جهل عوام است، گفت: ایشان در جایی میفرمایند که همواره جامعه اسلامی از داخل تهدید میشود و همیشه اقلیت منافق اکثریت مومن را فریب داده و مسیر جامعه اسلامی را تغییر میدهد. مثالهایی از این موارد از صدر اسلام تاکنون مشاهده شده است و همواره عدهای منافق زیرک بدون اعتقاد به اسلام اکثریت مومن را فریب داده و از اسلام به عنوان ابزار استفاده کردند.
وی افزود: اینها کسانی بودند که ایمان و اسلام نداشتند یعنی از همان زمان که لشکر اسلام پشت درهای مکه آمد مجبور شدند و به اسلام روی آوردند. آنها تنها اظهار مسلمانی کردند و به دنبال فرصت برای جبران بودند و بعد از رحلت پیامبر کار خود را انجام دادند.
وی در پایان گفت: این قاعده کلی است ممکن است امروز عدهای زیرک و منافق از ایمان و عواطف مذهبی مردم استفاده کرده و آنها را تغییر دهند منتها باید مصداقها را دید که کجا و در چه جاهایی بوده به همین دلیل، بی جهت نمیشود افراد را متهم کند. یک عضو کمیسیون فرهنگی به موضوع بازداشت خبرنگاران اشاره کرد و گفت: این نگرانی وجود دارد که بازداشت خبرنگاران با هدف ایجاد رعب در بیان روزنامهنگاران در قبل از انتخابات انجام شده است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی مطهری با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در پاسخ به پرسشی در خصوص موضوع نفوذ در کشور و به دنبال آن تأکیدات مقام معظم رهبری، گفت: نمیتوان گفت که نفوذ نبوده منتها باید مراقب باشیم که مسأله نفوذ به شکل ابزار درنیاید که بخواهند تصفیه حساب سیاسی کنند.
وی توضیح داد: مسأله نفوذ نباید به شکل ابزاری باشد که بگویند برخی دنبال نفوذند و مأمور خارجی هستند و از این طریق زمینهسازی حذف رقبایمان را از صحنه سیاسی فراهم کنیم. به طور کلی نباید پروژه پیاده کنیم. در همین رابطه هنوز برای بنده بازداشت خبرنگاران روشن نیست. نمیخواهم بگویم که این کار صرفاً بهانهای برای فشار بوده اما هنوز توضیح کافی داده نشده است.
نماینده مردم تهران با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 گفت: قبل از انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 اعلام شد که 30،40 نفر مرتبط با خارج را گرفتهاند. بنده در آن زمان نماینده مجلس در هیأت نظارت بر مطبوعات بودم جلسهای برگزار و خواسته شد توضیحات لازم را در مورد بازداشت این خبرنگاران ارائه دهند. این توضیحات یک سری اطلاعات کلی بود مبنی بر اینکه این خبرنگاران دنبال ارتباط با خارج و ضربه زدن به نظام بودند. آنها را مرتبط با خبرنگاران خارجی و بیبیسی دانستند آن هم به این شکل که خبرنگاری که قبلاً در ایران بوده و به دلیل فشارهای سال 88 از کشور خارج شده و در بیبیسی فعالیت کرده با آن خبرنگار تماس گرفته و ضمن احوالپرسی سوالاتی را پرسیده است.
وی افزود: آنها این تماس را به معنای ارتباط با خارج قلمداد کردهاند و گفتند که این خبرنگاران اسناد نظام را منتقل کردهاند. ما در پاسخ گفتیم که مگر خبرنگار چه چیزی جز آنچه در رسانهها، روزنامهها و سایتها منتشر میشود میداند که بخواهد منتقل کند و خبرنگار چه چیزی از اسناد نظام دارد که بخواهد بداند. ما در انتها در آن جلسه پاسخها را قانع کننده ندانستیم بعد از آن معلوم شد که هدف از این بازداشتها ایجاد رعب در قبل از انتخابات در برخی رسانهها و روزنامهها بود.
این عضو کمیسیون فرهنگی ادامه داد: ما الان بدبین هستیم که نکند در این بازداشتهای خبرنگاران چنین هدفهایی وجود داشته باشد. الان خیلی از روزنامهنگاران نگران هستند و در وحشتاند که هر لحظه ممکن است آنها را بگیرند. این برای کشور بد است و خلاف آزادی بیان و به ضرر کشور است. چرا که همیشه تخلفات بزرگ در زمان ایجاد محدودیت برای آزادی بیان رخ میدهد. اینکه حقایق و حرفها به درستی گفته نشود.
به گزارش ایسنا، نماینده مردم تهران در ادامه با اشاره به تذکر کتبیاش به وزرای دادگستری و اطلاعات در روز گذشته و انتقاد از این که تذکرش سانسور شده است، گفت: اینگونه سانسورها به ضرر کشور است. ما فکر میکنیم با این رویه به کشور خدمت میکنیم اما به ضرر کشور است.
وی در بخش دیگری با سخنانش با اشاره به وظایف سپاه از ابتدای انقلاب خاطرنشان کرد: ما بالأخره در کشور وزارت اطلاعات و دادگستری داریم. باید همه تصویر درستی از نفوذ داشته باشیم.
نماینده مردم تهران در ادامه اظهار کرد: مسأله نفوذ موضوع تازهای نیست و از ابتدای انقلاب وجود داشته است. چون میخواهند در جامعه ما نفوذ فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ایجاد کنند همانطور که ما میخواهیم در آنجا نفوذ کنیم. البته این وظیفه اسلامی ماست که اسلام را گسترش داده و نفوذ کنیم.
وی با بیان اینکه «اسلام با داعیه جهانی آمده تا کل دنیا را بگیرد» گفت: راه سعادت بشر این است که دنیا تحت سیطره اسلام قرار بگیرد. به همین دلیل همانقدر که آنها دنبال نفوذ در کشورمان هستند ما نیز باید باشیم. بر همین اساس نفوذ از قبل بوده و چیز جدیدی نیست. در مقطع فعلی مقام معظم رهبری به مناسبت برجام تأکید کردند که مراقب باشید از راه برجام نفوذ صورت نگیرد، راه نفوذ را بسته و مراقبت کنید. بر این اساس فکر نمیکنم که ایشان چیز بیشتری گفته باشند و هشداری بود که مراقبت صورت گیرد.
نماینده مردم تهران با تأکید بر اینکه «مسأله مبارزه با نفود بیشتر از آنکه به شعار نیاز داشته باشد به عمل نیاز دارد» گفت: در حال حاضر تا حدی در بخش فرهنگی نفوذ صورت گرفته به طوری که با نگاهی که نوع و سبک زندگی میتوان فاصله از سبک زندگی اسلامی و نزدیکی به سبک زندگی غربی را دید. سبکی که آسیبهای اجتماعی را در جامعه به وجود آورده. در همین رابطه گزارش عمیق و وسیع منتشر شد و خدمت مقام معظم رهبری نیز رسید. گزارشی در خصوص افزایش نرخ طلاق، اعتیاد و حاشیهنشینی شهرها و مواردی از این دست که مأیوس کننده نیز بود.
مطهری افزود: شنیدم رهبری خودشان 6 ساعت وقت گذاشتهاند و گزارش را شنیدند و در آخر گفتند که خودشان مسئولند و در برخی حوزهها نیز اشک ریخته و گریه کردهاند. این نشان میدهد این مسأله مهمی است و حاکی از نفوذ فرهنگی میباشد.
وی با بیان اینکه «بخشی از آسیبهای اجتماعی ناشی از وضعیت اقتصادی است» در عین حال گفت: بخش دیگری از آسیبها ناشی از فرهنگ و گرایشهای فرهنگی است. با نگاهی به افزایش نرخ طلاق به این موضوع میتوان پی برد که آمار طلاق در بین قشر مرفه و بیشتر از قشر محروم و فقیر است به طوری که میگویند نرخ طلاق در شمال تهران 2 به 1 است یعنی از هر دو ازدواج یک طلاق صورت میگیرد. این نشان دهنده مشکل فرهنگی و ورود سبک زندگی فرهنگی است.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: در زمانی که روابط آزاد و مجالس مختلط بیشتر شده طرف هوس میکند که زنش را عوض کرده و طلاق بدهد. در موضوع دیگر فرهنگی بنده هفته گذشته سوالی از وزیر فرهنگ در مورد علت رواج استفاده از کلمات بیگانه در کشور بخصوص تابلوها، موسسات و غذاخوریها داشتم که علیرغم اینکه پاسخ را قانع کننده ندانستم اما باز درخواست رأیگیری ندادم چون ایشان دو کارت زرد داشت.
مطهری یادآور شد: در بسیاری از کشورها با تغییر واژگان و زبان نفوذ فرهنگی صورت میگیرد. در حال حاضر در کشور ما نوع پوشش در جامعه و استفاده از سبک غربی نسبت به 15 سال پیش متفاوت شده که این نشان دهنده نفوذ در برخی قسمتهاست. پس نمیتوان گفت که نفوذ نبوده باید مراقبت کنیم.
به گزارش ایسنا، مطهری در ادامه در واکنش به صحبت یکی از دانشجویان مبنی بر این که دینداری جوانان کاهش یافته است، گفت: بنده این صحبت شما که دینداری جوانان کم شده است را قبول ندارم، چون وضعیت دینداری مردم از جمله جوانان نسبت به قبل از انقلاب بیشتر شده است. البته در این بین برخی معتقدند که قرائت رسمی از دین در کشور وجود نداشته باشد و هر کسی هر طور که دین را میفهمد از آن قرائت کند. حال این که باید قرائتی که از طرف اسلامشناسان و متخصصان ارائه میشود را به رسمیت بشناسیم ولی آن ها نیز قابل نقد و گفتوگو است. پس این که بگوییم باب نقد و گفتوگو بسته است درست نیست. شاهد این موضوع حوزههای علمیه و طرح مباحث مختلف در جامعه است.
وی افزود: در مورد نقد، مقام معظم رهبری چند بار گفتهاند که من را انتقاد کنید و در جای دیگری میگویند عدهای فکر کردهاند که باید حرفهای من را تکرار کنند. اینطور نیست. هر کسی حرف خود را بزند.
مطهری ادامه داد: در این بین ممکن است کسی نظر مخالف ولی فقیه داشته باشد که اشکالی ندارد. البته ما کاسههای داغتر از آش هم داریم که اگر کسی حرف مخالف ایشان را بگوید حسابش با کرامالکاتبین است. باید این حرفها و واکنشها را اصلاح کنیم و الا خود رهبری چنین حرفی ندارد. بالاتر از ایشان حضرت علی (ع) میفرمایند از من در آشکارا و پنهان انتقاد کنید و با من مثل پادشاهان و ستمکاران صحبت نکنید. این فرموده نیز نشان میدهد که گاهی نگاهها و برداشتهای غلطی وجود دارد.
این عضو کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه «بارها گفتهام که یکی از مشکلات کشور برداشت غلط از اصل ولایت فقیه است» گفت: این مشکل اساسی بیشتر در بخشی از اصولگرایان دیده میشود و در دولت قبل هم بود. ما در دولت قبل میگفتیم که این دولت قانون را قبول ندارد و اجرا نمیکند. چون نظر ما این است که آقای احمدینژاد، آقای روحانی و هر کسی که قانون را قبول ندارد حتی یک ساعت هم نباید در این مقام باقی بماند. اما آقایان چیز دیگری میگفتنددر حالی که رهبر، نماینده و هر مسئول دیگری هر کدام کار خود را انجام میدهند و تمامی حرفها و برداشتها ناشی از نگاههای ماست.
نماینده مردم تهران همچنین در واکنش به صحبت دانشجوی دیگری در مورد بکارگیری کلمه نفوذ در کشور و استفاده از آن برای انزوای برخی افراد همچون مواجهه با کلمه فتنه، گفت: اینکه نفوذ نباید مثل فتنه شود حرف درستی است چون بالأخره از کلمه فتنه خیلی سوءاستفاده شد. بنده اولین کسی بودم که از کلمه فتنه استفاده کردم. یعنی 3 روز بعد از انتخابات 88 در مصاحبه زنده تلویزیونی کلمه فتنه را بکار گرفتم آن هم در شرایطی که هنوز وضعیت روشن نبود و حتی خیلی از اصولگرایان شک و تردید داشتند که نکند تقلب شده است. اما من میگفتم که فتنه به معنای واقعی کلمه رخ داده است. با همین استدلال میگویم که نباید از این تعبیر سوءاستفاده کرد و هر مخالف را فتنهگر دانست.
مطهری خاطرنشان کرد: کسی که میگوید باید با متهمان 88 درست برخورد شود و ظلم نکنیم را نباید فتنهگر دانست چون حتی نباید به ظالم هم ظلم کرد. اگر کسی بخواهد نظری غیر از نظر مرسوم درباره فتنه بدهد نباید آن را محکوم کرده و به او حمله کنید. این رفتار همچون رفتار اروپاییها در مورد هولوکاست است که اجازه طرح نظر مخالف و تحقیق را نمیدهند.
این نماینده مجلس در ادامه تأکید کرد: حرف من این است که باید در موضوع فتنه سه موضوع را مورد بررسی قرار داد یعنی اشتباهات برخی مسوولان، شیطنت آقای احمدینژاد و عدم تمکین به قانون باید این سه عامل در محکمه رسیدگی شود و سهم هر کسی معلوم گردد. بعد از آن حکم هرچه بود باید اجرایی شود. اما اینکه همینطوری وضعیت را به پیش ببریم درست نیست و زشت است. این روند غلطی است که در جمهوری اسلامی باب شده است.
مطهری افزود: بحث من در این موضوع دفاع از موسوی و کروبی نیست چون اگر این کار را با آقای احمدی نژاد هم میکردید اعتراض میکردم که چرا بدون محکمه این کار انجام شده است. اینکه کسی در خانه محصور شود را قبول ندارم. انجام این کار در دوران آشوب شاید درست باشد اما قرار است تا کی این کار ادامه پیدا کند. اکنون پنج سال گذشته است و نباید ظلم کنیم.
وی ادامه داد: ما به صدام یعنی ظالم هم نباید ظلم کنیم. اگر میگویید آن دو به نظام ظلم کردهاند مگر ما مجازیم که به آنها ظلم کنیم، باید اجازه دهیم تا حرفهایشان را بزنند و مردم بشنوند که چطور کسی که هشت سال نخست وزیر این کشور بوده یک مرتبه این رفتارها را انجام میدهد و اینکه طرف مقابل چه کاری کرده که باعث این عکسالعمل شده است. آنهایی که اکنون به این موضوع اعتراض نمیکنند فردا سر خود آنها میآید.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین تأکید کرد: این حرف درستی است که نفوذ را مثل فتنه نکنیم. چون اکنون هر کسی زندگی خود را می کند. اگر دنبال نفوذکننده هستید باید آن جاهایی بروید که خیلی دم از طرفداری نظام را میزنند. یعنی طرف با ظاهر پسندیده و درست در این جمعها حضور پیدا میکند و بعد نفوذ میکند. آنهایی که خیلی واضح انتقاد میکنند که دیگر نفوذ ندارند.
به گزارش ایسنا، این عضو کمیسیون فرهنگی در پرسشی مبنی بر اینکه برای رفع مشکل بیکاری جوانان چرا کاری انجام نمیدهید، گفت: این موضوع مسأله ملی است و به شرایط جامعه برمیگردد. در حال حاضر کشور در شرایط خاصی است. ما سالها تحریم بودیم و قیمت نفت به شدت کاهش یافته بود به طوری که تا دو ماه پیش گفته میشد که بیشتر از 65 درصد بودجه محقق نمیشود، بنابراین در شرایط فعلی و رکود اقتصادی تصور نکنید که با یک طرح میشود کل مشکل اشتغال را رفع کرد. این مسأله ملی است که همه باید دست به دست هم بدهیم و رقابتهای سیاسی را کنار بگذاریم. دولت و مجلس باید دست به دست هم دهند تا این مشکل را حل کنند. بنابراین یک نماینده به تنهایی نمیتواند کاری از پیش ببرد.
مطهری در پاسخ به پرسشی در مورد 9 دی گفت: حرف من در سال گذشته این بود که اگر 9 دی قرار است منشأ دغدغه و اختلاف در کشور شود دیگر یومالله نیست و یومالشیطان است. باید 9 دی منشأ وحدت شود نه اینکه در سالگرد این روز دوباره بر طبل تفرقه بکوبیم و آن داستان را ادامه دهیم.
وی در مورد پرسش دیگری در خصوص دلیل نبخشیدن ضاربانش در جریان اتفاقات شیراز، گفت: بنده در آخرین دادگاه حاضر شدم و این افراد با عذرخواهی درخواست گذشت داشتند. بنده به آنها گفتم که با شماها مشکلی ندارم چون شما عدهای جوان هستید که فکر میکنید خدمتی در راه انقلاب انجام دادهاید. حال اینکه با این کارها ضربه میزنید. خود این افراد در بازجوییها نام کسانی که به آنها دستور دادهاند را آوردهاند. بنده گفتم که اگر به اتهام آنها رسیدگی شود از این جوانان میگذرم. اکنون منتظر رفتار دادگاه هستم. البته در نهایت راضی نمیشوم که چند جوان راهی زندان شوند ولی باید ببینیم که در نهایت چه میشود.
این عضو کمیسیون فرهنگی در ابتدای سخنانش به بررسی عوامل گریز از دین پرداخت و گفت: در قرون وسطی در اروپا گریز از دین پیدا شد که الان هم ادامه دارد که ریشه و اصل آن به نوع رفتار کلیسای کاتولیک برمیگردد. اکنون نیز اگر در بین روشنفکران دیده میشود که افراد با حکومت دینی مخالفت میکنند علت اصلی آن به سابقه دنیای اروپا نیز برمیگردد. حوادث تلخ آن دوران باعث شد این عقیده پدید آید که حکومت دینی مخالف آزادی و دموکراسی است.
وی با بیان اینکه «نارسایی مفاهیم دینی و فلسفی کلیسای کاتولیک، تحمیل عقاید و جنگ انداختن میان دین و غریزههای مختلف باعث دورکردن مردم اروپا از دین شده است» گفت: سوال اساسی این است که اگر دین، مذهب و خداپرستی فطری است چرا عدهای از دین رویگردان هستند. حال اینکه گرایش به پرستش و عبادت در ذات هر انسانی با گرایشات مختلف است.
مطهری با بیان اینکه «کلیسا در قرون وسطی با ارتکاب اشتباهاتی باعث ایجاد اختلاف بین دین و زندگی معتدل دنیایی و دین و عقل شد» گفت: در حال حاضر نیز همواره باید این موضوع را به یاد داشته باشیم که انسان قوه تجزیه و تحلیل دارد و باید آن را تقویت کند. این غیر از مساله سواد است و نباید هیچ گاه جنگی میان دین و عقل باشد.
وی تاکید کرد: اسلام معتقد است که اصول دین را باید با عقل خود سنجیده و به آن برسیم نه اینکه بگوییم چون پدرمان اسلام را قبول دارد و یا مرجع تقلیدی آن را تایید کرده ما نیز آن را قبول کنیم. باید خودتان با بحران و اثبات به توحید و معاد و نبوت برسید و آن را بپذیرید. اسلام برای عقل ارزش بسیاری قایل است.
این عضو کمیسیون فرهنگی همچنین با بیان اینکه «اروپا جنگ میان دین و مالدوستی و جنگ میان دین و غریزه انسانی را راه انداخت» گفت: جاه طلبی و مقام دوستی در ذات خود بد نیست مهم این است که آن را برای چه میخواهیم آیا اگر فردی صالحتر از ما برای مقامی بود حاضر به کنارهگیری هستیم؟ آنجاست که معلوم میشود که آن مقام را برای خدا میخواهیم یا برای فرصتطلبی. این بد است که انسان همه چیزش را فدای مقام کند و به هر وسیلهای ولو تهدید بخواهد رقیبش را از صحنه خارج کند.
وی همچنین با بیان اینکه «اروپا جنگی میان دین و غریزه انسانی راه انداخت» گفت: در آن زمان ازدواج را امری نامقدس تعبیر میکردند. رویکردی که مخالف نظر اسلام است. اسلام ازدواج و علاقه جنسی را امری مقدس میداند.
مطهری در جمع بندی با بیان اینکه دین اروپا با دین دنیای شرق متفاوت است، گفت: دنیای اروپا بعد از آن به پیشرفت رسید که اصلاحاتی در دین تحریفشدهشان ایجاد کردند و در مقابل مسلمانان از وقتی که از دین دست برداشتند انحطاطشان آغاز شد.
این عضو کمیسیون فرهنگی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه نظرش در مورد این سخن شهید مطهری چیست که آنچه به جامعه اسلامی ضربه میزند دسیسه خواص نااهل یا منافق و جهل عوام است، گفت: ایشان در جایی میفرمایند که همواره جامعه اسلامی از داخل تهدید میشود و همیشه اقلیت منافق اکثریت مومن را فریب داده و مسیر جامعه اسلامی را تغییر میدهد. مثالهایی از این موارد از صدر اسلام تاکنون مشاهده شده است و همواره عدهای منافق زیرک بدون اعتقاد به اسلام اکثریت مومن را فریب داده و از اسلام به عنوان ابزار استفاده کردند.
وی افزود: اینها کسانی بودند که ایمان و اسلام نداشتند یعنی از همان زمان که لشکر اسلام پشت درهای مکه آمد مجبور شدند و به اسلام روی آوردند. آنها تنها اظهار مسلمانی کردند و به دنبال فرصت برای جبران بودند و بعد از رحلت پیامبر کار خود را انجام دادند.
وی در پایان گفت: این قاعده کلی است ممکن است امروز عدهای زیرک و منافق از ایمان و عواطف مذهبی مردم استفاده کرده و آنها را تغییر دهند منتها باید مصداقها را دید که کجا و در چه جاهایی بوده به همین دلیل، بی جهت نمیشود افراد را متهم کند.
علی مطهری با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در پاسخ به پرسشی در خصوص موضوع نفوذ در کشور و به دنبال آن تأکیدات مقام معظم رهبری، گفت: نمیتوان گفت که نفوذ نبوده منتها باید مراقب باشیم که مسأله نفوذ به شکل ابزار درنیاید که بخواهند تصفیه حساب سیاسی کنند.
وی توضیح داد: مسأله نفوذ نباید به شکل ابزاری باشد که بگویند برخی دنبال نفوذند و مأمور خارجی هستند و از این طریق زمینهسازی حذف رقبایمان را از صحنه سیاسی فراهم کنیم. به طور کلی نباید پروژه پیاده کنیم. در همین رابطه هنوز برای بنده بازداشت خبرنگاران روشن نیست. نمیخواهم بگویم که این کار صرفاً بهانهای برای فشار بوده اما هنوز توضیح کافی داده نشده است.
نماینده مردم تهران با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 گفت: قبل از انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 اعلام شد که 30،40 نفر مرتبط با خارج را گرفتهاند. بنده در آن زمان نماینده مجلس در هیأت نظارت بر مطبوعات بودم جلسهای برگزار و خواسته شد توضیحات لازم را در مورد بازداشت این خبرنگاران ارائه دهند. این توضیحات یک سری اطلاعات کلی بود مبنی بر اینکه این خبرنگاران دنبال ارتباط با خارج و ضربه زدن به نظام بودند. آنها را مرتبط با خبرنگاران خارجی و بیبیسی دانستند آن هم به این شکل که خبرنگاری که قبلاً در ایران بوده و به دلیل فشارهای سال 88 از کشور خارج شده و در بیبیسی فعالیت کرده با آن خبرنگار تماس گرفته و ضمن احوالپرسی سوالاتی را پرسیده است.
وی افزود: آنها این تماس را به معنای ارتباط با خارج قلمداد کردهاند و گفتند که این خبرنگاران اسناد نظام را منتقل کردهاند. ما در پاسخ گفتیم که مگر خبرنگار چه چیزی جز آنچه در رسانهها، روزنامهها و سایتها منتشر میشود میداند که بخواهد منتقل کند و خبرنگار چه چیزی از اسناد نظام دارد که بخواهد بداند. ما در انتها در آن جلسه پاسخها را قانع کننده ندانستیم بعد از آن معلوم شد که هدف از این بازداشتها ایجاد رعب در قبل از انتخابات در برخی رسانهها و روزنامهها بود.
این عضو کمیسیون فرهنگی ادامه داد: ما الان بدبین هستیم که نکند در این بازداشتهای خبرنگاران چنین هدفهایی وجود داشته باشد. الان خیلی از روزنامهنگاران نگران هستند و در وحشتاند که هر لحظه ممکن است آنها را بگیرند. این برای کشور بد است و خلاف آزادی بیان و به ضرر کشور است. چرا که همیشه تخلفات بزرگ در زمان ایجاد محدودیت برای آزادی بیان رخ میدهد. اینکه حقایق و حرفها به درستی گفته نشود.
به گزارش ایسنا، نماینده مردم تهران در ادامه با اشاره به تذکر کتبیاش به وزرای دادگستری و اطلاعات در روز گذشته و انتقاد از این که تذکرش سانسور شده است، گفت: اینگونه سانسورها به ضرر کشور است. ما فکر میکنیم با این رویه به کشور خدمت میکنیم اما به ضرر کشور است.
وی در بخش دیگری با سخنانش با اشاره به وظایف سپاه از ابتدای انقلاب خاطرنشان کرد: ما بالأخره در کشور وزارت اطلاعات و دادگستری داریم. باید همه تصویر درستی از نفوذ داشته باشیم.
نماینده مردم تهران در ادامه اظهار کرد: مسأله نفوذ موضوع تازهای نیست و از ابتدای انقلاب وجود داشته است. چون میخواهند در جامعه ما نفوذ فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ایجاد کنند همانطور که ما میخواهیم در آنجا نفوذ کنیم. البته این وظیفه اسلامی ماست که اسلام را گسترش داده و نفوذ کنیم.
وی با بیان اینکه «اسلام با داعیه جهانی آمده تا کل دنیا را بگیرد» گفت: راه سعادت بشر این است که دنیا تحت سیطره اسلام قرار بگیرد. به همین دلیل همانقدر که آنها دنبال نفوذ در کشورمان هستند ما نیز باید باشیم. بر همین اساس نفوذ از قبل بوده و چیز جدیدی نیست. در مقطع فعلی مقام معظم رهبری به مناسبت برجام تأکید کردند که مراقب باشید از راه برجام نفوذ صورت نگیرد، راه نفوذ را بسته و مراقبت کنید. بر این اساس فکر نمیکنم که ایشان چیز بیشتری گفته باشند و هشداری بود که مراقبت صورت گیرد.
نماینده مردم تهران با تأکید بر اینکه «مسأله مبارزه با نفود بیشتر از آنکه به شعار نیاز داشته باشد به عمل نیاز دارد» گفت: در حال حاضر تا حدی در بخش فرهنگی نفوذ صورت گرفته به طوری که با نگاهی که نوع و سبک زندگی میتوان فاصله از سبک زندگی اسلامی و نزدیکی به سبک زندگی غربی را دید. سبکی که آسیبهای اجتماعی را در جامعه به وجود آورده. در همین رابطه گزارش عمیق و وسیع منتشر شد و خدمت مقام معظم رهبری نیز رسید. گزارشی در خصوص افزایش نرخ طلاق، اعتیاد و حاشیهنشینی شهرها و مواردی از این دست که مأیوس کننده نیز بود.
مطهری افزود: شنیدم رهبری خودشان 6 ساعت وقت گذاشتهاند و گزارش را شنیدند و در آخر گفتند که خودشان مسئولند و در برخی حوزهها نیز اشک ریخته و گریه کردهاند. این نشان میدهد این مسأله مهمی است و حاکی از نفوذ فرهنگی میباشد.
وی با بیان اینکه «بخشی از آسیبهای اجتماعی ناشی از وضعیت اقتصادی است» در عین حال گفت: بخش دیگری از آسیبها ناشی از فرهنگ و گرایشهای فرهنگی است. با نگاهی به افزایش نرخ طلاق به این موضوع میتوان پی برد که آمار طلاق در بین قشر مرفه و بیشتر از قشر محروم و فقیر است به طوری که میگویند نرخ طلاق در شمال تهران 2 به 1 است یعنی از هر دو ازدواج یک طلاق صورت میگیرد. این نشان دهنده مشکل فرهنگی و ورود سبک زندگی فرهنگی است.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: در زمانی که روابط آزاد و مجالس مختلط بیشتر شده طرف هوس میکند که زنش را عوض کرده و طلاق بدهد. در موضوع دیگر فرهنگی بنده هفته گذشته سوالی از وزیر فرهنگ در مورد علت رواج استفاده از کلمات بیگانه در کشور بخصوص تابلوها، موسسات و غذاخوریها داشتم که علیرغم اینکه پاسخ را قانع کننده ندانستم اما باز درخواست رأیگیری ندادم چون ایشان دو کارت زرد داشت.
مطهری یادآور شد: در بسیاری از کشورها با تغییر واژگان و زبان نفوذ فرهنگی صورت میگیرد. در حال حاضر در کشور ما نوع پوشش در جامعه و استفاده از سبک غربی نسبت به 15 سال پیش متفاوت شده که این نشان دهنده نفوذ در برخی قسمتهاست. پس نمیتوان گفت که نفوذ نبوده باید مراقبت کنیم.
به گزارش ایسنا، مطهری در ادامه در واکنش به صحبت یکی از دانشجویان مبنی بر این که دینداری جوانان کاهش یافته است، گفت: بنده این صحبت شما که دینداری جوانان کم شده است را قبول ندارم، چون وضعیت دینداری مردم از جمله جوانان نسبت به قبل از انقلاب بیشتر شده است. البته در این بین برخی معتقدند که قرائت رسمی از دین در کشور وجود نداشته باشد و هر کسی هر طور که دین را میفهمد از آن قرائت کند. حال این که باید قرائتی که از طرف اسلامشناسان و متخصصان ارائه میشود را به رسمیت بشناسیم ولی آن ها نیز قابل نقد و گفتوگو است. پس این که بگوییم باب نقد و گفتوگو بسته است درست نیست. شاهد این موضوع حوزههای علمیه و طرح مباحث مختلف در جامعه است.
وی افزود: در مورد نقد، مقام معظم رهبری چند بار گفتهاند که من را انتقاد کنید و در جای دیگری میگویند عدهای فکر کردهاند که باید حرفهای من را تکرار کنند. اینطور نیست. هر کسی حرف خود را بزند.
مطهری ادامه داد: در این بین ممکن است کسی نظر مخالف ولی فقیه داشته باشد که اشکالی ندارد. البته ما کاسههای داغتر از آش هم داریم که اگر کسی حرف مخالف ایشان را بگوید حسابش با کرامالکاتبین است. باید این حرفها و واکنشها را اصلاح کنیم و الا خود رهبری چنین حرفی ندارد. بالاتر از ایشان حضرت علی (ع) میفرمایند از من در آشکارا و پنهان انتقاد کنید و با من مثل پادشاهان و ستمکاران صحبت نکنید. این فرموده نیز نشان میدهد که گاهی نگاهها و برداشتهای غلطی وجود دارد.
این عضو کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه «بارها گفتهام که یکی از مشکلات کشور برداشت غلط از اصل ولایت فقیه است» گفت: این مشکل اساسی بیشتر در بخشی از اصولگرایان دیده میشود و در دولت قبل هم بود. ما در دولت قبل میگفتیم که این دولت قانون را قبول ندارد و اجرا نمیکند. چون نظر ما این است که آقای احمدینژاد، آقای روحانی و هر کسی که قانون را قبول ندارد حتی یک ساعت هم نباید در این مقام باقی بماند. اما آقایان چیز دیگری میگفتنددر حالی که رهبر، نماینده و هر مسئول دیگری هر کدام کار خود را انجام میدهند و تمامی حرفها و برداشتها ناشی از نگاههای ماست.
نماینده مردم تهران همچنین در واکنش به صحبت دانشجوی دیگری در مورد بکارگیری کلمه نفوذ در کشور و استفاده از آن برای انزوای برخی افراد همچون مواجهه با کلمه فتنه، گفت: اینکه نفوذ نباید مثل فتنه شود حرف درستی است چون بالأخره از کلمه فتنه خیلی سوءاستفاده شد. بنده اولین کسی بودم که از کلمه فتنه استفاده کردم. یعنی 3 روز بعد از انتخابات 88 در مصاحبه زنده تلویزیونی کلمه فتنه را بکار گرفتم آن هم در شرایطی که هنوز وضعیت روشن نبود و حتی خیلی از اصولگرایان شک و تردید داشتند که نکند تقلب شده است. اما من میگفتم که فتنه به معنای واقعی کلمه رخ داده است. با همین استدلال میگویم که نباید از این تعبیر سوءاستفاده کرد و هر مخالف را فتنهگر دانست.
مطهری خاطرنشان کرد: کسی که میگوید باید با متهمان 88 درست برخورد شود و ظلم نکنیم را نباید فتنهگر دانست چون حتی نباید به ظالم هم ظلم کرد. اگر کسی بخواهد نظری غیر از نظر مرسوم درباره فتنه بدهد نباید آن را محکوم کرده و به او حمله کنید. این رفتار همچون رفتار اروپاییها در مورد هولوکاست است که اجازه طرح نظر مخالف و تحقیق را نمیدهند.
این نماینده مجلس در ادامه تأکید کرد: حرف من این است که باید در موضوع فتنه سه موضوع را مورد بررسی قرار داد یعنی اشتباهات برخی مسوولان، شیطنت آقای احمدینژاد و عدم تمکین به قانون باید این سه عامل در محکمه رسیدگی شود و سهم هر کسی معلوم گردد. بعد از آن حکم هرچه بود باید اجرایی شود. اما اینکه همینطوری وضعیت را به پیش ببریم درست نیست و زشت است. این روند غلطی است که در جمهوری اسلامی باب شده است.
مطهری افزود: بحث من در این موضوع دفاع از موسوی و کروبی نیست چون اگر این کار را با آقای احمدی نژاد هم میکردید اعتراض میکردم که چرا بدون محکمه این کار انجام شده است. اینکه کسی در خانه محصور شود را قبول ندارم. انجام این کار در دوران آشوب شاید درست باشد اما قرار است تا کی این کار ادامه پیدا کند. اکنون پنج سال گذشته است و نباید ظلم کنیم.
وی ادامه داد: ما به صدام یعنی ظالم هم نباید ظلم کنیم. اگر میگویید آن دو به نظام ظلم کردهاند مگر ما مجازیم که به آنها ظلم کنیم، باید اجازه دهیم تا حرفهایشان را بزنند و مردم بشنوند که چطور کسی که هشت سال نخست وزیر این کشور بوده یک مرتبه این رفتارها را انجام میدهد و اینکه طرف مقابل چه کاری کرده که باعث این عکسالعمل شده است. آنهایی که اکنون به این موضوع اعتراض نمیکنند فردا سر خود آنها میآید.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین تأکید کرد: این حرف درستی است که نفوذ را مثل فتنه نکنیم. چون اکنون هر کسی زندگی خود را می کند. اگر دنبال نفوذکننده هستید باید آن جاهایی بروید که خیلی دم از طرفداری نظام را میزنند. یعنی طرف با ظاهر پسندیده و درست در این جمعها حضور پیدا میکند و بعد نفوذ میکند. آنهایی که خیلی واضح انتقاد میکنند که دیگر نفوذ ندارند.
به گزارش ایسنا، این عضو کمیسیون فرهنگی در پرسشی مبنی بر اینکه برای رفع مشکل بیکاری جوانان چرا کاری انجام نمیدهید، گفت: این موضوع مسأله ملی است و به شرایط جامعه برمیگردد. در حال حاضر کشور در شرایط خاصی است. ما سالها تحریم بودیم و قیمت نفت به شدت کاهش یافته بود به طوری که تا دو ماه پیش گفته میشد که بیشتر از 65 درصد بودجه محقق نمیشود، بنابراین در شرایط فعلی و رکود اقتصادی تصور نکنید که با یک طرح میشود کل مشکل اشتغال را رفع کرد. این مسأله ملی است که همه باید دست به دست هم بدهیم و رقابتهای سیاسی را کنار بگذاریم. دولت و مجلس باید دست به دست هم دهند تا این مشکل را حل کنند. بنابراین یک نماینده به تنهایی نمیتواند کاری از پیش ببرد.
مطهری در پاسخ به پرسشی در مورد 9 دی گفت: حرف من در سال گذشته این بود که اگر 9 دی قرار است منشأ دغدغه و اختلاف در کشور شود دیگر یومالله نیست و یومالشیطان است. باید 9 دی منشأ وحدت شود نه اینکه در سالگرد این روز دوباره بر طبل تفرقه بکوبیم و آن داستان را ادامه دهیم.
وی در مورد پرسش دیگری در خصوص دلیل نبخشیدن ضاربانش در جریان اتفاقات شیراز، گفت: بنده در آخرین دادگاه حاضر شدم و این افراد با عذرخواهی درخواست گذشت داشتند. بنده به آنها گفتم که با شماها مشکلی ندارم چون شما عدهای جوان هستید که فکر میکنید خدمتی در راه انقلاب انجام دادهاید. حال اینکه با این کارها ضربه میزنید. خود این افراد در بازجوییها نام کسانی که به آنها دستور دادهاند را آوردهاند. بنده گفتم که اگر به اتهام آنها رسیدگی شود از این جوانان میگذرم. اکنون منتظر رفتار دادگاه هستم. البته در نهایت راضی نمیشوم که چند جوان راهی زندان شوند ولی باید ببینیم که در نهایت چه میشود.
به گزارش ایسنا، این عضو کمیسیون فرهنگی در ابتدای سخنانش به بررسی عوامل گریز از دین پرداخت و گفت: در قرون وسطی در اروپا گریز از دین پیدا شد که الان هم ادامه دارد که ریشه و اصل آن به نوع رفتار کلیسای کاتولیک برمیگردد. اکنون نیز اگر در بین روشنفکران دیده میشود که افراد با حکومت دینی مخالفت میکنند علت اصلی آن به سابقه دنیای اروپا نیز برمیگردد. حوادث تلخ آن دوران باعث شد این عقیده پدید آید که حکومت دینی مخالف آزادی و دموکراسی است.
وی با بیان اینکه «نارسایی مفاهیم دینی و فلسفی کلیسای کاتولیک، تحمیل عقاید و جنگ انداختن میان دین و غریزههای مختلف باعث دورکردن مردم اروپا از دین شده است» گفت: سوال اساسی این است که اگر دین، مذهب و خداپرستی فطری است چرا عدهای از دین رویگردان هستند. حال اینکه گرایش به پرستش و عبادت در ذات هر انسانی با گرایشات مختلف است.
مطهری با بیان اینکه «کلیسا در قرون وسطی با ارتکاب اشتباهاتی باعث ایجاد اختلاف بین دین و زندگی معتدل دنیایی و دین و عقل شد» گفت: در حال حاضر نیز همواره باید این موضوع را به یاد داشته باشیم که انسان قوه تجزیه و تحلیل دارد و باید آن را تقویت کند. این غیر از مساله سواد است و نباید هیچ گاه جنگی میان دین و عقل باشد.
وی تاکید کرد: اسلام معتقد است که اصول دین را باید با عقل خود سنجیده و به آن برسیم نه اینکه بگوییم چون پدرمان اسلام را قبول دارد و یا مرجع تقلیدی آن را تایید کرده ما نیز آن را قبول کنیم. باید خودتان با بحران و اثبات به توحید و معاد و نبوت برسید و آن را بپذیرید. اسلام برای عقل ارزش بسیاری قایل است.
این عضو کمیسیون فرهنگی همچنین با بیان اینکه «اروپا جنگ میان دین و مالدوستی و جنگ میان دین و غریزه انسانی را راه انداخت» گفت: جاه طلبی و مقام دوستی در ذات خود بد نیست مهم این است که آن را برای چه میخواهیم آیا اگر فردی صالحتر از ما برای مقامی بود حاضر به کنارهگیری هستیم؟ آنجاست که معلوم میشود که آن مقام را برای خدا میخواهیم یا برای فرصتطلبی. این بد است که انسان همه چیزش را فدای مقام کند و به هر وسیلهای ولو تهدید بخواهد رقیبش را از صحنه خارج کند.
وی همچنین با بیان اینکه «اروپا جنگی میان دین و غریزه انسانی راه انداخت» گفت: در آن زمان ازدواج را امری نامقدس تعبیر میکردند. رویکردی که مخالف نظر اسلام است. اسلام ازدواج و علاقه جنسی را امری مقدس میداند.
مطهری در جمع بندی با بیان اینکه دین اروپا با دین دنیای شرق متفاوت است، گفت: دنیای اروپا بعد از آن به پیشرفت رسید که اصلاحاتی در دین تحریفشدهشان ایجاد کردند و در مقابل مسلمانان از وقتی که از دین دست برداشتند انحطاطشان آغاز شد.
این عضو کمیسیون فرهنگی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه نظرش در مورد این سخن شهید مطهری چیست که آنچه به جامعه اسلامی ضربه میزند دسیسه خواص نااهل یا منافق و جهل عوام است، گفت: ایشان در جایی میفرمایند که همواره جامعه اسلامی از داخل تهدید میشود و همیشه اقلیت منافق اکثریت مومن را فریب داده و مسیر جامعه اسلامی را تغییر میدهد. مثالهایی از این موارد از صدر اسلام تاکنون مشاهده شده است و همواره عدهای منافق زیرک بدون اعتقاد به اسلام اکثریت مومن را فریب داده و از اسلام به عنوان ابزار استفاده کردند.
وی افزود: اینها کسانی بودند که ایمان و اسلام نداشتند یعنی از همان زمان که لشکر اسلام پشت درهای مکه آمد مجبور شدند و به اسلام روی آوردند. آنها تنها اظهار مسلمانی کردند و به دنبال فرصت برای جبران بودند و بعد از رحلت پیامبر کار خود را انجام دادند.
وی در پایان گفت: این قاعده کلی است ممکن است امروز عدهای زیرک و منافق از ایمان و عواطف مذهبی مردم استفاده کرده و آنها را تغییر دهند منتها باید مصداقها را دید که کجا و در چه جاهایی بوده به همین دلیل، بی جهت نمیشود افراد را متهم کند. یک عضو کمیسیون فرهنگی به موضوع بازداشت خبرنگاران اشاره کرد و گفت: این نگرانی وجود دارد که بازداشت خبرنگاران با هدف ایجاد رعب در بیان روزنامهنگاران در قبل از انتخابات انجام شده است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی مطهری با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در پاسخ به پرسشی در خصوص موضوع نفوذ در کشور و به دنبال آن تأکیدات مقام معظم رهبری، گفت: نمیتوان گفت که نفوذ نبوده منتها باید مراقب باشیم که مسأله نفوذ به شکل ابزار درنیاید که بخواهند تصفیه حساب سیاسی کنند.
وی توضیح داد: مسأله نفوذ نباید به شکل ابزاری باشد که بگویند برخی دنبال نفوذند و مأمور خارجی هستند و از این طریق زمینهسازی حذف رقبایمان را از صحنه سیاسی فراهم کنیم. به طور کلی نباید پروژه پیاده کنیم. در همین رابطه هنوز برای بنده بازداشت خبرنگاران روشن نیست. نمیخواهم بگویم که این کار صرفاً بهانهای برای فشار بوده اما هنوز توضیح کافی داده نشده است.
نماینده مردم تهران با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 گفت: قبل از انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 اعلام شد که 30،40 نفر مرتبط با خارج را گرفتهاند. بنده در آن زمان نماینده مجلس در هیأت نظارت بر مطبوعات بودم جلسهای برگزار و خواسته شد توضیحات لازم را در مورد بازداشت این خبرنگاران ارائه دهند. این توضیحات یک سری اطلاعات کلی بود مبنی بر اینکه این خبرنگاران دنبال ارتباط با خارج و ضربه زدن به نظام بودند. آنها را مرتبط با خبرنگاران خارجی و بیبیسی دانستند آن هم به این شکل که خبرنگاری که قبلاً در ایران بوده و به دلیل فشارهای سال 88 از کشور خارج شده و در بیبیسی فعالیت کرده با آن خبرنگار تماس گرفته و ضمن احوالپرسی سوالاتی را پرسیده است.
وی افزود: آنها این تماس را به معنای ارتباط با خارج قلمداد کردهاند و گفتند که این خبرنگاران اسناد نظام را منتقل کردهاند. ما در پاسخ گفتیم که مگر خبرنگار چه چیزی جز آنچه در رسانهها، روزنامهها و سایتها منتشر میشود میداند که بخواهد منتقل کند و خبرنگار چه چیزی از اسناد نظام دارد که بخواهد بداند. ما در انتها در آن جلسه پاسخها را قانع کننده ندانستیم بعد از آن معلوم شد که هدف از این بازداشتها ایجاد رعب در قبل از انتخابات در برخی رسانهها و روزنامهها بود.
این عضو کمیسیون فرهنگی ادامه داد: ما الان بدبین هستیم که نکند در این بازداشتهای خبرنگاران چنین هدفهایی وجود داشته باشد. الان خیلی از روزنامهنگاران نگران هستند و در وحشتاند که هر لحظه ممکن است آنها را بگیرند. این برای کشور بد است و خلاف آزادی بیان و به ضرر کشور است. چرا که همیشه تخلفات بزرگ در زمان ایجاد محدودیت برای آزادی بیان رخ میدهد. اینکه حقایق و حرفها به درستی گفته نشود.
به گزارش ایسنا، نماینده مردم تهران در ادامه با اشاره به تذکر کتبیاش به وزرای دادگستری و اطلاعات در روز گذشته و انتقاد از این که تذکرش سانسور شده است، گفت: اینگونه سانسورها به ضرر کشور است. ما فکر میکنیم با این رویه به کشور خدمت میکنیم اما به ضرر کشور است.
وی در بخش دیگری با سخنانش با اشاره به وظایف سپاه از ابتدای انقلاب خاطرنشان کرد: ما بالأخره در کشور وزارت اطلاعات و دادگستری داریم. باید همه تصویر درستی از نفوذ داشته باشیم.
نماینده مردم تهران در ادامه اظهار کرد: مسأله نفوذ موضوع تازهای نیست و از ابتدای انقلاب وجود داشته است. چون میخواهند در جامعه ما نفوذ فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ایجاد کنند همانطور که ما میخواهیم در آنجا نفوذ کنیم. البته این وظیفه اسلامی ماست که اسلام را گسترش داده و نفوذ کنیم.
وی با بیان اینکه «اسلام با داعیه جهانی آمده تا کل دنیا را بگیرد» گفت: راه سعادت بشر این است که دنیا تحت سیطره اسلام قرار بگیرد. به همین دلیل همانقدر که آنها دنبال نفوذ در کشورمان هستند ما نیز باید باشیم. بر همین اساس نفوذ از قبل بوده و چیز جدیدی نیست. در مقطع فعلی مقام معظم رهبری به مناسبت برجام تأکید کردند که مراقب باشید از راه برجام نفوذ صورت نگیرد، راه نفوذ را بسته و مراقبت کنید. بر این اساس فکر نمیکنم که ایشان چیز بیشتری گفته باشند و هشداری بود که مراقبت صورت گیرد.
نماینده مردم تهران با تأکید بر اینکه «مسأله مبارزه با نفود بیشتر از آنکه به شعار نیاز داشته باشد به عمل نیاز دارد» گفت: در حال حاضر تا حدی در بخش فرهنگی نفوذ صورت گرفته به طوری که با نگاهی که نوع و سبک زندگی میتوان فاصله از سبک زندگی اسلامی و نزدیکی به سبک زندگی غربی را دید. سبکی که آسیبهای اجتماعی را در جامعه به وجود آورده. در همین رابطه گزارش عمیق و وسیع منتشر شد و خدمت مقام معظم رهبری نیز رسید. گزارشی در خصوص افزایش نرخ طلاق، اعتیاد و حاشیهنشینی شهرها و مواردی از این دست که مأیوس کننده نیز بود.
مطهری افزود: شنیدم رهبری خودشان 6 ساعت وقت گذاشتهاند و گزارش را شنیدند و در آخر گفتند که خودشان مسئولند و در برخی حوزهها نیز اشک ریخته و گریه کردهاند. این نشان میدهد این مسأله مهمی است و حاکی از نفوذ فرهنگی میباشد.
وی با بیان اینکه «بخشی از آسیبهای اجتماعی ناشی از وضعیت اقتصادی است» در عین حال گفت: بخش دیگری از آسیبها ناشی از فرهنگ و گرایشهای فرهنگی است. با نگاهی به افزایش نرخ طلاق به این موضوع میتوان پی برد که آمار طلاق در بین قشر مرفه و بیشتر از قشر محروم و فقیر است به طوری که میگویند نرخ طلاق در شمال تهران 2 به 1 است یعنی از هر دو ازدواج یک طلاق صورت میگیرد. این نشان دهنده مشکل فرهنگی و ورود سبک زندگی فرهنگی است.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: در زمانی که روابط آزاد و مجالس مختلط بیشتر شده طرف هوس میکند که زنش را عوض کرده و طلاق بدهد. در موضوع دیگر فرهنگی بنده هفته گذشته سوالی از وزیر فرهنگ در مورد علت رواج استفاده از کلمات بیگانه در کشور بخصوص تابلوها، موسسات و غذاخوریها داشتم که علیرغم اینکه پاسخ را قانع کننده ندانستم اما باز درخواست رأیگیری ندادم چون ایشان دو کارت زرد داشت.
مطهری یادآور شد: در بسیاری از کشورها با تغییر واژگان و زبان نفوذ فرهنگی صورت میگیرد. در حال حاضر در کشور ما نوع پوشش در جامعه و استفاده از سبک غربی نسبت به 15 سال پیش متفاوت شده که این نشان دهنده نفوذ در برخی قسمتهاست. پس نمیتوان گفت که نفوذ نبوده باید مراقبت کنیم.
به گزارش ایسنا، مطهری در ادامه در واکنش به صحبت یکی از دانشجویان مبنی بر این که دینداری جوانان کاهش یافته است، گفت: بنده این صحبت شما که دینداری جوانان کم شده است را قبول ندارم، چون وضعیت دینداری مردم از جمله جوانان نسبت به قبل از انقلاب بیشتر شده است. البته در این بین برخی معتقدند که قرائت رسمی از دین در کشور وجود نداشته باشد و هر کسی هر طور که دین را میفهمد از آن قرائت کند. حال این که باید قرائتی که از طرف اسلامشناسان و متخصصان ارائه میشود را به رسمیت بشناسیم ولی آن ها نیز قابل نقد و گفتوگو است. پس این که بگوییم باب نقد و گفتوگو بسته است درست نیست. شاهد این موضوع حوزههای علمیه و طرح مباحث مختلف در جامعه است.
وی افزود: در مورد نقد، مقام معظم رهبری چند بار گفتهاند که من را انتقاد کنید و در جای دیگری میگویند عدهای فکر کردهاند که باید حرفهای من را تکرار کنند. اینطور نیست. هر کسی حرف خود را بزند.
مطهری ادامه داد: در این بین ممکن است کسی نظر مخالف ولی فقیه داشته باشد که اشکالی ندارد. البته ما کاسههای داغتر از آش هم داریم که اگر کسی حرف مخالف ایشان را بگوید حسابش با کرامالکاتبین است. باید این حرفها و واکنشها را اصلاح کنیم و الا خود رهبری چنین حرفی ندارد. بالاتر از ایشان حضرت علی (ع) میفرمایند از من در آشکارا و پنهان انتقاد کنید و با من مثل پادشاهان و ستمکاران صحبت نکنید. این فرموده نیز نشان میدهد که گاهی نگاهها و برداشتهای غلطی وجود دارد.
این عضو کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه «بارها گفتهام که یکی از مشکلات کشور برداشت غلط از اصل ولایت فقیه است» گفت: این مشکل اساسی بیشتر در بخشی از اصولگرایان دیده میشود و در دولت قبل هم بود. ما در دولت قبل میگفتیم که این دولت قانون را قبول ندارد و اجرا نمیکند. چون نظر ما این است که آقای احمدینژاد، آقای روحانی و هر کسی که قانون را قبول ندارد حتی یک ساعت هم نباید در این مقام باقی بماند. اما آقایان چیز دیگری میگفتنددر حالی که رهبر، نماینده و هر مسئول دیگری هر کدام کار خود را انجام میدهند و تمامی حرفها و برداشتها ناشی از نگاههای ماست.
نماینده مردم تهران همچنین در واکنش به صحبت دانشجوی دیگری در مورد بکارگیری کلمه نفوذ در کشور و استفاده از آن برای انزوای برخی افراد همچون مواجهه با کلمه فتنه، گفت: اینکه نفوذ نباید مثل فتنه شود حرف درستی است چون بالأخره از کلمه فتنه خیلی سوءاستفاده شد. بنده اولین کسی بودم که از کلمه فتنه استفاده کردم. یعنی 3 روز بعد از انتخابات 88 در مصاحبه زنده تلویزیونی کلمه فتنه را بکار گرفتم آن هم در شرایطی که هنوز وضعیت روشن نبود و حتی خیلی از اصولگرایان شک و تردید داشتند که نکند تقلب شده است. اما من میگفتم که فتنه به معنای واقعی کلمه رخ داده است. با همین استدلال میگویم که نباید از این تعبیر سوءاستفاده کرد و هر مخالف را فتنهگر دانست.
مطهری خاطرنشان کرد: کسی که میگوید باید با متهمان 88 درست برخورد شود و ظلم نکنیم را نباید فتنهگر دانست چون حتی نباید به ظالم هم ظلم کرد. اگر کسی بخواهد نظری غیر از نظر مرسوم درباره فتنه بدهد نباید آن را محکوم کرده و به او حمله کنید. این رفتار همچون رفتار اروپاییها در مورد هولوکاست است که اجازه طرح نظر مخالف و تحقیق را نمیدهند.
این نماینده مجلس در ادامه تأکید کرد: حرف من این است که باید در موضوع فتنه سه موضوع را مورد بررسی قرار داد یعنی اشتباهات برخی مسوولان، شیطنت آقای احمدینژاد و عدم تمکین به قانون باید این سه عامل در محکمه رسیدگی شود و سهم هر کسی معلوم گردد. بعد از آن حکم هرچه بود باید اجرایی شود. اما اینکه همینطوری وضعیت را به پیش ببریم درست نیست و زشت است. این روند غلطی است که در جمهوری اسلامی باب شده است.
مطهری افزود: بحث من در این موضوع دفاع از موسوی و کروبی نیست چون اگر این کار را با آقای احمدی نژاد هم میکردید اعتراض میکردم که چرا بدون محکمه این کار انجام شده است. اینکه کسی در خانه محصور شود را قبول ندارم. انجام این کار در دوران آشوب شاید درست باشد اما قرار است تا کی این کار ادامه پیدا کند. اکنون پنج سال گذشته است و نباید ظلم کنیم.
وی ادامه داد: ما به صدام یعنی ظالم هم نباید ظلم کنیم. اگر میگویید آن دو به نظام ظلم کردهاند مگر ما مجازیم که به آنها ظلم کنیم، باید اجازه دهیم تا حرفهایشان را بزنند و مردم بشنوند که چطور کسی که هشت سال نخست وزیر این کشور بوده یک مرتبه این رفتارها را انجام میدهد و اینکه طرف مقابل چه کاری کرده که باعث این عکسالعمل شده است. آنهایی که اکنون به این موضوع اعتراض نمیکنند فردا سر خود آنها میآید.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین تأکید کرد: این حرف درستی است که نفوذ را مثل فتنه نکنیم. چون اکنون هر کسی زندگی خود را می کند. اگر دنبال نفوذکننده هستید باید آن جاهایی بروید که خیلی دم از طرفداری نظام را میزنند. یعنی طرف با ظاهر پسندیده و درست در این جمعها حضور پیدا میکند و بعد نفوذ میکند. آنهایی که خیلی واضح انتقاد میکنند که دیگر نفوذ ندارند.
به گزارش ایسنا، این عضو کمیسیون فرهنگی در پرسشی مبنی بر اینکه برای رفع مشکل بیکاری جوانان چرا کاری انجام نمیدهید، گفت: این موضوع مسأله ملی است و به شرایط جامعه برمیگردد. در حال حاضر کشور در شرایط خاصی است. ما سالها تحریم بودیم و قیمت نفت به شدت کاهش یافته بود به طوری که تا دو ماه پیش گفته میشد که بیشتر از 65 درصد بودجه محقق نمیشود، بنابراین در شرایط فعلی و رکود اقتصادی تصور نکنید که با یک طرح میشود کل مشکل اشتغال را رفع کرد. این مسأله ملی است که همه باید دست به دست هم بدهیم و رقابتهای سیاسی را کنار بگذاریم. دولت و مجلس باید دست به دست هم دهند تا این مشکل را حل کنند. بنابراین یک نماینده به تنهایی نمیتواند کاری از پیش ببرد.
مطهری در پاسخ به پرسشی در مورد 9 دی گفت: حرف من در سال گذشته این بود که اگر 9 دی قرار است منشأ دغدغه و اختلاف در کشور شود دیگر یومالله نیست و یومالشیطان است. باید 9 دی منشأ وحدت شود نه اینکه در سالگرد این روز دوباره بر طبل تفرقه بکوبیم و آن داستان را ادامه دهیم.
وی در مورد پرسش دیگری در خصوص دلیل نبخشیدن ضاربانش در جریان اتفاقات شیراز، گفت: بنده در آخرین دادگاه حاضر شدم و این افراد با عذرخواهی درخواست گذشت داشتند. بنده به آنها گفتم که با شماها مشکلی ندارم چون شما عدهای جوان هستید که فکر میکنید خدمتی در راه انقلاب انجام دادهاید. حال اینکه با این کارها ضربه میزنید. خود این افراد در بازجوییها نام کسانی که به آنها دستور دادهاند را آوردهاند. بنده گفتم که اگر به اتهام آنها رسیدگی شود از این جوانان میگذرم. اکنون منتظر رفتار دادگاه هستم. البته در نهایت راضی نمیشوم که چند جوان راهی زندان شوند ولی باید ببینیم که در نهایت چه میشود.
این عضو کمیسیون فرهنگی در ابتدای سخنانش به بررسی عوامل گریز از دین پرداخت و گفت: در قرون وسطی در اروپا گریز از دین پیدا شد که الان هم ادامه دارد که ریشه و اصل آن به نوع رفتار کلیسای کاتولیک برمیگردد. اکنون نیز اگر در بین روشنفکران دیده میشود که افراد با حکومت دینی مخالفت میکنند علت اصلی آن به سابقه دنیای اروپا نیز برمیگردد. حوادث تلخ آن دوران باعث شد این عقیده پدید آید که حکومت دینی مخالف آزادی و دموکراسی است.
وی با بیان اینکه «نارسایی مفاهیم دینی و فلسفی کلیسای کاتولیک، تحمیل عقاید و جنگ انداختن میان دین و غریزههای مختلف باعث دورکردن مردم اروپا از دین شده است» گفت: سوال اساسی این است که اگر دین، مذهب و خداپرستی فطری است چرا عدهای از دین رویگردان هستند. حال اینکه گرایش به پرستش و عبادت در ذات هر انسانی با گرایشات مختلف است.
مطهری با بیان اینکه «کلیسا در قرون وسطی با ارتکاب اشتباهاتی باعث ایجاد اختلاف بین دین و زندگی معتدل دنیایی و دین و عقل شد» گفت: در حال حاضر نیز همواره باید این موضوع را به یاد داشته باشیم که انسان قوه تجزیه و تحلیل دارد و باید آن را تقویت کند. این غیر از مساله سواد است و نباید هیچ گاه جنگی میان دین و عقل باشد.
وی تاکید کرد: اسلام معتقد است که اصول دین را باید با عقل خود سنجیده و به آن برسیم نه اینکه بگوییم چون پدرمان اسلام را قبول دارد و یا مرجع تقلیدی آن را تایید کرده ما نیز آن را قبول کنیم. باید خودتان با بحران و اثبات به توحید و معاد و نبوت برسید و آن را بپذیرید. اسلام برای عقل ارزش بسیاری قایل است.
این عضو کمیسیون فرهنگی همچنین با بیان اینکه «اروپا جنگ میان دین و مالدوستی و جنگ میان دین و غریزه انسانی را راه انداخت» گفت: جاه طلبی و مقام دوستی در ذات خود بد نیست مهم این است که آن را برای چه میخواهیم آیا اگر فردی صالحتر از ما برای مقامی بود حاضر به کنارهگیری هستیم؟ آنجاست که معلوم میشود که آن مقام را برای خدا میخواهیم یا برای فرصتطلبی. این بد است که انسان همه چیزش را فدای مقام کند و به هر وسیلهای ولو تهدید بخواهد رقیبش را از صحنه خارج کند.
وی همچنین با بیان اینکه «اروپا جنگی میان دین و غریزه انسانی راه انداخت» گفت: در آن زمان ازدواج را امری نامقدس تعبیر میکردند. رویکردی که مخالف نظر اسلام است. اسلام ازدواج و علاقه جنسی را امری مقدس میداند.
مطهری در جمع بندی با بیان اینکه دین اروپا با دین دنیای شرق متفاوت است، گفت: دنیای اروپا بعد از آن به پیشرفت رسید که اصلاحاتی در دین تحریفشدهشان ایجاد کردند و در مقابل مسلمانان از وقتی که از دین دست برداشتند انحطاطشان آغاز شد.
این عضو کمیسیون فرهنگی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه نظرش در مورد این سخن شهید مطهری چیست که آنچه به جامعه اسلامی ضربه میزند دسیسه خواص نااهل یا منافق و جهل عوام است، گفت: ایشان در جایی میفرمایند که همواره جامعه اسلامی از داخل تهدید میشود و همیشه اقلیت منافق اکثریت مومن را فریب داده و مسیر جامعه اسلامی را تغییر میدهد. مثالهایی از این موارد از صدر اسلام تاکنون مشاهده شده است و همواره عدهای منافق زیرک بدون اعتقاد به اسلام اکثریت مومن را فریب داده و از اسلام به عنوان ابزار استفاده کردند.
وی افزود: اینها کسانی بودند که ایمان و اسلام نداشتند یعنی از همان زمان که لشکر اسلام پشت درهای مکه آمد مجبور شدند و به اسلام روی آوردند. آنها تنها اظهار مسلمانی کردند و به دنبال فرصت برای جبران بودند و بعد از رحلت پیامبر کار خود را انجام دادند.
وی در پایان گفت: این قاعده کلی است ممکن است امروز عدهای زیرک و منافق از ایمان و عواطف مذهبی مردم استفاده کرده و آنها را تغییر دهند منتها باید مصداقها را دید که کجا و در چه جاهایی بوده به همین دلیل، بی جهت نمیشود افراد را متهم کند.