گاز مونواکسید کربن در قم باز هم قربانی گرفت

گاز مونواکسید کربن در قم باز هم قربانی گرفت 3  آذر -94
خوب است که اجلاس  کشورهای تولیده کننده گاز درتهران ادامه دارد که مرگ خاموش ول کن نیست. چون لوله کشی های گاز فرسوده وکپسول های   گازهم غیر استاندارذند  .برای همین به مناسبت سرد شدن هوا چپ وراست مرگ خاموش یا براثر انفجارکپسول و لوله گاز تولید می شود .
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی قم گفت: مسمومیت با گاز منواکسیدکربن، سومین قربانی را در این استان به کام مرگ کشید.
«
مهدی جمشیدی» در گفت و گو با ایرنا، افزود: این حادثه ساعت 21:10 شب رخ داد که بر اثر آن یک آقا30 ساله جان خود را از دست داد.
وی گفت: در حادثه دیگری که ساعت 5:30 صبح رخ داد، سه تن بر اثر استنشاق منواکسید کربن در جاده قم - گرمسار مسموم شدند.
وی تولید گاز منواکسیدکربن ناشی از سوخت ذغال چوب را عامل کاهش هوشیاری این سه تن عنوان کرد و افزود: این سه تن توسط آمبولانس به مراکز درمانی قم منتقل شدند.
به گفته جمشیدی، جمعه شب (29 آبان ماه) نیز یک خانواده چهار نفره بر اثر استنشاق گاز منواکسیدکربن در این استان دچار مسمومیت شدند.
وی نقص بخاری را عامل این حادثه عنوان و اضافه کرد: هر چهار تن این خانواده به علت کاهش سطح هوشیاری به مرکز درمانی قم منتقل شدند.
وی از شهروندان درخواست کرد: با توجه به سردشدن هوا، در نصب صحیح بخاری دقت لازم داشته باشند و مبادی ورودی و خروجی لوله بخاری و دودکش را بررسی کنند.
مسئول روابط عمومی اورژانس قم تاکید کرد: استفاده از بخاری‌های بدون دودکش تنها در محیط‌هایی که دارای تهویه و جریان مناسب هوا می‌باشد، مجاز است.
وی سردرد، سرگیجه، تهوع، استفراغ، کاهش سطح هوشیاری، تاری دید، فلج شدن عضلات از جمله عضلات تنفسی را از علائم مسمومیت با گاز منواکسیدکربن عنوان کرد و افزود: در صورت مواجه شدن با فرد مسموم، نخستین و مهم‌ترین اقدام رساندن اکسیژن(هوای تازه) به مصدوم و تماس با اورژانس 115 است که باز کردن پنجره اتاق یا خارج کردن فرد از آن محیط موثرترین اقدام جهت بهبود حال فرد مسموم است.
از ابتدای آغاز فصل سرما تاکنون، استنشاق گاز منواکسیدکربن باعث فوت سه تن و مسمومیت 17 تن در استان قم شده است.
وقوع 7 انفجار براثر نشت گاز در خراسان شمالی 

مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی از وقوع هفت انفجار بر اثر نشت گاز در استان طی امسال خبر داد.
«
محسن عرب مقصودی» در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: به علت بی‌احتیاطی برخی از مصرف‌کنندگان، هفت مورد انفجار به سبب نشتی گاز در استان داشتیم.
وی بیان داشت: این انفجارها باعث خسارت‌ها و مصدومیت‌های شماری از مصرف‌کنندگان گاز شده است.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی گفت: همچنین امسال دو نفر در خراسان شمالی بر اثر بی‌احتیاطی دچار مرگ خاموش شدند.
وی بر رعایت نکات ایمنی از سوی مصرف‌کنندگان گاز به‌منظور جلوگیری از بروز هرگونه گازگرفتگی و حوادث تاکید کرد.
به گفته عرب مقصودی، عموم مردم به‌منظور جلوگیری از گازگرفتگی و آتش‌سوزی، نکات ایمنی را در استفاده از وسایل گازسوز به‌ویژه نصب دودکش‌ها باید رعایت کنند.
وی یادآور شد: اساسا باید مشترکان گاز قبل از نصب هر وسیله گازسوز بازرسی دقیق از باز بودن مسیر دودکش‌ها اطمینان حاصل کنند.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی استفاده از کلاهک H در مبادی خروجی دودکش‌ها را برای جلوگیری از بروز هرگونه حادثه منجر به مسمومیت ضروری خواند.
وی همچنین نصب صحیح لوله بخاری را از دیگر توصیه‌های مهم به مشترکان گاز برشمرد و خاطرنشان کرد: لوله بخاری حتماً باید فلزی بوده به گونه‌ای که نباید از لوله‌های فنری و آکاردئونی استفاده کرد، همچنین از محکم بودن لوله دودکش به‌وسیله گازسوز و دیوار باید مطمئن بود.