در حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخستوزیر
ایتالیا انجام شد
امضاء 14 سند همکاری میان ایران و ایتالیا به ارزش 4/18 میلیارد دلار 7 بهمن -94
امضاء 14 سند همکاری میان ایران و ایتالیا به ارزش 4/18 میلیارد دلار 7 بهمن -94
**عجیب روحانی برای
اینکه نظر سرمایه داران ایتالیایی راجلب کند که گویا فضای ایران نه ناامن که امن
وبا ثبات وعاری ازرقابت وتضاد باندی وجنگ قدرت وثروت جناحی است تا بتواند از طریق
سرمایه گذاری های خارجی از بحران ورکود اقتصادی عبور کند. به نظر می رسد روحانی
مرز وقاحت و دروغگو ووارونه گویی را درنوردیده است . آنگونه که نه برای نظرات مخالفان ومنتقدانش ارزشی قایل نمی باشد که
نظرخودش را هم قبول ندارد . زیرا همین چندروز پیش بود که درجمع استانداران ومدیران
سیاسی استانداری ها در انتقاد به رد فله ای صلاحیت نامزدان انتخابات رودرروی خامنه
ای و شورای نگهبان آلت دست خامنه ای قرارگرفت .
ازسوی دیگر مدتی پیش
بود که به رئیس انتصابی دستگاه فاسد قضاییه اشاره به ضرب ا لمثل معروف شد که هرچه
بگندد نکمش می زنند وای به روزی که بگندد نمک .متقابلاً باچراغ سبز خامنه ای و
پاسداران شیخ صادق لاری جانی رئیس انتصابی قوه ی اسد قضاییه به روحانی جواب دادو گفت ای به حال
اینکه رئیس جمهوری که گندیده باشد .
همچنین روزی نبوده است
که درتریبون مجلس ارتجاع نظق آتشین تند
مخالف روحانی ودولت ائتلافی وی ورفسنجانی و برجام از موضع ضد آمریکایی نشود . حال
بماند که پاسداران شمشیرشان را علیه ی روحانی و دولت وی ومخالفت بابرجام ازر و بسته
اند .
ولی روحانی ردانه مدعی
شده هیچ اختلافی میان دولت و سایر قوا وجود ندارد و افزوده بنابراین ما آماده جذب سرمایه، فناوری و بازار
صادراتی مشترک هستیم، قوانین و مقررات ما کاملا از این گونه تماس سرمایه و اقتصاد
و همکاری مشترک حمایت میکند؛ در این نظر که کشور ما آماده پذیرایی سرمایه خارجی
است، هیچ اختلافی در میان افکار، جناحها، دولت و سایر قوا وجود ندارد.
اسناد همکاری اقتصادی و بهداشت و درمان درمراسمی با حضور حجتالاسلام و
المسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران و ماتئو رنتزی نخستوزیر
ایتالیا به امضاء رسید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، ایران و ایتالیا، 14 سند همکاری به ارزش18میلیارد و 400 میلیون دلار امضا کردند؛اسنادی که راه را برای گسترش بیش از پیش روابط دو کشور هموارتر ساخت.
مراسم امضاء تفاهم نامه همکاری میان ایران و ایتالیا درمراسمی با حضور دکتر روحانی رئیس جمهوری کشورمان و ماتئو رنتزی نخستوزیر ایتالیا برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و خانم لونزین وزیر بهداشت ایتالیا تفاهم نامه را در حوزه بهداشت و سلامت تفاهم نامههایی را امضا کردند.
در ادامه عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ایران تفاهم نامهای را در زمینه حمل و نقل به امضاء رساندند.
همچنین محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی کشورمان در ادامه این مراسم با همتای ایتالیایی تفاهم نامه همکاریهای اقتصادی درعرصه کشاورزی را امضاء کرد.
همچنین قرارداد همکاری ایران و ایتالیا در زمینه راه و شهرسازی با حضور محمد سعید نژاد معاون وزیر راه و شهرسازی و مقامات ایتالیایی به امضاء رسید.
تفاهم نامه همکاری در زمینه فعالیتهای گازی نیز میان ایران و ایتالیا در این مراسم به امضاء رسید.
ایران خواستار حضور سرمایه گذاران ایتالیایی در این کشور شده و ایتالیا نخستین مقصد رئیس جمهوری کشورمان پس از اجرای برجام است.
رئیس جمهور در نشستی خبری با نخستوزیر ایتالیا:
فصل تازهای در روابط ایران و ایتالیا آغاز شده است
رئیس جمهور پس از امضای 14 سند همکاری میان مقامهای ارشد تهران و رم، تاکید کرد که فصل تازهای در روابط ایران و ایتالیا آغاز شده است و دو کشور مصمم هستند سطح همکاریهای خود را در همه حوزهها افزایش دهند.
بر پایه این گزارش حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در نشستی خبری با حضور نخستوزیر ایتالیا گفت: حوزههای انرژی، فناوریهای نوین، صنعت، معدن، کشاورزی و فرهنگی، از جمله حوزههای همکاریهای مشترک دو کشور هستند و جمهوری اسلامی ایران برای ورود سرمایه و فناوریهای جدید و در نهایت همکاری برای تولید و صدور محصولات مشترک آمادگی دارد.
رئیس جمهور روابط ایران و ایتالیا را بسیار دیرینه خواند و تاکید کرد: ایتالیا در دوره ای، نخستین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپا بود و مطمئن هستیم که در فصل جدید نیز همکاریهای دو کشور گسترش بیشتری خواهد یافت.
دکتر روحانی با اشاره به ضرورت سرمایه گذاریهای مشترک در بخشهای مورد علاقه دو کشور، گفت: ایران با موقعیت ویژه و نقطه اتصال آسیای مرکزی، قفقاز و اقیانوس هند میتواند هاب صادرات مشترک دو کشور باشد.
رئیس جمهور همچنین به ضرورت حضور فعالتر بخشهای خصوصی دو کشور اشاره کرد و اظهارداشت: دولتهای ایتالیا و ایران تمام تلاش خود را برای پشتیبانی و حمایت از فعالیتهای بخشهای خصوصی دو کشور بکار میگیرند.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع صلح و امنیت منطقهای اشاره کرد و با تاکید بر اینکه دستاورد این سفر فراتر از گرم شدن روابط دوجانبه است چرا که میتواند کمکی به تقویت صلح و ثبات جهانی به عنوان آرمان بزرگ دو کشور باشد، گفت: ما همکاریهای خود را در راستای منافع دو ملت و صلح و ثبات در منطقه و جهان بیش از پیش گسترش خواهیم داد.
دکتر روحانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در صف نخست مبارزه با تروریسم ایستاده است و ایران و ایتالیاهمانطور که در دورهای برای صلح و ثبات در افغانستان همکاری مشترکی داشتند اکنون نیز این همکاریها را برای صلح و ثبات منطقه ادامه خواهند داد.
رئیس جمهور افزود: جمهوری اسلامی ایران و ایتالیا میخواهند شاهد سوریه، عراق، افغانستان و لیبی امن باشند و این نیازمند همکاری فرهنگی، سیاسی و اطلاعاتی است و دو کشور آمادگی دارند به روند صلح و ثبات منطقهای و جهانی کمک کنند.
دکتر روحانی در ادامه به موضوع برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اشاره کرد و گفت: توافق هستهای نشان داد که دیپلماسی بهترین راه برای حل و فصل مسائل و صلح پایدار است و حال چرا برجام نتواند به عنوان الگویی برای حل و فصل مسایل منطقهای و بینالمللی و بویژه مشکلات خاورمیانه و شمال آفریقا تبدیل شود؟ ما باید از طریق سیاسی مسایل منطقه را حل و فصل کنیم.
رئیس جمهور همچنین از میهمان نوازی و استقبال گرم رئیس جمهوری و نخستوزیر ایتالیا از هیات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران قدردانی کرد.
نخست وزیر ایتالیا نیز در این نشست خبری، اشتراکات فرهنگی و روابط دیرینه دو تمدن ایران و رم را پشتوانه قوی در روابط پایدار دو ملت دانست و اظهارداشت: ایتالیا در ضرورت نیازمندی جهان به صلح و دوستی، با ایران اشتراک نظر دارد.
متئو رنتسی با اشاره به اهمیت توافق هستهای گفت: این توافق نه تنها آغاز فصل جدیدی در مناسبات و روابط ایران و جهان بود بلکه گام مهمی برای صلح و ثبات برای کل منطقه محسوب میشود.
نخست وزیر ایتالیا تصریح کرد: برجام نشان داد که اگر توانستیم در موضوع هستهای به توافق برسیم درباره تمام مسایل منطقهای نیز میتوانیم به تفاهم و توافق دست یابیم.
وی با تاکید بر نقش و جایگاه برجسته ایران در معادلات منطقهای گفت:ایران میتواند در دستیابی به صلح و دموکراسی در منطقه نقش مهم و قابل توجهی داشته باشد. ضمن اینکه مبارزه با تروریسم بعنوان یک خطر فراگیر نیازمند اتحاد و هماهنگی همگانی است و ایران نقش فعال و موثری در مبارزه با تروریسم و تروریستها دارد.
نخست وزیر ایتالیا همچنین اراده جدی کشورش را برای توسعه روابط با ایران در تمامی زمینهها مورد تاکید قرار داد و گفت:ایتالیا مصمم است با بهره گیری از فرصت بوجود آمده، گامهای جدید و بلندی در تحکیم روابط دوستانه با ایران بردارد و در این راستا احیای جاده ابریشم میتواند سرآغازی در روابط جدید دو کشور باشد.
رئیس جمهور در دیدار نخستوزیر ایتالیا:
بخش خصوصی کلید گشایش دور جدید روابط ایران و ایتالیا است
این گزارش حاکیست رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخستوزیر ایتالیا بر اراده جدی دو کشور بر ارتقای سطح همه جانبه روابط تهران - رم به ویژه در زمینههای اقتصادی تاکید کردند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در دیدار متئو رنتسی نخستوزیر ایتالیا گفت: پیام انتخاب ایتالیا برای اولین سفر بعد از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) این است که ایران به دلیل روابط دوستانه و نزدیک و همکاریهای گستردهای که از سالیان گذشته با ایتالیا داشته اکنون نیز تمایل دارد فصل نوینی از روابط دو جانبه و منطقهای را با این کشور آغاز کند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه مردم ایران سابقه نیکی از حضور و همکاری فعالان اقتصادی ایتالیا در کشورمان دارند، اظهار داشت: در وضعیت جدید پس از اجرای برجام علاقمندیم که ایتالیا پیشاپیش کشورهای اروپایی برای حضور و تعامل سازنده با اقتصاد ایران پیشگام باشد.
دکتر روحانی ثبات و امنیت، نیروی انسانی با استعداد و تحصیل کرده، منابع سرشار انرژی، موقعیت ممتاز جغرافیایی، اتصال به آبهای آزاد و خطوط ریلی گسترده را از مزیتهای برجسته کشورمان در عرصه اقتصادی و سرمایهگذاری برشمرد و اظهار داشت: ایران به دنبال جذب سرمایهگذاری مشترک، فناوریهای نوین و همکاریهای صادراتی است و از عموم فعالیتها در این راستا حمایت میکند.
رئیسجمهور بخش خصوصی دو کشور را کلید گشایش فصل نوین همکاریهای اقتصادی تهران - رم عنوان کرد و گفت: ایران برای گسترش تعاملات بینالمللی خود اراده جدی دارد و از فعالان بخش خصوصی ایتالیا برای حضور در اقتصاد پرظرفیت خود دعوت به عمل میآورد.
دکتر روحانی در ادامه با بیان اینکه اصرار و پیگیری جمهوری اسلامی ایران برای برقراری امنیت در منطقه، بر جنبههای انسانی موضوع و جلوگیری از کشتار بیگناهان و تخریب آثار تمدنی نیز تاکید دارد، اظهار داشت: اولین وظیفه مشترک ما تلاش برای برقراری صلح و ثبات در همه جهان و ایجاد شرایط همزیستی مسالمت آمیز انسانها با یکدیگر است.
رئیسجمهور تصریح کرد: ایران به عنوان یک کشور باثبات در منطقه نقش سازنده خود را برای ایجاد ثبات و امنیت در این منطقه به خوبی ایفا کرده و خواهد کرد.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه اگر جلوی انتشار ویروس تروریسم گرفته نشود، خشونت و ترور به همه جهان سرایت میکند، خاطرنشان ساخت: نظرات ایران و ایتالیا در موضوع مبارزه با تروریسم به هم نزدیک است و با همکاری یکدیگر میتوان گامهای موثری در این زمینه برداشت.
دکتر روحانی برقراری، حفظ و گسترش صلح، ثبات و پیشرفت در منطقه و جهان را سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و ادامه داد: ما به دنبال همزیستی مسالمت آمیز با همه همسایگان خود هستیم و معتقدیم بحرانهای منطقهای راه حل نظامی ندارد و باید از طریق مذاکره حل و فصل شود.
دکتر روحانی همچنین از نخستوزیر ایتالیا برای سفر به تهران دعوت به عمل آورد.
متئو رنتسی نخستوزیر ایتالیا نیز در این دیدار با بیلن اینکه "امروز صفحه جدیدی از همکاریهای دو کشور در عرصههای مختلف آغاز شده است"، گفت: به خوبی واقف هستیم که ایران روحیه همکاری بالایی دارد و صراحتا اعلام میکنم که ایران نقش آفرین بسیار مهمی در کل منطقه است.
نخستوزیر ایتالیا تصریح کرد: ایتالیا در رابطه با ایران فقط به دنبال تعاملات اقتصادی نیست، بلکه خواهان همکاری نزدیک برای ثبات و توسعه در عرصه منطقهای و جهانی میباشد.
رنتسی با تاکید بر اینکه "شما نباید ایتالیا را همکار خود بلکه باید کشور خودتان بدانید"، ادامه داد: ما تبادلات فرهنگی، دانشگاهی و علمی را اساس همکاریهای دو کشور میدانیم و به همکاریهای فرهنگی و علمی با ایران متعهد هستیم.
نخستوزیر ایتالیا با اشاره به ظرفیتهای فراوان اقتصادی و نیروی انسانی تحصیل کرده در ایران اظهار داشت: ایتالیا نه تنها با ایران به صورت دوجانبه بلکه در گستره سراسر منطقه همکاری و تعامل خواهد داشت و بنده از طرف دولت ایتالیا آمادگی کامل کشورم را برای همکاریهای گسترده با جمهوری اسلامی ایران اعلام میکنم.
وی همچنین با استقبال از دعوت رئیسجمهور کشورمان خاطر نشان کرد که در آینده نزدیک به ایران سفر میکند.
رئیس جمهور در نشست تجاری ایران و ایتالیا:
ایران امنترین و باثباتترین کشور منطقه است
رئیس جمهور در نشست تجاری ایران و ایتالیا گفت:همانطور که در مذاکرات هستهای سیاست برد - برد را پی گرفتیم، در اقتصاد نیز همین سیاست را دنبال خواهیم کرد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی دیروز و در ادامه سفر خود به ایتالیا در جمع بازرگانان و صنعتگران ایتالیایی حضور یافت و افزود: ایران امنترین و باثباتترین کشور منطقه است. قصد حمله به کشوری را ندارد، قصد مداخله در امور داخلی هیچ کشوری را ندارد و با قدرت از کشور خود حفاظت میکند.
وی اظهار داشت: قوانین و مقررات ایران برای سرمایهگذاری قابل اعتماد است. ایران هیچگاه و درهیچ شرایطی تعهدات خود نسبت به جهان و کشورهای دیگر و بخش خصوصی کشورهای دیگر را نقض نکرده است. مردم ایران صاحب یک تمدن بزرگ و فرهنگ بزرگ هستند همچون مردم ایتالیا که تمدن و فرهنگی درخشان دارند.
رئیس جمهور از نقش اتحادیه اروپا در مذاکرات هستهای قدردانی کرد و گفت: از کل اتحادیه اروپا تشکر میکنیم به دلیل اینکه همه تلاش کردند تا این مذاکرات موفق شود.
روحانی افزود: همه احساس کردند نتیجه این مذاکرات برد- برد و به نفع همه خواهد بود.این جمعی که همه کنار هم قرار گرفتیم یکی از آثار موفقیت مذاکرات و پایان تحریم است که شرایط را برای سرمایه گذاری، انتقال فناوری و هدفگیری بازارهای جدید صادراتی مشترک فراهم کرده است.
وی اظهار داشت: البته که اقتصاد باید سود دو طرفه داشته باشد؛ هیچ کشوری نمیتواند از سرمایه گذاران و کارآفرینان کشور دیگری بخواهد فداکاری کنند؛ آنها را به کشوردعوت کنند و بگویند سرمایه شما ثبات ندارد و سود عادلانه نصیب شما نمیشود. از لحاظ قطعیت آینده اقتصادی، به چنین سرمایه گذاریهایی نمیتوانید در بلند مدت اطمینان داشته باشید. معلوم است سرمایهگذاری باید برای دو کشور مفید باشد.
رئیس جمهور اضافه کرد: مردم ایران همواره نسبت به میهمانان خودشان با احترام برخورد کردهاند و شرایط داخلی ایران علاوه بر امنیت، یک شرایط کاملا استثنایی است.
روحانی گفت: نیاز به توضیح ندارد که یک کشور بعد از تحریم چند ساله ظرفیتهای خالی دارد و این ظرفیتهای خالی امروز هست، حتما یک سال دیگر شرایط امروز نیست. امروز ظرفیتهای ما خالی است و اقتصاد ایران، اقتصاد بکر هست.
وی با بیان اینکه ما جزو اقتصادهای نوظهور و دارای انرژی کافی در کشورمان هستیم،اظهار داشت: روابط جاده ای، بندری، راه آهن و هوایی ما با کشورهای اطراف به گونهای است که کشورهای ما را با همسایگان متصل کرده و دارای نیروی انسانی تحصیلکرده کافی هستیم و بنابر این در این شرایط آماده هستیم تا پذیرای سرمایه گذاران خارجی در داخل کشورمان باشیم.
رئیس دولت تدبیر و امید اظهار داشت: ایتالیا برای ما اهمیت ویژه دارد به دلیل آنکه ایتالیا درای سابقه خوبی در ایران است و مردم ایران صنعت ایتالیا و خدمات آن را تجربه کرده اند،به ایتالیا اعتماد داشتهاند و امروز اعتماد دارند.
روحانی خاطرنشان کرد: نوع صنعت ایتالیا با نیازمندی ما همخوانی دارد. ما امروز به دنبال اقتصاد مولد و اشتغالزا هستیم. بنابراین به صنایع متوسط و کوچک اهمیت میدهیم و در این زمینه ایتالیا شهره است.
وی با تاکید بر این که در زمینههای مختلف میتوانیم باهم همکاری کنیم، تصریح کرد: ما در زمینه کشاورزی که علاوه بر اقتصاد، مسئله مهم انسانی است، ما امروز در اطراف ما کشورهایی وجود دارند که جمعیتشان در حال تزاید است و نیاز به مواد غذایی دارند؛ بنابر این توسعه کشاورزی و صنایع جانبی آن برای ما و برای همسایگان ما و از دیدگاه انسانی حائز اهمیت است.
رئیس جمهور با بیان اینکه کشاورزی ارگانیک مورد توجه ایران هست،گفت: موضوع آب و صرفه جویی در آب و استفاده از فنارویهای نوین برای آبیاری مورد تاکید ایران هست به دلیل اینکه 90 درصد آب مصرفی ما در کشاورزی است و ما اگر بتوانیم حتی 10 درصد با آبیاری نوین صرفه جویی کنیم میتوانیم مشکل آب را در ایران حل و فصل کنیم.
روحانی اضافه کرد: ما در گذشته در بسیاری از زمینهها باهم تجربه داریم،در زمینه صنعت چرم و استفاده از این صنعت، مواد غذایی، دارویی و در زمینه صنایع تجربه فراوانی داریم.
وی ادامه داد: البته در بخش انرژی هم ما تجربه زیادی با شرکتهای ایتالیایی داریم. امروز هم بخش انرژی ما برای سرمایهگذاری هم در بخش نفت، گاز و پتروشیمی هم بخشهای دیگر پایین دستی و پالایشگاهی آمادگی دارد.
**به دنبال افزایش 30 درصدی بازار صادرات هستیم
وی ادامه داد: ما در شرایطی در ایران هستیم که مصممیم برنامه ریل و بنادرمان را توسعه دهیم، این توسعه هم برای خودمان و هم همسایگان ماست.
روحانی گفت: توسعه یک بندری مانند چابهار تنها برای ایران نیست، توسعه این بندر برای ایران، افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی است و حتی این راه آهن به بخشهای شرقی چین هم متصل میشود؛ بنابراین هم بندر و هم راه آهن ما میتواند اقتصاد این کشورها را قویتر کند.
وی افزود: این که میگوییم به اقتصاد ایران تنها به عنوان ایران نگاه نکنید به این دلیل است که بسیاری از کشورهای همسایه ما اتصالشان به آبهای بینالمللی از طریق بنادر جنوب ایران امکان پذیر است.
رئیس جمهور تاکید کرد: بنابراین در تمام این زمینهها میخواهیم فعالیت کنیم و در شرایط نو میخواهیم حداقل حدود 30درصد از محصولات ما به خارج از ایران صادر شود؛ بتوانیم محصولی را تولید کنیم که اگر 70درصد در داخل مصرف میشود، 30 درصد آن برای بازار صادراتی بیرون باشد.
**هیچ اختلافی میان دولت و سایر قوا وجود ندارد
روحانی اظهار داشت: بنابراین ما آماده جذب سرمایه، فناوری و بازار صادراتی مشترک هستیم، قوانین و مقررات ما کاملا از این گونه تماس سرمایه و اقتصاد و همکاری مشترک حمایت میکند؛ در این نظر که کشور ما آماده پذیرایی سرمایه خارجی است، هیچ اختلافی در میان افکار، جناحها، دولت و سایر قوا وجود ندارد.
رئیس جمهور افزود: دولت، مجلس، دستگاه قضایی و نهادهای دیگر بر این نکته تاکید دارند، رهبری نظام تاکید دارند که یک نظر واحد در کل ایران وجود دارد و استقبال ایران از سرمایه گذار خارجی، کارآفرین و فناوری خارجی یک انتظار عمومی واحد و هم نظر است، به اضافه این که در زمینه فناوری امروز زمینه آمادهتری برای جذب فناوریهای نوین داریم.
**با تحریمها ایران و اتحادیه اروپا ضرر کرد
رئیس جمهور گفت: ما در شرایطی هستیم که در سالهای گذشته در بسیاری از زمینهها پیشرفتهای قابل ملاحظهای در زمینه نانو، بایو، آی. تی، هوا فضا و حتی در زمینه فناوریهای نو در راه آهن، توسعه فناوری برای تاسیسات فرودگاهی و تعمیرات هواپیمایی داشتیم.
روحانی ادامه داد: بنابراین ما برای پذیرفتن فناوریهای نو از کشورهای دیگر آمادهتر هستیم. ما معتقدیم امروز این فصل جدید آغاز شده و هر روز که زودتر از این فرصت استفاده کنیم، قادریم گذشته را راحتتر و سریعتر جبران کنیم.
وی تصریح کرد: دوران تحریم، دورانی بود که به ضرر هر دو طرف یعنی هم ایران و هم اتحادیه اروپا بود و امروز باید با سرعت بیشتر و با ایجاد تسهیلات بیشتر جبران کنیم.
**توسعه و اشتغال یک راه مبارزه با تروریسم
رئیس جمهور ادامه داد: بر این نکته تاکید کنم اگر میخواهیم با خشونت، افراط و تررسیم در دنیا مبارزه کنیم یک راه آن ایجاد توسعه و اشتغال است، عدم توسعه یافتگی و بیکاری برای گروههای تروریستی سرباز میآفریند.
روحانی اضافه کرد: اگر همه میخواهیم دنیای عاری از افراط و خشونت داشته باشیم و آن قطع نامه معروف WAVE را اجرایی کنیم، یک راه آن رشد اقتصادی است و حتی رشد فرهنگی هم در سایه رشد اقتصادی امکانپذیر است.
وی به این نکته اشاره کرد که خانواده فقیری که نان شب ندارد نمیتواند خرج تحصیلات عالیه فرزندان خودش را هم تامین کند و خانواده فقیری که نان شب ندارد، به دنبال کالای فرهنگی نیست و حتی وقت و حوصله خواندن کتاب هم ندارد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه قران، کتاب آسمانی، به ما میگوید نگذارید کلیسا و کنیسه تخریب شود، گفت: قرآن میگوید از کلیسا،کنیسه و مسجد حراست کنید. این به ما تحمل و مدارا را یاد میدهد.
روحانی افزود: این در سایه فرهنگ امکان پذیر است، فرهنگ در سایه رشد و توسعه اقتصادی و همکاری ملتها امکان پذیر است و باید سرمایه، فناوری و همکاری همه ملتها را در کنار هم قرار دهیم تا شاهد دنیایی باثباتتر و آسودهتر باشیم.
وی اضافه کرد: هدف نهایی، رفاه در زندگی مردم است. علم، دانش و اقتصاد همه برای این است که بهتر زندگی کنیم، دنیاهای جدیدی کشف کنیم و مرزهای دانش را به پیش ببریم و این کار با هماهنگی، همکاری و با نزدیکتر شدن ملتها با یکدیگر صورت میگیرد که یکی از آن راهها پیوند اقتصادی کشورها با یکدیگر است.
رئیس جمهور اظهارداشت: امیدوارم یا این سفر و اینگونه جلسات، زمینه بهتری را برای روابط بهتر اقتصادی، علمی و فرهنگی بین دو کشور دوست و ایتالیا فراهم کند، زنده باد ایتالیا،زنده باد ایران.
تاکید دکتر روحانی و پاپ فرانسیس بر صلح محور بودن ادیان الهی
رئیس جمهور اسلامی ایران و رهبر کاتولیکهای جهان، با تاکید بر اینکه ادیان الهی و آسمانی، مروج صلح و پرهیز از خشونت و افراطی گری هستند، ملتها و کشورهای جهان را به تلاشی فراگیر برای استقرار صلح در جهان فراخواندند.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی و پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان در دیداری که ظهر دیروز به وقت محلی در واتیکان انجام شد، همچنین لزوم همراهی و همکاری بیشتر کشورها و سازمانهای بینالمللی را برای رفع آلام بشری و توقف هر چه سریعتر درگیری و جنگ مورد تاکید قرار دادند.
استقبال از توافق هستهای و اهمیت تعهد طرفین بر اجرای آن، مباحث مربوط به خاورمیانه و ضرورت تلاش برای حل و فصل سیاسی مسائل این منطقه از دیگر محورهای مورد گفت وگو در این نشست بود.
رئیس جمهورکشورمان همچنین با نخستوزیر واتیکان نیز دیدار و در خصوص روابط دو جانبه، مسایل منطقهای و جهانی گفتگو کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، ایران و ایتالیا، 14 سند همکاری به ارزش18میلیارد و 400 میلیون دلار امضا کردند؛اسنادی که راه را برای گسترش بیش از پیش روابط دو کشور هموارتر ساخت.
مراسم امضاء تفاهم نامه همکاری میان ایران و ایتالیا درمراسمی با حضور دکتر روحانی رئیس جمهوری کشورمان و ماتئو رنتزی نخستوزیر ایتالیا برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و خانم لونزین وزیر بهداشت ایتالیا تفاهم نامه را در حوزه بهداشت و سلامت تفاهم نامههایی را امضا کردند.
در ادامه عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ایران تفاهم نامهای را در زمینه حمل و نقل به امضاء رساندند.
همچنین محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی کشورمان در ادامه این مراسم با همتای ایتالیایی تفاهم نامه همکاریهای اقتصادی درعرصه کشاورزی را امضاء کرد.
همچنین قرارداد همکاری ایران و ایتالیا در زمینه راه و شهرسازی با حضور محمد سعید نژاد معاون وزیر راه و شهرسازی و مقامات ایتالیایی به امضاء رسید.
تفاهم نامه همکاری در زمینه فعالیتهای گازی نیز میان ایران و ایتالیا در این مراسم به امضاء رسید.
ایران خواستار حضور سرمایه گذاران ایتالیایی در این کشور شده و ایتالیا نخستین مقصد رئیس جمهوری کشورمان پس از اجرای برجام است.
رئیس جمهور در نشستی خبری با نخستوزیر ایتالیا:
فصل تازهای در روابط ایران و ایتالیا آغاز شده است
رئیس جمهور پس از امضای 14 سند همکاری میان مقامهای ارشد تهران و رم، تاکید کرد که فصل تازهای در روابط ایران و ایتالیا آغاز شده است و دو کشور مصمم هستند سطح همکاریهای خود را در همه حوزهها افزایش دهند.
بر پایه این گزارش حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در نشستی خبری با حضور نخستوزیر ایتالیا گفت: حوزههای انرژی، فناوریهای نوین، صنعت، معدن، کشاورزی و فرهنگی، از جمله حوزههای همکاریهای مشترک دو کشور هستند و جمهوری اسلامی ایران برای ورود سرمایه و فناوریهای جدید و در نهایت همکاری برای تولید و صدور محصولات مشترک آمادگی دارد.
رئیس جمهور روابط ایران و ایتالیا را بسیار دیرینه خواند و تاکید کرد: ایتالیا در دوره ای، نخستین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپا بود و مطمئن هستیم که در فصل جدید نیز همکاریهای دو کشور گسترش بیشتری خواهد یافت.
دکتر روحانی با اشاره به ضرورت سرمایه گذاریهای مشترک در بخشهای مورد علاقه دو کشور، گفت: ایران با موقعیت ویژه و نقطه اتصال آسیای مرکزی، قفقاز و اقیانوس هند میتواند هاب صادرات مشترک دو کشور باشد.
رئیس جمهور همچنین به ضرورت حضور فعالتر بخشهای خصوصی دو کشور اشاره کرد و اظهارداشت: دولتهای ایتالیا و ایران تمام تلاش خود را برای پشتیبانی و حمایت از فعالیتهای بخشهای خصوصی دو کشور بکار میگیرند.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع صلح و امنیت منطقهای اشاره کرد و با تاکید بر اینکه دستاورد این سفر فراتر از گرم شدن روابط دوجانبه است چرا که میتواند کمکی به تقویت صلح و ثبات جهانی به عنوان آرمان بزرگ دو کشور باشد، گفت: ما همکاریهای خود را در راستای منافع دو ملت و صلح و ثبات در منطقه و جهان بیش از پیش گسترش خواهیم داد.
دکتر روحانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در صف نخست مبارزه با تروریسم ایستاده است و ایران و ایتالیاهمانطور که در دورهای برای صلح و ثبات در افغانستان همکاری مشترکی داشتند اکنون نیز این همکاریها را برای صلح و ثبات منطقه ادامه خواهند داد.
رئیس جمهور افزود: جمهوری اسلامی ایران و ایتالیا میخواهند شاهد سوریه، عراق، افغانستان و لیبی امن باشند و این نیازمند همکاری فرهنگی، سیاسی و اطلاعاتی است و دو کشور آمادگی دارند به روند صلح و ثبات منطقهای و جهانی کمک کنند.
دکتر روحانی در ادامه به موضوع برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اشاره کرد و گفت: توافق هستهای نشان داد که دیپلماسی بهترین راه برای حل و فصل مسائل و صلح پایدار است و حال چرا برجام نتواند به عنوان الگویی برای حل و فصل مسایل منطقهای و بینالمللی و بویژه مشکلات خاورمیانه و شمال آفریقا تبدیل شود؟ ما باید از طریق سیاسی مسایل منطقه را حل و فصل کنیم.
رئیس جمهور همچنین از میهمان نوازی و استقبال گرم رئیس جمهوری و نخستوزیر ایتالیا از هیات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران قدردانی کرد.
نخست وزیر ایتالیا نیز در این نشست خبری، اشتراکات فرهنگی و روابط دیرینه دو تمدن ایران و رم را پشتوانه قوی در روابط پایدار دو ملت دانست و اظهارداشت: ایتالیا در ضرورت نیازمندی جهان به صلح و دوستی، با ایران اشتراک نظر دارد.
متئو رنتسی با اشاره به اهمیت توافق هستهای گفت: این توافق نه تنها آغاز فصل جدیدی در مناسبات و روابط ایران و جهان بود بلکه گام مهمی برای صلح و ثبات برای کل منطقه محسوب میشود.
نخست وزیر ایتالیا تصریح کرد: برجام نشان داد که اگر توانستیم در موضوع هستهای به توافق برسیم درباره تمام مسایل منطقهای نیز میتوانیم به تفاهم و توافق دست یابیم.
وی با تاکید بر نقش و جایگاه برجسته ایران در معادلات منطقهای گفت:ایران میتواند در دستیابی به صلح و دموکراسی در منطقه نقش مهم و قابل توجهی داشته باشد. ضمن اینکه مبارزه با تروریسم بعنوان یک خطر فراگیر نیازمند اتحاد و هماهنگی همگانی است و ایران نقش فعال و موثری در مبارزه با تروریسم و تروریستها دارد.
نخست وزیر ایتالیا همچنین اراده جدی کشورش را برای توسعه روابط با ایران در تمامی زمینهها مورد تاکید قرار داد و گفت:ایتالیا مصمم است با بهره گیری از فرصت بوجود آمده، گامهای جدید و بلندی در تحکیم روابط دوستانه با ایران بردارد و در این راستا احیای جاده ابریشم میتواند سرآغازی در روابط جدید دو کشور باشد.
رئیس جمهور در دیدار نخستوزیر ایتالیا:
بخش خصوصی کلید گشایش دور جدید روابط ایران و ایتالیا است
این گزارش حاکیست رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخستوزیر ایتالیا بر اراده جدی دو کشور بر ارتقای سطح همه جانبه روابط تهران - رم به ویژه در زمینههای اقتصادی تاکید کردند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در دیدار متئو رنتسی نخستوزیر ایتالیا گفت: پیام انتخاب ایتالیا برای اولین سفر بعد از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) این است که ایران به دلیل روابط دوستانه و نزدیک و همکاریهای گستردهای که از سالیان گذشته با ایتالیا داشته اکنون نیز تمایل دارد فصل نوینی از روابط دو جانبه و منطقهای را با این کشور آغاز کند.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه مردم ایران سابقه نیکی از حضور و همکاری فعالان اقتصادی ایتالیا در کشورمان دارند، اظهار داشت: در وضعیت جدید پس از اجرای برجام علاقمندیم که ایتالیا پیشاپیش کشورهای اروپایی برای حضور و تعامل سازنده با اقتصاد ایران پیشگام باشد.
دکتر روحانی ثبات و امنیت، نیروی انسانی با استعداد و تحصیل کرده، منابع سرشار انرژی، موقعیت ممتاز جغرافیایی، اتصال به آبهای آزاد و خطوط ریلی گسترده را از مزیتهای برجسته کشورمان در عرصه اقتصادی و سرمایهگذاری برشمرد و اظهار داشت: ایران به دنبال جذب سرمایهگذاری مشترک، فناوریهای نوین و همکاریهای صادراتی است و از عموم فعالیتها در این راستا حمایت میکند.
رئیسجمهور بخش خصوصی دو کشور را کلید گشایش فصل نوین همکاریهای اقتصادی تهران - رم عنوان کرد و گفت: ایران برای گسترش تعاملات بینالمللی خود اراده جدی دارد و از فعالان بخش خصوصی ایتالیا برای حضور در اقتصاد پرظرفیت خود دعوت به عمل میآورد.
دکتر روحانی در ادامه با بیان اینکه اصرار و پیگیری جمهوری اسلامی ایران برای برقراری امنیت در منطقه، بر جنبههای انسانی موضوع و جلوگیری از کشتار بیگناهان و تخریب آثار تمدنی نیز تاکید دارد، اظهار داشت: اولین وظیفه مشترک ما تلاش برای برقراری صلح و ثبات در همه جهان و ایجاد شرایط همزیستی مسالمت آمیز انسانها با یکدیگر است.
رئیسجمهور تصریح کرد: ایران به عنوان یک کشور باثبات در منطقه نقش سازنده خود را برای ایجاد ثبات و امنیت در این منطقه به خوبی ایفا کرده و خواهد کرد.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه اگر جلوی انتشار ویروس تروریسم گرفته نشود، خشونت و ترور به همه جهان سرایت میکند، خاطرنشان ساخت: نظرات ایران و ایتالیا در موضوع مبارزه با تروریسم به هم نزدیک است و با همکاری یکدیگر میتوان گامهای موثری در این زمینه برداشت.
دکتر روحانی برقراری، حفظ و گسترش صلح، ثبات و پیشرفت در منطقه و جهان را سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و ادامه داد: ما به دنبال همزیستی مسالمت آمیز با همه همسایگان خود هستیم و معتقدیم بحرانهای منطقهای راه حل نظامی ندارد و باید از طریق مذاکره حل و فصل شود.
دکتر روحانی همچنین از نخستوزیر ایتالیا برای سفر به تهران دعوت به عمل آورد.
متئو رنتسی نخستوزیر ایتالیا نیز در این دیدار با بیلن اینکه "امروز صفحه جدیدی از همکاریهای دو کشور در عرصههای مختلف آغاز شده است"، گفت: به خوبی واقف هستیم که ایران روحیه همکاری بالایی دارد و صراحتا اعلام میکنم که ایران نقش آفرین بسیار مهمی در کل منطقه است.
نخستوزیر ایتالیا تصریح کرد: ایتالیا در رابطه با ایران فقط به دنبال تعاملات اقتصادی نیست، بلکه خواهان همکاری نزدیک برای ثبات و توسعه در عرصه منطقهای و جهانی میباشد.
رنتسی با تاکید بر اینکه "شما نباید ایتالیا را همکار خود بلکه باید کشور خودتان بدانید"، ادامه داد: ما تبادلات فرهنگی، دانشگاهی و علمی را اساس همکاریهای دو کشور میدانیم و به همکاریهای فرهنگی و علمی با ایران متعهد هستیم.
نخستوزیر ایتالیا با اشاره به ظرفیتهای فراوان اقتصادی و نیروی انسانی تحصیل کرده در ایران اظهار داشت: ایتالیا نه تنها با ایران به صورت دوجانبه بلکه در گستره سراسر منطقه همکاری و تعامل خواهد داشت و بنده از طرف دولت ایتالیا آمادگی کامل کشورم را برای همکاریهای گسترده با جمهوری اسلامی ایران اعلام میکنم.
وی همچنین با استقبال از دعوت رئیسجمهور کشورمان خاطر نشان کرد که در آینده نزدیک به ایران سفر میکند.
رئیس جمهور در نشست تجاری ایران و ایتالیا:
ایران امنترین و باثباتترین کشور منطقه است
رئیس جمهور در نشست تجاری ایران و ایتالیا گفت:همانطور که در مذاکرات هستهای سیاست برد - برد را پی گرفتیم، در اقتصاد نیز همین سیاست را دنبال خواهیم کرد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی دیروز و در ادامه سفر خود به ایتالیا در جمع بازرگانان و صنعتگران ایتالیایی حضور یافت و افزود: ایران امنترین و باثباتترین کشور منطقه است. قصد حمله به کشوری را ندارد، قصد مداخله در امور داخلی هیچ کشوری را ندارد و با قدرت از کشور خود حفاظت میکند.
وی اظهار داشت: قوانین و مقررات ایران برای سرمایهگذاری قابل اعتماد است. ایران هیچگاه و درهیچ شرایطی تعهدات خود نسبت به جهان و کشورهای دیگر و بخش خصوصی کشورهای دیگر را نقض نکرده است. مردم ایران صاحب یک تمدن بزرگ و فرهنگ بزرگ هستند همچون مردم ایتالیا که تمدن و فرهنگی درخشان دارند.
رئیس جمهور از نقش اتحادیه اروپا در مذاکرات هستهای قدردانی کرد و گفت: از کل اتحادیه اروپا تشکر میکنیم به دلیل اینکه همه تلاش کردند تا این مذاکرات موفق شود.
روحانی افزود: همه احساس کردند نتیجه این مذاکرات برد- برد و به نفع همه خواهد بود.این جمعی که همه کنار هم قرار گرفتیم یکی از آثار موفقیت مذاکرات و پایان تحریم است که شرایط را برای سرمایه گذاری، انتقال فناوری و هدفگیری بازارهای جدید صادراتی مشترک فراهم کرده است.
وی اظهار داشت: البته که اقتصاد باید سود دو طرفه داشته باشد؛ هیچ کشوری نمیتواند از سرمایه گذاران و کارآفرینان کشور دیگری بخواهد فداکاری کنند؛ آنها را به کشوردعوت کنند و بگویند سرمایه شما ثبات ندارد و سود عادلانه نصیب شما نمیشود. از لحاظ قطعیت آینده اقتصادی، به چنین سرمایه گذاریهایی نمیتوانید در بلند مدت اطمینان داشته باشید. معلوم است سرمایهگذاری باید برای دو کشور مفید باشد.
رئیس جمهور اضافه کرد: مردم ایران همواره نسبت به میهمانان خودشان با احترام برخورد کردهاند و شرایط داخلی ایران علاوه بر امنیت، یک شرایط کاملا استثنایی است.
روحانی گفت: نیاز به توضیح ندارد که یک کشور بعد از تحریم چند ساله ظرفیتهای خالی دارد و این ظرفیتهای خالی امروز هست، حتما یک سال دیگر شرایط امروز نیست. امروز ظرفیتهای ما خالی است و اقتصاد ایران، اقتصاد بکر هست.
وی با بیان اینکه ما جزو اقتصادهای نوظهور و دارای انرژی کافی در کشورمان هستیم،اظهار داشت: روابط جاده ای، بندری، راه آهن و هوایی ما با کشورهای اطراف به گونهای است که کشورهای ما را با همسایگان متصل کرده و دارای نیروی انسانی تحصیلکرده کافی هستیم و بنابر این در این شرایط آماده هستیم تا پذیرای سرمایه گذاران خارجی در داخل کشورمان باشیم.
رئیس دولت تدبیر و امید اظهار داشت: ایتالیا برای ما اهمیت ویژه دارد به دلیل آنکه ایتالیا درای سابقه خوبی در ایران است و مردم ایران صنعت ایتالیا و خدمات آن را تجربه کرده اند،به ایتالیا اعتماد داشتهاند و امروز اعتماد دارند.
روحانی خاطرنشان کرد: نوع صنعت ایتالیا با نیازمندی ما همخوانی دارد. ما امروز به دنبال اقتصاد مولد و اشتغالزا هستیم. بنابراین به صنایع متوسط و کوچک اهمیت میدهیم و در این زمینه ایتالیا شهره است.
وی با تاکید بر این که در زمینههای مختلف میتوانیم باهم همکاری کنیم، تصریح کرد: ما در زمینه کشاورزی که علاوه بر اقتصاد، مسئله مهم انسانی است، ما امروز در اطراف ما کشورهایی وجود دارند که جمعیتشان در حال تزاید است و نیاز به مواد غذایی دارند؛ بنابر این توسعه کشاورزی و صنایع جانبی آن برای ما و برای همسایگان ما و از دیدگاه انسانی حائز اهمیت است.
رئیس جمهور با بیان اینکه کشاورزی ارگانیک مورد توجه ایران هست،گفت: موضوع آب و صرفه جویی در آب و استفاده از فنارویهای نوین برای آبیاری مورد تاکید ایران هست به دلیل اینکه 90 درصد آب مصرفی ما در کشاورزی است و ما اگر بتوانیم حتی 10 درصد با آبیاری نوین صرفه جویی کنیم میتوانیم مشکل آب را در ایران حل و فصل کنیم.
روحانی اضافه کرد: ما در گذشته در بسیاری از زمینهها باهم تجربه داریم،در زمینه صنعت چرم و استفاده از این صنعت، مواد غذایی، دارویی و در زمینه صنایع تجربه فراوانی داریم.
وی ادامه داد: البته در بخش انرژی هم ما تجربه زیادی با شرکتهای ایتالیایی داریم. امروز هم بخش انرژی ما برای سرمایهگذاری هم در بخش نفت، گاز و پتروشیمی هم بخشهای دیگر پایین دستی و پالایشگاهی آمادگی دارد.
**به دنبال افزایش 30 درصدی بازار صادرات هستیم
وی ادامه داد: ما در شرایطی در ایران هستیم که مصممیم برنامه ریل و بنادرمان را توسعه دهیم، این توسعه هم برای خودمان و هم همسایگان ماست.
روحانی گفت: توسعه یک بندری مانند چابهار تنها برای ایران نیست، توسعه این بندر برای ایران، افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی است و حتی این راه آهن به بخشهای شرقی چین هم متصل میشود؛ بنابراین هم بندر و هم راه آهن ما میتواند اقتصاد این کشورها را قویتر کند.
وی افزود: این که میگوییم به اقتصاد ایران تنها به عنوان ایران نگاه نکنید به این دلیل است که بسیاری از کشورهای همسایه ما اتصالشان به آبهای بینالمللی از طریق بنادر جنوب ایران امکان پذیر است.
رئیس جمهور تاکید کرد: بنابراین در تمام این زمینهها میخواهیم فعالیت کنیم و در شرایط نو میخواهیم حداقل حدود 30درصد از محصولات ما به خارج از ایران صادر شود؛ بتوانیم محصولی را تولید کنیم که اگر 70درصد در داخل مصرف میشود، 30 درصد آن برای بازار صادراتی بیرون باشد.
**هیچ اختلافی میان دولت و سایر قوا وجود ندارد
روحانی اظهار داشت: بنابراین ما آماده جذب سرمایه، فناوری و بازار صادراتی مشترک هستیم، قوانین و مقررات ما کاملا از این گونه تماس سرمایه و اقتصاد و همکاری مشترک حمایت میکند؛ در این نظر که کشور ما آماده پذیرایی سرمایه خارجی است، هیچ اختلافی در میان افکار، جناحها، دولت و سایر قوا وجود ندارد.
رئیس جمهور افزود: دولت، مجلس، دستگاه قضایی و نهادهای دیگر بر این نکته تاکید دارند، رهبری نظام تاکید دارند که یک نظر واحد در کل ایران وجود دارد و استقبال ایران از سرمایه گذار خارجی، کارآفرین و فناوری خارجی یک انتظار عمومی واحد و هم نظر است، به اضافه این که در زمینه فناوری امروز زمینه آمادهتری برای جذب فناوریهای نوین داریم.
**با تحریمها ایران و اتحادیه اروپا ضرر کرد
رئیس جمهور گفت: ما در شرایطی هستیم که در سالهای گذشته در بسیاری از زمینهها پیشرفتهای قابل ملاحظهای در زمینه نانو، بایو، آی. تی، هوا فضا و حتی در زمینه فناوریهای نو در راه آهن، توسعه فناوری برای تاسیسات فرودگاهی و تعمیرات هواپیمایی داشتیم.
روحانی ادامه داد: بنابراین ما برای پذیرفتن فناوریهای نو از کشورهای دیگر آمادهتر هستیم. ما معتقدیم امروز این فصل جدید آغاز شده و هر روز که زودتر از این فرصت استفاده کنیم، قادریم گذشته را راحتتر و سریعتر جبران کنیم.
وی تصریح کرد: دوران تحریم، دورانی بود که به ضرر هر دو طرف یعنی هم ایران و هم اتحادیه اروپا بود و امروز باید با سرعت بیشتر و با ایجاد تسهیلات بیشتر جبران کنیم.
**توسعه و اشتغال یک راه مبارزه با تروریسم
رئیس جمهور ادامه داد: بر این نکته تاکید کنم اگر میخواهیم با خشونت، افراط و تررسیم در دنیا مبارزه کنیم یک راه آن ایجاد توسعه و اشتغال است، عدم توسعه یافتگی و بیکاری برای گروههای تروریستی سرباز میآفریند.
روحانی اضافه کرد: اگر همه میخواهیم دنیای عاری از افراط و خشونت داشته باشیم و آن قطع نامه معروف WAVE را اجرایی کنیم، یک راه آن رشد اقتصادی است و حتی رشد فرهنگی هم در سایه رشد اقتصادی امکانپذیر است.
وی به این نکته اشاره کرد که خانواده فقیری که نان شب ندارد نمیتواند خرج تحصیلات عالیه فرزندان خودش را هم تامین کند و خانواده فقیری که نان شب ندارد، به دنبال کالای فرهنگی نیست و حتی وقت و حوصله خواندن کتاب هم ندارد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه قران، کتاب آسمانی، به ما میگوید نگذارید کلیسا و کنیسه تخریب شود، گفت: قرآن میگوید از کلیسا،کنیسه و مسجد حراست کنید. این به ما تحمل و مدارا را یاد میدهد.
روحانی افزود: این در سایه فرهنگ امکان پذیر است، فرهنگ در سایه رشد و توسعه اقتصادی و همکاری ملتها امکان پذیر است و باید سرمایه، فناوری و همکاری همه ملتها را در کنار هم قرار دهیم تا شاهد دنیایی باثباتتر و آسودهتر باشیم.
وی اضافه کرد: هدف نهایی، رفاه در زندگی مردم است. علم، دانش و اقتصاد همه برای این است که بهتر زندگی کنیم، دنیاهای جدیدی کشف کنیم و مرزهای دانش را به پیش ببریم و این کار با هماهنگی، همکاری و با نزدیکتر شدن ملتها با یکدیگر صورت میگیرد که یکی از آن راهها پیوند اقتصادی کشورها با یکدیگر است.
رئیس جمهور اظهارداشت: امیدوارم یا این سفر و اینگونه جلسات، زمینه بهتری را برای روابط بهتر اقتصادی، علمی و فرهنگی بین دو کشور دوست و ایتالیا فراهم کند، زنده باد ایتالیا،زنده باد ایران.
تاکید دکتر روحانی و پاپ فرانسیس بر صلح محور بودن ادیان الهی
رئیس جمهور اسلامی ایران و رهبر کاتولیکهای جهان، با تاکید بر اینکه ادیان الهی و آسمانی، مروج صلح و پرهیز از خشونت و افراطی گری هستند، ملتها و کشورهای جهان را به تلاشی فراگیر برای استقرار صلح در جهان فراخواندند.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی و پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان در دیداری که ظهر دیروز به وقت محلی در واتیکان انجام شد، همچنین لزوم همراهی و همکاری بیشتر کشورها و سازمانهای بینالمللی را برای رفع آلام بشری و توقف هر چه سریعتر درگیری و جنگ مورد تاکید قرار دادند.
استقبال از توافق هستهای و اهمیت تعهد طرفین بر اجرای آن، مباحث مربوط به خاورمیانه و ضرورت تلاش برای حل و فصل سیاسی مسائل این منطقه از دیگر محورهای مورد گفت وگو در این نشست بود.
رئیس جمهورکشورمان همچنین با نخستوزیر واتیکان نیز دیدار و در خصوص روابط دو جانبه، مسایل منطقهای و جهانی گفتگو کرد.