باز باران، با دردسرهاي فراوان!

يادداشت خبرنگار 
باز باران، با دردسرهاي فراوان! 16 دی -94
گفته می شود تره به تخمش میره وغلومی به اربابش حالا باید گفت که خبرنگار اوین نامه ی کیهان به مدیرمسئول سربازجوی  سابق ز ندان اوین رفته  همچون هم لهجه وی در تهیه گزارش شده است.

باران يک موهبت بي بديل الهي است که نزول آن علي القاعده بايد مسرت بخش و نشاط آور باشد اما بارش باران به دليل ضعف زيرساخت هاي شهري براي مردم اهواز بيشتر موجب زحمت و ناراحتي است. اکثر خيابان هاي اصلي شهر به درياچه مبدل مي شود و البته اين تنها مختص روزهاي باراني نيست. و اين مشکل تا چند روز پس از بارش باران نيز ادامه دارد و آب ها در سطح خيابان ها به صورت حوضچه هاي گسترده باقي مي ماند و اسباب زحمت عابرين مي شود.
    بروز اين مشکل به دليل قدمت و فرسودگي شبکه فاضلاب و عدم توانايي شبکه در جذب آب هاي سطحي است؛ چرا که به طور معمول اين آب ها بايد وارد سيستم فاضلاب شهري شده و از آنجا دفع شوند. اما متاسفانه سازمان آب و فاضلاب اهواز وظيفه دفع آب هاي سطحي را به عهده شهرداري مي گذارد و از اين طريق سعي دارد خود را به طور کامل از اين امر مبرا سازد. در حالي که بسيار واضح است که سيستم فاضلاب هر شهر نقش تعيين کننده اي در هدايت آب هاي سطحي دارد. اما سال هاست که اهواز به اين بيماري مزمن که رو به لاعلاجي مي گذارد مبتلاست و اعتبارات بانک جهاني هم براي بهبود وضعيت فاضلاب اين شهر کارگشا نبود و گويا عزمي ملي بايد تاگره از کار فاضلاب اهواز بگشايد.

    اما آن سوي ماجرا هم ديدني است و اينکه شهرداري چه راهکاري در اين خصوص انديشيده؛ شهرداري کلان شهر اهواز نيروهاي زحمتکش خود را حتي در زير بارش باران با پاروملزم به هدايت آب به درون فاضلاب مي کند؛ کسي نيست به آنها بگويد: اگر اين شبکه کشش داشت که خودش آب هاي سطحي را فرو مي برد؛ ديگر نيازي به هدايت ناگزير شما نبود! اما راهکار ديگر شهرداري استفاده از خودرو هاي چاه خالي کن است؛ به اين طريق که آب هاي سطحي را به وسيله اين خودروها کشيده و در زمين هاي اطراف شهر خالي مي کند و در واقع آب ها را جابه جا مي کنند؛ اکنون اين پرسش به ذهن متبادر مي شود که با محدوديت تجهيزات و ماشين آلاتي که هميشه شهرداري ها از آن گلايه دارند، خالي کردن آب درياچه هاي سطح شهر با اين خودروها چند روز به طول مي انجامد؟

    آبي که ديگر تنها آب باران نيست و بوي متعفن و رنگ نازيبايش خبر از انتشار انواع آلودگي ها و بعضا بيماري ها مي دهد. خودروهايي که از درون اين آب هاي آلوده عبور کرده و در نهايت به منازل خود مي روند و ناخود آگاه بخشي از اين آلودگي را به محيط منازل خود مي برند و تبعاتي که در بلندمدت به صورت هاي مختلف از جمله آسم و آلرژي هايي که اين روزها اکثر مردم اهواز با آن دست به گريبانند، خود را نشان مي دهد.

    ظريفي مي گفت عکس هاي امسال آبگرفتگي معابر را نگه دار براي سال هاي ديگر تا مجبور نباشي دوباره براي عکسبرداري به زحمت بيفتي؛ چون سال هاست اينجا همين وضعيت است و فکر نمي کنم تا سال آينده هم اين وضعيت تغييري کند.

    فاطمه زورمند