گزیده ها قسنت چهارم

گزیده ها قسنت چهارم 10 خرداد- 95
خبر ويژه 
سه شد... فتيله را بكشيد پايين!
نشريات زنجيره اي با پيش بيني ناکامي اصلاح طلبان در انتخابات هيئت رئيسه مجلس، ديروز ريل خود را عوض کردند و اين موضوع را به بوته فراموشي سپردند!
    
در حالي که اين روزنامه ها تا چند روز پيش دم از پيروزي در انتخابات و رياست عارف با 168 راي مي زدند، ديروز (يک روز مانده به انتخابات هيئت رئيسه) خط اين روزنامه ها به طور هماهنگ عوض شد. روزنامه هاي مذکور با انتشار يکنواخت تصور حضور هاشمي، روحاني و سيدحسن خميني در مجلس تيترهاي مشترکي از اين قبيل را انتخاب کرده اند: 
    -
هفت صبح: مجلس ميانه روها
    -
شهروند: مجلس دهم؛ پايان تندروي ، آغاز اعتدال
    -
فرهيختگان: تشکيل مجلس ميانه روها
    -
اعتماد: معماران مجلس اعتدال در روز افتتاح
    -
آفتاب يزد: پايان روزهاي ملال آور
    -
شرق: زنگ اميد در بهارستان
    
به نظر مي رسد اين قبيل تيترها براي تشفي خاطر و روان درماني مخاطبان از همه جا بي خبر است که پس از چند ماه لغزخواني و لاف پيروزي مدعيان اصلاح طلبان، اکنون تعلق 9 کرسي از 12 کرسي هيئت رئيسه به اصولگرايان را مشاهده مي کنند. عارف در وزن کشي ديروز و در مقابل 173 راي لاريجاني، بيش از 103 راي کسب نکرد و از رياست هيئت رئيسه موقت بازماند.
    
افراطيون اصرار داشتند ابقاي لاريجاني در رياست را محافظه کاري و انتخاب عارف را تغيير جا بزنند اما آنچه معلوم است آنها کمترين موفقيتي به دست نياورده اند ضمن اينکه همين طيف پيش از اين عارف را اصلاح طلب بدلي توصيف مي کردند.
خبر ويژه 
گسترش نگراني حاميان دولت از تشديد ركود در پسابرجام
عملکرد ناموفق دولت در زمينه اقتصادي، محافل اقتصادي و رسانه اي حامي دولت را نگران کرده است.    خبرگزاري اصلاح طلب ايسنا با اشاره به پُز کاهش تورم از سوي مسئولان دولتي، از قول حجت الله ميرزايي اقتصاددان نوشت: کاهش قيمت کالاها و خدمات مصرفي در ارديبهشت نسبت به فروردين نشانه دوران رکود اقتصادي است. تورم منفي در کنار شاخص هايي مانند تعطيلي بنگاه هاي اقتصادي و... نشانه هاي خوبي نبوده و بيانگر آن هستند که توليد در وضعيت رونق اقتصادي قرار ندارد.    اين مدرس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي، همچنين بيان کرد: با توجه به اين شرايط، گرچه تاکنون سياست هاي مقابله با تورم دولت موفق بوده است، ولي لزوما ادامه اين سياست ها به نفع اقتصاد کشور نيست و ممکن است به تعميق رکود دامن بزند.    همزمان روزنامه دنياي اقتصاد ضمن ستايش از توافق برجام نوشت: «در پي اين موفقيت بزرگ همه انتظار گشايشي جدي در زمينه هاي اقتصادي داشتيم؛ زيرا از يک طرف تحريم هاي جدي برداشته مي شد و از طرف ديگر دولتي توانمند را در حيطه توافق هسته اي آزموده بوديم. ولي به نظر مي رسد آن گونه که فکر مي کرديم در حيطه اقتصاد اتفاق نيفتاد و روند امور حاکي از آن است که در آينده نيز چنين نخواهد شد. در ابتدا مواردي از انتظارات و عدم توفيق ها را مرور کنيم با ذکر اين مهم که براي راهگشايي در بستر اقتصادي بيشتر بر مشکلات تمرکز خواهيم کرد. اين دولت نتوانسته برنامه اي براي رشد اقتصادي ارائه دهد تا مردم و جامعه کسب و کار بدانند که چه آينده اي در پيش رو دارند. اين بي برنامگي به چه دليل به وجود آمده است؟
خبر ويژه 
دولت برعكس مي فهمد /اين مدل كاهش تورم يعني تعميق ركود!
در حالي که مقامات دولتي مرتبا با افتخار از نزديکي به تک رقمي شدن نرخ تورم سخن مي گويند، يک اقتصاددان اين اتفاق را نشانه عميق تر شدن رکود اقتصادي و خطرناک توصيف کرد.
    
محمدقلي يوسفي به روزنامه شرق گفته است: کاهش تورم به هيچ وجه نشان دهنده اين نيست که کليت اقتصاد بهبود پيدا کرده است؛ گرچه شايد قيمت برخي اقلام به شدت افت کند. اگر کسي کمترين اطلاعاتي از شرايط بحران رکود تورمي داشته باشد، مي داند که در اين وضعيت قيمت ها پايين مي آيند. در حالي که پايين آمدن قيمت ها، به خصوص قيمت هاي بخش صنعت و کشاورزي، نه تنها پسنديده نيست بلکه تاسف بار هم خواهد بود چرا که نشان دهنده وخيم شدن وضعيت رکودي در داخل جامعه است. وقتي روز به روز تعداد بيکاران بيشتر مي شود، طبيعتا دستمزد واقعي نيروي کار پايين آمده است يا وقتي انواع کالاهاي خارجي وارد کشور مي شوند، طبيعتا کالاي داخلي بي ارزش مي شود و قيمتش پايين مي آيد. 
    
وي مي افزايد: زماني مي توان ادعا کرد با کاهش نرخ تورم دستاوردي در يک اقتصاد صورت گرفته که توليدات داخلي افزايش يافته باشد و نسبت مصرف داخلي به توليد داخلي به گونه اي باشد که نشان دهد بيشتر از توليدات داخلي استفاده کرده ايم اما اطلاعاتي که وجود دارد نشان مي دهد نسبت استفاده از کالاهاي وارداتي در سبد مصرفي خانوار افزايش پيدا کرده؛ يعني واردات جاي توليدات داخلي را گرفته است پس حتي اگر منفي شدن تورم نشان دهد که قيمت ها افت کرده اند، نشان دهنده واردات است.
    
يوسفي تصريح کرد: اطلاعات مرکز آمار درباره رشد اقتصادي نشان مي دهد رشد صنعت در سال گذشته 2/2 منفي بوده است. اگر بيکاري گسترده را با منفي شدن رشد صنعت و تعميق رکود تورمي در بخش هاي صنعت و کشاورزي در نظر بگيريم، طبيعي است که قيمت ها بايد پايين بيايند. اما با ادامه اين روند، بحران ريشه دارتر مي شود؛ شاهد اين خواهيم بود که مردم با فشارهاي مضاعفي روبه رو مي شوند و پايين آمدن سطح درآمد آنها، قدرت خريدشان را کاهش داده و باعث مي شود هم رکود عميق تر شود و هم بيکاري گسترش پيدا کند و مشکلات اجتماعي به وجود آيد.
    
وي اظهار داشت: يکي از ويژگي هاي رکود، کاهش قيمت هاست منتها ما تنها رکود نداريم بلکه رکود تورمي داريم؛ در بخش هاي توليد شاهد رکود و کاهش قيمت و در بخش هاي خدماتي، واردات، واسطه گري هاي مالي و مسکن شاهد رکود تورمي هستيم. اينها متورم هستند و منابع در آنها جمع شده اند؛ در نتيجه مي بينيم نقدينگي به جاي اينکه در بخش توليد متمرکز باشد، به سمت بخش خدمات و واسطه گري هاي مالي و... رفته است که باعث مي شود قيمت ها در اين فعاليت ها بالارود اما قيمت بخش هاي توليد پايين بيايد. اين يعني رکود تورمي تعميق مي شود. مسئله قابل توجه اين است که وقتي کاهش قيمت از کالاهاي مصرفي به سمت کالاهاي سرمايه اي برود، يعني رکود عميق تر شده است.
سردار نقدي: آمريكا با دزدي نفت ادامه حيات مي دهد
رئيس سازمان بسيج مستضعفين کشور تاکيد کرد: بسيج جامعه پزشکي هنوز روحيه دوران دفاع مقدس خود را حفظ کرده و ارزش هاي زيادي را در خدمت رساني به مردم مناطق محروم خلق کرده است.    به گزارش خبرگزاري بسيج، سردار محمدرضا نقدي رئيس سازمان بسيج مستضعفين در جلسه شوراي مرکزي بسيج جامعه پزشکي در سخناني گفت: اقتصاد آمريکا يک اقتصاد ورشکسته است که با انحصارطلبي دانش، دزدي از چاه هاي نفت کشورهاي اسلامي و ساير منابع کشورهاي تحت سلطه، خود را سرپا نگه داشته است.
    وي افزود: باتوجه به جهاني شدن اقتصاد که حالت رقابتي ايجاد کرده بخش عمده توليد از آمريکا کوچ کرد؛ ديگر هيچ توليدي در آمريکا به صرفه نيست زيرا انرژي، نيروي انساني، مواد اوليه، راه هاي رساندن کالابه بازار و تقريبا همه چيز در آمريکا گرانتر از همه جاي دنياست؛ يعني تمام عواملي که در توليد دخالت دارند در آمريکا گران تر است و توليد به صرفه نيست.     سردار نقدي ادامه داد: بنابراين آمريکا توان رقابت خود را در بازار از دست داده است و با دزدي نفت به بهانه هاي مختلف مانند آزادسازي کويت، و دزدي از چاه هاي نفت ليبي – کشوري که بدون دولت است و معلوم نيست چاه هاي نفت آن به دست کيست- ادامه حيات مي دهد.    وي اظهار داشت: يقين دارم همه آنچه از تجهيزات و کالاهاي خارجي پزشکي که در ايران استفاده مي کنيم قابل ساخت در کشور است و بسيج جامعه پزشکي بايد مقتدرانه وارد کار شود و حتي از دولت در اين خصوص مطالبه کند.     سردار نقدي با اشاره به اينکه بسيج جامعه پزشکي ارزش هاي زيادي را در خدمت رساني به مردم مناطق محروم خلق کرده است خاطر نشان کرد: بسيج جامعه پزشکي هنوز روحيه دوران دفاع مقدس خود را حفظ کرده و ارزش هاي زيادي را در خدمت رساني به مردم مناطق محروم خلق کرده است