حکایت جراحی "دماغ" در ایران

حکایت جراحی
گزارش NBCnews از جراحی بینی در ایران
فرادید| فرقی نمی‌کند در مرکز خرید هستید یا بازار؛ در خیابان‌های شلوغ تهران قدم می‌زنید و یا حتی پست‌های اینستاگرامی مردم را نگاهی می‌اندازید؛ هر جا که باشید نگاهتان به چسب‌های سفیدرنگی می‌افتد که خبر از تغییری جدید در ظاهر آن شخص دارد: جراحی زیبایی!
به گزارش فرادید به نقل از ان بی سی نیوز، چرا عمل‌های جراحی زیبایی در ایران به یک تجارت تمام عیار تبدیل شده است؟ دکتر سید جواد امیری زاد، یکی از جراحان پلاستیک معروف ایران، می‌گوید که نوع پوشش باعث شده تا صنعت جراحی پلاستیک در ایران رونق بگیرد. زنان ایرانی به دلیل اینکه تنها صورتشان آشکار است، می‌خواهند به آن اهمیت بیشتری دهند. 
عمل جراحی زیبایی بینی به شدت در ایران محبوب است. او در ادامه می‌گوید: «افراد پس از عمل جراحی بینی، زیباتر می‌شوند.» 
حدود 60 درصد دکتر جراحی‌های دکتر امیری زاد معطوف به جراحی زیبایی بینی است. او اما می‌گوید که حجم درخواست‌ها مبنی بر انجام عمل‌های جراحی پروتز سینه، جراحی شکم (ابدومینوپلاستی) و لیپوساکشن به شکل چشمگیری افزایش یافته است. 
البته فقط زن‌ها نیستند که به دنبال تغییر ظاهرشان هستند؛ دکتر امیری زاد می‌گوید که امروزه مردها بیشتر زیر تیغ عمل‌های جراحی زیبایی می‌روند. وی اشاره می‌کند که 25 سال پیش، سهم مردها در بین بیمارانش تنها 5 درصد بود، اما این رقم امروز به 35 درصد رسیده است. 
اما زیبایی ارزان به دست نمی‌آید.
هزینه عمل‌های جراحی زیبایی بینی از 2000 هزار دلار شروع می‌شود. گرچه این رقم در مقایسه با آمریکا (3000 دلار تا 15000 دلار) بسیار ارزان‌تر تمام می‌شود، اما نسبت به حقوق میانگین ایرانی‌ها (حدود 350 دلار در ماه) بسیار گران و پرهزینه محسوب می‌
شود. 
گزارش NBCnews از جراحی بینی در ایران

میم-میم، شهروند ایرانی – آمریکایی که در یک شرکت بیمه در تهران کار می‌کند، در گفتگو با ان بی سی نیوز گفت که همیشه دوست داشته بینی کوچکتری داشته باشد، اما پدر و مادرش هزینه عمل زیبایی بینی را پرداخت نمی‌کردند. او می‌گوید: «خواستم در آمریکا عمل جراحی را انجام دهم. اما بهترین جراحان پلاستیک در آنجا تا حدود 15 هزار دلار پول می‌گرفتند.» 
میم به نسبت استانداردهای کاری ایران حقوق خوبی دریافت می‌کند، با این حال اما برای انجام عمل جراحی بینی در ایران مجبور شد بخشی از حقوقش را به مدت دو سال پس انداز کند تا اینکه در نهایت سال گذشته آن عمل را انجام داد. او از نتیجه کار بسیار خوشحال است. 
او می‌گوید: «عمل جراحی بینی‌ام را به یکی از بهترین جراحان پلاستیک ایران سپردم. حدود 5000 دلار برای آن هزینه کردم.» 
دکتر امیری زاد می‌گوید که جنگ هشت ساله نقش مهمی در استانداردهای جراحی پلاستیک در ایران ایفا کرد. حجم بالا مجروحین این جنگ باعث شد تا جراحان پلاستیک به سهم خود تجربه زیادی کسب کنند. گرچه صنعت جراحی پلاستیک در ایران با کمبود منابعی چون تجهیزات پزشکی، تکنولوژی روز و داروهای روز مواجه است.
دکتری امیری زاد می‌گوید: «برخی از بهترین جراحان پلاستیک جهان در ایران هستند، اما متاسفانه در دسترسی آن‌ها به تجهیزات و منابع محدود شده است. همچنین نمی‌توان بیماران خارجی را به خاطر مشکلات ناشی از تحریم‌ها به داخل ایران جذب کرد.»  
او البته امیدوار است که با برچیده شدن تحریم‌ها، اوضاع کمی تغییر کند: «ایران می‌تواند به قطب گردشگریِ پزشکی در منطقه خاورمیانه تبدیل شود.» دکتر امیری زاد به توافق هسته‌ای سال گذشته اشاره می‌کند که می‌تواند راه را در آینده برای ایران هموارتر کند.  
فارغ از آنچه در آینده پیش خواهد آمد، ایرانی‌ها همچنان برای انجام عمل‌های زیبایی صف می‌کشند. 
 الف-ر، 26 ساله، پیش از انجام عمل رینوپلاستی در مطب دکتر امیری زاد می‌گوید: «حداقل 6 نفر از هر 10 دوست من بینی‌هایشان را جراحی کرده‌اند... برای مردم، عمل جراحی بینی یک عمل باکلاس است. بنابراین برخی به جراح خود می‌گویند که بینی‌شان را غیرطبیعی عمل کند تا مشخص شود آن‌ها قبلا بینی خود را عمل کرده‌اند. در برخی موارد هم شخصی که بینی‌اش را عمل کرده، اجازه می‌دهد چسب بیش از زمان مورد نیاز روی بینی‌اش بماند تا دیگران متوجه شوند او به تازگی بینی خود را عمل کرده است.» 
 منبع: nbcnews 


ترجمه: وبسایت فرادید