گزیده ها قسمت پنجم

گزیده ها قسمت  پنجم   9 خرداد - 97
آن‌ها خودرو‌های در آستانه اوراق، تصادفی و اسقاط‌ شده را نیز با مدارک قانونی و با قیمت‌هایی بالغ بر ۵۰۰ تا یک میلیون تومان خریداری و لوازم آن‌ها را به همراه دیگر وسایل سرقتی با قیمت‌های واقعی و بالا می‌فروختند.
فرمانده پلیس انتظامی ویژه شرق استان تهران گفت: مالخر‌ها خودرو‌های سرقتی از تهران و شهرستان‌های اطراف را با قیمتی نازل خریداری و با اوراق کردن خودرو، وسایل را به قیمت روز به فروش می‌رساندند.
به گزارش فارس، سردار عبدالرضا ناظری عصر امروز در محل خرید و فروش خودرو‌های سرقتی اظهار کرد: در حاشیه شهر بومهن محلی در بین مراکز صنعتی، تعمیرگاه‌های خودرو و مراکز مجاز، مالخر‌ها در پوشش این تعمیرگاه‌ها اقدام به اجاره مغازه و پیگیری امور مجرمانه خود می‌کردند.
وی بیان کردن: متهمان در گاراژی که پشت این مغازه بود خودرو‌های مسروقه‌ای که از شهر تهران و شهرستان‌های اطراف به سرقت می‌رفت را با قیمتی بسیار نازل خریداری و در این محل اوراق و قطعات آن را به فروش می‌رسانند.
فرمانده انتظامی ویژه شرق استان تهران تصریح کرد: سه نفر در این رابطه دستگیر شدند که هر سه سابقه سرقت، مواد مخدر و سوابق متعدد کیفری دارند.
وی خاطرنشان کرد: در این محل سه دستگاه خودرو مسروقه کشف شد که علاوه بر این سه خودرو اموال مسروقه ۴۰ خودرو مسروقه دیگر از جمله کامپیوتر، تایر، لوازم و پخش خودرو، گیربکس و ... کشف و ضبط شد.
ناظری گفت: با هماهنگی‌های به عمل آمده با مقام قضایی و اقدامات اطلاعاتی که همکاران ما در پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی شهرستان پردیس انجام دادند و با رصد‌های زندانیان آزادشده در نهایت با ردزنی‌های مختلف، محل اختفای این افراد شناسایی و در عملیاتی غافلگیرانه هر سه متهم دستگیر شدند.
وی اظهار کرد: این پرونده در مراجع قضایی تحت رسیدگی و سه متهم در بازداشت پلیس هستند تا با شناسایی مالباختگان، اموال مسروقه به صاحبان آن بازگردانده شود.
فرمانده انتظامی ویژه شرق استان تهران بیان کرد: یکی از اقدامات خوبی که در فرماندهی انتظامی شرق استان تهران و بنا بر تدابیر فرماندهی ناجا انجام می‌شود کوتاه کردن فاصله کشف تا وقوع سرقت است.
وی تصریح کرد: با کوتاه کردن این فاصله، اموال مالباختگان از بین نمی‌رود و یا چند دست بین افراد مختلف نمی‌گردد که برای بازپس‌گیری مشکل به وجود بیاید.
ناظری خاطرنشان کرد: در این برنامه به محض اینکه خودرویی سرقت شود کار‌های اطلاعاتی آغاز می‌شود تا در این‌گونه مراکز قبل از اوراق کردن خودرو و فروش اموال پرونده سارقین بسته شود.
وی ادامه داد: حتی سرقت‌هایی که از شهر تهران و شهرستان‌های اطراف صورت می‌گیرد و در این مراکز اقدام به اوراق کردن خودرو می‌کنند نیز با کار‌های کارشناسی و پلیسی شناسایی و متهمان بلافاصله دستگیر و اموال به مال‌باختگان بازگردانده می‌شود.
فرمانده انتظامی ویژه شرق استان تهران اظهار کرد: نکته حائز اهمیت فعالیت این سارقین این است که در پوشش تعمیرگاه‌های مختلف و مجاز کار‌های مجرمانه می‌کردند، آن‌ها به گونه‌ای در کنار صافکاری و نقاش‌های خودرو، فروش لوازم یدکی و ... محلی را اجاره کردند تا پلیس به فعالیتشان مشکوک نشود.
وی اضافه کرد: کسبه مجاور این محل که با زحمت‌کشی، روزی و رزق حلال را برای خانواده‌هایشان تأمین می‌کنند نیز متوجه اقدامات مجرمانه این افراد نمی‌شدند، چراکه در کنار و پوشش کار عادی اقدام به خرید و فروش اقلام و لوازم خودرو‌های سرقتی می‌کردند.
ناظری بیان کرد: هوشمندی همکاران بنده در فرماندهی انتظامی شهرستان پردیس منجر به شناسایی و انهدام این باند سارق شدند که طی روز‌های آینده اعضای آن تحویل مراجع قضایی خواهند شد این بار سوابق قبلی این سارقین ضمیمه پرونده خواهد شد تا مجازاتی در خور این افراد صادر شوند.
فرمانده انتظامی ویژه شرق استان تهران در خصوص اینکه این خودرو‌ها را با چه قیمتی خریداری می‌کردند، تصریح کرد: برخی از این خودرو‌ها که با قیمت ۳۰ میلیون تومان در بازار موجود هستند توسط این افراد با قیمتی حدود ۵۰۰ هزار تومان خریداری و سپس اقدام به اوراق آن می‌کردند.
وی تصریح کرد: آن‌ها خودرو‌های در آستانه اوراق، تصادفی و اسقاط‌شده را نیز با مدارک قانونی و با قیمت‌هایی بالغ بر ۵۰۰ تا یک میلیون تومان خریداری و لوازم آن‌ها را به همراه دیگر وسایل سرقتی با قیمت‌های واقعی و بالا می‌فروختند.
ناظری ضمن هشدار به سارقان و مالخر‌ها خاطرنشان کرد: برخورد قاطع نیروی انتظامی در انتظار این‌گونه افراد، جرائم و سارقان است و توصیه ما به مردم این است که در نگهداری از وسایل خود به ویژه وسیله نقلیه خود کوشا باشند.
فرمانده انتظامی ویژه شرق استان تهران بیان کرد: مردم خودرو‌های خود را با قیمت‌هایی بالا خریداری می‌کنند و باید در حفظ و ایمن کردن آن کوشا باشند، پلیس نیز به خصوص در استان تهران با برنامه‌ریزی‌های خوبی که در این حوزه انجام داده دست سارقان را کوتاه خواهد کرد.
وی با بیان اینکه می‌توانیم اقدامات پیشگیرانه‌ای را در کاهش سرقت انجام بدهیم، گفت: با همکاری شهرداری‌ها می‌توانیم پارکینگ‌های محلی را برای خودرو‌ها در نظر بگیریم و اگر در یک محله زمینی خالی وجود داشت می‌توان با استقرار استقلال نگهبان از سرقت جلوگیری کنیم.
ناظری افزود: مالکان با تجهیز خودروهایشان به سیستم‌های هشداردهنده از سرقت پیشگیری و مانع از بین رفتن سرمایه‌شان می‌شوند، زیرا نصب دزدگیر و هشداردهنده‌ها می‌تواند سرقت را به تأخیر بیندازند.
فرمانده انتظامی ویژه شرق استان تهران در پایان متذکر شد: همکاری مردم در کاهش سرقت نقش بسزایی دارد، زیرا خبر اولیه فعالیت این باند که فعالیتشان مشکوک و غیرقانونی است نیز از سوی مردم منطقه اعلام شد که این همکاری و تعامل باعث کاهش سرقت و کوتاه شدن دست سارقین خواهد شد.
راز قتل دختر دانشجو پس از گذشت ٩ ماه، درنهایت با اعترافات قهرمان بوکس فاش شد.
در بررسی‌های اولیه از سوی تیم تشخیص هویت و بررسی صحنه اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ، مشخص شد که جسد متعلق به یک زن جوان حدودا ٣٠ ساله است که بنا به نظریه تیم تشخیص هویت، حداقل چند روز از زمان فوت او می‌گذرد.
به گزارش شهروند، راز قتل دختر دانشجو پس از گذشت ٩ ماه، درنهایت با اعترافات قهرمان بوکس فاش شد. پسر جوان که در فضای مجازی با این دختر تحصیلکرده آشنا شده بود، اعتراف کرد که در نخستین قرارشان با این دختر درگیر شده و او را با مشت و لگد به قتل رسانده و جسدش را در مسیل رودخانه خشایار انداخته است. این درحالی است که دختر جوان برای ادامه تحصیل عازم اروپا بود.
ساعت ٩ صبح روز نهم شهریور سال ٩٦ بود که با کشف جسد دختری جوان در مسیل رودخانه خشایار، این پرونده پیش روی پلیس پایتخت قرار گرفت. آن روز به ماموران کلانتری ١٢٠ سیدخندان اعلام شد که جسدی در این رودخانه کشف شده است. با حضور ماموران در محل و انجام بررسی‌های نخست، مشخص شد کارگران شهرداری در زمان لایروبی رودخانه، با جسد پیچیده شده در داخل پتوی زردرنگی مواجه شده‌اند. بلافاصله با تأیید خبر اولیه، موضوع به اداره دهم پلیس آگاهی و قاضی کشیک ویژه قتل دادسرای امور جنایی تهران اعلام شد. همزمان پرونده مقدماتی نیز با موضوع «قتل عمد» تشکیل شد و تحقیقات برای شناسایی و دستگیری قاتل یا قاتلان در دستور کار کارآگاهان اداره ویژه قتل پلیس آگاهی تهران قرار گرفت.
در بررسی‌های اولیه از سوی تیم تشخیص هویت و بررسی صحنه اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ، مشخص شد که جسد متعلق به یک زن جوان حدودا ٣٠ ساله است که بنا به نظریه تیم تشخیص هویت، حداقل چند روز از زمان فوت او می‌گذرد.
چند روز پس از تشکیل پرونده مقدماتی و آغاز تحقیقات برای شناسایی هویت مقتول، اعضای یک خانواده با مراجعه به کلانتری ١٠٣ گاندی اعلام کردند که دخترشان ناپدید شده است. براساس اظهارات این خانواده، مشخص شد که دختری به نام «نگار» ٣١ساله، دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته فیزیک که در تهران مشغول به‌کار است، از چند روز گذشته به تماس‌های تلفنی خانواده‌اش پاسخ نداده و هیچ خبری از او نیست. به همین علت اعضای خانواده نگار به دلیل نگرانی شدید درباره سلامتی وی، از شهرستان به تهران آمدند. ابتدا به محل سکونت نگار در محدوده میدان ونک و در ادامه به محل کار او مراجعه کردند، اما اطلاعی از سلامتی نگار به دست نیاوردند. برای همین درنهایت تصمیم می‌گیرند تا موضوع را به پلیس اطلاع دهند.
با طرح این شکایت با موضوع ناپدید شدن دختر جوان به نام نگار ٣١ساله و ثبت آن در سیستم جامع پلیس، کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی در بررسی سوابق افراد فقدانی و مطابقت آن‌ها با مشخصات اجساد ناشناس، در تطابق مشخصات فقدانی با جسد کشف‌شده در مسیل رودخانه خشایار موفق به شناسایی وی شدند. در ادامه، خانواده نگار به اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ دعوت شدند. جسد نگار توسط آن‌ها شناسایی شد و درنهایت این شناسایی صورت‌گرفته نیز توسط پزشکی قانونی تأیید شد.
خانواده نگار در توضیحات بیشتر به کارآگاهان گفتند: «نگار پس از گرفتن مدرک کارشناسی ارشد در رشته فیزیک موفق به دریافت بورسیه تحصیلی مقطع دکتری در یکی از کشور‌های اروپایی شده بود، اما به علت قانون کشور میزبان که امکان کار در آن کشور برای دانشجویان وجود ندارد، نگار به تهران آمده و مشغول به کار شده بود تا هزینه تحصیلی خودش را تأمین کند. مدتی از شروع به‌کار نگار در تهران گذشت و پس از مدتی، در تماس‌های تلفنی که نگار با ما داشت، عنوان می‌کرد که با پسری آشنا شده که به‌واسطه موقعیت کاری و ارتباطات خوبی که در سیستم اداری دارد، پیگیر تأمین هزینه تحصیلی خود از طریق سیستم دولتی است، اما نگار درباره این شخص توضیح بیشتری به ما نداد.»
با توجه به اظهارات خانواده نگار، کارآگاهان با انجام اقدامات ویژه پلیسی نهایتا موفق به شناسایی فردی به نام سعید متولد سال ٥٣ شدند. با شناسایی «سعید» به‌عنوان مظنون اصلی پرونده، کارآگاهان به محل سکونت وی در منطقه سیدخندان – خیابان سهروردی شمالی رفتند و روز دوم اردیبهشت‌ماه امسال اقدام به دستگیری وی کردند. در زمان دستگیری سعید و در بازرسی از محل سکونت وی، کارآگاهان موفق به کشف گوشی تلفن همراه و همچنین زیورآلات متعلق به مقتول شدند که خانواده نگار پس از حضور در اداره دهم پلیس آگاهی، اقدام به شناسایی گوشی تلفن همراه و همچنین زیورآلات کشف شده کردند.
با وجود دلایل و قراین به دست آمده به‌ویژه کشف اموال مقتول از محل سکونت «سعید»، وی همچنان منکر هرگونه آشنایی خود با نگار شد و مدعی بود که گوشی تلفن همراه کشف شده را به صورت دستفروشی و در محدوده خیابان جمهوری خریده است.
سرانجام روز هفتم خرداد امسال، «سعید» لب به اعتراف گشود و به ارتکاب جنایت اعتراف کرد. وی در اعترافاتش به کارآگاهان گفت: «آشنایی من و نگار ابتدا از طریق فضای مجازی آغاز شد. با ادامه آشنایی، متوجه شدم که نگار به تنهایی در تهران زندگی می‌کند و قصد دارد تا هزینه اقامتش را برای ادامه تحصیل در اروپا تأمین کند. به این بهانه به او نزدیک شده و عنوان داشتم که دوستانی در سیستم اداری دارم که می‌توانند هزینه اقامتش را از طریق سیستم دولتی تأمین کنند تا این‌که با او در محدوده سیدخندان قرار ملاقات گذاشتم.»
متهم که سابقه فعالیت ورزشی در رشته بوکس را دارد، درباره نحوه ارتکاب جنایت گفت: «نگار پس از این که سوار خودرو شد با من درگیر شد و شروع به داد و بیداد کرد. در یک لحظه چند مشت محکم به سروصورت او زدم. ابتدا تصورم این بود که بیهوش شده، اما در ادامه متوجه شدم که فوت کرده است. صندلی شاگرد را خواباندم تا کسی متوجه جسد نشود. چند ده متر جلوتر، یک ماشین حمل اثاثیه منزل ایستاده بود و کارگران درحال انتقال وسایل به داخل خانه بودند. بدون آن‌که آن‌ها متوجه شوند، پتویی را از روی اسباب و اثاثیه برداشتم. جسد را داخل آن پیچیده و داخل رودخانه انداختم و بلافاصله از محل دور شدم.»
سرهنگ حمید مکرم، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران، درباره این پرونده گفت: «با توجه به اعتراف متهم به ارتکاب جنایت، قرار بازداشت موقت از سوی بازپرس شعبه سوم دادسرای ناحیه ٢٧تهران صادر شد و متهم برای انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار اداره دهم ویژه قتل پلیس آگاهی تهران قرار گرفت.»
عذاب وجدان گرفته بودم
پسر جوان صبح دیروز پس از انتقال به شعبه سوم دادسرای جنایی تهران، به سوالات بازپرس منافی آذر پاسخ داد. او جزییات ماجرا را این گونه توضیح داد: «من در یک کانال تلگرامی با نگار آشنا شدم. چند وقتی با هم صحبت می‌کردیم. تا این‌که یک روز با او قرار گذاشتم. فقط از سر کنجکاوی رفتم تا ببینم نگار چه شکلی است. وقتی سر قرار رفتم خودم را نشان ندادم. از دور او را دیدم. اما او با من تماس گرفت و وقتی صدای زنگ موبایلم را شنید، متوجه شد که من آن‌جا هستم. او سوار خودروی من شد و بعد از صحبت کردن با هم درگیر شدیم. من هم با مشت چند ضربه به او زدم. من قهرمان بوکس هستم. در قانون بوکس این ضربه‌ها طرف را بیهوش می‌کند. اما ناگهان دیدم که نبض نگار نمی‌زند. حتی آینه جلوی دهانش گرفتم تا ببینم بخار می‌کند یا نه، اما نفس نمی‌کشید. برای همین ترسیدم و جسد را لای پتو پیچیدم و به رودخانه انداختم. لباس‌ها و کیف و کفشش را هم در سطل زباله انداختم. بعد از آن به پارک طالقانی رفتم و سه ساعت گریه کردم. عذاب وجدان گرفته بودم و مرتب کابوس می‌دیدم. دو سه روز گذشت تا این‌که خودم با پلیس تماس گرفتم و محل جسد را گفتم. اما ترسیدم خودم را تسلیم کنم.»
ایرانی‌ها، سعودی‌ها و آمریکایی‌ها بیشترین آدامس را در جهان می‌جوند! این آمار را موسسه تحقیقات بازار Kantar Media فیلیپین منتشر کرده است.
نوجوانان، کودکان و بزرگسالان ۳ گروه اصلی مصرف‌کننده آدامس هستند. در سال ۲۰۱۴، نوجوانان با ۸۹ درصد، اصلی‌ترین مصرف‌کنندگان آدامس شناخته شدند، اما این روز‌ها دیگر آدامس تنها یک خوراکی خوشمزه جذاب برای کودکان و نوجوانان به‌شمار نمی‌آید و جنبه‌های دارویی و نشاط‌آور پیدا کرده است.
به گزارش شهروند، ایرانی‌ها، سعودی‌ها و آمریکایی‌ها بیشترین آدامس را در جهان می‌جوند! این آمار را موسسه تحقیقات بازار Kantar Media فیلیپین منتشر کرده است. بعضی فعالان بازار اعتقاد دارند شاید علاقه بی‌حد و حصر ایرانی‌ها به آدامس به آن خاطر باشد که مدت طولانی مشتریان ایرانی، آدامس را به‌عنوان پول خرد از مغازه‌ها می‌گرفتند! جالب است بدانید مردم ایران در سال حدود ١٥٠٠‌میلیارد تومان آدامس می‌جوند و بیشتر آدامس‌هایی که به ایران وارد می‌شود، از امارات، روسیه، ترکیه و ایتالیا به دست مصرف‌کنندگان ایرانی می‌رسد. در دنیا بازار آدامس طبق گزارش شرکت مطالعات بازار تکناویو (Technavio) بازاری به بزرگی ٢٤‌میلیارد دلار دارد. این عدد تقریبا نصف پول فروش سالانه نفت ایران است. البته این موسسه پیش‌بینی کرده است که تا سال ۲۰۱۹ بازار جهانی آدامس با رشد چهار تا هفت‌درصدی در سال روبه‌رو می‌شود و میزان فروش این بازار از ۲۴‌میلیارد و ۷۲۰‌میلیون دلار در سال ۲۰۱۴ به ۳۲‌میلیارد و ۶۳۰‌میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ می‌رسد.
چقدر آدامس وارد می‌کنیم
آمار‌های گمرکی گویای آن است که در ۱۱ماهه سال قبل بیش از ۳.۵‌میلیارد تومان انواع آدامس وارد ایران شده است. به استناد آمار‌های ۱۱ماهه گمرکی در سال ۱۳۹۶، امارات متحده عربی عمده‌ترین صادرکننده آدامس به ایران محسوب می‌شود که حدود ۷۹۴ تن کالا با ارزشی بالغ بر ۲.۵‌میلیارد تومان و حدود ۷۹۸‌هزار دلار وارد بازار ایران کرده است. روسیه با ۱۸۷‌هزار دلار، ترکیه با بیش از ۸۶‌هزار دلار و ایتالیا با حدود ۱۸‌هزار دلار دیگر صادرکنندگان عمده انواع آدامس به ایران محسوب می‌شوند. با این وجود می‌توان گفت، بخش قابل توجهی از آدامس‌های خارجی موجود در بازار برند‌های آمریکایی هستند که به‌طور قاچاق یا از طریق امارات وارد ایران شده اند یا نمونه‌های تقلبی آن‌ها به تولید انبوه رسیده و در بازار عرضه می‌شود.
مردم چه کشور‌هایی بیشتر آدامس می‌جوند؟
مردم چه کشور‌هایی بیشتر آدامس می‌جوند؟ شاید نخستین پاسخی که برای این سوال به ذهن خطور می‌کند، کشور آمریکا باشد که ۳۵‌درصد سهم بازار تولید آدامس را در اختیار دارد، اما در گزارشی که شرکت تحقیقات بازار 
Kantar Media (فیلیپین) در سال ۲۰۱۲ منتشر کرد، ۲ کشور ایران و عربستان‌سعودی در صدر فهرست مصرف‌کنندگان آدامس در جهان قرار دارند. بر این اساس، ۸۲‌درصد ایرانی‌ها آدامس می‌جوند و عربستان با ۷۹ و آمریکا با ۵۹‌درصد در رتبه‌های ۲ و ۳ اصلی‌ترین مصرف‌کنندگان آدامس در جهان قرار دارند. اسپانیا، فرانسه، لهستان، مجارستان، انگلیس، آفریقای جنوبی و مالزی، رتبه‌های ۴ تا ۱۰ را در اختیار دارند. در این گزارش تأکید شده که شاید یکی از دلایل آمار بالای مصرف آدامس در ایران، رفتار رایج، دادن آدامس به جای بقیه پول در این کشور باشد. شاید همین نگاه باعث شده بود که صنعت آدامس در ایران تا چند‌سال پیش چندان جدی گرفته نشود و بازار ٨٠‌میلیون نفری را خیلی راحت به کشور‌های خارجی تقدیم کند، اما حالا ورق برگشته و تولیدکنندگان پا به میدان گذاشته‌اند که محصولاتشان در مقابل رقبای اروپایی و آمریکایی حرفی برای گفتن دارند.
کارخانه‌ای با رایحه‌های دلپذیر
هنوز وارد محوطه کارخانه تولید آدامس نشده بودیم، اما از چندمتر دورتر از کارخانه رایحه خوش نعنا و توت‌فرنگی به مشام می‌رسید. در بخش تحقیق و توسعه کارخانه تولید آدامس تعداد زیادی ظرف‌های شیشه‌ای با آدامس‌های رنگارنگ به چشم می‌آید.
علی همتی، مدیر بخش تحقیق و توسعه یکی از کارخانه‌های تولید آدامس می‌گوید: درحال حاضر بیش از ۱۷۰ طعم آماده داریم و با توجه به سیاست‌های شرکت می‌توانیم این طعم‌ها را وارد بازار کنیم. آن‌گونه که او می‌گوید: آدامس‌ها بیش از ۷۰ تا ۸۰ جزء دارند و با تغییر کوچکترین جزء، بافت و طعم آن دچار تغییر می‌شود. تقریبا ۳۵ تا ۴۰‌درصد آدامس‌ها از ماده‌ای است که به آن گامبیس می‌گوییم و بعد شیرین‌کننده‌هایی هستند که جذب نمی‌شوند. اصلی‌ترین شیرین‌کننده‌ها زایلیتول است که برای دندان مفید است.
او درباره زایلیتول توضیح بیشتری می‌دهد: این ترکیب روی پلاک‌های دندان می‌نشیند و از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند. تمام مدتی که آدامس را می‌جویم، زایلیتول از آدامس خارج و با بزاق مخلوط می‌شود. البته به علت گرانی، کمتر از آن استفاده می‌شود. از طرفی نیاز به قند‌هایی داریم که بالاتر از ساکاروز شیرینی داشته باشند. در قدیم آدامس‌هایی بود که شکر داشت و کمتر از ۲ دقیقه شیرینی خود را از دست می‌داد، اما درحال حاضر تا حدود ۴۰ دقیقه می‌توان با آدامس ارتباط برقرار کرد.
سهم ٧٥‌درصدی آدامس‌های قاچاق از بازار ایران
نوبت بازدید از خط تولید می‌شود. خط تولیدی که کاملا بدون دخالت دست است و تنها ٤٥‌درصد ظرفیتش مورد استفاده قرار گرفته است. آن‌گونه که کریمی، مدیر این واحد تولیدی می‌گوید: گردش مالی بازار آدامس در کشور حدود ١٢٠٠‌میلیارد تومان تا ١٥٠٠‌میلیارد تومان است. بازاری که ٧٥‌درصد آن در تسخیر آدامس‌های وارداتی قاچاق است و تنها ٢٥‌درصد از بازار در اختیار چند برند ایرانی است. این فعال صنعتی با اشاره به این‌که با ورود آدامس‌هایی که از مبادی رسمی وارد کشور می‌شود، مشکلی نداریم، تأکید کرد: اغلب آدامس‌های وارداتی که به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، کالای بی‌کیفیت و تقلبی یا تاریخ‌گذشته است که نه‌تن‌ها سلامت مردم را به خطر می‌اندازد، بلکه با حاشیه سود بسیار بالایی در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد و بسیاری از مردم نیز از این موضوع بی‌اطلاع هستند. او معتقد است موثرترین حمایت دولت از تولیدکنندگان این است که مانع ورود کالای قاچاق شود، زیرا کالایی که به‌صورت قاچاق وارد می‌شود، بازار را به هم ریخته و تولیدکنندگان داخلی را با مشکلات متعدد مواجه می‌کند. کریمی گفت: درحال حاضر با ظرفیت ٤٠ تا ٤٥‌درصدی فعالیت می‌کنیم، اما اگر جلوی قاچاق آدامس در کشور گرفته شود، کارخانه‌های داخلی به‌راحتی می‌توانند بازار داخلی را تأمین کنند.
اصلی‌ترین گروه‌های مصرف‌کننده آدامس
نوجوانان، کودکان و بزرگسالان ۳ گروه اصلی مصرف‌کننده آدامس هستند. در سال ۲۰۱۴، نوجوانان با ۸۹ درصد، اصلی‌ترین مصرف‌کنندگان آدامس شناخته شدند، اما این روز‌ها دیگر آدامس تنها یک خوراکی خوشمزه جذاب برای کودکان و نوجوانان به‌شمار نمی‌آید و جنبه‌های دارویی و نشاط‌آور پیدا کرده است. از آدامس‌های حاوی ویتامین 
D. و آدامس کندور گرفته تا آدامس‌های بدون قند مفید برای سلامت دهان و دندان و آدامس‌های کافیین‌داری که خواب را از سر رانندگان می‌پراند، این روز‌ها مشتریان خود را پیدا کرده‌اند. شیوا سلامات، رئیس برند یکی از کارخانه‌های تولید آدامس در این‌باره می‌گوید: در تلاشیم فرهنگ مصرف آدامس را در ایران تغییر دهیم، چرا که مردم از آدامس تنها برای خوشبو کردن دهان استفاده می‌کنند و کیفیت و قیمت آن اهمیتی ندارد. در صورتی‌که علم دندانپزشکی ثابت کرده جویدن آدامس‌های نامرغوب می‌تواند باعث آسیب جدی به دندان شود. جالب است بدانید آدامس‌های ایرانی به تعدادی از کشور‌های جهان ازجمله استرالیا، انگلستان، روسیه، بحرین، قطر، کویت، ارمنستان، افغانستان، پاکستان و اوگاندا صادر می‌شود.
آسپارتام، ترکیب خطرناک آدامس‌های خارجی
اگر نگاه موشکافانه‌ای به ترکیبات آدامس‌های خارجی داشته باشید، با عنوان آسپارتام در آن‌ها مواجه می‌شوید که یک قند ارزان است و گفته می‌شود احتمال سرطانزایی دارد. قندی که به دلیل قیمت پایینش محبوب بسیاری از تولیدکنندگان خارجی است، حالا از فهرست مواد اولیه تولیدکنندگان داخلی خط خورده است.
با وجود این‌که قوانین شهر‌های مختلف درباره حیوانات خیابانی متفاوت است، این قرارداد‌ها می‌توانند بسیار سودآور باشند. مثلا در شهر میزبان یکاترینبرگ ٣٨٠هزار یورو برای گرفتن ٤٦٥٠ سگ ولگرد پرداخت شده است.
در یازده شهر میزبان بازی‌های جام‌جهانی روسیه نزدیک به ٢‌میلیون سگ ولگرد وجود دارد. براساس تخمین‌ها، دولت‌های محلی حدود ١١٩‌میلیون یورو برای گرفتن، قفس کردن، استرلیزه کردن و عقیم کردن حیوانات درسال جاری خرج کرده‌اند.
به گزارش شهروند، اوایل امسال، ویتالی موتکو، معاون نخست‌وزیر روسیه با فعال حقوق حیوانات ملاقات کرد تا درباره نگرانی‌هایش از سگ‌های خیابانی که قبل از بازی‌های جام‌جهانی کشته می‌شوند صحبت کند. موتکو قول داد به این جنایت‌ها پایان دهد و دستور داده تا پناهگاه‌هایی برای حیوانات ولگرد ساخته شود.
اما فعالان حقوق حیوانات ادعا می‌کنند که کشتار سگ‌ها ادامه خواهد داشت و وعده‌های موتکو بی‌معنی است، چون دولت‌های محلی مجبور نیستند از پیشنهاد‌ها در سطح فدرال پیروی کنند.
در یازده شهر میزبان بازی‌های جام‌جهانی روسیه نزدیک به ٢‌میلیون سگ ولگرد وجود دارد. براساس تخمین‌ها، دولت‌های محلی حدود ١١٩‌میلیون یورو برای گرفتن، قفس کردن، استرلیزه کردن و عقیم کردن حیوانات درسال جاری خرج کرده‌اند. اما این فعالان هشدار می‌دهند مسئولانی که نگران چهره شهر هستند در هفته‌های آینده سعی می‌کنند قبل از ورود بازیکنان و طرفداران آن‌ها با استفاده از روش‌های درست یا نادرست سگ‌های ولگرد را جمع‌آوری کنند.
درحالی‌که شرکت‌های خصوصی با داشتن قرارداد‌های سالانه تعداد سگ‌های ولگرد را تعدیل می‌کنند، شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند تعداد این مناقصه‌ها بیشتر شده است. دیمیتریوا کسی است که‌سال گذشته دادخواست آنلاینی را تنظیم کرده تا از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه درخواست کند قبل از جام‌جهانی این قرارداد‌ها را کنسل کنند. این دادخواست توانست دو‌میلیون امضا جمع کند، اما هیچ پاسخی از پوتین دریافت نکرده است. پوتین به این معروف است که خودش چندین سگ دارد و اغلب درباره علاقه‌اش به حیوانات صحبت می‌کند.
با وجود این‌که قوانین شهر‌های مختلف درباره حیوانات خیابانی متفاوت است، این قرارداد‌ها می‌توانند بسیار سودآور باشند. مثلا در شهر میزبان یکاترینبرگ ٣٨٠هزار یورو برای گرفتن ٤٦٥٠ سگ ولگرد پرداخت شده است. بعضی از شهروندان روسی هم ملک‌های‌شان را در اینترنت تبلیغ می‌کنند تا سگ‌ها را به آن‌جا بیاورند. آن‌ها با این کار قصد دارند به شرکت‌هایی که در این مناقصه‌ها برنده شده‌اند ضربه بزنند.