گزیده ها قسمت سوم

گزیده ها قسمت سوم   9 خرداد - 97
مدیرعامل مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها گفت: عملیات باروری ابرها با استفاده از یک فرورند هواپیمای سپاه و 2 فروند هواپیمای آنتونوف روسی اجاره ای از پاییز امسال آغاز می شود.
مدیرعامل مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها گفت: امسال برای اجرای عملیات های بارور کردن ابرها، علاوه بر یک فروند هواپیمای سپاه، 2 فروند هواپیمای آنتونوف روسی را نیز اجاره خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا، مدیرعامل مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها گفت: عملیات باروری ابرها با استفاده از یک فرورند هواپیمای سپاه و 2 فروند هواپیمای آنتونوف روسی اجاره ای از پاییز امسال آغاز می شود.
کاهش بارندگی ها در سال آبی جاری، از منفی 54 درصد در اسفندماه به منفی 28 درصد در پایان اردیبهشت رسید؛ برخی این بهبود بارش ها را ناشی از باروری ابرها می دانند اما مدیرعامل مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها می گوید هیچ گونه عملیاتی در بهار انجام نشده و بارندگی ها روندی طبیعی دارد.
«فرید گلکار» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مرکز باروری ابرها در ایران فقط 2 فروند هواپیمای «آنتونوف» روسی آن هم به صورت استیجاری در اختیار داشت که در سال گذشته نتوانستیم قرارداد اجاره آنها را تمدید کنیم.
وی ادامه داد: به همین سبب، نیروی هوا فضای سپاه زمستان پارسال امکاناتی از جمله یک فروند هواپیما، تیم پروازی و تجهیزات مورد نیاز باروری ابرها را در اختیار ما قرار داد و توانستیم با همکاری آنها پنج سورتی پرواز آزمایشی داشته باشیم.
مدیرعامل مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها اظهار داشت: اگرچه در پروازهای زمستان مواد باروری نیز شلیک شد اما این پروازها بیشتر جنبه آزمایشی داشتند و با هدف آشنا شدن تیم ها و تفکیک وظایف انجام شد.
گلکار اضافه کرد: ابرهای بهاری به شکلی است که کار کردن روی آنها سخت و خطرناک است؛ به ویژه اینکه شیوه کار ما با هواپیماهای سپاه با روند قبلی متفاوت بود؛ با هواپیماهای روسی، ما روی قله ابرها حرکت می کردیم اما با هواپیماهای سپاه مجبور بودیم در زیر یا درون ابر حرکت کنیم.
وی در مورد برنامه امسال مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها گفت: با توجه به نتایج امکان سنجی های انجام شده، عملیات های باروری ابرها از پاییز آغاز می شود.
مدیرعامل مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها گفت: امسال برای اجرای عملیات های بارور کردن ابرها، علاوه بر یک فروند هواپیمای سپاه، 2 فروند هواپیمای آنتونوف روسی را نیز اجاره خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که چه امکاناتی نیاز است تا بتوانیم از کل ظرفیت کشور در بارورسازی ابرها استفاده کنیم؟ گفت: ظرفیت بارورسازی ابرها بسیار پیچیده است و به طور دقیق نمی توان گفت که چقدر ظرفیت در کشور وجود دارد؛ این مساله به فرصت های بارور کردن ابرها بستگی دارد که همواره در حال تغییر است.
کلگار اضافه کرد: با این حال، اگر پنج فروند هواپیمای مجهز به تجهیزات باروری ابرها در اختیار داشته باشیم، می توانیم از بیشتر فرصت ها استفاده کنیم.
فناوری بارورسازی ابرها به عنوان شاخه ای از علم تعدیل وضع هوا، مجموعه ای از فناوری های ایمن، علمی و ثابت شده برای افزایش بارش، کاهش خسارت های تگرگ و مه است که با قدمتی بیش از 60 سال در 40 کشور جهان مورد استفاده قرار می گیرد.
این شیوه افزایش بارش برای نخستین بار در ایران از سال 1354 تا 1357 توسط یک شرکت کانادایی در حوضه آبریز سدهای کرج و جارجرود به کار گرفته شد.
پس از انقلاب مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها از سال 1357 در وزارت نیرو و با هدف دستیابی به فناوری افزایش بارش از طریق بارورسازی ابرها تاسیس شد و تاکنون نیز اقداماتی در این زمینه انجام شده است اما در عمل، توجه چندانی از طرف سیاستگذاران و مجریان نسبت به این فناوری دیده نمی شود.
در سال های اخیر با کاهش حجم بارندگی ها در کشور، ضرورت استفاده از روش باروری ابرها در کانون توجه دست اندرکاران حوزه آب، کشاورزی و منابع طبیعی قرار گرفته است..
نایب رئیس اتحادیه املاک:
رشد حبابی و رسانه ای قیمت مسکن در اردیبهشت ماه جاری بعد از افزایش قیمت در زمستان باعث شده تا فروشنده‌ها از ترس اینکه نتوانند اقدام به خرید مجدد مسکن کنند در تصمیم خود برای فروش تجدیدنظر کنند.
به گزارش فارس، با نزدیک شدن به فصل نقل و انتقالات مسکن تنور خرید و فروش مسکن هم داغ می‌شود و اگر بخواهیم رفتار بازار مسکن در 20 سال گذشته را مرور کنیم متوجه می‌شویم که هر چند سال یک بار این بازار دوره‌های رکورد و رونق را تجربه کرده است.
بعد از یک جهش بی‌سابقه قیمتی در سال‌های 85-86 و 90 -91 بازار مسکن از سال 92 به گفته کارشناسان در یک دوره رکود بی‌سابقه فرو رفت و تا سال 96 ادامه یافت.
از سال 95 بازار مسکن وارد یک دوره گذار شد و از ابتدای سال 96 تا حدودی دوره پیش رونق را تجربه کرد و بعد از انتخابات ریاست جمهوری و سپس کاهش نرخ سود بانکی بازار مسکن وارد رونق شده و قیمت‌ها افزایش یافت.
رشد یکباره نرخ دلار آمریکا بعد از این اتفاقات نیز مزید بر علت شد تا قیمت مسکن با حمایت رسانه ها و برخی مشاوران املاک، به صورت روانی افزایش یابد.
در زمستان سال گذشته متوسط افزایش 30 درصدی قیمت مسکن اگرچه موجب نارضایتی متقاضیان مسکن بود اما فروشنده‌ها با این توجیه که افزایش نرخ ارز از یک سو و کاهش نرخ سود بانکی از سوی دیگر موجب رشد قیمت مسکن شده است آن را عادی جلوه دادند و رونق گرفتن خرید و فروش مسکن نیز یک نوع رضایت را به بازار مسکن تزریق کرد که رونق تورمی بهتر از رکود است.
اما رشد مجدد قیمت مسکن در اردیبهشت ماه بدون هیچ توجیهی در بازار مسکن باعث شد تا این بازار از فروشنده‌ خالی شود تا جایی که برخی این افزایش قیمت را حباب دانستند.
نایب رییس اتحادیه املاک: رشد مسکن حباب است
حسام عقبایی نایب رئیس اول اتحادیه املاک با بیان اینکه مسکن مثل پفک و ماست نیست که هر روز بخواهد افزایش یابد گفت: رشد قیمت مسکن در اواخر سال گذشته کافی بود و متقاضیان مسکن خود را به سختی با آن وفق داده بودند پس این رشد قیمت مسکن در اردیبهشت ماه قطعا حباب است و در ماه‌های آتی کاهش خواهد یافت.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک: اگر متقاضیان مسکن نیازمند واقعی خرید هستند وارد بازار مسکن شوند
مصطفی قلی‌خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک نیز روز گذشته در صدا و سیما به وضوح اعلام کرد که اگر متقاضیان مسکن نیازمند واقعی خرید هستند وارد بازار مسکن شوند.
وی گفته بود که بازار مسکن قابل پیش‌بینی نیست؛ اگر چه هر سال قیمت مسکن نسبت به تورم افزایش می‌یابد.
فروشنده‌ها از ترس رشد قیمت مسکن از فروش صرف نظر می‌کنند
جهانبخش مالکی یکی از مشاوران املاک در تهران با این عنوان که این روزها فروشنده‌ها از ترس رشد قیمت مسکن از فروش صرفنظر می‌کنند می‌گوید: عرضه مسکن کم است و همین دلیل اصلی رشد قیمت مسکن در این روزها و ماه‌های گذشته است.
وی با این عنوان که رشد قیمت مسکن در آستانه فصل نقل و انتقالات موجب رشد سونامی نرخ اجاره‌بها خواهد شد افزود: انگشت مقصر را بابت کاهش عرضه مسکن باید به سمت شهرداری گرفت چرا که یک سال است تهران، بدون شهردار مدیریت میشود و توقف فروش تراکم باعث کاهش عرضه مسکن شده است.
اسماعیلی یکی دیگر از مشاوران املاک با بیان اینکه رشد قیمت مسکن در اردیبهشت ماه در تهران در برخی مناطق حتی تا 50 درصد هم بوده است گفت: اگر بگویم رشد قیمت مسکن در منطقه پنج تهران 100 درصد بوده است شاید موجب نارضایتی برخی از متقاضیان شود اما این موضوع رخ داده است و هر چند معتقد هستیم که این رشد قیمت‌ها از توان خرید متقاضیان مسکن خارج است.
سازنده مسکن: قیمت نهاده های مسکن افزایش یافته است
مظاهری یکی از سازنده‌های مسکن نیز با این عنوان که تمام اقلام و نهادهای مسکن در چند روز گذشته افزایش داشته است گفت: قیمت هر کیلوگرم میلگرد در ماه‌های گذشته 1250 تومان بوده که به یکباره به 1850 تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه 50 درصد گرانی‌های مسکن را باید در افزایش حق انشعاب،‌عوارض و صدور پروانه ساختمانی شهرداری، حق نظارت مهندسان ناظر برای آب،‌برق و گاز،‌میلگرد،‌آهن آلات و مصالح ساختمانی دانست گفت: باید به یک تصمیم جمعی درخصوص تعادل عرضه و تقاضا برسیم.
درخواست نمایندگان مجلس برای نظارت بیشتر دولت بر بازار مسکن
رشد قیمت مسکن صدای نمایندگان مجلس را هم درآورده است. چنانکهمحمدرضا رضایی هفته گذشته رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که افزایش قیمت مسکن شرایط را بر مردم به‌ویژه تهرانی‌ها سخت کرده است، گفته بود از وزارت راه و شهرسازی و دستگاه‌های نظارتی درخواست می‌کنیم نظارت بر بازار مسکن را بیشتر کنند.
وی از ارائه پیشنهاد ایجاد سامانه تعیین قیمت مسکن خبر داده و گفته بود که پیشنهاد داده‌ایم سامانه‌ای تعریف شود تا بر اساس آن مشخص شود در محله‌های مختلف تهران واحدهای مسکونی متناسب با کیفیت و سن بنا قیمت‌گذاری شوند. برای اجاره‌بها نیز این کار اجرا خواهد شد.
این در حالی است که علی چگنی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی ضمن مخالفت با این اقدام آن را عاملی برای افزایش غیرقابل کنترل قیمت مسکن ارزیابی کرده است.
علی چگنی با تصریح به این‌که تعیین قیمت برای مسکن به‌عنوان کالایی ناهمگن خاصیتی ندارد، گفته است:‌ اگر قیمت تعیین شده و تولیدکننده از آن ناراضی باشد وارد بازار نمی‌شود و با کمبود عرضه مسکن مواجه می‌شویم و این مسئله قیمت‌ها را به‌شدت افزایش می‌دهد.
وی راهکار کنترل قیمت‌ها را سیاست‌گذاری صحیح در بخش زمین عنوان کرده که تعادل در بازار مسکن یکی از تبعات مثبت آن است.
وی با بیان این‌که مسکن در مقایسه با سایر دارایی‌ها قیمت پایین‌تری دارد، گفت:‌ تعیین سقف قیمت مسکن تجربه شکست‌خورده‌ای در دنیاست.
هر کشوری برای کنترل بازار مسکن و اجاره اقدام به ساخت مسکن و اجاره دادن به خانه اولی ها می‌کند. بنابراین در کشور ما نیز به جای تاکید بر راهکار انحصاری وام خرید مسکن، دولت باید در این خصوص برنامه ای داشته باشد. اگرچه این نکته نیز نباید از نظر دور بماند که کنترل بازار همیشه موفق نبوده و تعیین سقف قیمت مسکن تجربه شکست‌خورده‌ای است که در دولت نهم و دهم یک بار اجرا شد و با موفقیت همراه نشد.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی از کاهش 25 درصدی آمار غرق شدگان در دریای خزر خبر داد و گفت: طرح دریا و امنیت اخلاقی از ۲۵ خرداد تا پایان تابستان در سه استان گلستان، گیلان و مازندران اجرا می‌شود.
به گزارش ایسنا، سردار اسکندر مومنی در ستاد انتظامی مازندران و در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری جلسه با فرماندهان نیروی انتظامی و فرماندهان دریابانی و یگان ویژه استان‌های گلستان، گیلان و مازندران برای اجرای طرح دریا و امنیت اخلاقی و اجتماعی، اظهار کرد: طرح دریا در ۱۵۸ نقطه اجرا می‌شود و 5000 نفر در سه بخش نیروی انتظامی، دریابانی و یگان ویژه طرح دریا و امنیت اخلاقی و اجتماعی در همه پارک‌ها، کمپ‌ها و استراحتگاه‌ها در این طرح حضور دارند.
وی با بیان اینکه در این طرح ۱۴۰ فروند شناور برای ایجاد امنیت و آرامش مردم و مسافران بکارگیری می‌شود، گفت: خانواده‌هایی که به این استان‌ها سفر می‌کنند انتظار محیطی امن در سواحل و پارک‌ها را دارند.
جانشین فرمانده ناجا با اشاره به اینکه طرح دریا و امنیت اخلاقی از ۲۵ خردادماه تا پایان تابستان در سه استان اجرا می‌شود، یادآور شد: هنجارهای اجتماعی، اخلاقی و دینی مطالبه عموم مردم است و هم‌وطنان برای حفظ امنیت خود ضوابط اخلاقی و اجتماعی را رعایت کنند.
مومنی خاطرنشان کرد: طرح امنیت اخلاقی در سواحل، تفرجگاه‌ها و پارک‌ها اجرا می‌شود که همکاران ما در قالب گشت‌های دریایی و زمینی حضور گسترده دارند و برخورد لازم را با متخلفان انجام خواهند داد.
وی با یادآوری این که سال گذشته ۸۶ نفر در مناطق مختلف سه استان غرق شدند که نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد کاهش پیدا کرد تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد غرق‌شدگان در مناطق خارج از طرح و کمتر از ۱۰ درصد در مناطق مجاز غرق شدند که این افراد نیز در ساعات پس از اجرای طرح اقدام به شنا کرده بودند .
سردار مومنی افزود: ایمنی سلامتی و حفظ آرامش هدف از اجرای طرح دریا در نوار ساحلی خزر است.
به موجب رأی اکثریت اعضای فراکسیون، محمدرضا عارف به عنوان گزینه فراکسیون امید برای ریاست مجلس شورای اسلامی و رقابت با علی لاریجانی انتخاب شد.
حمیدرضا حاجی بابایی، علی لاریجانی و محمدرضا عارف گزینه‌های ۳ فراکسیون اصلی مجلس برای انتخابات هیات رئیسه هستند.
به گزارش فارس، اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در نشست مجمع عمومی این فراکسیون حمیدرضا حاجی‌بابایی را به عنوان گزینه پیشنهادی فراکسیون برای ریاست مجلس انتخاب کردند.
نماینده همدان پیروز رقابت لاریجانی با حاجی‌بابایی
همچنین عبدالرضا مصری و محمد دهقان نیز برای گزینه‌های نواب رئیسی مجلس در این جلسه حائز اکثریت آرا شدند.
گفتنی است، در جلسه امروز فراکسیون ولایی نمایندگان مجلس آقایان حاجی‌بابایی و لاریجانی به عنوان گزینه‌های پیشنهادی برای ریاست معرفی شدند که حمیدرضا حاجی‌بابایی حائز اکثریت آرا شد.
اعضای فراکسیون ولایی مجلس همچنین برای نظارت در هیأت رئیسه به ترتیب با اکثریت آرا اسدالله عباسی، حسین مقصودی و محمود بهمنی را پیشنهاد کردند.
اعضای فراکسیون همچنین برای انتخاب دبیران هیأت رئیسه شش گزینه را پیشنهاد کردند که به ترتیب سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، احمد امیرآبادی فراهانی، اکبررنجبرزاده، محمدحسین فرهنگی، سیدناصر موسوی لارگانی و سیدعلی ادیانی برای این منظور حائز اکثریت آرا شدند.
عارف هم برای جلوس بر صندلی ریاست می‌آید
مجمع عمومی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی هم برای بررسی گزینه‌های انتخابات هیئت‌رئیسه پارلمان در سال سوم دوره دهم مجلس با حضور تمامی اعضا و اعضای هیئت‌رئیسه برگزار شد.
به موجب رأی اکثریت اعضای فراکسیون، محمدرضا عارف به عنوان گزینه فراکسیون امید برای ریاست مجلس شورای اسلامی و رقابت با علی لاریجانی انتخاب شد.
همچنین اعضای فراکسیون بر ابقای نواب فعلی رئیس مجلس، یعنی علی مطهری و مسعود پزشکیان رأی مثبت دادند و اسامی آن‌ها در لیست فراکسیون برای انتخابات هیئت‌رئیسه قرار گرفت.
اعضای فراکسیون امید (اصلاح‌طلبان) سیدفرید موسوی، پروانه سلحشوری و حسن لطفی را به عنوان گزینه‌های این فراکسیون به عنوان کاندیدای ناظر هیئت‌رئیسه مجلس انتخاب شدند.
همچنین در این جلسه، محمدعلی وکیلی، علی‌اصغر یوسف نژاد، عبدالکریم حسین زاده، زهرا ساعی، علیرضا رحیمی و حمیده زرآبادی به عنوان کاندیدا‌های منشی هیئت رئیسه مجلس از سوی اعضای فراکسیون انتخاب شدند.
انتخابات هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در سال سوم دوره دهم، فردا چهارشنبه نهم خرداد در صحن پارلمان برگزار می‌شود. طبق آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان در جریان برگزاری انتخابات هیئت‌رئیسه مجلس قرار است یک رئیس، دو نواب، شش دبیر و سه ناظر را در صحن پارلمان انتخاب کنند.
دوئل ۲ رئیس با رئیس بزرگ
جلسه فوق‌العاده فراکسیون مستقلان ولایی برای معرفی گزینه هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی عصر امروز (سه‌شنبه) برگزار شد.
پس از بحث و تبادل و نهایتا رای گیری صورت گرفته در نشست، علی لاریجانی به عنوان گزینه نهایی فراکسیون مستقلان ولایی برای ریاست اجلاسیه سوم مجلس دهم شورای اسلامی انتخاب شد.
بر این اساس به ترتیب هادی قوامی نماینده مردم اسفراین و عزت‌اللّه یوسفیان ملا نماینده مردم آمل به عنوان گزینه‌های نواب رئیس برگزیده شدند.
همچنین محمدجواد جمالی نوبندگانی نماینده فسا، غلامرضا کاتب نماینده گرمسار، سکینه الماسی نماینده عسلویه، سیدمحسن علوی نماینده لامردو سیدمهدی فرشادان نماینده سنندج به عنوان دبیران هیأت رئیس و بهروز نعمتی نماینده تهران، محمد آشوری نماینده بندرعباس رسول خضری نماینده پیرانشهر برای کارپردازان هیأت رئیسه مجلس معرفی شدند.