وزیر جهادکشاورزی گفت: کسری ایجاد شده ناشی از نبود تعادل بین عرضه و تقاضا، سبب گرانی گوشت گوسفندی در بازار شده است.
به گزارش ایسنا، محمود حجتی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار افزود: کنترل قیمتها در حیطه وظایف سازمان بازرسی و تعزیزات کشوری قرار دارد اما در بحث تامین بازار، تقاضا برای گوشت قرمز گوسفندی به عرضه پیشی گرفته است.
وی اظهار داشت: بخش عمده تولید گوشت گوسفندی در کشور از طریق تولیدکنندگانی همچون چوپانان عشایر و روستاییان رمه گردان صورت می گیرد که با کمبود ظرفیت مراتع و محدودیت تامین علوفه مواجه هستند؛ این امر مشکلاتی را برای تولید و تامین دام سبک ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه برای واردات گوشت منجمد هیچ مشکلی نداریم، تصریح کرد: ذائقه مردم به سمت مصرف گوشت گرم گوسفندی است که تجار ایرانی در حد کشش بازارهای آسیای میانه آن را تامین و وارد می کنند.
وزیر جهادکشاورزی گفت: برای واردات از مناطق دوردست به دلیل طولانی بودن مسیر، محصول باید با هواپیما حمل شود که اکنون گوشت گرم گوسفندی استرالیایی تامین و وارد می شود اما قیمت تمام شده آن بالاست.
وی اضافه کرد: علاوه بر مشکل کمبود تولید بخشی از گرانی گوشت قرمز به سوء استفاده برخی در بازار برمی گردد که باید توسط دستگاه های نظارتی کنترل شود.
حجتی افزود: تلاش داریم از کشورهای مختلف گوشت گرم مورد نیاز کشور را تامین و در فروشگاه های زنجیره ای و بازار عرضه کنیم.
وزیر جهادکشاورزی درباره تاثیر اعتصاب کامیون داران بر حمل محصولات کشاورزی اظهار داشت: اعتصاب کامیون داران در مبادی بندری تاثیر بسزایی داشته در حالی که این اقدام در بازار میوه و سبزی چندان موثر نبوده است.
دولت هشت هزارتن سیب زمینی را خرید تضمینی کرد
حجتی درباره خرید تضمینی محصولات کشاورزی گفت: اکنون سهمیه سطح تولید به مناطق داده شده اما به دلیل مسائل اقلیمی و زودتر گرم و سرد شدن برخی مناطق کشور، ممکن است همزمان محصول گوجه فرنگی از دو استان جیرفت - کهنوج و بندرعباس وارد بازار شود که موجب افت قیمت میشود.
وی اظهار داشت: دولت برای حمایت از تولید کنندگان، خرید تضمینی گوجه فرنگی و سیب زمینی را در دستور کار دارد و تاکنون 8 هزارتن سیب زمینی طرح استمرار در خارج از فصل تولید خریداری شده است.
معاون زنان و خانواده ریاستجمهوری با بیان اینکه مجلس باید هر چه زودتر قانون حمایت از کودکان و نوجوانان را در صحن علنی بررسی کند، گفت: علاوه بر قانون، به آموزش کودکان و نوجوانان در زمینه آسیبهای اجتماعی نیازمندیم.
معاون زنان و خانواده ریاستجمهوری با بیان اینکه مجلس باید هر چه زودتر قانون حمایت از کودکان و نوجوانان را در صحن علنی بررسی کند، گفت: علاوه بر قانون، به آموزش کودکان و نوجوانان در زمینه آسیبهای اجتماعی نیازمندیم.
معصومه ابتکار در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه موضوع تعرض به دانشآموزان در یکی از مدارس غرب تهران در جلسه امروز دولت مطرح شد که دولت و وزیر آموزش و پرورش موضع خیلی محکمی در این زمینه داشتند، اظهار کرد: من هم در این باره صحبت کرده و دو راهکار معرفی کردم.
وی در ادامه افزود: معتقدم باید محکم و قاطعانه از مجلس بخواهیم قانون حمایت از کودکان و نوجوانان را که بخشی از آن مربوط به جرایم کودکآزاری است و بحث بازدارندگی این جرم را تقویت میکند را به صحن علنی بیاورد. این قانون در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس مطرح و قرار بود به صحن علنی بیاید؛ دو ماه است که پیگیر این مساله هستیم ولی هنوز به صحن مجلس نیامده و مطرح نشده است.
معاون زنان و خانواده ریاستجمهوری همچنین افزود: باید در رابطه با موضوع کودکآزاری و آزار جنسی به کودکان و نوجوانان آموزش لازم را بدهیم. این موضوع هم در کتب درسی باید مطرح شود و هم باید مهارتهای زندگی کودکان و نوجوانان را افزایش دهیم؛ رییسجمهور هم به تقویت مهارتهای زندگی در مدارس تاکید کرد. خوشبختانه با حذف بخشی از آزمونهای دوره ابتدایی، فضا برای مهارتهای زندگی بیشتر باز میشود. افزایش مهارتهای زندگی میتواند بخشی از مشکلات را حل کند، کودکان باید این مهارتها را یاد بگیرند تا درگیر این آسیبها نشوند.
ابتکار با اشاره به اینکه سازمانهای مردمنهاد نیز در این زمینه نقش مهمی دارند، خاطرنشان کرد: جمعیت امام علی در حوزه آسیبهای اجتماعی اقدامات بسیار خوبی انجام داده است و در حال آموزش مهارتهای زندگی به کودکان است. راهی جز آموزش مهارتهای زندگی به کودکان و جوانان نداریم.
وی با بیان اینکه موضوع حمایت از مداخلات اورژانس اجتماعی ۱۲۳ را در حوزه زنان و خانواده پیگیری میکنیم، گفت: اورژانس اجتماعی موثرترین روش برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و کودکآزاری است. عموم مردم باید بدانند یک اورژانس اجتماعی وجود دارد و اگر در جایی کودکآزاری، همسرآزاری و انسانآزاری اتفاق بیفتد، این اورژانس مداخله کرده و مانع اقدامات خلاف قانون میشود.
"متهموگلوبینمیا" یا "سندرم کودک آبی" ناشی از کاهش میزان هموگلوبین در خون نوزاد است و باعث میشود پوست بدن به رنگ آبی ظاهر شود.
"متهموگلوبینمیا" یا "سندرم کودک آبی" ناشی از کاهش میزان هموگلوبین در خون نوزاد است و باعث میشود پوست بدن به رنگ آبی ظاهر شود.
به گزارش ایسنا، هموگلوبین پروتئین خونی است که اکسیژن را در بدن جابجا کرده و آن را به بافتها و سلولهای مختلف میرساند. زمانیکه خون قادر به جابجا کردن اکسیژن در بدن نباشد پوست نوزاد به رنگ آبی ظاهر میشود.
متهموگلوبینمیا بیماری نادری در کشورهای صنعتی است اما مواردی از ابتلا به آن در مناطق روستایی مشاهده میشود. همچنین نوزادان متولد شده در کشورهای در حال توسعه که از ذخایر آبی ضعیفی برخوردارند با خطر ابتلا به آن مواجه هستند.
شایعترین دلیل سندرم کودک آبی مصرف آب آلوده به نیترات است. بدن نوزاد نیترات را به نیتریت تبدیل میکند. این نیتریتها با هموگلوبین ترکیب شده و متهموگلوبین را بوجود میآورد که قادر به حمل اکسیژن نیست.
نوزادان در سه ماه نخست تولد بیشتر در معرض ابتلا به متهموگلوبینمیا هستند اما احتمال ابتلای سایر افراد به این بیماری هم وجود دارد. به گفته کارشناسان بزرگسالانی که زمینه ژنتیکی دارند، دچار گاستریت هستند یا به دلیل نارسایی کلیوی دیالیز میشوند در معرض ابتلا به این سندرم هستند.
شایعترین نشانه سندرم کودک آبی تغییر رنگ پوست در اطراف دهان، دستها و پاهاست. از دیگر علائم آن میتوان به بروز مشکلات تنفسی، استفراغ، اسهال، تشنج و پایین آمدن سطح هوشیاری اشاره کرد. در موارد جدیتر، متهموگلوبینمیا منجر به مرگ میشود.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، پزشک علاوه بر معاینات معمول با انجام تست خون، اکوکاردیوگرافی و بررسی میزان اکسیژن موجود در خون میتوانند این بیماری را تشخیص دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به حضور نیافتن برخی هنرمندان در مراسم افطار رییس جمهور گفت: «امسال هم با توجه به شرایط خاص جهانی و منطقهای که داریم این دیدارها و گفتوگو ها اهمیت ویژهای پیدا میکند.»
به گزارش خبرآنلاین، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد، ظهر امروز (چهارشنبه 9 خرداد) در حاشیه جلسه این هفته هیات دولت در جمع خبرنگاران در واکنش به حضور نیافتن برخی از هنرمندان در افطاری رییسجمهور گفت: «سنت افطاری رییس جمهور که هر ساله برگزاری میشود فرصتی فراهم میکند تا رییس جمهور با اقشار مختلف از جمله هنرمندان گفتوگوی دو طرفه داشته باشد. این یک فرصت ارتباطی است که هم هنرمندان با رییس جمهور گفتوگویی داشته باشند و هم ایشان نقطه نظراتشان را بیان کنند. امسال هم با توجه به شرایط خاص جهانی و منطقهای که داریم این دیدارها و گفتوگو ها اهمیت ویژه ای پیدا میکند. شرایط فعلی کشور همدلِیها و همراهیهایی بیشتری را می طلبد تا جامعه ایرانی با یک انسجام بیشتر از این دوره عبور کند.»
او افزود: «امسال همانند سالهای پیش رییس جمهور با اقشار مختلفی از جمله زنان، جوانان، ورزشکاران و هنرمندان جلسه افطاری برگزار کرده است. طبیعی است که افراد ایدهها و نظرات مختلفی داشته باشند. برداشت ما این است که جامعه هنری و فرهنگی کشور همانند گذشته حضور همدلانه ای خواهند داشت.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه درباره تامین ارز برای خرید کاغذ گفت: «مشکلی برای خرید کاغذ مطبوعات و تامین ارز در این رابطه نداریم و با همان قیمت ٤٢٠٠ تومان مصوب کاغذها را خریداری خواهیم کرد. انتظار می رود جریان توزیع کننده کاغذ با دقت بیشتری در رابطه با توزیع کاغذ برخورد کند؛ چراکه نابسامانیهایی در زمینه توزیع کاغذ وجود دارد و سازمان تعزیرات حکومتی نسبت به آن برخورد لازم را خواهد کرد.»
صالحی در عین حال تصریح کرد: «برای تامین ارز خرید کاغذ مشکلی نداریم، اما در توزیع آن مشکلاتی وجود دارد.»